050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Japan

Bezienwaardigheden Japan

Tokyo, Japan
Tokyo
In Tokyo komt u ogen te kort! In deze stad die nooit slaapt kunt u een bezoek brengen aan de Meiji-schrijn die in het mooie Yoyogi-park ligt of aan het keizerlijk paleis, dat nog steeds bewoond wordt door de keizer van Japan om vervolgens door de prachtige keizerlijke tuinen en over de Nijubashi, de brug naar het paleis, te wandelen. In de wijk Asakusa kunt u de Asakusa Kannon-tempel bewonderen. Ook de Ameyoko- markt rond het Ueno-station is een bezoek waard en neem aansluitend een kijkje in de wijk Akihabara. In deze ‘Electric-Manga Town’ vindt u vele elektronicawinkels en Manga-Anime-winkeltjes. In deze laatste winkeltjes maken de Japanse tekenfilmfiguren en stripfiguren de dienst uit.
Tempels van Nikko, Japan
Tempels van Nikko
In de 8ste eeuw richtte een boeddhistische monnik een bedevaartsoord op dat tegenwoordig een van de belangrijkste bezienswaardigheden van is: de eeuwenoude tempels van Nikko. In deze UNESCO-stad kunt u de prachtige Toshugu-tempel en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van Japan, bezoeken.
Mount Fuji, Japan
Mount Fuji
Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Bekijkt u rondom deze berg het bijzondere lavalandschap met geisers en meren of beklimt u liever Mount Komagatake met de kabelbaan om te genieten van een prachtig uitzicht over het Ashi-meer? Wilt u het echte bergbeklimmersgevoel ervaren, dan kunt het 5e station bezoeken, waarvandaan de bergwandelaars Mount Fuji beklimmen. Het 1e station is het vertrekpunt vanaf de voet van de berg, het 10e en laatste station is ligt op de top van Mount Fuji.
Shirakawago, Japan
Shirakawago
Shirakawago, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, ligt in een bergachtige streek die lang afgesloten was van de rest van de wereld, waardoor het zich onafhankelijk van de omliggende streken heeft ontwikkeld. De inwoners leefden van het kweken van zijderupsen. Wanneer u een wandeling maakt, ziet u de prachtige oude boerderijen met hun zeer karakteristieke vorm: van de steile, puntige rieten daken kan de sneeuw gemakkelijk afglijden.
Gouden Paviljoen, Japan
Kyoto
Bezoekt u in Kyoto de mooie tegen de rotswanden aangebouwde Kiyomizu-tempel of het bekende Gouden Paviljoen? Het Gouden Paviljoen in Tokyo staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is een van de hoofdgebouwen van de Rokyon-ji tempel. Het Gouden Paviljoen is een opslagplaats voor relieken van de Boeddha. De tempel is in 1220 gebouwd en werd in 1950 door een geestelijk gestoorde monnik in brand gestoken, maar daarna gelukkig weer in oude luister hersteld. Het paviljoen is bedekt met bladgoud en er zijn drie verschillende architectuurstijlen in te herkennen. Of gaat u toch liever naar het Nijo-kasteel? Hier kon de shogun, die in Tokyo woonde, verblijven als hij bij de keizer op bezoek kwam.
Hiroshima monument, Japan
Hiroshima
Op 6 augustus 1945 vielen de Amerikanen de havenstad Hiroshima aan met de eerste atoombom. De stad werd door de explosie geheel verwoest en ongeveer 78.000 mensen kwam in een fractie van een seconde om. Een van de weinige gebouwen dat is blijven staan is de Genbakukoepel, ook wel het Vredesmonument genoemd, die u tijdens uw reis kunt bekijken. In het Vredespark kunt u het herdenkingsmonument en het A-Dome Museum een bezoek brengen.