050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Rijke geschiedenis, uitgestrekte zandstranden en ruige natuur

Een fly drive over het prachtige Griekse schiereiland, de Peloponnesos, is een ware belevenis. Dit meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland is vernoemd naar de mythologische koningszoon Pelops. Waar u ook komt, in Epidauros, Mycene, Olympia of Korinthe: de Peleponnesos ademt mythologie en geschiedenis. Verhalen over goden, helden en heiligen nemen u mee terug in de tijd. Hier werden de Olympische Spelen gehouden en Agamemnon vertrok vanuit Mycene met zijn vrienden, waaronder Odysseus, naar het op de Turkse kust gelegen Troje. Ook werd op de Peloponnesos het beroemdste theater ter wereld gebouwd, als onderdeel van het heiligdom van de halfgod Asklepios.

Naast een boeiende geschiedenis kunt u op dit Griekse schiereiland ook genieten van uitgestrekte zandstranden en een prachtige, ruige natuur. In het binnenland liggen ruwe bergmassa’s, maar ook groene dalen. Langs de kust vindt u karakteristieke vissersdorpjes met een mediterrane sfeer. De baai van Gialova is betoverend, net als de oude haven van Methoni, waar de imposante burcht het gezicht van het stadje bepaalt. Geniet ook zeker van de gastronomie op de Peleponessos. Dionysos, de god van de wijn, gaf de mensen als geschenk zijn godendrank. Al duizenden jaren wordt in Griekenland wijn geproduceerd die zo heerlijk samengaat met mezedes: heerlijke kleine gerechtjes als olijven, stukjes vis, wat gefrituurde inktvisringen, ingelegde pepers of dolmadakia.

Tijdens deze fly drive verkent u in uw huurauto en met een routekaart in uw eigen tempo de Peloponnesos, een prachtig authentiek deel van Griekenland. Deze individuele reis combineert de bekende hoogtepunten als Olympia, Mycene en Epidauros met onbekende plaatsen als Methoni en Finikounta. Vanuit uw hotels bezoekt u op uw gemak de bezienswaardigheden van deze heerlijke Griekse streek. Maakt u uw eigen Griekse godenverhaal?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle middenklassehotels
7x ontbijt
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Athene, Gythio en Areopoli
opgravingen Olympia en Mycene
theater van Epidauros
kanaal van Korinthe
kasteel van Kalamata
vissersdorp Finikounta
stranden van Voidokilia
Venetiaanse fort van Methoni
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: bezoek aan vissersdorp Finikounta
Geniet van het onbedorven landschap, de Griekse gastvrijheid en het langzame levenstempo. Een boottochtje naar de eilanden Schiza en Sapietza is een echte aanrader!

De reis in het kort

Amsterdam – Athene
Athene – Korinthe – Nauplion
Mycene en Epidauros
Sparta – Mistras – Kalamata
Areopoli en Gythio
Kalamata – Methoni – Olympia
Antiek Olympia
Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

U vliegt rechtstreeks naar Athene. Uw huurauto staat op de luchthaven voor u klaar. Afhankelijk van uw vluchtschema kunt u deze dag al een bezoek brengen aan de Griekse hoofdstad. U kunt bijvoorbeeld het parlement, de universiteit en het olympisch stadion bekijken. Natuurlijk is een bezoek aan de Akropolis met de beroemde tempel van Athene, het Parthenon, ook een aanrader. Hierna rijdt u naar uw hotel, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 40 km)

¡ Extra
Als uw vluchtschema het toelaat kunt u vandaag Athene ontdekken met een Engelssprekende gids. Als uw vluchtschema het niet toelaat, dan is het mogelijk om deze excursie op dag 2 uit te voeren.

dag 2: Athene – Korinthe – Nauplion

Vandaag is het tijd om de stad te verlaten en via Korinthe naar het pittoreske havenstadje Nauplion te rijden. U kunt een kijkje nemen bij het spectaculaire kanaal van Korinthe. In 68 na Christus liet Julius Ceasar duizenden slaven een kanaal graven, maar pas in de 19e werd het kanaal daadwerkelijk voltooid. In 1893 kon voor het eerst het scheepvaartverkeer gebruik maken van de snelle doortocht tussen de Korintische en de Saronische Zee. U reist verder door de vruchtbare streek van Argolis. Eenmaal aangekomen in het sfeervolle Nauplion kunt u de kolossale Palamidi-vesting bewonderen. U verblijft twee nachten in Nauplion. (reisafstand ca. 140 km)

