050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Authentieke cultuur onder de Griekse zon

Kreta is zo veel meer dan zon, zee en strand! Wanneer u met uw huurauto rondreist op dit eiland ontdekt u de meest unieke plekjes. Begeef u op de slingerende wegen door de bergen en wellicht verspert een geit u zomaar de weg. Elk dorp waar u komt, heeft zijn eigen charme: de witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd in Agia Galini, het overvloedig stromend water in Spili, de olijfboomgaarden in Archanes en het voor Europa unieke natuurlijke palmbomenstrand in Vai.

Bij de bijzondere opgravingen uit Minoïsche tijd waant u zich terug in het verleden. Het paleis van Knossos laat de Griekse mythes voor uw ogen tot leven komen! Volgens de mythe bouwde koning Minos, de vroegere heerser over Kreta, het prachtige paleis van Knossos, waar de minotaurus zich in het labyrint onder het paleis bevond. Om uw beeld van de Minoïsche tijd compleet te maken, brengt u ook een bezoek aan het archeologisch museum in het levendige Heraklion. Maar vergeet ook niet een van de vele kloosters op het eiland te bezoeken elk met hun eigen geschiedenis. Het klooster van Arkadi heeft bijvoorbeeld een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Daarom is dit klooster nog steeds een monument van veel waarde voor de Kretenzers.

Tijdens deze fly drive verblijft u in kleinschalige en sfeervolle hotels, waar elke ochtend een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. De keuken van Kreta is vol verleidingen en dit laten wij u graag zelf ontdekken! De gerechten zijn gezond en puur van smaak door de verse ingrediënten. Een glas plaatselijk geproduceerde wijn laat de gerechten nog beter smaken, daarom gaat u genieten van een wijnproeverij bij de wijngaarden op de vruchtbare zuidhelling van het Ida gebergte. Yamas, proost, op een reis die u niet snel zult vergeten!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning en GPS
verblijf sfeervolle middenklassehotels
7x ontbijt
wijnproeverij
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
opgraving van Knossos
archeologisch museum Heraklion
Rethymnon en Chania
oude Romeinse stad Gortys
palmenbos in Vai
Arkadi-klooster
Kedros-gebergte
grot van Sfendoni
klooster van Toplou
klooster van Preveli
Minoïsche paleis Phaestos
koningsvilla Aghia Triada
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: opgravingen uit Minoïsche tijd
Elk dorp waar u komt, heeft zijn eigen charme: de witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd in Agia Galini, het overvloedig stromend water in Spili, de olijfboomgaarden in Archanes en het voor Europa unieke natuurlijke palmbomenstrand in Vai.

De reis in het kort

Amsterdam – Heraklion
Ierapetra – Vai – Sitia – Gournia
Heraklion – Knossos – Archanes – Agia Galini
Gortys – Vori – Zaros
Aghia Galini – Preveli – Plakias
Vrises – Chania – Soudabaai – Kournas
Rethymnon – Margarites – Zoniana – Rethymnon
Heraklion – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Heraklion

U vliegt rechtstreeks naar Kreta. Op de luchthaven van Heraklion staat een huurauto voor u klaar, uw vakantie op het grootste Griekse eiland kan beginnen. Afhankelijk van het vluchtschema kunt u na aankomst al een bezoek brengen aan het schilderachtig stadje Agios Nikolaos, dat aan het prachtige binnenmeer Voulismeni ligt. De haven en het meer zijn omringd met terrasjes en leuke winkeltjes: een heerlijke plek om bij te komen van uw vlucht. Rij zeker ook even langs het badplaatsje Elounda. Hier kunt u uitkijken over de baai en het veel besproken leprozeneiland Spinalonga zien liggen. U verblijft twee nachten in of nabij Agios Nikoloas. (reisafstand ca. 60 km)

