050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Colombia

Bezienwaardigheden Colombia

Koloniale wijk Candelaria in Bogotá, Colombia
Bogotá
Bogotá ligt op een paar graden boven de evenaar op een hoogte van 2.600 meter. Het is hier dus vrij koel: gemiddeld nog geen 20 graden Celsius. Een prima temperatuur om te acclimatiseren voor u uw rondreis door Colombia start. Begin uw kennismaking met de Colobiaanse hoofdstad op het centrale plein van de stad: Plaza de Bolivar, dat omzoomd wordt door overheidsgebouwen. Via de Catedral Primada de Colombia, de belangrijkste kathedraal van de stad, wandelt u zo het oude koloniale hart binnen. Dit deel van de stad staat ook bekend onder de naam La Candelaria. Bezoek hier zeker de S.Franciscokerk en het goudmuseum (gesloten op maandag). Een ritje in een kabelbaan naar de top van de Monserrate is ook zeker een aanrader. U staat hier op meer dan 3.100 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over heel Bogotá. Struinen over de Paloquemao-markt is natuurlijk ook een aanrader. Dit is de belangrijkste groente-, fruit- en zuivelmarkt van Bogotá, maar ook vis en vlees worden hier verkocht. Als u de markt op dinsdag of vrijdag bezoekt, worden er hier ook bloemen verkocht.
Koloniaal Cartagena in Colombia
Koloniaal Cartagena
Cartagena, ook wel Cartagena de Indias genoemd, is de betoverendste stad van het land. De ontspannen sfeer en de schoonheid zorgen er gegarandeerd voor dat u Cartagena in uw hart sluit. Deze kuststad in de Caribische regio werd in 1533 door Spaanse conquistadores gesticht en heeft een rijke historie. Het onaangetaste, koloniale hart van de stad wordt beschermd door UNESCO. Er is genoeg te bewonderen, zoals het Plaza de Santo Domingo met de oude kerk, Plaza de Bolivar en het Spaanse Castillo de San Felipe de Barajas. Slenter door de charmante kleurrijke straten, waar dames hun fruit verkopen. De gegarandeerde tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel.
Tatacoawoestijn, Colombia
Tatacoawoestijn
Rode aarde, hoge cactussen, surrealistische zandformaties en prachtige erosielandschappen: de Tatacoawoestijn is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Colombia. Het is geen woestijn in de letterlijke zin van het woord, want er groeien veel planten, vooral cactussen, en het regent er regelmatig. Na elke regenbui verandert het landschap: de zandbergen brokkelen namelijk af en op een andere plaats vormen zich nieuwe bergen. Een wandelende woestijn! In deze woestijn staat een van de bekendere centra voor sterrenkunde, want ’s avonds kunt u hier van een heldere hemel en een overweldigend sterrenschouwspel genieten.
De koffiedriehoek in Colombia
Zona Cafetera
Colombia is een van de belangrijkste koffieproducenten ter wereld. Midden in het Andesgebergte bevindt zich een relatief klein gebied waar ongeveer 80 procent van de Colombiaanse koffie wordt geproduceerd. Dit gebied is in 2011, vanwege de eeuwenlange traditie van de productie van een van de beste koffiesoorten ter wereld, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zo ver u kunt kijken, ziet u hier glooiende heuvels die volledig met koffieplanten bedekt zijn. De planten worden afgewisseld met fruitbomen, die ervoor zorgen dat er niet te veel zonlicht doorkomt. Tussen het overweldigende groen staan de kleurrijke traditionele koffieboerderijen. Breng zeker een bezoek aan een boerderij in ‘el eje cafetero’ en leer hoe de Colombiaanse kwaliteitskoffie wordt gemaakt!. U ziet het productieproces van de koffie: van plant tot boon en van boon tot het kopje koffie.
