050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Natuurpracht in Patagonië, Vuurland en Iguazú

Reisleidster Qurina:
‘Argentinië en Chili staan om één ding echt bekend: adembenemende natuur. En dat is waar u op deze reis van gaat genieten! Na de kennismaking met het bruisende Buenos Aires vliegt u naar het mythische Vuurland, dat met Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, de poort naar Antarctica is. Vanuit hier verkent u in het natuurreservaat Tierra del Fuego de ongerepte natuur van Vuurland met baaien, meren en prachtige vergezichten: erg bijzonder!

In Chili bezoekt u een van de mooiste natuurparken van Zuid-Amerika: Torres del Paine. Gewoonweg schitterend! En in El Calafate, het hart van Patagonië, kijkt u uit over de koninklijke Andes, beboste hellingen en de opaalkleurige meren. U hoort reusachtige gletsjers kraken, zoals de wereldberoemde Perito Moreno. Hemelsblauwe ijsblokken breken van deze gletsjer af en vallen in het meer. De aanblik van de enorme ijsmassa is een overweldigende ervaring! In het noorden van Argentinië ziet u de watervallen van Iguazú, die behoren tot de grootste op aarde. Het klaterende water en het groene regenwoud dat de watervallen omringt zijn van ongekende schoonheid. Kortom: deze reis is bijzonder, compleet én comfortabel, vol indrukwekkend natuurschoon! Gaat u mee op avontuur?’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Qurina maakte met haar gasten de reis Argentinië en Chili en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Qurina tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Argentinië en Chili!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
3 binnenlandse vluchten
ruimbagage
middenklassehotels
verblijf in Torres del Paine
16x ontbijt, 1x lunch en 3x diner
inclusief entreegelden, ook van alle nationale parken
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
San Telmo en La Recoleta in Buenos Aires
watervallen van Iguazú
Torres del Paine UNESCO National Park
gletsjer Perito Moreno
Tierra del Fuego
Los Glaciares bij El Calafate
El Calafate aan Lago Argentino
Ushuaia in Vuurland
Reisleidster Qurina Dijkstra
SRC-reisleidster sinds 2011
Van de spectaculaire watervallen van Iguazú tot de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer en de indrukwekkende natuurpracht van Torres del Paine; tijdens deze reis komt u op de allermooiste plekken van Argentinië en Chili. En alle entreegelden zijn inbegrepen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Argentinië
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Buenos Aires
+ lees meer
Aankomst in Argentinië en kennismaking met Buenos Aires
+ lees meer
Vrije dag in Buenos Aires. Optionele bootexcursie door de Tigre-delta of bijwonen tangoshow
+ lees meer
Binnenlandse vlucht naar Ushuaia in Vuurland
+ lees meer
Wandeling in nationaal park Tierra del Fuego
+ lees meer
Naar Punta Arenas
+ lees meer
Puerto Natales en naar Milodón grot
+ lees meer
Bezoek UNESCO nationaal park Torres del Paine
+ lees meer
Naar El Calafate
+ lees meer
Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno
+ lees meer
Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers Upsala en Spegazzini
+ lees meer
Binnenlandse vlucht van El Calafate naar Iguazú
+ lees meer
Watervallen vanaf Argentijnse zijde
+ lees meer
Optionele excursie watervallen vanaf Braziliaanse zijde
+ lees meer
Binnenlandse vlucht van Iguazú naar Buenos Aires
+ lees meer
Vrije dag in Buenos Aires met afscheidsdiner
+ lees meer
Vlucht Buenos Aires – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Argentinië en Chili
1710 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
San Isidro en Tigre-delta, Argentinië
Boottocht door de Tigre-delta
Bekijk de Argentijnse aristocratie vanaf het water
Duur: circa 4 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: US$ 60,- per persoon
Tussen 1880 en 1920 was Argentinië een van de 10 meest welvarende landen van de wereld. Talloze Europeanen zochten in Buenos Aires hun heil. Onderweg naar Tigre, dat circa 30 kilometer ten noorden van Buenos Aires ligt, ziet u prachtige, weelderige huizen van de vroegere Argentijnse aristocratie. In Tigre stapt u op de boot die u over een deel van de Paraná-rivierdelta vaart. Dit is een immens waterlabyrint van kleine eilanden en kanalen in een van de grootste delta’s ter wereld. Onderweg ziet u Victoriaanse architectuur, Engelse tuinen en traditionele roei- en bootclubs. Logisch dat dit een favoriete weekendbestemming is van vele 'porteños', de inwoners van Buenos Aires.
Tango in Buenos Aires
Tango in Buenos Aires
Beleef de Argentijnse tango
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: US$ 100,- per persoon
In Buenos Aires kunt u een tangoshow met diner bijwonen in het hart van de wijk San Telmo. De tango is onlosmakelijk verbonden met de Argentijnse cultuur. Aan het einde van de 19e eeuw is deze dans in Buenos Aires ontstaan uit verschillende muziek- en dansvormen, waaronder de Spaanse flamenco, de Oost-Europese polka, de Cubaanse habanera en de Afrikaanse candombe. Deze dans vormde een belangrijke uitingsvorm van de voornamelijk arme immigranten uit de sloppenwijken van Buenos Aires. Voorafgaand aan de show geniet u van een diner.
