050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Spannend en ontspannend Scandinavië

Reisleider Johan:
‘Denkend aan Zweden zijn het vast de gebruikelijke dingen die u te binnen schieten: grote meren, bossen van berken, beuken en naaldbomen, archipels met eindeloos veel eilandjes, warmrood geschilderde houten huisjes, lange zomeravonden en midzomernachtfeesten. Maar natuurlijk ook Pippi Langkous, of eigenlijk alle verhalen van Astrid Lindgren. Of misschien denkt u wel aan detectives als de boeken van Sjöwall en Wahlöö of Henning Mankell en de spannende tv-series die zo veelvuldig uit de Noordse landen komen. Of denkt u toch aan ABBA en schrikt u stiekem dat het al 50 jaar geleden is dat die het songfestival wonnen?

Maar eigenlijk geven al die clichés, want dat zijn het deels natuurlijk wel, duidelijk weer waarom het zo heerlijk is naar Zweden op vakantie te gaan. De weidse landschappen, de rust, de vriendelijke mensen, maar ook de gezellige steden met knusse oude wijken: het is er allemaal en we gaan daar op deze cultuurvakantie dan ook volop van genieten. Detectiveliefhebbers smullen alleen al als we de brug van Kopenhagen naar Skåne over rijden in de richting van Wallanders Ystad. Verderop aan de kust ligt, verspreid over meer dan 30 eilanden, Karlskrona waarvan een groot deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. In Vimmersby laten we ons meeslepen door nostalgie in het Astrid Lindgren museum en eigenlijk is ook ons tochtje over het beroemde Götakanaal een reis terug in de tijd.

Natuurlijk is er ruim tijd om te genieten van hoofdstad Stockholm met de gezellige wijk Gamla Stan. En als we in het wat minder bekende, maar even mooie Örebro genoten hebben van het plaatselijke kasteel en openluchtmuseum wacht er nog een heerlijke boottocht op ons als we met de cruiseferry van Göteborg terugvaren naar Duitsland. Het water is nooit ver weg op deze vakantie en geen Noordse reis is compleet zonder boottocht natuurlijk. Kortom een heerlijke ontspannen en veelzijdige vakantie waarvan ik zelf op voorhand al enorm geniet en waarvan ik natuurlijk hoop dat u met me meereist. Zien we elkaar in Zuid-Zweden?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
ferryovertocht Göteborg – Kiel
centrale middenklassehotels
buitenhutten met raam aan boord ferry
9x ontbijt en 4x diner
inclusief boottocht Götakanaal
inclusief boottocht Karlskrona
inclusief lokale gids stadstour Stockholm
vrije avond in Kopenhagen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Malmö, Kalmar en Ystad
Örebro en Stockholm
UNESCO-stad Karlskrona
Vimmerby en Linköping
Astrid Lindgren museum
Vadstena Klostermuseum
Götakanaal en kasteel Örebro
zeevaartmuseum Karlskrona
openluchtmuseum Wadköping
vrije avond in Kopenhagen
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Vanuit onze centraal gelegen hotels kunnen we volop genieten van gezellige steden met knusse oude wijken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zweden
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Van Nederland naar Kopenhagen
+ lees meer
Naar Malmö en Ystad in Zweden
+ lees meer
Maritiem Werelderfgoed in Karlskrona
+ lees meer
Kalmar en Astrid Lindgren in Vimmerby
+ lees meer
Romantisch Götakanaal en klooster Vadstena
+ lees meer
Kennismaking met Stockholm
+ lees meer
Vrije dag in Stockholm
+ lees meer
Kasteel in Örebro en openluchtmuseum Wadköping
+ lees meer
Aan boord in Göteborg en op weg naar Kiel
+ lees meer
Van Duitsland naar huis
+ lees meer
Routekaart Zomer in Zuid-Zweden
2600 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli en augustus zijn:

• Driebergen-Zeist | vertrek 07.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ferry
Tijdens de overtocht Göteborg – Kiel verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut met raam, die is uitgerust met een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut voor alleengebruik.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.