050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oman

Bezienwaardigheden Oman

Fort van Nizwa, Oman
Fort van Nizwa
Oman is een van de oudste bewoonde gebieden ter wereld en een land met een glorieus en woelig verleden. Het sultanaat maakte bijvoorbeeld eeuwenlang deel uit van het machtige Perzische rijk. De vele prachtige gebouwen, zoals de paleizen en kastelen, maar ook de huizen uit de verstilde, eeuwenoude lemen dorpen, zijn herinneringen aan die vervlogen tijden. Dat geldt ook voor de forten. Zoals elke stad een soek heeft, heeft ook bijna elke stad (en elk dorp) een fort. De twee hooggelegen forten op de rotsen bij Muscat, bijvoorbeeld, kijken uit over het glinsterende blauwe water van de Golf van Oman. Het grootste fort van Oman staat in Nizwa, de oude hoofdstad van Oman en een voormalig centrum voor de handel en kunst. Dit imposante fort uit de 17e eeuw heeft onder andere een ronde toren met een doorsnede van 40 meter en een hoogte van 20 meter. Als je het fort beklimt, word je beloond met een schitterend uitzicht over de stad, de bergen en de oase.

De Grote Moskee in Muscat, Oman
Muscat
Als het vliegtuig op het asfalt van de internationale luchthaven van Muscat is geland, waait de warme woestijnwind je direct al tegemoet. Deze wind brengt ook de geur van de zee, van specerijen en van wierook met zich mee. Welkom in Muscat! Dit is geen hoofdstad zoals je ze in Europa ziet. Hier vind je geen wolkenkrabbers en constructies van ijzer en beton. De sierlijke typisch oosterse gebouwen, allemaal laag en lichtgekleurd, respecteren de historie van deze 5.000 jaar oude stad. Zelfs het meest functionele gebouw toont eerbied voor de tradities en cultuur met een koepel of Arabisch venster. Het resultaat is een aantrekkelijke, elegante stad. Hier kun je je vergapen aan prachtige moskeeën, koopmanshuizen en andere typisch Arabische gebouwen.
Wahibawoestijn, Oman
Wahiba Sands
Een groot deel van Oman bestaat uit woestijn. Denk je bij het woord ‘woestijn’ aan een saaie, dorre vlakte met niets dan zand? Niets is minder waar! Hier zijn zand in alle kleurschakeringen en duinhoogtes, rotsen, leem, prachtige wadi’s en vruchtbare oases te bewonderen. Wahiba Sands is de bekendste woestijn van Oman. Deze woestijn wordt bewoond door nomadische Bedoeïenen, die je met hun dromedarissen de leegte in kunt zien trekken. Behalve op deze viervoeters kun je de woestijn alleen in 4-wheel drives verkennen. De wind heeft namelijk voor een golvend duinlandschap gezorgd, met duinen tot wel 100 meter hoogte. De woestijn is spectaculair, en dan vooral ’s ochtends en ’s avonds. In de ochtend kleurt de opkomende zon de zandduinen van dieproze en lichtrood naar geel. Het is erg bijzonder om hier in een tentenkamp te overnachten. Na de prachtige zonsondergang fonkelen de sterren als lampen aan de hemel, en de rust is overweldigend. Het is geen wonder dat het magische decor van de onmetelijke woestijn heeft geïnspireerd tot sprookjes over betoverende olielampen en vliegende tapijten!
Wadi, Oman
Wadi Ghul
Waar woestijnen zijn, zijn wadi’s. ‘Wadi’ is de Arabische naam voor een drooggevallen rivierdal in droge en woestijnachtige gebieden. Wadi’s zorgen vaak voor een spectaculair decor. Wadi Ghul, een combinatie van woestijn, bergen en rotsen, wordt ook wel ‘de Grand Canyon van het Midden-Oosten’ genoemd. Hier voel je je nietig in de overweldigende natuur! In natte periodes en na regenbuien stroomt er veel water door de rivierdalen. Daardoor zijn er bij wadi’s ook vaak oases te vinden. Kristalhelder smaragdgroen water en dadelpalmen met felgroene bladeren en een serene rust: een paradijs in de woestijn!
Jebel Shams, Oman
Jebel Shams
Deze berg is niet alleen bekend om zijn hoogte van 3.009 meter, maar vooral om het fantastische uitzicht over de spectaculaire diepe Wadi Guhl, de Grand Canyon van Arabië zoals het in de volksmond ook wel genoemd wordt! Jebel Shams betekent ‘berg van de zon’ in het Arabisch en u kunt op deze berg dan ook genieten van unieke zonsondergangen en -opgangen! In dit gebied kunt u verschillende wandelingen maken, waarbij u uitkijkt op hoge bergtoppen, prachtige ravijnen en diepe kloven.