Beaglekanaal in Argentinië
Boottocht over het Beaglekanaal
Spot zeeleeuwen, aalscholvers en pinguïns
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: US$ 70,- per persoon
In Ushuaia stapt u aan boord van een boot waarmee u over het Beaglekanaal vaart. Onderweg ziet u het prachtige landschap met bergen en bossen en komt u langs verschillende eilandjes met zeedieren en vogels. Bij Les Eclaireurs Lighthouse houdt zich meestal een kleine kolonie aalscholvers op. Op de terugweg vaart u langs Isla de los Lobos, waar zeeleeuwen leven, en Despard Island, de natuurlijke habitat van de keizerlijke aalscholvers. Houdt u uw ogen ook open voor pinguïns, die hier vaak te zien zijn.
Spegazzini gletsjer, Argentinië
Boottocht Todo Glaciares
De imposante gletsjers van Argentinië
Duur: gehele dag
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: US$ 360,- per persoon bij 8 t/m 14 deelnemers en US$ 320,- per persoon vanaf 15 deelnemers (incl. reisleider)
In het nationale park Los Glaciares vaart u tijdens deze excursie langs diverse gletsjers in het noordelijke deel van het Argentinomeer. Als eerste ziet u Upsala, de grootste gletsjer van Argentinië. Deze gletsjer kan alleen over het water worden bereikt. Enorme hoeveelheden ijs worden opeengepakt, voortgestuwd en breken uiteindelijk af in het Lago Argentino. Langs de fraai gevormde blauwe ijsbergen van het meer vaart de boot vervolgens richting de Glaciar Seco en de Spegazzini, de hoogste gletsjer van het park. Bij Spegazzini Refuge gaat u, als de weersomstandigheden het toelaten, van boord om de gletsjers vanaf het land te bewonderen. Er zijn diverse uitzichtpunten en een wandelpad van 300 meter. Ook is het mogelijk om hier een stuk door het bos te lopen en te lunchen. De entreeprijs voor het nationaal park is inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen.
Watervallen van Iguazu, Braziliaanse kant, Brazilië
Watervallen van Foz do Iguaçu
Bewonder de watervallen vanaf Braziliaanse zijde
Duur: circa 5 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: US$ 50,- per persoon bij 5 t/m 14 deelnemers en US$ 40,- per persoon vanaf 15 deelnemers (incl. reisleider)
Het Iguazupark op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië is een van de grootste tropische regenwouden van Zuid-Amerika en uitgeroepen tot werelderfgoed. De flora en fauna zijn hier uitbundig. Tijdens deze excursie bewondert u de watervallen vanaf de Braziliaanse zijde. Brazilië heeft slechts 20% van de watervallen binnen zijn landsgrenzen, maar vanaf de mooie wandelpaden hier heeft u een fantastisch uitzicht op de Argentijnse kant. Een lift brengt u naar een uitzichtpunt boven de rivier, waar een wandelpad van circa 1 kilometer is, zodat u optimaal kunt genieten van de spectaculaire omgeving.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Buenos Aires21:35 - 07:25 uur
Buenos Aires - Amsterdam16:25 - 09:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een fantastische reis in een plezierig gezelschap met een voortreffelijke reisleidster. Ook onze verlenging in Iguazu was uitstekend voorbereid en werd door de lokale partners van SRC prima uitgevoerd. Bij de bestemmingsinformatie over Argentinië staat dat je tijdens de reis voldoende contant geld mee moet nemen, en dat dit zowel euro's als Amerikaanse dollars kan zijn. Onze ervaring is dat Amerikaanse dollars overal geaccepteerd worden, euro's niet. Ook hadden we vooraf graag wat meer informatie gehad over de samenstelling van de groep. (red. Wij delen in verband met de privacywetgeving geen gegevens van medereizigers.)
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik vond de reis Patagonië /Chili een echte aanrader. Genoeg afwisseling in het programma en er was genoeg tijd over voor jezelf. Er werd ook veel verteld over Buenos Aires. Graag had ik wat meer info over de politieke situatie zoals hij is en was. Er is met zorg een geweldige tango-avond uitgezocht en het niveau van de dans en het orkest was hoog. De hotels waren goed gekozen. Van daaruit kon je gemakkelijk naar de centra van de plaatsen gaan. Het hotel in Torres del Paines lag ongelooflijk fraai! Dat was ons ook beloofd. Kortom: ik zou SRC en deze reis zeker aan iemand aanraden!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een fantastische reis met een zeer goede reisleidster Qurina en heel mooi weer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Naast de eindeloze steppen met guanaco’s, gaucho’s en voor ons onbekende planten- en vogelsoorten heeft Patagonië - dat geen officiële grenzen kent- talloze beroemde nationale parken, zoals Torres del Paine in Chili met grillige rotsformaties, ruige watervallen en diepblauwe meren. Lees ons complete reisverhaal over Argentinië en Chili!
We hebben genoten van een prachtige reis. Alles verliep voorspoedig, vooral dankzij onze geweldige reisleidster Qurina. Ze regelde alles uitstekend en toonde grote betrokkenheid met alle reisgenoten. Zij krijgt van ons een grote pluim!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Schitterende reis! De natuur is overweldigend. De reisleiders was zeer georganiseerd, vertelde veel over het land, de geschiedenis, cultuur, levenstandaard en de mentaliteit van de Argentijnen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Bijzonder mooie reis! Soms wel erg vermoeiend door de lange reisdagen, wij hadden ons niet gerealiseerd hoe groot de afstanden soms zijn. De hotels zijn over het algemeen goed. Voor ons was het een zeer mooie en onvergetelijke reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.