U bent hier: Home | Turkije
Ervaar het sprookje in Turkije!

Turkije

Turkije kent een oeroude geschiedenis en een grote verscheidenheid aan landschappen. Laat u verrassen door deze ware culturele schatkamer, met archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de steentijd. Laat u overweldigen door Griekse en Romeinse steden, en de Byzantijnse, Seldsjoekse en Osmaanse monumenten.

In Istanbul, de schakel tussen oost en west, voelt u zich het ene moment een sultan in het oude Constantinopel tussen prachtige paleizen, moskeeën en bazaars, en het volgende moment als een wereldburger in een metropool. Ephesus is een van de best bewaard gebleven antieke steden, maar ook de archeologische overblijfselen van Pergamon en de legendarische stad Troje tonen de grote culturele rijkdom. De sneeuwwitte kalksteenterrassen van Pamukkale en het feeërieke landschap van Cappadocië zijn oogstrelend mooie natuurverschijnselen. Ook de kustgebieden zijn een bezoek waard: de Zwarte Zee heeft een het vruchtbare kustlandschap met onder meer tabaks-, hazelnoten- en zelfs theeplantages. Ga mee naar een ideaal vakantieland en ervaar een onvergetelijke reis!

Kortom, er is veel moois te bewonderen in dit veelzijdige land. In de praktische informatie leest u meer over de vriendelijke Turkse bevolking en haar gebruiken. Daarnaast adviseren onze reisleiders u graag over de beste reistijd voor een vakantie naar Turkije!

Algemene informatie

Hoofdstad Ankara
Staatsvorm Republiek met wetgevend orgaan (grote nationale vergadering)
Oppervlakte 783.562 km²
Aantal inwoners ca. 80.274.604
Officiële taal Turks
Overige talen Koerdisch, Arabisch
Religies Islamitisch 99,8% (voornamelijk soennitisch), overig 0,2%
Economie Landbouw 50%, dienstverlening 35%, industrie 15%