050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Turkije

Reisadvies Turkije

Veiligheid in Turkije

Tijdens uw vakantie in Turkije raden wij u aan om zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en in alle vakantielanden daardoor een potentieel doelwit voor zakkenrollers. U kunt daarom het beste slechts kleine hoeveelheden cash geld pinnen, uw pinpas gescheiden bewaren van uw contante geld en waardevolle zaken in het hotel(kluisje) achterlaten of op uw lichaam in dragen.

In Turkije wordt u aangeraden om plekken waar demonstraties en samenscholingen zijn te mijden. Bij de entrees van metro- en treinstations, luchthavens en shoppingmalls wordt u en uw bagage gecontroleerd op wapens. U ziet vaker militairen en politie op straat dan voorheen die de omgeving en verdachte personen in de gaten houden. Indien u wordt aangesproken door een als politie uitziende persoon om uw paspoort te controleren, vraagt u dan allereerst aan deze persoon om zichzelf te legitimeren zodat u zeker weet dat u te maken heeft met een officiële agent of militair.

Actueel reisadvies voor Turkije

Voordat u op reis gaat is het goed om het actuele reisadvies voor Turkije te bekijken. Zo weet u zeker dat u veilig en vertrouwd op reis kunt gaan! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor iedere bestemming, zo ook voor Turkije, aan of het op dit moment veilig is er naartoe te reizen. Uiteraard houdt SRC Reizen dit advies nauwlettend in de gaten. Bekijk zelf het meest actuele reisadvies voor Turkije op nederlandwereldwijd.nl. Heeft u vragen over de veiligheid op uw vakantiebestemming? Neem gerust contact op met onze reisadviseurs.