050 - 3 123 123

Natuurpracht in Patagonië en Vuurland

Reisleider Ronald:
‘Argentinië en Chili staan om één ding echt bekend: adembenemende natuur. En dat is waar u op deze reis van gaat genieten! Na de kennismaking met het bruisende Buenos Aires vliegt u naar het mythische Vuurland, dat met Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, de poort naar Antartica is. Van hieruit maakt u een boottocht over het legendarische Beaglekanaal. Onderweg kunt u op de verschillende eilanden zeeleeuwen, aalscholvers en pinguïns spotten.… Echt heel bijzonder!

In Chili bezoekt u maar liefst twee dagen een van de mooiste natuurparken van Zuid-Amerika: Torres del Paine. Gewoonweg schitterend! En in El Calafate, het hart van Patagonië, kijkt u uit over de koninklijke Andes, beboste hellingen en de opaalkleurige meren. U hoort reusachtige gletsjers kraken, zoals de wereldberoemde Perito Moreno. Hemelsblauwe ijsblokken breken van deze gletsjer af en vallen in het meer. De aanblik van de enorme ijsmassa is een overweldigende ervaring! Kortom: deze reis is bijzonder, compleet én comfortabel, vol indrukwekkend natuurschoon!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Qurina Dijkstra maakte met haar gasten de reis Argentinië en Chili en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Qurina tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Argentinië en Chili!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
3 binnenlandse vluchten
ruimbagage
vervoer in privétouringcar
middenklassehotels
verblijf in Torres del Paine
12x ontbijt en 4x diner
3x lunchbox
inclusief entreegelden nationale parken
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
La Recoleta in Buenos Aires
Ushuaia in Vuurland
Tierra del Fuego
Torres del Paine National Park
gletsjer Perito Moreno
Los Glaciares bij El Calafate
Punta Arenas
Beaglekanaal met pinguïnkolonie
El Calafate aan Lago Argentino
SRC-reisleider Ronald
SRC-reisleider sinds 2000
Ons hotel in nationaal park Torres del Paine is eenvoudig, maar de plek is adembenemend. Een hoogtepunt van de reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Argentinië
SRC=reisleidster Martine
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Buenos Aires
Aankomst in Argentinië en korte kennismaking met Buenos Aires
Kennismaking met Buenos Aires
Vrije dag in Buenos Aires
Binnenlandse vlucht naar Ushuaia in Vuurland
Wandeling in nationaal park Tierra del Fuego
Boottocht over Beaglekanaal en vrije middag in Ushuaia
Naar El Calafate
Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno
Bezoek nationaal park Torres del Paine
Torres del Paine
Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers of El Chaltén
Binnenlandse vlucht van El Calafate naar Buenos Aires
Vlucht Buenos Aires – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

We vliegen naar Argentinië.

dag 2: Buenos Aires

Na aankomst op de luchthaven van de Argentijnse hoofdstad worden we naar ons hotel gebracht, waar we drie nachten verblijven. Tijdens de rit naar het hotel maken we alvast kort kennis met Buenos Aires. (ca. 30 km)

dag 3: Buenos Aires, het Parijs van Latijns-Amerika

De hoofdstad van Argentinië werd in 1536 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro de Mendoza. Buenos Aires wordt door de Argentijnen zelf ook wel het Parijs van Latijns-Amerika genoemd. We verkennen deze heerlijke stad met brede avenida’s, parken en pleinen. Het bekendste plein is natuurlijk het Plaza de Mayo. We zien de koloniale wijk San Telmo en de veelkleurige wijk La Boca. Ook gaan we naar de elegante wijk La Recoleta, waar we het graf van Evita Perón bezoeken. (ca. 15 km)

dag 4: Vrije dag in Buenos Aires

Vandaag kunt u het kleurrijke Buenos Aires op eigen gelegenheid verkennen. Aan het Plaza de Mayo kunt u de kathedraal van Buenos Aires bezoeken. Hier is laatste rustplaats van de Argentijnse verzetsheld San Martín, de leider in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spaanse bezetter. Een kapel in de kathedraal is volledig aan hem gewijd. U kunt ook een optionele excursie maken naar de Tigre-delta. Vanaf het water heeft u een verbluffend uitzicht over Buenos Aires. ’s Avonds is het mogelijk een tango- en dinershow bij te wonen (kosten niet inbegrepen).

