Natuurpracht in Patagonië en Vuurland

Reisleider Ronald van der Werff:
‘Na de bruisende stad Buenos Aires ontdekt u de adembenemende natuur van Argentinië en Chili. U reist rechtstreeks naar het mythische Vuurland, waar u verblijft in de zuidelijkste stad ter wereld en de poort naar Antarctica: Ushuaia. In Chili bezoekt u daarna een van de mooiste natuurparken van geheel Amerika, Torres del Paine. U kunt hier onder andere de condor, de guanaco en de ñandu in het wild zien.

In El Calafate, het hart van Patagonië, kijkt u uit over de koninklijke Andes, beboste hellingen en de opaalkleurige meren. U hoort reusachtige gletsjers kraken, zoals de wereldberoemde Perito Moreno. Hemelsblauwe ijsblokken breken van deze gletsjer af en vallen in het meer. De kroon op al dit natuurgeweld is de reis door het spectaculaire berglandschap naar het hart van de Andes. Hier maakt u een trekking bij het massieve Fitz Roy-gebergte. Kortom: een bijzondere, complete én comfortabele reis vol indrukwekkend natuurschoon!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
vervoer in privétouringcar
middenklassehotels
15x ontbijt en 5x diner
2x lunchbox
inclusief entreegelden nationale parken
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
La Recoleta in Buenos Aires
Ushuaia in Vuurland
Tierra del Fuego
Torres del Paine National Park
gletsjer Perito Moreno
Los Glaciares bij El Chaltén
Punta Arenas
Beaglekanaal
Fitz Roy-gebergte
El Calafate aan Lago Argentino
Reisleider Ronald van der Werff
SRC-reisleider sinds 2000
Favoriete plek: Los Glaciares
De natuur van Patagonië en het mythische Vuurland is onovertroffen! Elke keer geniet ik weer van de hemelsblauwe gletsjers, de opaalkleurige meren en de spectaculaire bergen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Argentinië
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
Reisleider Ronald van der Werff
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Buenos Aires
Aankomst in Argentinië en korte kennismaking met Buenos Aires
Kennismaking met Buenos Aires
Binnenlandse vlucht naar Ushuaia in Vuurland
Wandeling in nationaal park Tierra del Fuego
Boottocht over Beaglekanaal en vrije middag in Ushuaia
Van Ushuaia naar Punta Arenas
Stadswandeling Punta Arenas en vrije middag
Bezoek nationaal park Torres del Paine
Naar El Calafate
Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno
Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers
Naar El Chaltén
Wandeling nationaal park Los Glaciares
Binnenlandse vlucht van El Calafat naar Buenos Aires
Vlucht Buenos Aires – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

We vliegen naar Argentinië.

dag 2: Buenos Aires

Na aankomst op de luchthaven van de Argentijnse hoofdstad worden we naar ons hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. Tijdens de rit naar het hotel maken we alvast kort kennis met Buenos Aires. (ca. 30 km)

dag 3: Buenos Aires, het Parijs van Latijns-Amerika

De hoofdstad van Argentinië werd in 1536 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro de Mendoza. Buenos Aires wordt door de Argentijnen zelf ook wel het Parijs van Latijns-Amerika genoemd. We verkennen deze heerlijke stad met brede avenida’s, parken en pleinen. Het bekendste plein is natuurlijk het Plaza de Mayo. We zien de koloniale wijk San Telmo en de veelkleurige wijk La Boca. Ook gaan we naar de elegante wijk La Recoleta, waar we het graf van Evita Perón bezoeken. (ca. 15 km)

dag 4: Vlucht naar Ushuaia in Vuurland

We vliegen naar de meest zuidelijke stad van de wereld: Ushuaia. Hier verblijven we drie nachten. De vrolijk gekleurde huizen van deze poort naar Antarctica liggen prachtig: tegen de berghellingen, en tussen de Martial-gletsjer en het brede Beagle-kanaal. (ca. 40 km)

