050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Laat u verrassen in deze Spaanse steden

Door reisleidster Qurina | 01-11-2022

Spanje blijft mij verrassen en dat terwijl ik hier al bijna dertig jaar woon! Zelfs in steden als Valencia en Madrid, waar ik heel regelmatig kom, ontdek ik keer op keer nieuwe hotspots. Op mijn SRC-reizen deel ik de mooiste plekjes met mijn gasten. Dit zijn een paar van mijn favorieten.

Spot moderne architectuur in Bilbao

Wie in de jaren tachtig zei dat hij een weekendje naar Bilbao ging, werd voor gek verklaard. Maar deze ooit grauwe industriestad heeft zijn werkoverall uitgetrokken en is nu een hippe architectuurhotspot. Hier ontdekt u het Guggenheim van Frank Gehry, de glazen ingangen van metrostation Moyua, ontworpen door Norman Foster en de witte brug Zubizuri van Santiago Calatrava. Het meest bijzondere vind ik het Azkuna Zentroa: in een oud wijnpakhuis creëerde Philipe Starck een multifunctioneel cultureel centrum. Vergeet niet in de centrale hal omhoog te kijken, door de glazen vloer ziet u het zwembad op de vijfde verdieping!

Bewonder de Middellandse Zee in Madrid

Kunstfans weten het: Madrid is dé museumstad. Hier vindt u het Prado met Goya en Velásguez, het Reina Sofia met de Guernica van Picasso en het Thyssen-Bornemisza met een privécollectie westerse kunst. Maar er is meer! Mijn favoriet is het intieme museum van de impressionistische schilder Joaquin Sorolla, gevestigd in zijn stadspaleis. Het lijkt of de schilder nog maar net de deur achter zich heeft dichtgetrokken. Tussen zijn persoonlijke bezittingen bewondert u zijn werken. Ik ben dol op zijn schilderijen van de Middellandse Zee: u voelt de zomer in de schittering van het water en het wit van de zeilen!

Bekijk de Sixtijnse kapel in Valencia

Valencia heeft een beetje van alles: de monumentale grandeur rond het Plaza de Ayuntamiento doet denken aan de Spaanse hoofdstad, terwijl de mediterrane sfeer en het modernisme van de Mercado Central voelt als Barcelona. Maar Valencia heeft met de futuristische creaties van Santiago Calatrava vooral een heel eigen identiteit. Al veel toeristen hebben zijn Stad van de Kunst en de Wetenschap ontdekt! Toch zijn nog lang niet alle geheimen van Valencia ontrafeld. Wist u bijvoorbeeld dat deze sinaasappelstad ook een Sixtijnse kapel heeft? Het plafond van de gotische parochiekerk San Nicolás de Bari is met wondermooie fresco’s versierd!

Dompel u onder in het verleden van Cartagena

Aan een diepe inham langs de Spaanse oostkust ligt het verrassend mooie Cartagena. Meer dan twee millenia geleden zagen de Carthagers al de voordelen van deze natuurlijke haven en bouwden hier hun nederzetting Quart Hadas. De Romeinen gaven de stad de naam Carthago Nova en verrijkten het met tempels, een forum en een theater. Dit Teatro Romano is dé must-see van Cartagena en in het bijbehorende museum ontdekt u het Romeinse verleden. Een echte onderdompeling in de geschiedenis krijgt u in het ARQUA, het archeologisch onderwatermuseum aan de haven. Hier ziet u prachtige schatten, opgedoken van de zeebodem!

Slenter door de zeemanswijk van Sevilla

Het Real Alcázar, het Huis van Pilatus en het Plaza de España: Sevilla heeft talloze must-sees die op uw verkenning niet mogen ontbreken. Maar als u tijd heeft, wandel dan ook naar de levendige volkswijk Triana op de andere oever van de Guadalquivir. Deze voormalige zeemanswijk, vernoemd naar de Romeinse keizer Trajanus, heeft de nodige stierenvechters en flamencodansers voortgebracht. Nu is het vooral een authentieke wijk om in alle rust door de kleine straatjes te slenteren. Geniet in de avond van de gezellige sfeer en proef op een van de terrassen aan de kleurige boulevard langs de rivier de lokale keuken.

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Qurina
Spanje blijft mij verrassen en dat terwijl ik hier al bijna dertig jaar woon!