dag 5: Vlucht naar Ushuaia in Vuurland

We vliegen naar de meest zuidelijke stad van de wereld: Ushuaia. Hier verblijven we drie nachten. De vrolijk gekleurde huizen van deze poort naar Antarctica liggen prachtig: tegen de berghellingen, en tussen de Martial-gletsjer en het brede Beagle-kanaal. (ca. 40 km)

dag 6: Ongerept Vuurland

Met een lokale gids verkennen we in het natuurreservaat Tierra del Fuego de ongerepte natuur van Vuurland. Terwijl we door het gebied rijden, genieten we van baaien, meren en prachtige vergezichten, waaronder die op de natuurlijke grens met Chili. Onderweg maken we diverse wandelingen. Ook lunchen we in dit fraaie natuurschoon. (ca. 70 km)

dag 7: Boottocht over Beaglekanaal met pinguïnkolonie en vrije middag

We beginnen de dag met een boottocht over het Beaglekanaal. We varen langs Isla de los Lobos en Isla de los Pajaros, waar onder andere zeeleeuwen en zeevogels leven. We komen langs de vuurtoren en varen richting Isla Martillo, waar zich een pinguïnkolonie bevindt. De rest van de middag kunt u zelf invullen. Een bezoek aan het maritieme museum Presidio, dat gevestigd is in de voormalige gevangenis van Ushuaia, of het museum van het einde van de wereld zijn aanraders!

dag 8: Naar El Calafate

We vliegen naar El Calafate, waar we twee nachten verblijven. El Calafate ligt aan het enorme Lago Argentino. De stad kijkt uit op de besneeuwde toppen van het Andesgebergte: de ideale uitvalsbasis voor onze excursies van de komende dagen. (ca. 50 km)

dag 9: Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno

In het nationale park Los Glaciares ziet u de meest imposante gletsjer van Argentinië: de Perito Moreno. Deze gletsjer verschuift continu, waardoor er grote stukken ijs van afbrokkelen. Erg indrukwekkend! Vanaf de voetgangersbruggen heeft u een goed zicht op de ijsmassa en hoort u het ijs kraken. Als het weer het toelaat, varen er boten. In een boot kunt u de gletsjer ook van dichtbij aanschouwen (kosten niet inbegrepen). (ca. 120 km)

dag 10: Torres del Paine

Ons bezoek aan Torres del Paine, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is een hoogtepunt van de reis! Dit park dankt zijn naam aan de drie granieten bergen die uit de Patagonische steppe oprijzen. Twee dagen lang genieten we van de overdonderend mooie natuur. Het hotel waar we de komende nacht verblijven is eenvoudig, maar dat maakt de locatie meer dan goed. We verblijven midden in het nationaal park op een eiland. De omringende natuur van meren en spectaculaire bergtoppen is onvergetelijk. (ca. 270 km)

dag 11: Torres del Paine

Ook vandaag genieten we van de natuurschoon van Torres del Paine. We wandelen over goed begaanbare paden en lunchen te midden van de rijke flora en fauna. We verblijven twee nachten in El Calafate.

dag 12: Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers of El Chaltén

Op deze vrije dag kunt u een optionele excursie maken (kosten niet inbegrepen). U kunt een boottocht maken naar de gletsjers Onelli, Spegazzini en Upsala. Deze laatste is, met een oppervlakte van 592 km², de grootste gletsjer van Argentinië. Het uitzicht op de bergen en de gletsjers vanaf het water is adembenemend! Het is ook mogelijk een schitterende trekking te maken in de ultieme wandelbestemming van Argentinië: El Chaltén (kosten niet inbegrepen).

dag 13: Terug naar Buenos Aires

We rijden naar de luchthaven van El Calafate voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Ons hotel voor de komende nacht staat in In de Argentijnse hoofdstad. (ca. 215 km)

dag 14: Vrije ochtend en Buenos Aires – Amsterdam

In de loop van de ochtend worden we naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

dag 15: Aankomst op Schiphol

We komen aan in Nederland.

