050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oezbekistan

Reisinformatie Oezbekistan

Ooit waren de Oezbeekse steden Khiva, Samarkand en Bukhara bruisende steden aan de Zijderoute. De steden liggen geïsoleerd, te midden van woestijnen en bergen. Mede hierdoor zijn ze door de eeuwen heen verrassend intact gebleven. Als u door de smalle straatjes wandelt en geniet van de kleurrijke architectuur met de typerende turkooizen decoraties, waant u zicht terug in de tijd. De steden staan dan ook niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

De bezienswaardigheden in Oezbekistan vindt u vooral in de verschillende steden aan de roemruchte Zijderoute. Hier zijn niet alleen de imposante Koranscholen, paleizen en minaretten goed bewaard gebleven, maar ook de kleurrijke tradities en gebruiken. Sinds de onafhankelijkheid in 1991 zijn deze sterk opgeleefd. U maakt kennis met de vriendelijke bevolking in de schaduwrijke theehuizen en op de levendige zondagsmarkt in het bergachtige provinciestadje Urgut.

Wilt u weten wanneer u het beste op vakantie naar dit Centraal-Aziatische land kunt? Onze reisleiders geven u graag advies over de beste reistijd voor Oezbekistan. Laat uw zintuigen prikkelen in het overweldigende Oezbekistan!