050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Botswana

Bezienwaardigheden Botswana

Okavangodelta, Botswana
Okavangodelta
Botswana is voor tweederde bedekt met zand van de Kalahari-woestijn. Als een fata morgana ligt in het noorden 's werelds grootste oase, de Okavangodelta; 16.000 vierkante kilometer kanalen, lagunes, riviertjes, poelen, eilanden, vloedvelden en onmetelijke riet- en papyrusvelden. Dat dit immense watergebied midden in het woestijnzand ligt is al een natuurwonder. Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel van de delta. Verken de delta dus vanaf het water: een leuke afwisseling en een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. U glijdt geruisloos door het water, door het wuivende riet, tussen de waterlelies door. Als u geluk heeft, ziet u onderweg kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels.
Chobe National Park, Botswana
Chobe National Park
Chobe National Park is van ongekende schoonheid. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Maak hier zeker bij zonsopgang een 4-wheel drive game drive om het vele wild dat zich in het park bevindt te spotten. Wie weet kunt u hier giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden, zien. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor u het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. Een boottocht in de namiddag over de Chobe-rivier is echt een must! Hopelijk ziet u veel dier- en vogelsoorten. Let ook op de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk!
Nijlpaarden Moremi Game Reserve, Botswana
Moremi Game Reserve
Het Moremi Game Reserve is, met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild, een van de mooiste wildparken van Botswana. Delen van de Okavangodelta vallen binnen de grenzen van het reservaat. In het park komen behalve de big five nog veel andere dieren voor, zoals giraffes, gnoes en de bedreigde Afrikaanse wilde honden. Maak hier zeker een game drive in een 4-wheel drive om de dieren te spotten.
Makgadikgadi Pans, Botswana
Makgadikgadi Pans
In de omgeving van Nata kunt u de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld bewonderen. De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten.