050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol
U bent hier: Home | Japan | Japan

Het land van de rijzende zon

Reisleider Frits:
‘Japan is een van de boeiendste vakantielanden, die bij velen al lang op het verlanglijstje staat. Moderne technologie gaat hier moeiteloos samen met eeuwenoude tradities. Omdat Japan een uitgestrekt eilandenrijk is dat zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen, hebben de Japanners heel eigen gebruiken en omgangsvormen. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, theedrinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven.

Tijdens deze reis leert u het land van de rijzende zon écht kennen. Ik neem u, soms bijgestaan door een gecertificeerde Engelssprekende gids, mee naar het moderne Tokyo, het verstilde Kyoto en het historierijke Nara. Maar ook kleine dorpjes en prachtige natuur ontbreken niet. Comfortabel reizen we in een privétouringcar of met de efficiënte hogesnelheidstrein, de shinkansen, door dit prachtige land, terwijl uw bagage ondertussen apart vervoerd wordt naar het volgende hotel. Doordat we op deze reis ook relatief veel wandelen, komt u op een unieke manier in contact met het land en zijn bevolking. En ook al spreekt lang niet iedereen Engels, de Japanners zijn beleefd en welwillend en zullen u altijd gastvrij verwelkomen.

Bezoekt u Japan in het voorjaar? Dan is de kans zeer groot dat u de prachtige Japanse kersenbloesems ziet bloeien. Een onovertroffen decor voor de eeuwenoude tempels en schrijnen! Uiteraard zijn er geen garanties af te geven, want de bloei hangt volledig van het weer af. Wilt u een bijzonder Japans evenement meemaken? Dan raad ik u de reis met vertrek in oktober aan. Dan bent u in Kyoto getuige van Jidai Matsuri. Dit is een parade met praalwagens en klederdrachten om de geschiedenis en cultuur van Kyoto te vieren. De processie vindt elk jaar plaats op 22 oktober en er doen ongeveer 2.000 deelnemers aan mee. Wacht niet te lang en ga mee naar Japan, het zal een zeer bijzondere vakantie worden!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Frits maakte met zijn gasten de reis door Japan en legde de indrukwekkende natuur, steden en de vriendelijke mensen vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Frits tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Japan!

Pluspunten
vluchten Korean Air
privétouringcar
(hogesnelheids)trein
apart bagagetransport bij treinreis
goede middenklassehotels
overnachting ryokan of hotel met onsen
16x ontbijt en 12x diner
traditioneel diner
audiosysteem
gids Tokyo, Kyoto en Nara
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie

kleine groep bij vertrek in maart
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tokyo en Kyoto
Hiroshima en Nagasaki
Mount Fuji en Nagoya
Nikko en Kegon-waterval
Takayama en Shirakawago
Arashiyama-bamboebosgebied
Jidai Matsuri in Kyoto (vertrek oktober)
tempels en schrijnen in Nara
Witte Reigerkasteel in Himeji
Itsukushima-schrijn
natuurreservaat Setonaikai
Nederlandse historie Deshima
Japanse tuinen en Fukuoka
keramiekstadje Arita
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
Compleet programma, gidsen, goede airline, hotels en maaltijden: het zal u aan niets ontbreken op deze once-in-a-lifetime reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Japan
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Seoul – Tokyo
Aankomst Tokyo, bustransfer naar het hotel
Stadsbezoek Tokyo met eigen privétouringcar en gids
Met privétouringcar naar UNESCO-stad Nikko en Kegon-waterval
Met privétouringcar bezoek aan geisers, meren en bergen rondom Mount Fuji; overnachting en diner in ryokan of hotel met onsen
Met de shinkansen naar Nagoya, apart bagagetransport
Vrije dag of optionele excursie naar Magome en Tsumago
Met de trein naar Takayama met typisch Japanse huizen
Werelderfgoed in Shirakawago en moderne kunst in Kanazawa
Bezoek Japanse tuin en kasteel Kanazawa. Met de trein naar Kyoto en wandeling in Arashiyama-bamboebosgebied
Met privétouringcar en lokale gids Kyoto verkennen: bezoek aan Nijo-kasteel en we zien de Kiyomizu-tempel en het Gouden Paviljoen
Bezoek hertenpark met tempels en schrijnen in Nara en naar Himeji
Bezoek aan het Witte Reigerkasteel en met de shinkansen van Himeji naar Hiroshima
Bezoek atoombom-koepel, herdenkingsmonument in het Vredespark en het A-Dome Museum in Hiroshima, bezichtiging Itsukushima-schrijn in Miyajima
Met de shinkansen naar Nagasaki, bezoek atoombom-museum en het Vredespark, met de kabelbaan Mount Inayama op voor fenomenaal uitzicht
Hollandse historie in Deshima-museum en bezoek Glover Garden in Nagasaki
Met een privétouringcar naar keramiekstadje Arita en naar Fukuoka
Transfer naar luchthaven van Fukuoka voor de terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Seoul – Tokyo

Met een overstap in Seoul vliegen we naar Japan.

