050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Besneeuwde bergtoppen, schilderachtige woestijnen en kleurrijke steden

Colombia is terug van weggeweest! Veel toeristen ontdekken wat ze al die tijd gemist hebben: de besneeuwde bergtoppen van de Andes, schilderachtige woestijnen, de overweldigende Amazonejungle en kleurrijke koloniale steden. De unieke Colombiaanse cultuur heeft Afrikaanse, inheemse en Europese invloeden. Geen wonder dat het magische realisme van Gabriel Garcia Marquez hiervandaan komt: Colombia is een droombestemming!

Deze privéreis start in het koele Bogotá, waar u natuurlijk de koloniale pracht bewondert. Dat doet u ook in de parel van Colombia, Cartagena. Ook gaat u de natuur in: u geniet bijvoorbeeld van de zonsondergang in de Tatacoawoestijn. In San Agustin bewondert u de mysterieuze precolumbiaanse beelden. Via een indrukwekkende rit door de Andes komt u aan in het prachtige Popayán. In de koffieregio maakt u kennis met de Colombiaanse koffieproductie. Daarna ontdekt u nog meer overweldigde natuur aan de noordkust, in het nationale park Tayrona.

Het grootste deel van de privéreis rijdt uw privéchauffeur u langs de hoogtepunten van het schitterende én toegankelijke Colombia. We hebben een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit land ontdekt. Onderweg kunt u, in overleg met de chauffeur, natuurlijk stoppen op fotogenieke plekken. Naar Cartagena reist u in een minibus met een internationaal gezelschap. Ook alle andere logistieke zaken, zoals de hotels, zijn voor u geregeld. De excursies worden begeleid door plaatselijke Engelssprekende gidsen. U overnacht meerdere keren op prachtige locaties, zoals in de sfeervolle koloniale stad Popayán, in een haciënda in de koffieregio en in de mooiste stad van het land, het Caribische en koloniale Cartagena. Colombia: ‘the only risk is wanting to stay!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
2 binnenlandse vluchten Avianca
ruimbagage
9 dagen auto met privéchauffeur
diverse transfers
toeristenklassehotels
15x ontbijt
2 nachten Bogotá
3 nachten haciënda koffieregio
3 nachten Caribisch Cartagena
diverse excursies met gids
entreegelden volgens programma
assistentie van en lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Bogotá, Cartagena en Santa Marta
Tatacoawoestijn
Popayán en Zona Cafetera
Catedral de Sal de Zapaquirá
precolumbiaans San Agustín
Salto del Mortiño en Villa de Leyva
Alto de los Idolos en Alto de las Piedras
Andesgebergte en de Cocoravallei
Tayrona National Park
SRC-reisexpert Niels
Niels
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: uw verblijf in de 'Zona Cafetera'
Middenin het Andesgebergte bevindt zich de belangrijkste koffieplantage van Colombia, waar u de kleurrijke traditionele koffieboerderijen kunt bewonderen en leert hoe koffie wordt gemaakt.

De reis in het kort

Amsterdam – Bogotá
Bogotá
Bogotá – Zipaquirá – Villa de Leyva
Villa de Leyva – Bogotá – Neiva
Neiva – San Agustín
San Agustín – Salto del Mortiño – Alto de los Idolos/las Piedras
San Agustín – Popayán
Popayán – koffieregio
Koffieregio
Koffieregio
Vlucht Armenia – Santa Marta
Santa Marta – Tayrona National Park – Santa Marta
Santa Marta – Cartagena
Cartagena
Cartagena
Cartagena – Amsterdam
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bogotá

Na aankomst op de luchthaven van Bogotá wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger, die u naar uw hotel in de stad brengt. U verblijft twee nachten in Bogotá.

dag 2: Bogotá

U wordt op deze ochtend bij het hotel opgehaald door uw Engelssprekende gids, die u meeneemt voor een kennismaking met Bogotá. De stad ligt op een paar graden boven de evenaar. Omdat Bogotá op een hoogte van 2.600 meter ligt, is het er vrij koel: gemiddeld nog geen 20 graden Celsius. Hierdoor kunt u er prima acclimatiseren. U begint de dag op het centrale plein van de stad: Plaza de Bolivar, dat omzoomd wordt door overheidsgebouwen. Via de Catedral Primada de Colombia, de belangrijkste kathedraal van de stad, wandelt u het oude koloniale hart binnen. Dit deel van de stad staat ook bekend onder de naam La Candelaria. Hier bezoekt u de San Franciscokerk en het goudmuseum (gesloten op maandag). Een ritje in een kabelbaan brengt u naar de top van de Monserrate. U staat hier op meer dan 3.100 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over de hele stad. Aansluitend bezoekt u de Paloquemao-markt. Dit is de belangrijkste groente-, fruit- en zuivelmarkt van Bogotá, maar ook vis en vlees worden hier verkocht. Als u de markt op dinsdag of vrijdag bezoekt, worden er hier ook bloemen verkocht.

