050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Colombia
Colombia: ‘the only risk is wanting to stay'
co_colombia_bogota.jpg
Bogotá
Bogotá ligt op een paar graden boven de evenaar op een hoogte van 2.600 meter. Het is hier dus vrij koel: gemiddeld nog geen 20 graden Celsius. Een prima temperatuur om te acclimatiseren voor u uw rondreis door Colombia start. Begin uw kennismaking met de Colobiaanse hoofdstad op het centrale plein van de stad: Plaza de Bolivar, dat omzoomd wordt door overheidsgebouwen. Via de Catedral Primada de Colombia, de belangrijkste kathedraal van de stad, wandelt u zo het oude koloniale hart binnen. Dit deel van de stad staat ook bekend onder de naam La Candelaria. Bezoek hier zeker de S.Franciscokerk en het goudmuseum (gesloten op maandag). Een ritje in een kabelbaan naar de top van de Monserrate is ook zeker een aanrader. U staat hier op meer dan 3.100 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over heel Bogotá. Struinen over de Paloquemao-markt is natuurlijk ook een aanrader. Dit is de belangrijkste groente-, fruit- en zuivelmarkt van Bogotá, maar ook vis en vlees worden hier verkocht. Als u de markt op dinsdag of vrijdag bezoekt, worden er hier ook bloemen verkocht.
co_colombia_cartagena-1.jpg
Koloniaal Cartagena
Cartagena, ook wel Cartagena de Indias genoemd, is de betoverendste stad van het land. De ontspannen sfeer en de schoonheid zorgen er gegarandeerd voor dat u Cartagena in uw hart sluit. Deze kuststad in de Caribische regio werd in 1533 door Spaanse conquistadores gesticht en heeft een rijke historie. Het onaangetaste, koloniale hart van de stad wordt beschermd door UNESCO. Er is genoeg te bewonderen, zoals het Plaza de Santo Domingo met de oude kerk, Plaza de Bolivar en het Spaanse Castillo de San Felipe de Barajas. Slenter door de charmante kleurrijke straten, waar dames hun fruit verkopen. De gegarandeerde tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel.
co_colombia_tatacoawoestijn.jpg
Tatacoawoestijn
Rode aarde, hoge cactussen, surrealistische zandformaties en prachtige erosielandschappen: de Tatacoawoestijn is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Colombia. Het is geen woestijn in de letterlijke zin van het woord, want er groeien veel planten, vooral cactussen, en het regent er regelmatig. Na elke regenbui verandert het landschap: de zandbergen brokkelen namelijk af en op een andere plaats vormen zich nieuwe bergen. Een wandelende woestijn! In deze woestijn staat een van de bekendere centra voor sterrenkunde, want ’s avonds kunt u hier van een heldere hemel en een overweldigend sterrenschouwspel genieten.
co_colombia_koffie.jpg
Zona Cafetera
Colombia is een van de belangrijkste koffieproducenten ter wereld. Midden in het Andesgebergte bevindt zich een relatief klein gebied waar ongeveer 80 procent van de Colombiaanse koffie wordt geproduceerd. Dit gebied is in 2011, vanwege de eeuwenlange traditie van de productie van een van de beste koffiesoorten ter wereld, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zo ver u kunt kijken, ziet u hier glooiende heuvels die volledig met koffieplanten bedekt zijn. De planten worden afgewisseld met fruitbomen, die ervoor zorgen dat er niet te veel zonlicht doorkomt. Tussen het overweldigende groen staan de kleurrijke traditionele koffieboerderijen. Breng zeker een bezoek aan een boerderij in ‘el eje cafetero’ en leer hoe de Colombiaanse kwaliteitskoffie wordt gemaakt!. U ziet het productieproces van de koffie: van plant tot boon en van boon tot het kopje koffie.
co_colombia_markt.jpg
Lokale markt in Silvia
In het bergdorpje Silvia maakt u kennis met de Guambino, een stam uit het zuiden van Colombia. De Guambino zijn er, ondanks de kolonisatie, in geslaagd hun eigen cultuur te behouden. Ze hebben hun eigen taal en religieuze gebruiken, en zijn te herkennen aan hun kleurrijke traditionele kleding en hoeden. Er zijn ongeveer 20.000 Guambino in de omgeving van Silva en elke dinsdagmorgen verkopen ze hun waar op de levendige lokale markt. Hier ziet u onder andere verschillende soorten exotisch fruit, groenten en traditionele medicijnen.