050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Marokko

Reisinformatie Marokko

Op een paar vlieguren van Nederland ligt een totaal andere wereld: die van Duizend-en-een-nacht. Intens zonlicht straalt over vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen, groene oases met dadelpalmen en het ruige landschap van het Atlasgebergte. De Afrikaanse en Arabische culturen smelten in Marokko samen tot een gastvrij paradijs.

De bezienswaardigheden van Marokko laten zien dat dit een land van fascinerende contrasten is: traditionele Berberdorpjes met lemen huisjes en rijkversierde koningssteden met levendige soeks wisselen elkaar af. In de vier ‘koningssteden’, Rabat, Meknès, Fès en Marrakech, proeft u de authentieke Arabische sfeer het beste. Prachtig gedecoreerde paleizen en Koranscholen, schitterende binnentuinen en indrukwekkende moskeeën bepalen het beeld. U kunt er urenlang dwalen door de eeuwenoude medina’s: een doolhof van kronkelende straatjes, levendige bazaars en pleinen. De soeks zijn overladen met kleurige kunstnijverheidsproducten als aardewerk, bewerkt leer en kostbare tapijten, maar u vindt er ook geurige specerijen.

Marokko is een prachtig vakantieland! Wanneer u het beste dit Noord-Afrikaanse land kunt bezoeken? Onze reisleider geven u graag advies over de beste reistijd voor Marokko. Ontdek ook de magische wereld van Marokko!