dag 2: Ierapetra – Vai – Sitia – Gournia

Een mooie tocht voert u naar Ierapetra, de grootste en het meest zuidelijk gelegen stad van Kreta. U kunt hier het archeologisch museum, het Venetiaanse fort en de Turkse moskee bewonderen. Hierna rijdt u langs de zuidkust en via het Orno gebergte verder naar het uiterste oosten. Van verre ziet u het heilige klooster van Toplou al liggen. Dit vierkante klooster wordt ook Panagia Akrotiriani (heilige Moeder van de Kaap) genoemd en is als het ware een vesting met maar liefst tien meter hoge muren. In het klooster kunt u bijzondere Byzantijnse iconen uit de 15e tot en met de 17e eeuw bewonderen. Na uw bezoek aan het klooster vervolgt u uw weg naar het prachtige palmenbos en het zandstrand van Vai. In het havenstadje Sitia vindt u diverse leuke bars en restaurants. Maakt u op de terugweg nog een stop bij Gournia? Hier vindt u de indrukwekkende ruïnes van een Minoïsche dorp. (reisafstand ca. 210 km)

dag 3: Heraklion – Knossos – Archanes – Agia Galini

Vandaag brengt u een bezoek aan de levendige hoofdstad Heraklion. Hier kunt u een wandeling maken langs de haven en de oude Venetiaanse vestingwallen en over de gezellige markt. Ook de Morosini-fontein, de mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos, het grote Vrijheidsplein en het indrukwekkende archeologisch museum zijn een bezoek waard! Na deze aangename kennismaking kunt u naar Knossos rijden. Tien eeuwen lang was Knossos de eerste en grootste stad van heel Europa. Nu vindt u hier de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos en resten van villa's, een theater, grote kruiken en graven. U vervolgt uw weg door een heuvelachtige streek, waarna u het karakteristieke dorp Archanes bereikt. Zoekt u wat ontspanning bij een van de barretjes aan het sfeervolle plein? Aan het einde van deze cultuurrijke dag komt u via de Minoïsche boerderij Vathypetro en de Messara-vlakte aan in het charmante vissersdorpje Agia Galini, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 150 km)

dag 4: Gortys – Vori – Zaros

Vandaag verkent u de omgeving van Agia Galini,. Op de vruchtbare Messaravlakte liggen de ruïnes van het Minoïsche paleis Phaestos, de koningsvilla Aghia Triada en de oude Romeinse stad Gortys. Omringd door olijfboomgaarden is het uitzicht hier schitterend. Maak kennis met de Kretenzer wijnen tijdens een wijnproeverij bij een lokaal wijndomein. Onderweg naar Vori geniet u van het landschap. In het folklore museum ziet u allerlei oude huishoudelijke voorwerpen en landbouwwerktuigen. Een prachtige rit door de uitlopers van het Idagebergte voert u naar het dorpje Zaros dat bekendstaat om het zoetwatermeer en de forellenkwekerijen. Vanuit hier kunt ook een stuk de Rouvaskloof inlopen, veel onbekender maar minstens net zo mooi als de veel bezochte Samariakloof. (reisafstand ca. 70 km)

dag 5: Aghia Galini – Preveli – Plakias

Na het ontbijt rijdt u naar het pittoresk bergdorpje Spili, waar u heerlijk kunt wandelen door de smalle straatjes. Spili ligt aan de voet van het Kedrosgebergte. Vanaf de rotswand stroomt het hele jaar koel bronwater naar de fontein die 19 afzonderlijke leeuwenkoppen telt. Door het aanwezige water is de natuur altijd prachtig groen. Via de indrukwekkende Kourtaliotiko-kloof bereikt u Preveli. Kijk aan het eind van de Kourtaliotiko-kloof ook zeker even naar de oude brug aan de linkerkant van de weg. Deze brug, die niet meer in gebruik is, werd door de Venetianen gebouwd om de rivier Megálopotamos over te kunnen steken. In Preveli is de geschiedenis van vroegere bezetters duidelijk aanwezig. Het klooster, dat een grote rol heeft gespeeld in de bevrijding van Kreta tijdens de Turkse bezetting in de 19e eeuw en de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog, is een echte trekpleister. Vanuit de kustplaats Plakias voert de route u door kleine bergdorpjes dwars over het eiland naar de noordkust. U verblijft de laatste drie nachten in of nabij Rethymnon. (reisafstand ca. 110 km)

dag 6: Vrises – Chania – Soudabaai – Kournas

Deze dag kunt u Vrises bezoeken, waar u heerlijke verse yoghurt met honing kunt proeven. Via een prachtige route bereikt u Chania. De voormalige hoofdstad van Kreta heeft een gezellige oude binnenstad met kleurrijke gebouwen, kleine kerkjes, grote Byzantijnse kerken en minaretten. De Venetianen en de Osmanen hebben hier voet aan wal gezet en dat ziet u duidelijk terug in de architectuur van de stad. Aan de zuidoostkant van de stad bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chriso Pigi. De rit gaat verder langs de Soudabaai en u kunt de dag afsluiten op een terrasje bij het meer van Kournas. (reisafstand ca. 95 km)