dag 3: Bogotá – Zipaquirá – Villa de Leyva

Vroeg in de ochtend staat uw chauffeur klaar bij het hotel voor de rit naar Zipaquirá en aansluitend naar Villa de Leyva. Vanwege het gunstige klimaat worden in de omgeving van Bogotá veel bloemen geteeld, wat u vanuit de auto kunt zien. Na ongeveer een uur rijden arriveert u bij de Catedral de Sal de Zapaquirá, een zoutkathedraal. Deze kerk is uitgehouwen in een zoutmijn en is volledig in gebruik. Omdat er geen bisschop is, is de kerk officieel geen kathedraal. Waarschijnlijk gebruikten de Muisca-indianen de mijn al voordat de Spaanse conquistadores hier arriveerden. In het begin van de 20e eeuw is de eerste kapel in de mijn uitgehouwen, waarna halverwege de vorige eeuw een grotere kerk volgde. Deze werd onveilig en in 1995 is de huidige kerk ingewijd. Iedere zondag trekt de kerk honderden bezoekers, soms zelfs duizenden. Na het bezoek aan de zoutkathedraal reist u door naar Villa de Leyva, waar u overnacht. Het 16e-eeuwse Villa de Leyva is een van de mooiste koloniale plaatsen in Colombia. In de loop van de middag wandelt u met een Engelssprekende gids door dit prachtige stadje naar het Playa Mayor. Dit centrale plein is geplaveid met stenen die ook al in de koloniale tijd zouden zijn gebruikt. Rondom het plein vindt u kerkjes, restaurantjes en diverse souvenirwinkeltjes. (reisafstand ca. 200 km)

dag 4: Villa de Leyva – Bogotá – Neiva

Uw chauffeur rijdt u terug naar Bogotá, waar u aan boord gaat van de vlucht naar Neiva. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw nieuwe chauffeur, die u naar uw hotel in Neiva brengt. Hier verblijft u een nacht. In de middag rijdt uw chauffeur u naar de Tatacoawoestijn. Rode aarde, hoge cactussen, surrealistische zandformaties en prachtige erosielandschappen: de Tatacoawoestijn is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Colombia. Ondanks dat er weinig regen valt, groeien er relatief veel planten. Dit komt voornamelijk doordat regen in de omliggende bergen voldoende water naar de woestijn afvoeren, waar planten en dieren van kunnen leven. In de woestijn groeien ook cactussen die soms vier tot zelfs vijf meter hoog kunnen zijn. Door de droge lucht kunt u ver kijken en geniet u van een kleurrijke zonsondergang. (reisafstand ca. 170 km)

dag 5: Neiva – San Agustín

In vijf uur brengt uw chauffeur u van Neiva naar San Agustín, waar u twee nachten verblijft. In de middag brengt u met een Engelssprekende gids een bezoek aan de opgravingen van San Agustín, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. Hier ziet u de overblijfselen van de precolumbiaanse cultuur die omstreeks 1500 na Christus verdween, nog voordat de Spaanse veroveraars het gebied betraden. Mede daarom is er weinig over de cultuur van deze indiaanse beschaving bekend en wordt er nog veel onderzoek gedaan. U ziet de restanten van de beschaving in de vorm van beelden en (graf)tempels, de mesitas. Ook bevolken zo’n 500 bizarre standbeelden het gebied. De standbeelden hebben verschillende formaten. Het grootste beeld is 7 meter hoog en weegt duizenden kilo’s. Veel hebben een mensachtige vorm: sommige zijn realistisch, andere lijken meer op gemaskerde monsters. Weer anderen verbeelden heilige dieren zoals de adelaar, de jaguar en de kikker. (reisafstand ca. 250 km)

