050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ruig, ongerept en cultuurrijk

Reisleider Frits:
‘Als er een land is dat mij tijdens mijn vele reizen verrast heeft, dan is het wel Albanië! Jarenlang was het land door dictator Enver Hoxha afgesloten van de rest van de wereld. Als u zich bedenkt dat Albanië pas sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw weer toegankelijk is, dan zal het u niet verbazen dat een reis door dit land een ware belevenis is. De wegen zijn niet altijd goed, de chauffeurs op die wegen al helemaal niet en dingen gaan er vaak anders dan wij gewend zijn.

Maar als u deze prachtige reis maakt langs alle hoogtepunten én u kennis maakt met de gastvrije bevolking, zult u Albanië in uw hart sluiten, net als ik. Dat weet ik zeker! U geniet van schitterende landschappen, bijzondere opgravingen, prachtige architectuur, fraai gelegen stadjes en kleurrijke fresco’s in mooie kerkjes.

Van het levendige Korçë tot het pittoreske Berat en van het bijzondere Tirana tot het spectaculair gelegen Gjirokastër…u zult versteld staan! De boottocht in de ruige Albanese Alpen is een van de absolute hoogtepunten van deze bijzondere reis. Ik kan niet wachten u kennis te laten maken met dit verrassende land op de Balkan! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
11x ontbijt en 8x diner
wijnproeverij
boottocht in de Albanese Alpen
lokale gids
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Shkodër, Korçë en Berat
Krujë, Gjirokaster en Tirana
Albanese Alpen
ruïnes van Butrint
het fort van Krujë
citadel van Rozafa
opgravingen van Apollonia
meer van Ohrid
nationaal park Llorgara
Prizren in Kosovo
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
We nemen de tijd om ons écht door Albanië te laten verrassen: in 12 dagen reizen we van het ruige, ongerepte noorden tot het cultuurrijke zuiden. Een verrassend avontuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Albanië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Tirana
+ lees meer
Naar Shköder met panoramisch uitzicht vanaf de citadel van Rozafa en stadswandeling
+ lees meer
Magische boottocht over de Drin in de Albanese Alpen en naar Valbona
+ lees meer
Cultuurrijk Prizren in buurland Kosovo en naar Krujë; de stad van Skanderberg
+ lees meer
Bezoek aan een wijnhuis, proeverij en Berat, stad van de duizend vensters
+ lees meer
Lin en Pogradec aan het meer van Ohrid en Korçë
+ lees meer
Naar Gjirokastër en bezoek aan de oude bazaar
+ lees meer
Uniek Gjirokastër en vrije tijd
+ lees meer
Het zuiden van Albanië: de Blue Eye, het klooster van Sint Nicolaas en antiek Butrint
+ lees meer
Schitterende route langs de Ionische Zee naar Vlorë
+ lees meer
Bezoek aan Apollonia en terug naar Tirana
+ lees meer
Terugvlucht Tirana – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Albanië
1480 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Tirana16:40 - 19:25 uur
Tirana - Amsterdam09:50 - 12:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.
NB Bij vertrek op 21 september reist u in een kleine groep. Er geldt dan een minimum van 12 deelnemers en een maximum van 18 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.