dag 5: Ongerept Vuurland

Met een lokale gids verkennen we in het natuurreservaat Tierra del Fuego de ongerepte natuur van Vuurland. Terwijl we door het gebied rijden, genieten we van baaien, meren en prachtige vergezichten, waaronder die op de natuurlijke grens met Chili. Onderweg maken we diverse wandelingen. Ook lunchen we in dit fraaie natuurschoon. (ca. 70 km)

dag 6: Boottocht over Beaglekanaal en vrije middag in Ushuaia

We beginnen de dag met een boottocht over het Beaglekanaal. We varen langs Isla de los Lobos en Isla de los Pajaros, waar onder andere zeeleeuwen en zeevogels leven. We komen langs de vuurtoren en varen richting Isla Martillo, waar zich een pinguïnkolonie bevindt. De rest van de middag kunt u zelf invullen. Een bezoek aan het maritieme museum Presidio, dat gevestigd is in de voormalige gevangenis van Ushuaia, of het museum van het einde van de wereld zijn aanraders!

dag 7: Naar Punta Arenas

We leggen een lange, mooie route af naar Punta Arenas, waar we twee nachten verblijven. De meest zuidelijke stad van Chili is door de vrijhandelszone, de zona franca, een levendige stad geworden. (ca. 630 km)

dag 8: Stadswandeling Punta Arenas en vrije middag

Punta Arenas staat bol van de gekleurde huizen en romantische parken. In de ochtend maken we een stadswandeling en horen we meer over de rijke geschiedenis van de stad. De middag is ter vrije besteding. U kunt ook een optionele excursie maken naar Fort Bulnes (kosten niet inbegrepen). Hier leert meer over de unieke constructie van het fort en het historisch belang ervan. Vanaf de indrukwekkende verdedigingsmuren heeft u een schitterend uitzicht over zee!

dag 9 en 10: Torres del Paine

Ons bezoek aan Torres del Paine, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is een hoogtepunt van de reis! Dit park dankt zijn naam aan de drie granieten bergen die uit de Patagonische steppe oprijzen. Twee dagen lang genieten we van de overdonderend mooie natuur. We wandelen over goed begaanbare paden en lunchen op dag 10 te midden van de rijke flora en fauna. Ons hotel voor deze twee nachten staat nabij het nationale park Torres del Paine. (ca. 270 km)

dag 11: Naar El Calafate

We rijden naar El Calafate, waar we drie nachten verblijven. El Calafate ligt aan het enorme Lago Argentino. De stad kijkt uit op de besneeuwde toppen van het Andesgebergte: de ideale uitvalsbasis voor onze excursies van de komende dagen. (ca. 400 km)

dag 12: Nationaal park Los Glaciares en de gletsjer Perito Moreno

In het nationale park Los Glaciares ziet u de meest imposante gletsjer van Argentinië: de Perito Moreno. Deze gletsjer verschuift continu, waardoor er grote stukken ijs van afbrokkelen. Erg indrukwekkend! Vanaf de voetgangersbruggen heeft u een goed zicht op de ijsmassa en hoort u het ijs kraken. Als het weer het toelaat, varen er boten. In een boot kunt u de gletsjer ook van dichtbij aanschouwen (kosten niet inbegrepen). (ca. 120 km)

dag 13: Vrije dag of optionele excursie naar gletsjers

Op deze vrije dag kunt u een optionele excursie maken (kosten niet inbegrepen). U gaat dan in een boot naar de gletsjers Onelli, Spegazzini en Upsala. Deze laatste is, met een oppervlakte van 592 km², de grootste gletsjer van Argentinië. Het uitzicht op de bergen en de gletsjers vanaf het water is adembenemend!

