050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kaapverdië

Bezienwaardigheden Kaapverdië

Mindelo op São Vicente, Kaapverdië
Mindelo op São Vicente
Mindelo met haar pastelkleurige huizen en gezellige cafeetjes is het culturele centrum van Kaapverdië. Hier vindt u ook de grootste haven van het land, die door de opslag van grote hoeveelheden steenkool in de 19e eeuw door scheepsvaarders van over de hele wereld werd aangedaan. Hierdoor ontstond er een multiculturele, levendige stad met een grote aantrekkingskracht op schrijvers, kunstenaars en muzikanten. Nog steeds bruist Mindelo! Wandel zeker over de Rua Libertadores d’Africa, ook wel de ziel van Mindelo genoemd. Hier springt het voormalige gouverneurspaleis in het oog. En neem ook een kijkje in de jachthaven, waar u zich aan de Franse Rivièra waant, of op de vismarkt, waar het altijd een drukte van belang is. Voor een prachtig uitzicht over de stad is de Torre de Belém de juiste plek! Hier in is ook een museum gevestigd.
Santo Antão, Kaapverdië
Santo Antão
Santo Antão is het groenste en vruchtbaarste eiland van de archipel, en volgens velen ook het mooiste eiland. Het bergachtige landschap, subtropische klimaat en de rijke vegetatie geven het eiland een compleet ander gezicht dan São Vicente. Hier wordt tropisch fruit, als papaja’s, mango’s, en ananassen, verbouwd. Ribeira Grande is de levendige hoofdstad van het eiland, maar u vindt hier ook het piepkleine dorpje Fontainhas, dat in een werkelijk spectaculair landschap bovenop een klif lijkt te balanceren. En in het aan zee gelegen Ponta do Sol is het fraaie geelgekleurde stadhuis uw aandacht meer dan waard.
Cidade Velha op Santiago, Kaapverdië
Werelderfgoed Cidade Velha
Cidade Velha was de eerste Europese koloniale nederzetting in de tropen. De stad vormde een belangrijk centrum voor de internationale maritieme handel tussen Afrika, de Kaap, Brazilië en de Caribbean. Rond de 16e eeuw was dit een van de grootste slavenmarkten ter wereld. Uit documentatie blijkt dat wereldberoemde ontdekkingsreizigers als Columbus en Vasco de Gama de plaats hebben aangedaan. Vandaag de dag zijn de oude stratenpatronen hier nog zichtbaar, en zijn onder andere de oudste koloniale kerk ter wereld, de koninklijke vesting en het Schandpaalplein behouden gebleven.
Pico de Fogo op Fogo, Kaapverdië
Fogo
Dit eiland dankt zijn naam aan de 2.829 meter hoge vulkaan ‘Pico de Fogo’, die hier het landschap domineert. Fogo, dat in het Portugees ‘vuur’ betekent, is een uitstekende benaming, want de laatste eruptie van deze actieve vulkaan dateert uit 2014! Op de vruchtbare hellingen van de vulkaan wordt koffie en wijn verbouwd. De beklimming van de vulkaan is spectaculair! Maar een goede conditie en wandelschoenen zijn wel een ‘must’! Voor de minder getrainde wandelaars is een wandeling over de vlakke, gestolde lavavelden ook geweldig.
Tarrafal op Santiago, Kaapverdië
Santiago
Santiago is het meest Afrikaanse eiland van Kaapverdië. Bezoek hier zeker Assomada: de stad van Amilcar Cabral, de vrijheidsstrijder van Kaapverdië en Guinee-Bissau. In het koloniale centrum vindt u veel in Portugese stijl opgetrokken gebouwen. Ook de kleurrijke markt, waar het altijd een drukte van belang is, is een aanrader. Houdt u meer van de natuur? Bezoek dan het nationaal park Serra Malagueta: een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het bergachtige gebied is zeer aantrekkelijk voor wandelaars en kent een enorm rijke flora en fauna. Er komen verschillende endemische plant- en diersoorten voor. In het uiterste noorden van het eiland vindt het vissersdorpje Tarrafal waar u heerlijk vis kunt eten. Wandel daarna over het fijne hagelwit zand dat wordt gesierd door palmbomen. Het azuurblauwe water nodigt uit tot een verfrissende duik.