Indianenmarkt in Silvia, Colombia
Lokale markt in Silvia
In het bergdorpje Silvia maakt u kennis met de Guambino, een stam uit het zuiden van Colombia. De Guambino zijn er, ondanks de kolonisatie, in geslaagd hun eigen cultuur te behouden. Ze hebben hun eigen taal en religieuze gebruiken, en zijn te herkennen aan hun kleurrijke traditionele kleding en hoeden. Er zijn ongeveer 20.000 Guambino in de omgeving van Silva en elke dinsdagmorgen verkopen ze hun waar op de levendige lokale markt. Hier ziet u onder andere verschillende soorten exotisch fruit, groenten en traditionele medicijnen.
Tayrone National Park in Colombia
Nationaal park Tayrona
Goudgekleurde stranden, wuivende palmbomen, kraakhelder water en het tropische regenwoud: Tayrona National Park is een paradijs. Bent u een vogelliefhebber? Kijk dan uw ogen uit tijdens een speurtocht naar de 400 verschillende vogelsoorten die hier leven. Start uw kennismaking op het strand van Cañaveral. Vanaf een nabij gelegen heuvel heeft u een spectaculair uitzicht over de Caribische kust. Hiervandaan wandelt u in een uur door het tropisch regenwoud naar het schitterende strand van Arrecife. Onderweg wordt u begeleid door de geluiden van het woud. Met een beetje geluk kruisen brulapen en springaapjes uw pad. De inspanning van de wandeling spoelt u van u af bij het strand van Arrecife. Een paradijselijke plek om te zwemmen!
Villa Deleyva, Colombia
Villa de Leyva
Het 16e-eeuwse Villa de Leyva is een van de mooiste koloniale stadjes. Vroeger was dit pittoreske stadje populair bij rijke families om de hectiek van de drukke stad te ontvluchten. Op het grootse Playa Mayor waant u zich terug in het verleden. Dit centrale plein, geplaveid met kinderkopjes, wordt omgeven door witgestucte gebouwen en de Parroquia de Nuestra Señora del Rosario, de kerk. Mocht u op een zaterdag in Villa de Leyva zijn, struin dan over de kleurrijke markt. U komt zeker met mooie souvenirs thuis!
De kathedraal in Popayán, Colombia
Popayán
De oude hoofdstad van zuidelijk Colombia, hoog in de bergen van Valle de Pubenza, verrast. Door de sierlijke kerken en pleinen doet het historisch centrum koloniaal aan. Vooral de krijtwitte gebouwen en gevels dragen hieraan bij, waardoor Popayán ook wel bekendstaat als La Ciudad Blanca, de witte stad. Maar dat wil niet zeggen dat deze stad vol historische rijkdom saai is. Integendeel, de drukke straten zijn vol met studenten en bruisen van energie.
San Agustín, Colombia
San Agustín
In het precolumbiaanse tijdperk werd het land bewoond door verschillende volken, zoals de Quimbaya, de Tairona en de Muisca. In de jungle bij San Agustín ziet u de restanten van deze oude beschavingen: beelden en (graf)tempels, zogenaamde ‘mesitas’. Ook vindt u hier zo’n 500 bizarre standbeelden. Deze standbeelden, meters hoog en duizenden kilo’s zwaar, verbeelden heilige dieren zoals de adelaar, jaguar en kikker, terwijl andere weer lijken op gemaskerde monsters.
Museum Botero, Colombia
Musea in Bogotá
De hoofdstad is net iets regenachtiger en kouder dan de rest van het land. Dus als het er eens regent, dan is een museumbezoek een goed idee. Ga bijvoorbeeld naar het Museo D’Oro, het goudmuseum, of, als u een kunstliefhebber bent, naar het Museo Botero. In dit museum vindt u de bijzondere kunstwerken van Fernando Botero, een Colombiaans schilder een beeldhouwer die bekend is van zijn beeltenissen van forse dames en heren. Ook maakt hij in zijn eigen stijl kopieën van beroemde kunstwerken van oude meesters als Velázquez en Leonardo da Vinci. Daarnaast vindt u er kunst van bijvoorbeeld Monet, Dali, Klimt en Picasso.