dag 14: El Chaltén

Over de Patagonische steppe rijden we naar het hart van de Andes. Hier ligt het levendige plaatsje El Chaltén, de poort naar het nationale park Los Glaciares. We verblijven hier twee nachten. (ca 215 km)

dag 15: Trekking Los Glaciares en Fitz Roy-gebergt

Tijdens een wandeling zien we het massieve Fitz Roy-gebergte, met 3.405 meter een van de uitschieters van het Andesgebergte. De toppen worden omarmd door gletsjers, die in de dalen uitmonden in verschillende meren. We maken een wandeling in deze serene omgeving. De zwaarte van de wandeling wordt afgestemd op de groep. Wandelt u liever niet mee? U kunt ook een optionele boottocht maken op het schitterende Lago Viedma (kosten niet inbegrepen). Dit meer wordt gevoed door de Viedma-gletsjer en is onderdeel van nationaal park Los Glaciares.

dag 16: Terug naar Buenos Aires

We rijden naar de luchthaven van El Calafate voor de binnenlandse vlucht naarr Buenos Aires. Ons hotel voor de komende nacht staat in In de Argentijnse hoofdstad. (ca. 215 km)

dag 17: Vrije ochtend en Buenos Aires – Amsterdam

In de loop van de ochtend worden we naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

dag 18: Aankomst op Schiphol

We komen aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Tango in Buenos Aires
Tango in Buenos Aires
Beleef de Argentijnse tango
Duur: circa 4 uur
Prijs: vanaf 16 deelnemers circa US$ 95,- per persoon, incl. reisleider
In Buenos Aires kunt u een tangoshow met diner bijwonen. De tango is onlosmakelijk verbonden met de Argentijnse cultuur. Aan het einde van de 19e eeuw is deze dans in Buenos Aires ontstaan uit verschillende muziek- en dansvormen, waaronder de Spaanse flamenco, de Oost-Europese polka, de Cubaanse habanera en de Afrikaanse candombe. Deze dans vormde een belangrijke uitingsvorm van de voornamelijk arme immigranten uit de sloppenwijken van Buenos Aires. Voorafgaand aan de show geniet u van een heerlijk diner. De kosten van het vervoer naar de show en terug zijn bij de prijs inbegrepen.
Fort Bulnes, Argentinië
Fort Bulnes
Fort Bulnes
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: US$ 110,-
Inclusief: transfers
Via een prachtige route langs de Straat van Magellaan, waar veel verschillende vogels te zien zijn, bereikt u fort Bulnes. Het fort werd in 1843 gebouwd in opdracht van de Chileense president Manuel Bulnes Prieto. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan dit bijzondere fort, wat nu een reconstructie is van de fortificatie van de zuidelijke eilanden van Chili. Duikt u in de Chileense geschiedenis?

NB
Deze excursie is zonder SRC reisleider en wordt uitgevoerd op seat in basis, dit houdt in dat de excursie in internationaal gezelschap wordt uitgevoerd.
Rio de Hielo Express
Rio de Hielo Express
De imposante gletsjers van Argentinië
Duur: gehele dag
Prijs: vanaf 16 deelnemers circa US$ 195,- per persoon, incl. reisleider
Op dag 13 vaart u tijdens de excursie ‘Rio de Hielo Express’ langs diverse gletsjers, waaronder de imposante Upsala en Spegazzini. Met een oppervlakte van 592 km² is Upsala de grootste gletsjer van Argentinië. Deze gletsjer kan alleen over het water worden bereikt. Enorme hoeveelheden ijs worden opeengepakt, voortgestuwd en breken uiteindelijk af in het Lago Argentino. Langs de fraai gevormde blauwe ijsbergen van het meer vaart de boot vervolgens richting de Onellibaai, die genoemd naar de gletsjer Onelli. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u aan land om een wandeling van circa 800 meter te maken. Tijdens de excursie gaat u ook richting de Spegazzini, de hoogste gletsjer van het park. De entreeprijs voor het nationaal park is inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen.
Boottocht Lago Viedma, Argentinië
Boottocht Lago Viedma
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: US $75,-
Inclusief: transfers
Wanneer u niet mee wil op de trekking van dag 15, dan kunt u een optionele boottocht maken op Lago Viedma. Op circa 800 meter van het hotel wordt u opgepikt om te beginnen aan de tocht over de Tunnel-rivier. U vaart langs de imposante Fitz Roy en de Huemel en aanschouwt de indrukwekkende Viedma gletsjer. De gids op de boot geeft u tijdens de tocht interessante informatie over het gedrag van de gletsjer: een interessante excursie!

NB
Deze excursie is zonder SRC-reisleider en wordt uitgevoerd op seat in basis, dit houdt in dat de excursie in internationaal gezelschap wordt uitgevoerd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Buenos Aires20:55 - 06:45 uur
Buenos Aires - Amsterdam16:40 - 10:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In een aantal hotels kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Dazzler San Martin in Buenos Aires
Hotel Dazzler San Martin - Buenos Aires
In het hartje van het levendige Buenos Aires verblijft u in het Dazzler San Martin Hotel. Op steenworpafstand van het hotel vindt u de bekende winkelstraat Florida. Het hotel beschikt over tal van faciliteiten als een binnenzwembad en sauna. Verder is er een 24-uursreceptie en is er in de openbare ruimtes gratis wifi beschikbaar. De moderne kamers zijn stijlvol ingericht en zijn onder andere voorzien van een minibar.

Bekijk de website van Dazzler San Martin
Villa Brescia Hotel in Ushuaia
Hotel Villa Brescia - Ushuaia
In het hart van Ushuaia verblijft u in het zeer centraal gelegen Hotel Villa Brescia, dat een sfeervolle, Patagonische stijl heeft. Vanuit het hotel wandelt u zo naar de gezellige haven. Er zijn tal van restaurants en winkels in de omgeving. De kamers van dit familiehotel hebben onder andere een minibar en gratis wifi.

Bekijk de website van Villa Brescia Hotel.
Hotel Cabo de Hornos in Punta Arenas
Hotel Cabo de Hornos - Punta Arenas
In het historische centrum van Punta Arenas ligt het moderne Cabo de Hornos. Dit hotel beschikt over een rustiek ingerichte lounge, waar u goed kunt relaxen na een bezoek aan de levendige stad Puento Arenas.

Bekijk de website van Hotel Cabo de Hornos
Hosteria Pehoé in Torres del Paine
Hotel Hosteria Pehoé - Torres del Paine
Het authentieke hotel Pehoé ligt in het nationale park Torres del Paine. De omgeving van het hotel is indrukwekkend! Het imposante bergmassief Los Cuernos is de eyecatcher van het overweldigende landschap.

Bekijk de website van Hosteria Pehoé.
Las Dunas Hotel in El Calafate
Hotel Las Dunas - El Calafate
Dit hotel heeft een fabelachtige locatie: aan het Lago Argentino. Hier kunt u sierlijke zwarte zwanen en flamingo’s spotten. Het hotel heeft een shuttleservice van en naar het centrum van El Calafate. De kamers zijn ruim en modern ingericht.

Bekijk de website van Las Dunas Hotel
Hotel Poicenot in El Chaltén
Hotel Poincenot - El Chaltén
Het hotel ligt in in het nationale park Los Glaciares. Het hotel heeft een rustieke, Patagonische inrichting maar is van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel beschikt onder andere over een 24-uursreceptie, een knusse bar en gratis wifi. Vanuit de gezellige lobby heeft u een fantastisch uitzicht over de bergen!

Bekijk de website van Poincenot

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hebben genoten van een prachtige reis. Alles verliep voorspoedig, vooral dankzij onze geweldige reisleidster Qurina Dijkstra. Ze regelde alles uitstekend en toonde grote betrokkenheid met alle reisgenoten. Zij krijgt van ons een grote pluim!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
T. Zwaard-van Schaik
Schitterende reis! De natuur is overweldigend. De reisleiders was zeer georganiseerd, vertelde veel over het land, de geschiedenis, cultuur, levenstandaard en de mentaliteit van de Argentijnen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
A. Van Santen
Bijzonder mooie reis! Soms wel erg vermoeiend door de lange reisdagen, wij hadden ons niet gerealiseerd hoe groot de afstanden soms zijn. De hotels zijn over het algemeen goed. Voor ons was het een zeer mooie en onvergetelijke reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
E. Bakker
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis naar Argentinië en Chili individueel verlengen met 3 nachten in Puerto Iguazú en 1 nacht in Buenos Aires. De verlenging vindt plaats in internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

