050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Turkije
Ervaar het sprookje in Turkije!

Reisinformatie Turkije

Turkije kent een oeroude geschiedenis en een grote verscheidenheid aan landschappen. Laat u verrassen door deze ware culturele schatkamer, met archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de steentijd. Laat u overweldigen door Griekse en Romeinse steden, en de Byzantijnse, Seldsjoekse en Osmaanse monumenten.

In Istanbul, de schakel tussen oost en west, voelt u zich het ene moment een sultan in de oude stad tussen prachtige paleizen, moskeeën en bazaars, en het volgende moment als een wereldburger in een metropool. Ephesus is een van de best bewaard gebleven antieke steden, maar ook de archeologische overblijfselen van Pergamon en de legendarische stad Troje tonen de grote culturele rijkdom. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden in Turkije zijn de sneeuwwitte kalksteenterrassen van Pamukkale en het feeërieke landschap van Cappadocië: oogstrelend mooie natuurverschijnselen. Ook de kustgebieden zijn een bezoek waard: de Zwarte Zee heeft een het vruchtbare kustlandschap met onder meer tabaks-, hazelnoten- en zelfs theeplantages.

Ga mee naar een ideaal vakantieland en ervaar een onvergetelijke reis! Maar wanneer u nu het vele moois in dit veelzijdige land het beste kunt bewonderen? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Turkije is. Ontmoet de vriendelijke Turkse bevolking en ontdek haar gebruiken. U heeft zeker een mooie vakantie!

Algemene informatie

Hoofdstad Ankara
Staatsvorm Republiek met wetgevend orgaan (grote nationale vergadering)
Oppervlakte 783.562 km²
Aantal inwoners ca. 80.274.604
Officiële taal Turks
Overige talen Koerdisch, Arabisch
Religies Islamitisch 99,8% (voornamelijk soennitisch), overig 0,2%
Economie Landbouw 50%, dienstverlening 35%, industrie 15%