NB
De reis met vertrek op 8 januari 2019 heeft een afwijkend programma, de vrije dag in Buenos Aires is dan niet op dag 4 van de reis maar op dag 13. Hierdoor schuift de rest van het programma ook op. Het beknopte reisprogramma ziet er dan als volgt uit:

dag 1: Vlucht Amsterdam - Buenos Aires
dag 2: Aankomst in Buenos Aires
dag 3: Buenos Aires, het Parijs van Latijns-Amerika
dag 4: Vlucht naar Ushuaia in Vuurland
dag 5: Ongerept Vuurland
dag 6: Boottocht over Beaglekanaal met pinguïnkolonie en vrije middag
dag 7: Vlucht naar El Calafate
dag 8: Torres del Paine
dag 9: Torres del Paine
dag 10: Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno
dag 11: Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers of El Chaltén
dag 12: Terug naar Buenos Aires
dag 13: Vrije dag in Buenos Aires
dag 14: Terugvlucht naar Nederland
dag 15: Aankomst in Amsterdam


(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Tango in Buenos Aires
Tango in Buenos Aires
Beleef de Argentijnse tango
Duur: circa 4 uur
Prijs: vanaf 15 deelnemers circa US$ 95,- per persoon, incl. reisleider
In Buenos Aires kunt u een tangoshow met diner bijwonen. De tango is onlosmakelijk verbonden met de Argentijnse cultuur. Aan het einde van de 19e eeuw is deze dans in Buenos Aires ontstaan uit verschillende muziek- en dansvormen, waaronder de Spaanse flamenco, de Oost-Europese polka, de Cubaanse habanera en de Afrikaanse candombe. Deze dans vormde een belangrijke uitingsvorm van de voornamelijk arme immigranten uit de sloppenwijken van Buenos Aires. Voorafgaand aan de show geniet u van een heerlijk diner. De kosten van het vervoer naar de show en terug zijn bij de prijs inbegrepen.
Rio de Hielo Express
Rio de Hielo Express
De imposante gletsjers van Argentinië
Duur: gehele dag
Prijs: vanaf 16 deelnemers circa US$ 175,- per persoon, incl. reisleider
In het nationale park Los Glaciares vaart u tijdens de excursie ‘Rio de Hielo Express’ langs diverse gletsjers, waaronder de imposante Upsala en Spegazzini. Met een oppervlakte van 592 km² is Upsala de grootste gletsjer van Argentinië. Deze gletsjer kan alleen over het water worden bereikt. Enorme hoeveelheden ijs worden opeengepakt, voortgestuwd en breken uiteindelijk af in het Lago Argentino. Langs de fraai gevormde blauwe ijsbergen van het meer vaart de boot vervolgens richting de Onellibaai, die genoemd naar de gletsjer Onelli. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u aan land om een wandeling van circa 800 meter te maken. Tijdens de excursie gaat u ook richting de Spegazzini, de hoogste gletsjer van het park. De entreeprijs voor het nationaal park is inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen.
San Isidro en Tigre-delta, Argentinië
San Isidro en Tigre-delta
Argentijnse aristocratie en boottocht
Duur: de gehele dag
Prijs: US$ 85,-
San Isidro is een stad met een rijke en interessante geschiedenis. U ziet hier de prachtige, weelderige huizen van de vroegere Argentijnse aristocratie. Aansluitend reist u door naar Tigre, waar u met de boot over een deel van de Paraná-rivierdelta vaart, een immens waterlabyrint van kleine eilanden en kanalen. Aan het einde van de dag heeft u vanaf het water een prachtig uitzicht over Buenos Aires.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Buenos Aires20:55 - 06:45 uur
Buenos Aires - Amsterdam16:40 - 10:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In een aantal hotels kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

562 hotel nogaro
Hotel 562 Nogaro - Buenos Aires
Vanuit het zeer centraal gelegen Hotel 562 Nogaro wandelt u zo naar het bekende Plaza de Mayo met Casa Rosada, het roze regeringspaleis. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Het elegante hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een gezellige loungebar, een lift en gratis wifi. In uw kamer bevindt zich onder andere een minibar en airconditioning.