dag 6: San Agustín – Salto del Mortiño – Alto de los Idolos/las Piedras

Met uw chauffeur en een gids rijdt u vanochtend naar de langste rivier van Colombia, de Rio Magdalena. De rivier ontspringt in de regio nabij San Agustín. Op de plaats waar u de rivier ziet, is deze nog smal. Niet veel verder stort de rivier zich zo’n 300 meter de diepte in. U bezoekt de waterval van Salto del Mortiño. Vervolgens rijdt u naar twee andere archeologische parken van de streek: Alto de los Idolos en Alto de las Piedras. Deze kleinere parken completeren uw beeld van de precolumbiaanse cultuur van deze regio. (reisafstand ca. 60 km)

dag 7: San Agustín – Popayán

De rit van San Agustín naar Popayán, uw eindbestemming van deze dag, is niet lang. Toch zal het geen korte rit zijn, want u steekt de Andes over. De rit gaat over een deels onverharde weg en geeft u een prachtig beeld van dit machtige berggebied. Het landschap wisselt voortdurend tussen ruige jungle en dorpjes, waar boeren hun land verbouwen. In de loop van de dag komt u aan in de witte stad, het prachtige Popayán. De stad heeft haar bijnaam gekregen door de vele wit gekleurde, koloniale huizen die u in het centrum van de stad zult zien. In de middag maakt u met een Engelssprekende gids een wandeling van circa drie uur door de stad. U overnacht in Popayán. (reisafstand ca. 135 km)

dag 8: Popayán – koffieregio

Als u op een dinsdag Popayán verlaat, kunt u vlak bij de stad een markt bezoeken. De Guambiano, een volk uit deze streek, komen hier samen om hun waren aan de man te brengen. Ze kleden zich veelal traditioneel en vooral in het blauw. De rest van de dag wordt gebruikt om te reizen. Langzaam ziet u het bergachtige landschap overgaan in vlakker en lager gelegen land. Ook de temperatuur zal voelbaar veranderen: het wordt steeds warmer. U verblijft drie nachten in een haciënda in de koffieregio. (reisafstand ca. 350 km)

dag 9: Koffieregio - Zona Cafetera

U bevindt zich de komende dagen in de Zona Cafetera. Colombia is een van de belangrijkste koffieproducenten ter wereld. Midden in het Andesgebergte bevindt zich een relatief klein gebied waar ongeveer 80 procent van de Colombiaanse koffie wordt geproduceerd. Dit gebied is in 2011, vanwege de eeuwenlange traditie van de productie van een van de beste koffiesoorten ter wereld, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zo ver u kunt kijken, ziet u hier glooiende heuvels die volledig met koffieplanten bedekt zijn. De planten worden afgewisseld met fruitbomen, die ervoor zorgen dat er niet te veel zonlicht doorkomt. Tussen het overweldigende groen staan de kleurrijke, traditionele koffieboerderijen. Uw gids neemt u mee voor een bezoek aan een koffieplantage. U ziet het productieproces van de koffie: van plant tot boon en van boon tot het kopje koffie. De middag is vrij. U kunt bijvoorbeeld ontspannen bij uw haciënda. Het zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik, maar u kunt ook in een van de loungestoelen genieten van de omgeving. U kunt ook een van de optionele excursies maken.

¡ Extra
U kunt een prachtige tocht per zip line (soort kabelbaan) door de boomtoppen maken, een zogenaamde canopy tour. Nabij Armenia is de grootste en hoogste canopy tour van Colombia. De tour leidt over het gebied van Saman: via de bossen, koffieplantages en bamboebossen bereikt u hoogtes van zo’n 60 meter.

Of u kunt het prachtige landschap ook op een iets ontspannener manier bekijken: te paard! U rijdt met een gids door de bananen- en koffieplantages. Uw gids vertelt u ondertussen van alles over de regio. Een ritje op een paard voelt als een reis terug in de tijd, naar een periode waarin het paard het belangrijkste vervoermiddel in deze regio was.

dag 10: Koffieregio - Zona Cafetera

Uw gids neemt u mee op een dagexcursie door de koffieregio. U bezoekt de Cocoravallei. Deze regio is bekend om de nationale boom van Colombia: de palma de cera. Deze waspalm is een van de hoogste palmsoorten ter wereld en kan een hoogte van wel 60 meter bereiken. Door het klimaat in de vallei, is er een uniek nevelwoud is ontstaan, dat vele soorten vogels en andere dieren aantrekt, zoals poema’s, brilberen, kolibries en Andescondors. Om de bijzondere waspalmen en de andere endemische soorten van de vallei te beschermen, werd het gebied door de toenmalige president verklaard tot natuurlijk heiligdom. Tijdens de rit terug bezoekt u Salento, een pittoresk koloniaal dorpje midden in de koffieplantages. U kunt op deze dag ook een optionele excursie maken. (reisafstand ca. 60 km)

