050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Japan | Japan

Het land van de rijzende zon

Reisleider Bart:
‘Japan is een van de boeiendste vakantielanden, die bij velen al lang op het verlanglijstje staat. Moderne technologie gaat hier moeiteloos samen met eeuwenoude tradities. Omdat Japan een uitgestrekt eilandenrijk is dat zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen, hebben de Japanners heel eigen gebruiken en omgangsvormen. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, theedrinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven.

Tijdens deze reis leert u het land van de rijzende zon écht kennen. Ik neem u, soms bijgestaan door een gecertificeerde Engelssprekende gids, mee naar het moderne Tokyo, het verstilde Kyoto en het historierijke Nara. Maar ook kleine dorpjes en prachtige natuur ontbreken niet. De Japanse keuken ervaren we zowel in de hotels als in de lokale restaurants waar we dineren. Comfortabel reizen we in een privétouringcar of met de efficiënte hogesnelheidstrein, de shinkansen, door dit prachtige land, terwijl uw bagage ondertussen apart vervoerd wordt naar het volgende hotel. Doordat we op deze reis ook relatief veel wandelen, komt u op een unieke manier in contact met het land en zijn bevolking. En ook al spreekt lang niet iedereen Engels, de Japanners zijn beleefd en welwillend en zullen u altijd gastvrij verwelkomen.

Bezoekt u Japan in het voorjaar? Dan is de kans zeer groot dat u de prachtige Japanse kersenbloesems ziet bloeien. Een onovertroffen decor voor de eeuwenoude tempels en schrijnen! Uiteraard zijn er geen garanties af te geven, want de bloei hangt volledig van het weer af. Wacht niet te lang en ga mee naar Japan, het zal een zeer bijzondere vakantie worden!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Frits maakte met zijn gasten de reis door Japan en legde de indrukwekkende natuur, steden en de vriendelijke mensen vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Frits tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Japan!

Pluspunten
vluchten Korean Air
privétouringcar
(hogesnelheids)trein
apart bagagetransport bij treinreis
goede middenklassehotels
overnachting ryokan of hotel met onsen
16x ontbijt en 12x diner
traditioneel diner
audiosysteem
gids Tokyo, Kyoto en Nara
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tokyo en Kyoto
Hiroshima en Nagasaki
Mount Fuji en Nagoya
Nikko en Kegon-waterval
Takayama en Shirakawago
Arashiyama-bamboebosgebied
tempels en schrijnen in Nara
Witte Reigerkasteel in Himeji
Itsukushima-schrijn
natuurreservaat Setonaikai
Nederlandse historie Deshima
Japanse tuinen en Fukuoka
keramiekstadje Arita
SRC-reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Compleet programma, gidsen, goede airline, hotels en maaltijden: het zal u aan niets ontbreken op deze once-in-a-lifetime reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Japan
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Seoul – Tokyo
+ lees meer
Aankomst Tokyo, bustransfer naar het hotel
+ lees meer
Stadsbezoek Tokyo met eigen privétouringcar en gids
+ lees meer
Met privétouringcar naar UNESCO-stad Nikko en Kegon-waterval
+ lees meer
Met privétouringcar bezoek aan geisers, meren en bergen rondom Mount Fuji; overnachting en diner in ryokan of hotel met onsen
+ lees meer
Met de shinkansen naar Nagoya, apart bagagetransport
+ lees meer
Vrije dag of optionele excursie naar Magome en Tsumago
+ lees meer
Met de trein naar Takayama met typisch Japanse huizen
+ lees meer
Werelderfgoed in Shirakawago en moderne kunst in Kanazawa
+ lees meer
Bezoek Japanse tuin en kasteel Kanazawa. Met de trein naar Kyoto en wandeling in Arashiyama-bamboebosgebied
+ lees meer
Met privétouringcar en lokale gids Kyoto verkennen: bezoek aan Nijo-kasteel en we zien de Kiyomizu-tempel en het Gouden Paviljoen
+ lees meer
Bezoek hertenpark met tempels en schrijnen in Nara en naar Himeji
+ lees meer
Bezoek aan het Witte Reigerkasteel en met de shinkansen van Himeji naar Hiroshima
+ lees meer
Bezoek atoombom-koepel, herdenkingsmonument in het Vredespark en het A-Dome Museum in Hiroshima, bezichtiging Itsukushima-schrijn in Miyajima
+ lees meer
Met de shinkansen naar Nagasaki, bezoek atoombom-museum en het Vredespark, met de kabelbaan Mount Inayama op voor fenomenaal uitzicht
+ lees meer
Hollandse historie in Deshima-museum en bezoek Glover Garden in Nagasaki
+ lees meer
Met een privétouringcar naar keramiekstadje Arita en naar Fukuoka
+ lees meer
Terugvlucht Fukuoka – Seoul – Amsterdam met aankomst op dezelfde dag
+ lees meer
Routekaart Japan
2450 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Tsumago en Makome
Magome en Tsumago
Wandelen door het Japanse heuvellandschap
Duur: hele dag
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 15,-, exclusief lunch
U kunt samen met de reisleider een optionele excursie maken naar Magome en Tsumago. Met de trein reist u naar Nakatsugawa, vanwaar een bus u in ongeveer 25 minuten naar Magome brengt. U wandelt door dit dorpje en luncht op eigen gelegenheid. Na de lunch wandelt u in ongeveer 2 à 3 uur door de heuvels naar het UNESCO-dorpje Tsumago (circa 2,5 km omhoog wandelen en vervolgens circa 5,5 km omlaag). Onderweg kunt u genieten van het magnifieke uitzicht en stopt u bij een theehuisje. Vanuit Tsumago reist u weer met het openbaar vervoer via Nagiso naar Nagoya. Als u wilt, kunt u de wandeling met 4 kilometer uitbreiden.