Bekijk de website van 562 Nogaro
Principado in Buenos Aires, Argentinië
Hotel Principado - Buenos Aires
Dit moderne hotel ligt in het centrum van Buenos Aires en vormt een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. De dichtstbijzijnde metrohalte bevindt zich op tien minuten van de accommodatie en u kunt veel bezienswaardigheden ook te voet bereiken. Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over een bar, een fitnessruimte, een zonneterras en gratis wifi. De kamers zijn comfortabel en hebben een flatscreen-tv, een minikoelkast, een kluis en airconditioning.

Bekijk de website van Principado
Fueguino Hotel Patagónico
Hotel Fueguino - Ushuaia
Vanuit het Fueguino Hotel wandelt u binnen een paar minuten naar de zee. Het hotel beschikt onder andere over gratis wifi, een lift en een 24-uursreceptie. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken onder andere over een minibar.

Bekijk de website van Fueguino Hotel
Hotel Lagos de Calafate
Hotel Lagos del Calafate - El Calafate
Op wandelafstand van het hart van El Calafate ligt Hotel Lagos del Calafate. Er bevinden zich verschillende restaurants in de directe omgeving, maar ook in het restaurant van het hotel kunt u terecht voor een heerlijk diner. Verder beschikt het hotel over een binnenzwembad, een lift en een bar. Ook is er gratis wifi. De comfortabele kamers zijn onder andere voorzien van een minibar.

Bekijk de website van Hotel Lagos del Calafate
Hosteria Pehoé in Torres del Paine
Hotel Hosteria Pehoé - Torres del Paine
Het authentieke hotel Pehoé ligt in het nationale park Torres del Paine. De omgeving van het hotel is indrukwekkend! Het imposante bergmassief Los Cuernos is de eyecatcher van het overweldigende landschap.

Bekijk de website van Hosteria Pehoé.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een fantastische reis in een plezierig gezelschap met een voortreffelijke reisleidster. Ook onze verlenging in Iguazu was uitstekend voorbereid en werd door de lokale partners van SRC prima uitgevoerd. Bij de bestemmingsinformatie over Argentinië staat dat je tijdens de reis voldoende contant geld mee moet nemen, en dat dit zowel euro's als Amerikaanse dollars kan zijn. Onze ervaring is dat Amerikaanse dollars overal geaccepteerd worden, euro's niet. Ook hadden we vooraf graag wat meer informatie gehad over de samenstelling van de groep. (red. Wij delen in verband met de privacywetgeving geen gegevens van medereizigers.)
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dhr M Konter
Ik vond de reis Patagonië /Chili een echte aanrader. Genoeg afwisseling in het programma en er was genoeg tijd over voor jezelf. Er werd ook veel verteld over Buenos Aires. Graag had ik wat meer info over de politieke situatie zoals hij is en was. Er is met zorg een geweldige tango-avond uitgezocht en het niveau van de dans en het orkest was hoog. De hotels waren goed gekozen. Van daaruit kon je gemakkelijk naar de centra van de plaatsen gaan. Het hotel in Torres del Paines lag ongelooflijk fraai! Dat was ons ook beloofd. Kortom: ik zou SRC en deze reis zeker aan iemand aanraden!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een fantastische reis met een zeer goede reisleidster Qurina Dijkstra en heel mooi weer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. Van Oosten en mevr. Reitsema
Naast de eindeloze steppen met guanaco’s, gaucho’s en voor ons onbekende planten- en vogelsoorten heeft Patagonië - dat geen officiële grenzen kent- talloze beroemde nationale parken, zoals Torres del Paine in Chili met grillige rotsformaties, ruige watervallen en diepblauwe meren. Lees ons complete reisverhaal over Argentinië en Chili!
meneer en mevrouw Quirijnen
We hebben genoten van een prachtige reis. Alles verliep voorspoedig, vooral dankzij onze geweldige reisleidster Qurina Dijkstra. Ze regelde alles uitstekend en toonde grote betrokkenheid met alle reisgenoten. Zij krijgt van ons een grote pluim!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
T. Zwaard-van Schaik
Schitterende reis! De natuur is overweldigend. De reisleiders was zeer georganiseerd, vertelde veel over het land, de geschiedenis, cultuur, levenstandaard en de mentaliteit van de Argentijnen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
A. Van Santen
Bijzonder mooie reis! Soms wel erg vermoeiend door de lange reisdagen, wij hadden ons niet gerealiseerd hoe groot de afstanden soms zijn. De hotels zijn over het algemeen goed. Voor ons was het een zeer mooie en onvergetelijke reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
E. Bakker
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis naar Argentinië en Chili individueel verlengen met 3 nachten in Puerto Iguazú en 1 nacht in Buenos Aires. De verlenging vindt plaats in internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