dag 3: Mycene en Epidauros

Een mooie tocht voert u naar Mycene, een van de oudste nederzettingen van Griekenland. Hier staat de burcht van de bijna mythische koning Agamemnon. U kunt hier de koningsgraven en de beroemde Leeuwenpoort bewonderen, maar ook heerlijk wandelen tussen de olijf- en citrusbomen. Breng daarna zeker een bezoek aan het heiligdom van Asklepios, de god van de geneeskunst, in Epidauros. Het heiligdom omvat een uitgestrekt gebied met tempels en hospitalen die gewijd zijn aan de genezende goden. U krijgt hier een goed inzicht in de genezingscultus van de Griekse en Romeinse tijd. Sinds 1988 staat het heiligdom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onderdeel van het heiligdom is het beroemde theater, dat 2.200 jaar geleden werd gebouwd en plaats bood aan 12.000 personen. Alle bezoekers, zelfs die op de bovenste rijen, konden de woorden op het toneel verstaan. De wereldberoemde akoestiek is het uitproberen zeker waard. Aan het einde van deze cultuurrijke dag keert u terug naar de gezellige terrasjes en tavernes van Nauplion. (reisafstand ca. 120 km)

dag 4: Sparta – Mistras – Kalamata

Uw eindbestemming van deze dag is Kalamata. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sparta. In de klassieke oudheid was Sparta befaamd om zijn strenge soberheid. De stad lag in het langgerekte dal van de rivier de Eurotas en was aan drie kanten omringd door bergen en hoogvlaktes. Een afgelegen plek, waar een Spartaanse cultuur kon ontstaan die in veel opzichten afweek van die van de rest van Griekenland. Zelfs het geld was er anders. Rolde in de Griekse stadstaten het goud en het zilver, in Sparta was het geld van ijzer. Het moderne Sparta bestaat pas sinds 1834. Hier vindt u brede straten omzoomd met sinaasappelbomen en rozenstruiken. Breng op uw route ook zeker een bezoek aan Mistras, ooit een Byzantijnse hofstad. Hier kunt u prachtige kloosters met wonderschone fresco’s bewonderen. Denk hier aan gepaste kleding: de schouders en knieën moeten bedekt zijn. U verblijft twee nachten in Kalamata. Kalamata staat bekend om haar prachtige 13e-eeuwse kasteel, waar vele culturele evenementen plaatsvinden. (reisafstand ca. 180 km)

dag 5: Areopoli en Gythio

Rond de havenstad Kalamata vindt u olijven in overvloed. De plaatselijke olijf is wereldberoemd en wordt omschreven als de bekendste olijfvariant met de fijnste smaak. Op de weg naar Gythio ligt Aeropoli. Hier kunt u heerlijk wandelen door de smalle straatjes. U treft hier veel gerestaureerde huizen en kerken aan. Vergeet ook niet te genieten van een overheerlijke Griekse lunch met bijpassende wijn. Gythio is een populair vakantieoord voor zowel Grieken als buitenlandse toeristen. U kunt hier resten van de antieke stad, de Akropolis, het Romeinse theater en een tempel bewonderen. Na deze heerlijke dag keert u terug naar uw hotel in Kalamata. Het avond- en nachtleven van Kalamata speelt zich veelal af langs de kust in de vele bars en tavernes. Proef zeker de lokale specialiteiten, zoals vijgen met honing en pastelli, een snoepje met sesamzaad. (reisafstand ca. 210 km)

dag 6: Kalamata – Methoni – Olympia

U rijdt langs de kust naar het charmante vissersdorp Finikounta. Hier kunt u heerlijk ontspannen aan de mooiste stranden van Griekenland. Geniet van het onbedorven landschap, de Griekse gastvrijheid en het langzame levenstempo. Diverse schippers bieden hun boot aan voor een tochtje naar de eilanden Schiza en Sapietza. Een meer ontspannen middagpauze kunt u zich niet wensen! Op de weg naar Olympia ligt Methoni. In dit stadje is de geschiedenis van vroegere bezetters duidelijk aanwezig: het Venetiaanse fort is een echte trekpleister, net als de Venetiaanse kathedraal. Maar ook de Turken drukten hun stempel op de stad. In het fort bouwden zij een minaret en een Turks badhuis. Ook kunt u in Methoni genieten van de heerlijke Griekse sfeer en de diepblauwe zee. Voidokilia ligt te midden van een prachtig natuurgebied ten noordwesten van Gialova, aan het meer van Gialova. Het is een ronde baai die omgeven is door mooie duinen en een schitterend zandstrand waar het zeewater turquoise is. Hopelijk treft u het met het weer, maar anders is het ook goed toeven in een van de tavernes. Hierna rijdt u verder langs de westkust naar Olympia, waar u overnacht. (reisafstand ca. 200 km)