dag 7: Rethymnon – Margarites – Zoniana – Rethymnon

Ten zuiden van Rethymnon, gelegen in de bergen van Kreta, ligt het klooster van Arkadi. Hier stierven honderden verzetsstrijders, vrouwen en kinderen tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turken. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-orthodoxe monniken. In het bergdorpje Margarites kunt u stoppen om een kopje Griekse koffie te drinken. Het dorp staat bekend om het ambachtelijk aardewerk dat met technieken die sinds de middeleeuwen toegepast worden, vervaardigd wordt. U reist door het berglandschap naar de beroemde grot van Sfendoni. In de grot ziet u fraaie stalagmieten en stalactieten. U kunt deze dag afsluiten in de sfeervolle binnenstad van Rethymnon, waar u mooie gevels en prachtig gerestaureerde panden kunt bewonderen. (reisafstand ca. 160 km)

dag 8: Heraklion – Amsterdam

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Heraklion, waar u de huurauto inlevert voordat u terugvliegt naar Nederland. (reisafstand ca. 85 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Ruimbagage en stoelreservering
Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken ruimbagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Heraklion07:00 - 11:30 uur
Heraklion - Amsterdam12:15 - 15:05 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning en GPS inbegrepen (een VW Polo 1.0 of gelijkwaardig). U kunt tegen een toeslag een upgrade boeken vanaf € 75,- naar het type Renault Clio of gelijkwaardig. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt. Lees meer over de autohuurvoorwaarden Kreta.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Griekenland soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in sfeervolle middenklassehotels. De hotels liggen voornamelijk in de centra van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over (goed werkend) wifi. In enkele hotels komt het voor dat de airconditioning niet inclusief is. De prijs varieert van € 5,- tot € 7,- per kamer per nacht. Dit bedrag moet ter plaatse worden voldaan. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Porto Maltese, Griekenland
Hotel Porto Maltese - Agios Nikolaus
Dit heerlijke verblijf ligt op een steenworp afstand van het strand. Vanuit uw kamer heeft u een mooi uitzicht over het kleine vissershaventje van Agios Nikolaos of over de tuin. De kamers zijn traditioneel ingericht en van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Porto Maltese Boutique Hotel
Villa Maxine, Griekenland
Hotel Villa Maxine - Agia Galini
Villa Maxine is een klein familie hotel en heeft een fantastische ligging met uitzicht op de bergen en de zee. Het centrum ligt op loopafstand van het hotel en bij de villa en kunt u gratis gebruik maken van het zwembad. De kamers zijn van alle comfort en gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Villa Maxine
Anita Beach Hotel in Rethymnon, Griekenland
Hotel Anita Beach - Rethymnon
Het Anita Beach hotel bevindt zich in de stad Rethymnon en ligt op loopafstand van het strand. Het hotel beschikt over een restaurant , een bar, een zwembad, een 24-uurs receptie en een lift.De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Anita Beach Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De Fly Drive Kreta is een mooie reisaanbieding. Alles is heel correct en we hebben een hele fijne vakantie gehad. Het is een mooie en gevarieerde reis over het eiland Kreta!
We zijn bijzonder aardig ontvangen in het eerste hotel in Agios Nikolaos. Zeer vriendelijke gastheer. Leuke service met ontbijt op de kamer. Het tweede hotel, Villa Maxine, had geen voorzieningen op de kamer (koffie-thee, toiletartikelen), beetje kaal. Service was wat onpersoonlijk. Agia Galina vonden we erg leuk, kleinschalig, gezellig, leuke eettentjes! Derde hotel in de stad R. was weer meer 'persoonlijk'. Boete gehad voor parkeren van de auto. Niet helemaal helder waar je gratis en niet gratis kunt parkeren. Hotel (receptie) gaf daarover geen informatie, ook geen advies. Alles zou gratis zijn volgens het hotel, dat was dus niet het geval.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Heraklion en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Wijnproeverij.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.