050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oostenrijk

Reisinformatie Oostenrijk

De Habsburgers hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Oostenrijk. De hoofdstad Wenen is bij uitstek de plaats waar u herinneringen aan de keizerlijke familie aantreft. Maar Oostenrijk heeft natuurlijk ook een reputatie hoog te houden als muziekland. In Wenen woonden beroemde componisten als Haydn, Strauss, Mozart en Beethoven, en de Weense staatsopera is wereldberoemd.

Architectuurliefhebbers genieten in Wenen van oogstrelende barok en prachtige jugendstil. De bezienswaardigheden van Oostenrijk bevinden zich natuurlijk niet alleen in Wenen. Ook buiten de hoofdstad hoeft u zich niet te vervelen. Het kuuroord Baden was al in de Romeinse tijd bekend om zijn de geneeskrachtige bronnen, en ook het barokke klooster van Melk is een bezoek meer dan waard.

Voor lekkerbekken is er in Oostenrijk ook veel te genieten: een overheerlijke Wienermelange met een Sachertorte zijn welverdiende lekkernijen na een culturele dag. Of wat dacht u van een typische Oostenrijkse wijn als een Grüner Veltliner? Deze wijn is niet heel bekend buiten de landsgrenzen van Oostenrijk, maar voor wie van een wat zoetere wijn houdt, is dit een echte aanrader. Wanneer u het beste een Wienermelange of wijntje op een zonnig terras kunt drinken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Oostenrijk is. Wanneer gaat u genieten in dit fraaie Midden-Europese land?