050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Moldavië

Bezienwaardigheden Moldavië

Chisnau in Moldavië
Chisinau
De hoofdstad van Moldavië, Chisinau is gelegen op zeven heuvels. De stad werd in de 15e eeuw gesticht ten tijde van het Vorstendom Moldavië. Later behoorde het gebied tot het Ottomaanse Rijk, later tot het Russisch Rijk en eveneens is het in Roemeense handen geweest. Chisinau is een van de groenste hoofdsteden van Europa. Struin langs de statige gebouwen en door de mooie parken, en vergeet zeker het beroemdste park niet: Stefan cel Mare. Dit prachtige uitgestrekte park heeft de bijnaam ‘park van de geliefden’ en staat bekend om haar bijzondere en oude bomen. Ook de kathedraal en het parlementsgebouw zijn bijzonder.
Orheiul Vechi in Moldavië
Orheiul Vechi
In de zomer is het zeker moeite waar om een bezoek te brengen aan de mooie regio Orheiul Vechi. In een prachtig heuvelachtig landschap kunt u een uniek 13e-eeuws klooster bezoeken, die volledig is uitgehouwen uit de kalkrotsen. U kunt voor een uitstapje naar Orheiul Vechi het beste een gids bij u hebben die u rond kan leiden en alles kan vertellen over de geschiedenis van het klooster.
Wijnkelders van Cricova, Moldavië
Wijnkelders van Cricova
De wijnkelders van Cricova bestaan uit een gangenstelsel van maarliefst 120 kilometer. Een bezoek aan de kelders is dan ook een unieke ervaring! De ambiance onder de grond is erg bijzonder. U hoort meer over het proces van wijn maken en bewondert zeldzame wijncollecties. Uiteraard heeft u hier de mogelijkheid zelf te genieten van de mooie wijnen.
Druiven in Moldavië
Moldavische wijnen
Als Moldaviërs over hun wijnen praten, worden ze bijna emotioneel. Ja, ook voordat het proeven begonnen is. Er zijn maar weinig landen waarvan de nationale identiteit zo sterk met dit edele sap verbonden is. En met recht! Moldavische wijnen staan al sinds de middeleeuwen bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Poolse koningen, Oostenrijkse keizers, Turkse sultans en Russische tsaren: ze kregen er geen genoeg van. Voor koningin Victoria was de beroemde Negru de Purcari een Conditio Sine Qua Non voor een geslaagd diner. Helaas, toen Moldavië (of Bessarabië zoals het ook wel genoemd werd) in 1940 door de Sovjet-Unie werd ingelijfd, en na de Tweede Wereldoorlog achter het IJzeren Gordijn verdween, was het gedaan met de trotse reputatie van Moldavische wijnen. Het werd een van de best bewaarde én best gedronken geheimen van het Oostblok.
Bender in Transnistrië
Transnistrië
Transnistrië is een uniek stukje Europa, dat zichzelf onafhankelijk heeft verklaard. Nergens kunt u een beter beeld van het leven in de Sovjettijd krijgen als hier. Transnistrië wordt daarom ook gezien als een groot communistisch openluchtmuseum. In de hoofdstad Tiraspol heeft u het gevoel terug te reizen naar de tijd van de Sovjet-Unie. U ziet het monument van Lenin en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Ook Tighina, dat tegenwoordig Bender genoemd wordt, is een bezoek waard. Net als Tiraspol heeft Bender een roerige geschiedenis. Al in de 2e eeuw voor Christus bevond zich op de plaats van de huidige stad een nederzetting. Sindsdien hebben vele mogendheden over Bender geheerst. De bevolking van de tweede stad van Transnistrië bestaat momenteel grotendeels uit Russen, Oekraïners en Moldaviërs.