De watervallen van Iguazú zijn schitterend! Dit natuurwonder ligt op de grens van Brazilië, Argentinië en in de buurt van Paraguay. Het krachtige geweld van deze watervallen is een waar natuurspektakel. 275 watervallen storten zich vanaf het Braziliaanse hoogland over een breedte van maar liefst 3 kilometer de diepte in. Enkele van deze watervallen zijn meer dan 80 meter hoog. De 'Garganta del Diablo', 'de Keel van de Duivel' is een adembenemend middelpunt. Het oorverdovende lawaai van de watervallen vormt een schril contrast met de stilte van het omliggende subtropische regenwoud. Hier zijn meer dan 2.700 plantensoorten en een variëteit aan vogels, zoogdieren, insecten en reptielen te vinden.

dag 14: U vliegt van Buenos Aires naar Iguazú wordt naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.

dag 15: Itaipú en Braziliaanse zijde
U bezoekt aan de Argentijnse zijde de Itaipú-stuwdam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. U ziet een film over deze beroemde stuwdam, die een deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van stroom voorziet. Hierna bezoekt u de Braziliaanse zijde van de watervallen. Brazilië heeft 20% van de watervallen binnen zijn landsgrenzen. Vanaf de mooie wandelpaden heeft u een fantastisch uitzicht op de Argentijnse zijde!

dag 16: Argentijnse zijde
Op deze dag bekijkt u de watervallen vanaf de Argentijnse zijde. Er zijn verschillende routes die u door het prachtige natuurgebied leiden en u telkens een ander uitzicht geven. Een boottocht tot onder de watervallen is een onvergetelijke ervaring (kosten niet inbegrepen).

dag 17: U gaat naar de luchthaven van Iguazú voor de vlucht naar Buenos Aires, waar u overnacht.

dag 18: U gaat naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Nederland.

dag 19: Aankomst Schiphol

Inclusief bij de verlenging
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires – Puerto Iguazú en vice versa.
• Alle taxitransfers.
• Vervoer in een minibusje of een lokale touringcar.
• Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of douche en een toilet.
• Verzorging op basis van logies en ontbijt.
• De excursies zoals omschreven.
• Begeleiding door een Engelssprekende gids.

Exclusief bij de verlenging
• Entreegelden, circa US$ 60,-, te voldoen in lokale valuta (ook mogelijk per creditcard).
• Overige maaltijden.
• Fooien.

NB De uitvoering van deze verlenging is afhankelijk van vluchttijden van binnenlandse vluchten. Als er op dag 14 geen vroege vlucht beschikbaar is naar Iguazú, dan kunnen de programmaonderdelen van de eerste verlengingsdag op dag 17 worden uitgevoerd, voordat u terug naar Buenos Aires vliegt.

Guaminí Mision in Iguazu, Argentinië
Hotel Guaminí Mision - Iguazu
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 800 p.p.
Dit prachtige hotel is gebouwd in de stijl van een jezuïetenklooster dat zich vroeger op deze plek bevond. Het biedt een magnifiek uitzicht over de jungle en een rivier en is het een heerlijke plek om in alle rust de geur en geluiden van de natuur tot u door te laten dringen. Het hotel beschikt over een stijlvol restaurant met panoramisch uitzicht, een spa met diverse faciliteiten en een openluchtzwembad. De kamers zijn strak ingericht en elegant.

Bekijk de website van Guaminí Misión
Principado in Buenos Aires, Argentinië
Hotel Principado - Buenos Aires
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 800 p.p.
Dit moderne hotel ligt in het centrum van Buenos Aires en vormt een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. De dichtstbijzijnde metrohalte bevindt zich op tien minuten van de accommodatie en u kunt veel bezienswaardigheden ook te voet bereiken. Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over een bar, een fitnessruimte, een zonneterras en gratis wifi. De kamers zijn comfortabel en hebben een flatscreen-tv, een minikoelkast, een kluis en airconditioning.

Bekijk de website van Principado