¡ Extra
U kunt de koffieregio verkennen in het meest opmerkelijke vervoersmiddel in de koffieregio: de willy. De willy is een jeep die voor alles wordt gebruikt: van het transport van de koffiebonen tot hele verhuizingen. U rijdt door de bergen, koloniale dorpen, plantages en langs de Guadua-bamboebossen. Ook bezoekt u een kleine traditionele koffieboerderij. De tocht eindigt met een lunch in een typisch Colombiaans restaurant.

dag 11: Vlucht Armenia – Santa Marta

Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven van Armenia, van waaruit u naar Bogotá vliegt. Hier stapt u over op de vlucht naar Santa Marta. Uw nieuwe chauffeur verwelkomt u na aankomst en brengt u naar het hotel in Santa Marta, waar u twee nachten verblijft. De kustplaats Santa Marta is de oudste nog bestaande stad in Colombia. De stad is in 1525 gesticht door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas, die koos voor de plek vanwege zijn natuurlijke schoonheid en een veilige haven. Simón Bolívar, de beroemde Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder, stierf in 1830 in een haciënda aan de rand van Santa Marta. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen. De oceaan ligt op een paar minuten lopen en nabij het hotel vindt u verschillende barretjes en restaurantjes, waar u heerlijk kunt zitten. (reisafstand ca. 30 km)

dag 12: Santa Marta – Tayrona National Park – Santa Marta

In de ochtend gaat u met uw chauffeur en een gids naar El Zaino, de belangrijkste toegangspoort tot Tayrona National Park. Het park is bekend vanwege de goud gekleurde stranden, het tropische regenwoud, de grotten en de lagunes. U kunt hier brulapen en springaapjes zien. Ook de jaguar, het grootste landroofdier van Zuid-Amerika, komt hier voor. Omdat dit voornamelijk een nachtdier is, is de kans dat u hem ziet erg klein. Vogelliefhebbers kunnen hier hun ogen uitkijken en speuren naar de 400 verschillende vogelsoorten die in het park leven. U begint bij het strand van Cañaveral. Dit is een van de ruigste en mooiste plekken van het park. Vanaf de top van een nabij gelegen heuvel heeft u een spectaculair uitzicht over de Caribische kust. Aansluitend maakt u een wandeling van ongeveer een uur door het tropisch regenwoud naar het schitterende strand van Arrecife. Tijdens de wandeling hoort u de geluiden van het woud en met een beetje geluk komt u apen tegen op uw pad. Bij het strand van Arrecife heeft u uitgebreid de tijd om te zwemmen en te ontspannen. In de middag wordt u teruggebracht naar het hotel in Santa Marta. (reisafstand ca. 25 km)

dag 13: Santa Marta – Cartagena

U reist vandaag in een minibus met een internationaal gezelschap van Santa Marta naar Cartagena. U wordt opgehaald bij uw hotel. De reisduur is afhankelijk van het aantal mensen dat meereist en wat hun bestemming is. In de middag arriveert u bij het hotel in Cartagena, waar u drie nachten verblijft. Cartagena, ook wel Cartagena de Indias genoemd, is de meest betoverende stad van het land. De ontspannen sfeer en schoonheid zorgen er gegarandeerd voor dat u Cartagena in uw hart sluit. Deze kuststad in de Caribische regio werd in 1533 door de Spaanse conquistadores gesticht en heeft een rijke historie. Het oude deel van de stad, dat is gebouwd in Spaans-koloniale stijl, is omgeven door hoge stadsmuren. (reisafstand ca. 250 km)

dag 14: Cartagena

’s Ochtends maakt u in een internationaal gezelschap met een plaatselijke Engelssprekende gids een stadstour door Cartagena. De tour voert langs de historische gebouwen en pleinen van de oude stad. U begint bij het La Popa-klooster. Dit klooster staat op een 150 meter hoge heuvel en kijkt uit over de stad. In het begin van de 17e eeuw werd op deze plek een kapelletje gebouwd, dat uit is gegroeid tot het klooster dat er nu staat. U vervolgt de stadstour naar het kasteel van San Felipe. Dit kasteel is het grootste en meest robuuste fort dat ooit door de Spanjaarden is gebouwd. Het fort staat bol van geschiedenis en herbergt mysterieuze tunnels, die u zult zien. Aansluitend passeert u de indrukwekkende hoge stadsmuren die het oude deel van de stad omringen. Nadat u de muur voorbij bent, wandelt u de koloniale stad binnen, waar kerkjes, musea, pleintjes en restaurantjes te vinden zijn. Cartagena biedt u een fijne mix van historie en Caribische charme. De middag kunt u zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld ontspannen op het Caribische strand of op jacht gaan naar een mooi souvenir. Of geniet op een terras van een heerlijk kopje Colombiaanse koffie?

