050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Oostenrijk
Oostenrijk - Keizerlijke allure en zwierige walsen

Beste reistijd Oostenrijk

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Oostenrijk? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloeiende alpenweiden in het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomerdagen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Klimaat in Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk kun je niet eenvoudig in een hokje zetten, grofweg zijn er drie verschillende types voor het Oostenrijkse Klimaat. De hooggebergtegebieden zoals Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat. De lagere gebieden hebben een gematigd landklimaat. Daar tussenin zitten de gebieden zoals de Steiermark en Niederosterreich. Zij kennen een landklimaat met koude winters en milde zomers.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Oostenrijk. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Oostenrijk

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Wenen
° C
1
5
9
15
19
23
25
24
20
15
7
3

mm
36
42
40
50
60
72
61
56
43
40
49
42

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Oostenrijk per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Vanaf maart stijgen de temperaturen, in juni staan de alpenweiden in volle bloei.

Zomer (juli en augustus)
Vrij hoge dagtemperaturen, maar wel aangenaam, drukker qua toerisme.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, veel heldere en zonnige dagen.

Winter (november, december, januari en februari)
Lage temperaturen en sneeuw, goede periode voor wintersport en in december kunt u in de steden genieten van de sfeervolle adventsperiode.

Vaccinaties / inentingen

Voor een reis naar Oostenrijk zijn geen vaccinaties of inentingen nodig.