U bent hier: Home | Oostenrijk
Oostenrijk - Keizerlijke allure en zwierige walsen

Oostenrijk

De Habsburgers hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Oostenrijk. De hoofdstad Wenen is bij uitstek de plaats waar u herinneringen aan de keizerlijke familie aantreft. Maar Oostenrijk heeft natuurlijk ook een reputatie hoog te houden als muziekland. In Wenen woonden beroemde componisten als Haydn, Strauss, Mozart en Beethoven, en de Weense staatsopera is wereldberoemd.

Architectuurliefhebbers genieten in Wenen van oogstrelende barok en prachtige jugendstil. Ook buiten de hoofdstad hoeft u zich niet te vervelen. Het kuuroord Baden was al in de Romeinse tijd bekend om zijn de geneeskrachtige bronnen, en ook het barokke klooster van Melk is een bezoek meer dan waard. Voor lekkerbekken is er in Oostenrijk ook veel te genieten: een overheerlijke Wienermelange met een Sachertorte zijn welverdiende lekkernijen na een culturele dag!

Kortom, laat u inspireren door de Oostenrijkse bezienswaardigheden en lees de handige tips van onze reisleiders vol met praktische informatie, en wie weet struint u binnenkort door de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Algemene informatie

Hoofdstad Wenen
Staatsvorm Federale republiek
Oppervlakte 83.859 km²
Aantal inwoners ca. 8.711.770
Bevolkingsdichtheid ca. 103,9 per km²
Officiële taal Duits
Religies Katholiek 85%, protestants 6%, overig 9%
Economie Dienstverlening 64%, industrie 34%, landbouw 2%