050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol
U bent hier: Home | Marokko
Marokko - Kleurrijk land van Berbers, kasbahs en koningssteden

Reisadvies Marokko

Informatie m.b.t het coronavirus en uw reis

Bekijk alle informatie over het coronavirus en uw SRC-vakantie. Deze informatie wordt indien nodig bijgewerkt aan de hand van nieuwe informatie. Tijdens uw SRC-vakantie reist u uiteraard veilig dankzij ons uitgebreide coronaprotocol.

Wilt u meer informatie over het huidige reisadvies van de overheid t.a.v. een vakantie in het buitenland, kijk dan op nederlandwereldwijd.nl of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Gedetailleerde informatie over de maatregelen per EU-land is te bekijken via de website van de Europese Unie, reopen.europa.eu.

Veiligheid in Marokko

Tijdens uw vakantie in Marokko raden wij u aan om zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en in alle vakantielanden daardoor een potentieel doelwit voor zakkenrollers. U kunt daarom het beste slechts kleine hoeveelheden cash geld pinnen, uw pinpas gescheiden bewaren van uw contante geld en waardevolle zaken in het hotel(kluisje) achterlaten of op uw lichaam in dragen.

Wanneer u zelf met een huurauto door het land rijdt wees dan beducht voor de Marokkaanse verkeerspolitie. Zij staan op veel plekken om de snelheid te controleren. Als zij vinden dat u ergens de hard heeft gereden of een verkeersovertreding heeft begaan, zult u moeten betalen. Dit is een manier voor de politie om zelf een centje bij te verdienen: zij willen u namelijk liever geen bekeuring geven maar prefereren een financiële gift om uw overtreding door de vingers te zien. Een bekeuring kost meestal rond de 40 euro. Om uw overtreding door de vingers te zien zal de agent genoegen nemen met ongeveer 10%-15% van het bedrag van de oorspronkelijke bekeuring.

Actueel reisadvies voor Marokko

Voordat u op reis gaat is het goed om het actuele reisadvies voor Marokko te bekijken. Zo weet u zeker dat u veilig en vertrouwd op reis kunt gaan! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor iedere bestemming, zo ook voor Marokko, aan of het op dit moment veilig is er naartoe te reizen. Uiteraard houdt SRC Reizen dit advies nauwlettend in de gaten. Bekijk zelf het meest actuele reisadvies voor Marokko op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen over de veiligheid op uw vakantiebestemming? Neem gerust contact op met onze reisadviseurs.