050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Indonesië

Bezienwaardigheden Indonesië

Borobudur, Indonesië
Borobudur
De Borobudur, het Midden-Javaanse boeddhistische heiligdom, is gelegen op een heuveltop in een toverachtig tropisch landschap. Het immense tempelcomplex werd gebouwd door de koningen van de Shailendra-dynastie. Hoewel Indonesië tegenwoordig nog maar weinig boeddhisten telt, is de Borobudur nog steeds een boeddhistische pelgrimsplaats, vooral tijdens volle maan (mei-juni) wanneer Boeddha-dag (Vesak) wordt gevierd. Boeddhistische pelgrims die de Borobudur bezoeken, volgen een pelgrimspad waarbij zij elk terras een keer rondgaan, alvorens via de trap omhoog te klimmen. De vijf kilometer lange wandeling door smalle gangen voert de pelgrims langs reliëfpanelen met scènes uit het leven en de leer van Boeddha. Daarnaast geven de panelen ook een beeld van de Javaanse samenleving in de 8e en 9e eeuw.
Sumatra, Indonesië
Oerang-oetans op Sumatra
Orang-oetans (Maleis voor ‘mensen van het woud’) komen slechts voor in de jungles van Sumatra en Borneo. Ze zijn zeer intelligent. Van alle dieren lijken zij het meest op de mens; ongeveer 97% van hun DNA komt overeen met het onze. Ze leven voornamelijk in de bomen en voeden zich met vruchten en insecten. Helaas zijn ze met uitsterven bedreigd: door ontbossing, mijnbouw en bosbranden, maar ook doordat jacht op ze wordt gemaakt om ze als huisdier te verkopen. Dieren die uit gevangenschap gered zijn, worden uitgezet in een beschermd stuk oerwoud, zoals bij Bukit Lawang op Sumatra. Hier krijgen ze twee keer per dag melk en bananen aangeboden. Dit geeft de boswachters, maar ook u, als bezoeker, de kans om de dieren te observeren.
Prambanan, Indonesië
Prambanan
Dit grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië ligt op Centraal-Java en wordt door UNESCO beschermd als werelderfgoed. Prambanan betekent: ‘veel priesters’ die in de vele reliëfs staan afgebeeld. De tempels zijn rond 850 na Christus gebouwd door verschillende Shivaïtische koningen uit de tweede Mataram-dynastie. Het complex bestaat uit drie hoofdtempels, waarvan de grootste 47 meter hoog is en gewijd is aan Shiva. Ten zuiden hiervan staat de tempel gewijd aan Brahma, ten noorden die gewijd aan Vishnoe. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen drie kleinere tempels voor de dieren van deze 3 goden: Shiva's stier Nandi, Brahma's rijdier de gans Angsa, en Vishnu's adelaar Garoeda. Samen met nog twee kleinere tempels vormen deze zes tempelgebouwen een centraal vierkant plein. Op een iets lager liggend omringend plein liggen de ruïnes van nog eens 224 kleinere tempeltjes, die elk zo'n 14 meter hoog geweest moeten zijn. Daaromheen een nog groter plein, weer iets lager gelegen, met zijdes van 390 meter. Door deze kleine hoogteverschillen vormt het Prambanancomplex een soort getrapte piramide.
Flores, Indonesië
Flores
Flores is een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië. Het eiland is zo groot als één derde van Nederland en is heuvel- en bergachtig. Het eiland zal u verrassen met een grote diversiteit aan prachtige natuur, architectuur en cultuur en er zijn natuurlijk heerlijk rustige stranden te vinden waar u het echte vakantiegevoel zeker niet gaat misen! De bergketens die zich uitstrekken van oost naar west herbergen nog vele vulkanen. Zowel dode als levende…
Kratermeren, Indonesië
Drie kratermeren
Een bezoek aan de kratermeren kunt u het beste plannen in de vroege ochtend. Zo wordt u, terwijl de zon opkomt, getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de meren. De verschillende kleuren, zwart, turkoois en donkerbruin, zijn duidelijk te zien. Waarom de meren van kleur veranderen weet niemand. De bevolking zien de meren als een rituele plek waar de zielen van de overledenen rusten.
Rinjanivulkaan, Indonesië
Rinjanivulkaan
In de vroege ochtend is het uitzicht op de top van de Rinjanivulkaan werkelijk prachtig. Wanneer u een wandeling de vulkaan op maakt, loopt u langs vruchtbare groene rijstterrassen, traditionele dorpjes en een stukje regenwoud. Misschien heeft u geluk en komt u de zwarte langgoeraap tegen... En wat dacht u van een verfrissende ijskoude douche onderweg onder een waterval?