050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Marokko

Beste reistijd Marokko

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Marokko? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de prachtige bloesem in het voorjaar, wanneer helaas ook veel toeristen Marokko bezoeken of kiest u voor de aangename temperaturen van het rustigere najaar?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Marokko per seizoen/periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
Aangename temperaturen, prachtige bloesem te zien, maar ook de drukste periode qua toerisme.

Zomer (juni, juli en augustus)
Vrij hoge dagtemperaturen, voornamelijk in het binnenland.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, minder groen dan voor de zomer, zeer geschikt reisperiode, over het algemeen minder druk dan in voorjaar.

Winter (november, december, januari en februari)
Het kan voornamelijk ’s avonds behoorlijk koud worden. Ook de ochtenden starten daarom zeer fris! In het Atlasgebergte kan sneeuw liggen. Aan begin en einde van dit seizoen zijn temperaturen vaak toch aangenaam en zijn er nog weinig toeristen.