dag 15: Cartagena

U kunt deze dag op eigen gelegenheid in Cartagena doorbrengen. Er is genoeg te zien! U kunt bijvoorbeeld nog een keer door de charmante, kleurrijke straten slenteren, waar dames hun fruit verkopen. De gegarandeerde tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel!

dag 16: Cartagena – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 15 km)

dag 17: Aankomst Nederland

U landt vandaag op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Koffieregio Canopytour, Colombia
Koffieregio - Canopy tour
Genieten van de grootste en hoogste canopy tour
Duur: ca. 2 uur
Inclusief: transfers en canopy tour
Kosten: € 87,50 per persoon
U kunt een prachtige tocht per zip line (soort kabelbaan) door de boomtoppen maken, een zogenaamde ‘canopy tour’. Nabij Armenia is de grootste en hoogste canopy tour van Colombia. De tour leidt over het gebied van Saman: via de bossen, koffieplantages en bamboebossen bereikt u hoogtes van zo’n 60 meter.
Koffieregio paardrijtocht, Colombia
Koffieregio - Paardrijtocht
Ontspannen paardrijtocht
Duur: 3 uur
Inclusief: transfers, gebruik van een paard, begeleiding door een Engelssprekende gids
Kosten: € 125,00 per persoon
U kunt het prachtige landschap ook op een iets ontspannender manier bekijken: te paard. U rijdt met een gids door de bananen- en koffieplantages. Uw gids vertelt u ondertussen van alles over de regio. Een ritje op een paard voelt als een reis terug in de tijd, naar een periode waarin het paard het belangrijkste vervoermiddel in deze regio was.
Koffieregio Willy-jeep, Colombia
Koffieregio in een Willy - Jeep
Ontdek koffieplantages en koloniale dorpjes
Duur: 6 uur
Inclusief: Tocht per willy, lunch en bezoek aan een traditionele koffieboerderij
Kosten: € 140,00 per persoon
U kunt de koffieregio verkennen met het meest opmerkelijke vervoersmiddel in de koffieregio: de willy. De willy is een jeep die voor alles wordt gebruikt: van het transport van de koffiebonen tot hele verhuizingen. U rijdt door de bergen, koloniale dorpen, plantages en langs de Guadua-bamboebossen. Ook bezoekt u een kleine traditionele koffieboerderij. De tocht eindigt met een lunch in een typisch Colombiaans restaurant.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van KLM. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bogotá09:50 - 13:35 uur
Cartagena - Amsterdam18:55 - 10:35 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Casa Deco, Colombia
Hotel Casa Deco - Bogota
Dit hotel ligt aan de rand van Bogotá en wordt beheerd door een Italiaan. Hij heeft de inrichting geïnspireerd op Italië en de kamers zijn uitgerust met Italiaanse meubels. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Bekijk de website van Hotel Casa Deco
Posada de San Antonio, Colombia
Hotel Posada de San Antonio - Villa de Leyva
Uit drie aangrenzende koloniale huizen is na renovatie Posada de San Antonio ontstaan. Het hotel ligt nabij de historische wijk. De charmante sfeer van de koloniale huizen is bewaard gebleven. De kamers hebben een tegelvloer en veelal een schuin dak. Uiteraard beschikken de kamers over een eigen badkamer.

Bekijk de website van Posada San Antonio
Hostaria Matamundo, Colombia
Hotel Matamundo - Neiva
Hotel Hosteria Matamundo ligt aan de rand van Neiva en is gevestigd in een stijlvol koloniaal pand. Het warme water wordt verwarmd op zonne-energie. In de ruime tuin groeit het groen weelderig en kunt u genieten van het heerlijke zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, wifi, een tv en een minibar.

Bekijk de website van Hostería Matamundo
Hotel Yuma in San Agustín, Colombia
Hotel Yuma - San Agustín
Dit rustieke hotel ligt rustig aan de rand van San Agustín. Het vormt een ideale plek om 's avonds te ontspannen na een druk dagprogramma. Er is een restaurant, een bar met een open haard en een biljarttafel. Ook kunt u een kijkje nemen bij de eigen moestuin en bij de geiten, konijnen en paarden.

