050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ontdek het groene noorden van Spanje

Door reisleidster Qurina | 19-06-2024

Spanje is bekend om zijn zonnige costa’s, de grootse cultuurschatten van Andalusië, wereldsteden als Barcelona en Madrid… Prachtig, echt waar. Ik geniet er elke keer weer van als ik gasten mag rondleiden door Salamanca, Valencia of Zaragoza en ze mag vertellen over mijn 'Spanje'.

Maar er is ook een ander Spanje. In het noorden, met groene ruige kusten, een schitterend hooggebergte, authentieke vissersdorpjes en de heerlijkste pintxos. Een prachtige stukje Spanje waar ik altijd zo erg onder de indruk van ben. De groene bergen en de zee, zo dicht bij elkaar en nog zo onbekend. Er is hier zo veel dat zo aantrekkelijk is. Dat moet u echt een keer ontdekken!

El Camino

Natuurlijk vindt u in het noorden van Spanje de belangrijkste pelgrimsroute van Europa. Al eeuwen leggen pelgrims honderden kilometers te voet af naar Santiago de Compostela, in het meest noordwestelijke puntje. De Camino, de pelgrimsroute naar het graf van de heilige Jakobus, voert langs de mooiste plaatsen en door een landschap dat zijn gelijke niet kent! De uitgestrekte velden met het wuivende graan in Castilië en het groene agrarische Galicië zijn het decor voor, soms verscholen, verstilde romaanse kapelletjes, stoere Romeinse bruggen en de trotse gotische kathedralen van Burgos en León. Een bijzondere route om te bereizen, zeker in het Heilig Jaar 2022!

Cabo Verde

Maar ook dichter langs de kust valt veel te ontdekken. Asturië en Cantabrië zijn een natuurllijk paradijs aan de groene noordkust, de Cabo Verde. Een droomland, waar koeien, schapen en geiten voorrang hebben op de binnenwegen. Waar de vis zo uit zee vers op uw bord wordt gelegd en de appelwijn sierlijk in uw glas wordt geschonken. Hier stijgt u in vier minuten tot 1.850 meter hoogte en staat u aan de voet van de grillige bergtoppen van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje. Maar u kunt ook onder de grond duiken om prehistorische kunst te zien, zoals in de grot van Altamira. En in Comillas wordt u verrast door een kleurrijk zomerpaleis dat is ontworpen door niemand minder dan Gaudí. Deze regio's zijn een aaneenschakeling van verrassingen!

Pintxos en Rioja

Dé plek om uw reis door Noord-Spanje te starten is Bilbao: de Baskische stad aan de Golf van Biskaje, die dankzij Frank Gehry nu zo'n hotspot is. Het Guggenheim, dat dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, mag u niet missen. Binnen valt altijd iets moois te bewonderen, maar vergeet niet ook om het museum heen te lopen! Buiten staan prachtige kunstwerken zoals de Puppy van Jeff Koons, de Spin van Louise Bourgois en de Boom en het Oog van Anish Kapoor. Na de kunst, is het tijd voor de beroemde Baskische gastronomie. Stap in de pittoreske straatjes van Las Siete Calles een willekeurig barretje binnen en geniet van pintxos. Deze heerlijke tapas aan een prikkertje staan kleurrijk uitgestald op de toog. En ze smaken erg goed met een mooie Rioja. Salud!

Op reis naar Noord-Spanje

Wilt u ook toeren door het groene noorden van Spanje langs de mooiste kerken en authentieke stadjes? Reis mee naar Noord-Spanje:
Bilbao en San Sebastián - 4 dagen | culturele groepsreis
Noord-Spanje - 8 dagen | fly drive
Asturië en Cantabrië - 8 dagen | culturele groepsreis
Pelgrimsroute Compostela - 10 dagen | culturele groepsreis

Bekijk alle reizen naar Noord-Spanje

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Qurina
Er is ook een ander Spanje. In het noorden. Met groene ruige kusten, een schitterend hooggebergte, authentieke vissersdorpjes en de heerlijkste pintxos…