050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Letland

Bezienwaardigheden Letland

Riga, Letland
Riga
Aan het einde van de 19e eeuw, toen de art nouveau zeer populair was, kende Riga een periode van enorme groei. Het centrum van de stad is meer dan een derde in deze stijl gebouwd én behouden gebleven. Dit stadsgedeelte staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dezelfde periode was het voor de Letten voor het eerst mogelijk hoger onderwijs te volgen, en de eerste generatie architecten van eigen bodem liet zich, naast de Europese stromingen, ook inspireren door de eigen cultuur en natuur. Op die manier gaf men uiting aan het nieuwe nationale zelfbewustzijn dat onder de Letten was ontstaan. Samen met de invloed van de Finse architectuur uit die tijd zorgde dit ervoor dat veel gebouwen in Riga een geheel eigen karakter kregen.
Turiada kasteel, letland
Sigulda
Sigulda is een historische stad in het noorden van Letland. Hier kunt u het imposante middeleeuwse kasteel Turaida bezoeken, dat in de 17e eeuw gedeeltelijk vernietigd werd toen de kruitkamer getroffen werd door de bliksem. Vlak bij het kasteel staat een houten kerk waar de 'Roos van Turaida' ligt begraven. Zij was een negentienjarig meisje dat in 1620 door een Poolse officier werd vermoord in de grotten rond de vesting. Volgens de overlevering was zij verliefd op een tuinman van een nabijgelegen vesting, maar werd zij door de officier in de val gelokt. Niet ver van Turaida ligt een atoomschuilkelder van de top van de Letse communistische partij. De kelder is nog helemaal intact. Een uniek bezoek!
Gauja nationaal park, Letland
Gauja nationaal park
Sigulda ligt midden in het uitgestrekte natuurpark Gauja. De gelijknamige rivier stroomt door dit schitterende gebied. Het Gauja Nationaal Park is een prachtig wandelgebied dat met de Ligatne Nature Trails een uitgebreid netwerk van wandelpaden bezit. Het park wordt gekenmerkt door grote biodiversiteit, historische monumenten en fotogenieke vergezichten. Wanneer u in een avontuurlijke bui bent, dan kunt u ook een bungeejump wagen boven de Gauja.