Bekijk de website van hotel Yuma
Copla la Plazuela, Colombia
Hotel La Plazuela - Popayan
Dit prachtige boetiekhotel ligt in het historische centrum van Popayá en is gevestigd in een koloniaal pand uit de 18e eeuw. Het restaurant biedt fusiongerechten aan, maar u kunt er ook terecht voor delicatessen uit de lokale keuken. De kamers zijn voorzien van wifi, een tv en een kluis en liggen rondom een binnenpleintje, voorzien van een fonteintje. Op slechts 100 meter van het hotel bevindt zich het centrale Caldasplein, waar de bewoners van de stad flaneren en elkaar ontmoeten.

Bekijk de website van hotel La Plazuela
Finca el Palma, Colombia
Hotel Finca El Palmar - Alvarado
Dit hotel is ontstaan nadat het gebied tegen het einde van de 19e eeuw zich ontwikkelde als koffieproducerende streek. In de voormalige koffieboerderij/hacienda ziet u nog veel terug van deze tijd. Vanuit uw kamer heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende land. In het mooie zwembad kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.
Casa Carolina, Colombia
Hotel Casa Carolina - Santa Marta
Het heerlijke hotel ligt op slechts 200 meter van het strand en in het hart van de stad. Vanaf het dak van het hotel kunt u uitkijken over de stad en u kunt uiteraard ontspannen aan de bar, luieren op een ligstoel of afkoelen in het kleine zwembad.

Bekijk de website van Casa Carolina
Las Carretas hotel in Cartagena, Colombia
Hotel Las Carretas - Cartagena
Dit hotel ligt in het hart van Cartagena, waar u de meeste bezienswaardigheden, zoals het Bolívar Park en de stadsmuren van Cartagena op loopafstand kunt vinden. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een ontbijtruimte en een lounge. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een flatscreen-tv, een minibar en een eigen badkamer met douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Las Carretas

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Beste Sietske,
We hebben de individuele reis naar Colombia geweldig gevonden. In het geheel genomen ging alles prima zoals we dat van SRC gewend zijn. Maar op zo’n reis gaan er altijd wel wat dingen onverwachts wat anders en dat lossen we dan ter plekke wel op. We kunnen de reis zeer aanbevelen!
Afgelopen woensdag zijn we teruggekomen van onze prachtige individuele reis door Colombia. Het was echt geweldig! De hotels waren zonder uitzondering prima: van alle gemakken voorzien, met goed en attent personeel en overal een heerlijk ontbijt. In de steden waren ze perfect gelegen, in de buitengebieden op bijzonder mooie locaties. De gidsen waren ook heel goed. Lees ons hele reisverhaal naar Colombia.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Bogotá en Cartagena – Amsterdam met KLM.
Binnenlandse vlucht Bogotá – Neiva met Avianca.
Binnenlandse vlucht Armenia – Santa Marta (met overstap in Bogotá) met Avianca.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
9 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur.
Transfers Bogotá luchthaven – hotel Bogotá, Villa de Leyva – Bogotá luchthaven, Neiva luchthaven – hotel Neiva, hotel in de koffieregio – Armenia luchthaven, Santa Marta luchthaven – hotel Santa Marta.
Transfer Santa Marta – Cartagena met minibus in een internationaal gezelschap.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Stadstour in Bogotá met Engelssprekende gids.
Bezoek aan zoutkathedraal in Zapaquirá met Engelssprekende gids.
Bezoek aan het historische centrum van Villa de Leyva met Engelssprekende gids.
Bezoek aan archeologische vindplaats San Agustín met Engelssprekende gids.
Bezoek aan twee andere precolumbiaanse archeologische vindplaatsen met Engelssprekende gids.
Wandeling door koloniaal Popayán met Engelssprekende gids.
Bezoek aan koffieplantage met Engelssprekende gids.
Bezoek aan nevelwoud Cocoravallei en koloniaal Salento met Engelssprekende gids.
Bezoek aan Tayrona National Park met Engelssprekende gids.
Stadstour in internationaal gezelschap in Cartagena met Engelssprekende gids.
Entreegelden volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

Verlenging Amazonegebied
U kunt uw reis door Colombia verlengen met enkele dagen in het Amazonegebied. Neem voor meer informatie over de verlengingsmogelijkheden contact met ons op.