De watervallen van Iguazú zijn schitterend! Dit natuurwonder ligt op de grens van Brazilië, Argentinië en in de buurt van Paraguay. Het krachtige geweld van deze watervallen is een waar natuurspektakel. 275 watervallen storten zich vanaf het Braziliaanse hoogland over een breedte van maar liefst 3 kilometer de diepte in. Enkele van deze watervallen zijn meer dan 80 meter hoog. De 'Garganta del Diablo', 'de Keel van de Duivel' is een adembenemend middelpunt. Het oorverdovende lawaai van de watervallen vormt een schril contrast met de stilte van het omliggende subtropische regenwoud. Hier zijn meer dan 2.700 plantensoorten en een variëteit aan vogels, zoogdieren, insecten en reptielen te vinden.

dag 17: U vliegt van Buenos Aires naar Iguazú wordt naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.

dag 18: Itaipú en Braziliaanse zijde
U bezoekt aan de Argentijnse zijde de Itaipú-stuwdam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. U ziet een film over deze beroemde stuwdam, die een deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van stroom voorziet. Hierna bezoekt u de Braziliaanse zijde van de watervallen. Brazilië heeft 20% van de watervallen binnen zijn landsgrenzen. Vanaf de mooie wandelpaden heeft u een fantastisch uitzicht op de Argentijnse zijde!

dag 19: Argentijnse zijde
Op deze dag bekijkt u de watervallen vanaf de Argentijnse zijde. Er zijn verschillende routes die u door het prachtige natuurgebied leiden en u telkens een ander uitzicht geven. Een boottocht tot onder de watervallen is een onvergetelijke ervaring (kosten niet inbegrepen).

dag 20: U gaat naar de luchthaven van Iguazú voor de vlucht naar Buenos Aires, waar u overnacht.

dag 21: U gaat naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Nederland.

dag 22: Aankomst Schiphol

Inclusief bij de verlenging
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires – Puerto Iguazú en vice versa.
• Alle taxitransfers.
• Vervoer in een minibusje of een lokale touringcar.
• Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of douche en een toilet.
• Verzorging op basis van logies en ontbijt.
• De excursies zoals omschreven.
• Begeleiding door een Engelssprekende gids.

Exclusief bij de verlenging
• Entreegelden, circa US$ 60,-, te voldoen in lokale valuta (ook mogelijk per creditcard).
• Overige maaltijden.
• Fooien.

NB De uitvoering van deze verlenging is afhankelijk van vluchttijden van binnenlandse vluchten. Als er op dag 17 geen vroege vlucht beschikbaar is naar Iguazú, dan kunnen de programmaonderdelen van de eerste verlengingsdag op dag 20 worden uitgevoerd, voordat u terug naar Buenos Aires vliegt.

Hotel Esturion Iguazú in Puerto Iguazú
Hotel Esturion Iguazú - Iguazu
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 920 p.p.
Dit viersterrenhotel heeft alles voor een aangenaam verblijf. Behalve een 24-uursreceptie, een bar, een terras en een spa heeft het hotel een buitenzwembad, waar u heerlijk kunt ontspannen in de hangmatten. De elegante kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Raices Esturion
Dazzler San Martin in Buenos Aires
Hotel Dazzler San Martin - Buenos Aires
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 920 p.p.
In het hartje van het levendige Buenos Aires verblijft u in het Dazzler San Martin Hotel. Op steenworpafstand van het hotel vindt u de bekende winkelstraat Florida. Het hotel beschikt over tal van faciliteiten als een binnenzwembad en sauna. Verder is er een 24-uursreceptie en is er in de openbare ruimtes gratis wifi beschikbaar. De moderne kamers zijn stijlvol ingericht en zijn onder andere voorzien van een minibar.

Bekijk de website van Dazzler San Martin