dag 7: Antiek Olympia

In een van de beroemdste plaatsen van Griekenland vindt u het heiligdom van Zeus. In de oudheid werden in Olympia om de vier jaar spelen gehouden ter ere van de oppergod Zeus. Deze spelen waren zo belangrijk, dat er zelfs oorlogen voor werden onderbroken. Hier wordt nog steeds het olympische vuur met zonnespiegels ontstoken. Bekijk zeker het gymnasium, de Heratempel en een aantal beroemde klassieke beelden in beide musea. Via Bassae reist u naar Korinthe. Het dorpje Bassae herbergt een verrassende tempel, die wordt gezien als een van de mooiste tempels van Griekenland. De tempel van Apollon Epikourios, gebouwd rond 420-400 voor Christus, ligt op een eenzame en afgelegen plek op een hoogte van 1.130 meter in een volkomen verlaten landschap van grijze steenblokken. De eens majestueus oprijzende zuilen worden nu door een tentconstructie beschermd. Door het bergachtige landschap rijdt u naar Loutraki. U overnacht in de omgeving van Loutraki. (reisafstand ca. 250 km)

dag 8: Athene – Amsterdam

U neemt afscheid van het prachtige Griekenland. U rijdt terug naar Athene. Als uw vluchtschema dat toelaat, kunt u nog even door deze stad dwalen. U levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 115 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Akropolis in Athene, Griekenland
Ontdek Athene met gids
De hoogtepunten van de klassieke oudheid
Duur: circa 4-5 uur
Prijs: v.a. € 75,- per persoon
Inclusief: transfers, vervoer in een minibus met airconditioning, entree Akropolis, entree Akropolismuseum en Engelssprekende gids.
Duik in de geschiedenis van Athene! Samen met een Engelssprekende gids gaat u op ontdekkingstocht door de Griekse hoofdstad. U brengt onder andere een bezoek aan het stadion van Panathinaikos waar de eerste Olympische Spelen, zoals we ze nu kennen, plaatsvonden. Verder gaat u langs de residentie van de minister president, de Romeinse tempel van de Olympische Zeus, het parlementsgebouw en nog vele andere hoogtepunten. De tour eindigt bij de Akropolis, wat letterlijk de hoge stad betekent. Samen met uw gids bekijkt u de verschillende tempels van de Akropolis en brengt u een bezoek aan het museum.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Ruimbagage en stoelreservering
Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken ruimbagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene07:00 - 11:20 uur
Athene - Amsterdam12:20 - 14:55 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (een VW Polo of gelijkwaardig).

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Griekenland soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels. De hotels liggen voornamelijk in de centra van de genoemde plaatsen. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Arion Athens Hotel
Hotel Arion - Athene
Arion Athens Hotel is een modern hotel gelegen in het centrum van Athene. De Tempel van de Olympische Zeus ligt op slechts 2 kilometer van het hotel. Metrostation Monastiraki ligt op 2 minuten lopen van het hotel. Het hotel biedt een restaurant, een bar, een lift en een daktuin met een adembenemend uitzicht op de Akropolis. In alle kamers is gratis wifi beschikbaar. Uw kamer is voorzien van een tv, airconditioning, een koelkast en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Arion Athens Hotel
Park Hotel in Nafplio, Griekenland
Hotel Park - Nauplion
Het Park Hotel in Nafplion ligt op loopafstand van de haven en het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge en er is een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van gratis wifi, een koelkastje, een lcd-tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Park Hotel
Fotini Hotel Kalamata, Griekenland
Hotel Fotini - Kalamata
Dit 3-sterren hotel ligt nabij het strand en heeft uitzicht op de baai van Messinia. U kunt ontspannen bij het buitenzwembad en genieten van het uitzicht op het terras. De kamers zijn voorzien van een kitchenette, kluisje en airconditioning. Verder is er gratis parkeergelegenheid en is er gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Fotini
Neda Hotel, Olympia
Hotel Neda - Olympia
Hotel Neda ligt centraal in een rustige zijstraat van Olympia. Binnen twee minuten staat u in de hoofdstraat van Olympia en de opgravingen bevinden zich op vijf minuten loopafstand. Er is gratis wifi aanwezig in het gehele hotel. Het hotel heeft verder over een zwembad en vanaf het dakterras heeft u uitzicht op de mooie bosrijke omgeving. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, een waterkoker en een marmeren badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Neda
Pappas Hotel in Loutraki, Griekenland
Hotel Pappas - Loutraki
Het comfortabele hotel beschikt over een zwembad en nabij een strand, waar u heerlijk kunt ontspannen. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning, een kluisje en een moderne badkamer.


Bekijk de website van Hotel Pappas

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis door een gastvrij land, waarbij oudheden worden afgewisseld met de meer recente geschiedenis en zon-zand-zee.
We hebben erg genoten van onze fly drive door Griekenland, en veel van de opgravingen en restanten kunnen bezoeken. Daarnaast heerlijk gewandeld in de Mani. Klein aandachtspuntje: we dachten 1 dag extra te hebben in Nafplio om Epidaurus en Mycene te bezoeken, maar dat bleek op 1 mei onmogelijk. Daar waren we graag vooraf op gewezen.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Athene en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.