Vluchtschema
Korean Air

Amsterdam - Seoul20:55 - 15:35 uur
Seoul - Tokyo18:45 - 21:05 uur
Fukuoka - Seoul10:35 - 12:00 uur
Seoul - Amsterdam14:05 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

NB Houdt u er rekening mee dat in Japan de kamers en badkamers kleiner zijn dan u wellicht gewend bent. Van de hotels die hieronder zijn genoemd, is de afmeting van de 2-persoonskamers 15-32 m² en de 1-persoonskamers zijn 15-25 m² groot. In Japan beschikken de 2-persoonskamers over het algemeen over 2 aparte bedden. Als u alleen reist, dan verblijft u in een aantal hotels in een 1-persoonskamer en in een aantal hotels in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Op de dagen dat u met de trein reist, ligt uw hotel dicht bij de treinstations of wordt er apart vervoer geregeld van en/of naar het treinstation.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Als je een goed georganiseerde reis wilt, inclusief ontbijt en diner, dan zouden wij SRC reizen aanraden. Heel compleet, een vol dagprogramma, zeer goede reisleider (wij hadden Bart) en lokale Engelssprekende gids die ons veel konden vertellen over wat we zouden gaan zien. Japan is een land van schoonheid, een bepaalde vorm van rust terwijl het er toch heel druk is, de natuur, de prachtige schrijnen en tempels, de beleefdheid van de mensen. Wij waren er voor de tweede keer, 15 jaar geleden voor het eerst en natuurlijk zagen wij veranderingen. Zo was de drukte iets toegenomen, maar de mentaliteit van de bewoners is reden genoeg om dat voor lief te nemen. Het vervoer is tot in de perfectie geregeld, kom je te laat op een perron dan zie je de achterlichten van de trein. De lokale buschauffeurs zijn vriendelijk en deelden paraplu's uit indien nodig. De geschiedenis van het land werd goed uitgelegd, de monumenten vertellen hun eigen verhaal. Loop over de diagonale zebra's die je een paar keer tegenkomt en geniet van de Japanse keuken. Japan, een land waarnaar je direct heimwee krijgt als je vertrekt. Een land om weer naar terug te willen. Wij hebben het gedaan, en die heimwee, die is echt.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik kan deze reis zeker aanbevelen. Japan is erg gestructureerd en erg schoon.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Als je in korte tijd veel wil zien van Japan is dit de perfecte reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis naar Japan was mijn 1e groepsreis en overtrof mijn verwachtingen door een mooi evenwichtig programma, goede planning, fantastische gids Frits en lokale gids Masako, prima hotels en restaurants en een geweldige groep. Alhoewel de reis niet goedkoop is viel het prijspeil voor persoonlijke uitgaven in Japan mee. Door de sancties tegen Rusland werden we gedwongen om te vliegen en met 2 overstappen op de terugreis helaas een extreem lange reistijd.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Zo blijven doorgaan. Alles was perfect. De reisleider was zeer goed voorbereid, zeer goede communicatie en ook een zeer prettige persoon. We hadden af en toe ook vrije tijd. Dit was heerlijk om even een Zen momentje te hebben en om naar een museum te gaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een uitzonderlijke maar tamelijk inspannende reis waarbij je heel veel te zien en te horen krijgt. Japan is een heel apart land, veilig en schoon, maar communicatie is meestal erg beperkt omdat Japanners nauwelijks Engels (of een ander taal) spreken danwel te verlegen zijn om dat te doen. In de grote steden is navigatie met een kaart niet al te moeilijk aangezien daar de meeste straatnamen ook in romeinse letters worden vermeld. Voor het overige is het Japans wat de klok slaat, maar dat is ook de charme.

De hotels waren prima al zijn de kamers in Japan betrekkelijk klein en de badkamers bijzonder klein (niet geschikt voor twee personen gelijktijdig). Ook de ligging van de hotels was goed: meestal midden in de stad. De touringcars waren prima: ruim en schoon met goede chauffeurs. De vlucht met Korean Air was uitstekend. Economy blijft natuurlijk Economy maar de service (ik had rolstoelbegeleiding aangevraagd om lang staan te voorkomen) was uit de kunst. Dat hebben we wel anders meegemaakt.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Onze reis met SRC naar Japan paste geheel in het plaatje ‘net even anders dan anderen’. Wij hebben ervan genoten en opnieuw mogen ervaren dat reizen je verrijkt en onuitwisbare beelden oplevert.
Voor zover ik weet heeft iedereen in onze groep de reis naar Japan zeer positief ervaren. De medereizigers waren ook spontaan en behulpzaam naar elkaar toe. Thomas weet van wanten! De "vrouwen" waren erg gecharmeerd van zijn uitstraling. Een knappe man met humor en zeer vakbekwaam. Kortom: Thomas is geknipt voor reisleider van Japan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mijn eerste reis met SRC als zeer positief ervaren! Japan was voor mij zeer bijzonder en het programma heel afwisselend.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prima reis, mooi land
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Korean Air biedt voldoende beenruimte,voorbeeldige service, tussenlanding in Seoul kost tijd, echter gunstig uit oogpunt van trombose-preventie
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Reisleiding top.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Japan is absoluut een reis waard !
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.