U bent hier: Home | Oezbekistan
Oezbekistan - Het kleurrijke hart van Azië

Oezbekistan

Ooit waren de Oezbeekse steden Khiva, Samarkand en Bukhara bruisende steden aan de Zijderoute. De steden liggen geïsoleerd, te midden van woestijnen en bergen. Mede hierdoor zijn ze door de eeuwen heen verrassend intact gebleven. Als u door de smalle straatjes wandelt en geniet van de kleurrijke architectuur met de typerende turkooizen decoraties, waant u zicht terug in de tijd. De steden staan dan ook niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

In de verschillende steden aan de roemruchte Zijderoute zijn niet alleen de imposante Koranscholen, paleizen en minaretten goed bewaard gebleven, maar ook de kleurrijke tradities en gebruiken. Sinds de onafhankelijkheid in 1991 zijn deze sterk opgeleefd. U maakt kennis met de vriendelijke bevolking in de schaduwrijke theehuizen en op de levendige zondagsmarkt in het bergachtige provinciestadje Urgut.

Laat u uw zintuigen prikkelen in het overweldigende Oezbekistan? Haal dan meer reisinspiratie uit de bezienswaardigheden en lees de handige tips van onze reisleiders met praktische informatie over uw vakantie in Oezbekistan. Dan weet u zeker dat u goed voorbereid op pad gaat!

Algemene informatie

Hoofdstad Tashkent
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 447.400 km²
Aantal inwoners ca. 29.473.614
Bevolkingsdichtheid 65,9 per km²
Officiële taal Oezbeeks
Overige talen Russisch en Perzisch
Religies Islamitisch 88%, Russisch-orthodox 9%, overig 3%
Economie Landbouw 44%, diensten 36% en industrie 20%