dag 2: Aankomst in Tokyo

Op de luchthaven van Tokyo wacht onze buschauffeur ons op en brengt ons naar het hotel in Tokyo, waar we drie nachten verblijven. (ca. 70 km)

dag 3: Verkenning Tokyo

We verkennen Tokyo. Met onze privétouringcar rijden we naar de mooiste bezienswaardigheden van deze wereldstad, waarbij de SRC-reisleider én de Engelssprekende gids ons van alle informatie voorzien. We bezoeken de Meiji-schrijn die in het mooie Yoyogi-park ligt. Hierna zien we de Nijubashibrug en in de verte het keizerlijk paleis, dat nog steeds bewoond wordt door de keizer van Japan. In de wijk Asakusa bewonderen we de bekende Asakusa Kannon-tempel. Tot slot gaan we naar de Shibuya kruising, het drukste kruispunt ter wereld! (ca. 20 km)

dag 4: Tempels en natuur in Nikko

Met onze privétouringcar rijden we naar het heuvelachtige, bosrijke noorden. De eeuwenoude tempels van Nikko zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. In deze UNESCO-stad bezoeken we de prachtige Toshugu-tempel en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van Japan. Ook gaan we naar het Chuzenji-meer, dat omringd wordt door schitterende bossen. ’s Middags bewonderen we de prachtige Kegon-waterval vanaf verschillende uitkijkpunten. Deze 97 meter hoge waterval staat in de Japanse top drie van watervallen! (ca. 160 km)

dag 5: Rondom Mount Fuji

Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Met onze privétouringcar verkennen we de regio rondom deze heilige berg. Zo bekijken we het bijzondere lavalandschap met geisers en meren en beklimmen we met de kabelbaan Mount Komagatake, waar we genieten van een prachtig uitzicht over het Ashi-meer. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we ook naar het 5e station, waarvandaan de bergwandelaars Mount Fuji beklimmen. Het 1e station is het vertrekpunt vanaf de voet van de berg, het 10e en laatste station ligt op de top van Mount Fuji. We dineren en overnachten in een ryokan of hotel. U kunt heerlijk ontspannen in de bijbehorende onsen (heetwaterbron). (ca. 200 km)

dag 6: Shinkansen naar Nagoya

Vanaf het hotel brengt onze privétouringcar ons naar het station van Odawara. Hier stappen we op de shinkansen naar Nagoya, waar we twee nachten verblijven. Met een maximumsnelheid van 320 kilometer per uur is deze hogesnelheidstrein een efficiënt en veelgebruikt vervoermiddel in Japan. Uw koffer hoeft u niet de trein in te tillen, want deze wordt vanuit ons overnachtingsadres apart naar Nagoya vervoerd. (ca. 300 km)

dag 7: Vrije dag of optionele excursie Magome - Tsumago

Deze dag kunt u Nagoya op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u het kasteel bezoeken of naar het Toyota Techno Museum gaan. Of maakt u samen met de reisleider een optionele excursie met het openbaar vervoer naar Magome en Tsumago (kosten niet inbegrepen)? Met de lokale trein en bus reist u dan naar het dorpje Magome. Dit is uw startpunt voor een 8 kilometer lange wandeling door de heuvels naar het UNESCO-dorpje Tsumago. Als u wilt, kunt u de wandeling uitbreiden naar 12 kilometer. Onderweg kunt u genieten van het magnifieke uitzicht.

dag 8: Takayama, ‘Klein Kyoto’

Met de trein reizen we in ongeveer twee uur naar Takayama, een klein bergstadje in de Japanse Alpen, waar we overnachten. Ook nu wordt de bagage apart vervoerd zodat u comfortabel reist. ’s Middags wandelen we door Takayama, dat de bijnaam ‘Klein Kyoto’ heeft. In het historische centrum zien we oude herbergen en koopmanshuizen met glas-in-lood-ramen en overhangende daken, kenmerkend voor de Edo-periode. Ook zijn er veel interessante winkeltjes. (ca. 160 km)

dag 9: Shirakawago en kunstmuseum in Kanazawa

Met de privétouringcar gaan we naar Kanazawa, waar we een nacht verblijven. Onderweg bezoeken we Shirakawago, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Dit dorp ligt in een bergachtige streek die lang afgesloten was van de rest van de wereld, waardoor het zich onafhankelijk van de omliggende streken heeft ontwikkeld. De inwoners leefden van het kweken van zijderupsen. Tijdens onze wandeling zien we de prachtige oude boerderijen met hun zeer karakteristieke vorm: van de steile, puntige rieten daken kan de sneeuw gemakkelijk afglijden. In Kanazawa bezoeken we het Museum voor Hedendaagse Kunst van de 21e eeuw. Alle muren van het moderne cirkelvormige gebouw zijn van glas en veel kunst is geïntegreerd in het gebouw zelf. Hierdoor lijkt het alsof u op de ene plek op de bodem van een zwembad staat, en ergens anders in het museum door een glazen plafond naar de veranderingen in de lucht kijkt. (ca. 130 km)

dag 10: Kanazawa en bamboebos bij Kyoto

In Kanazawa bezoeken we de wereldberoemde Kenroku-en tuin en het naastgelegen kasteel dat in 1583 werd gebouwd. ’s Middags reizen we met de trein naar Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad. Met het openbaar vervoer gaan we na aankomst in Kyoto direct door naar het Arashiyama-gebied aan de rand van Kyoto, dat bekendstaat om haar bamboebos. Het is hier heerlijk wandelen! Tijdens de kersenbloesemperiode staat het bosgebied schitterend in bloei. Terwijl wij genoten van alle cultuur- en natuurpracht is onze bagage vervoerd van Kanazawa naar het hotel in Kyoto, waar we twee nachten verblijven. (ca. 230 km)

dag 11: Stadsbezoek Kyoto

Met onze privétouringcar en Engelssprekende gids leren we Kyoto deze dag nog beter kennen! We wandelen door de stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard bleef van bombardementen. Hierdoor kunnen we nu de vele originele boeddhistische tempels, Shinto-heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur bewonderen. We gaan naar de mooie tegen de rotswanden aangebouwde Kiyomizu-tempel. Het hoofdgebouw wordt momenteel op traditionele wijze gerenoveerd, waardoor we hier niet naar binnen kunnen. De bijgebouwen zijn echter ook prachtig om te zien en door de hogere ligging heeft u een mooi uitzicht over Kyoto en het omliggende bosgebied. Ook zien we het zeer bekende Gouden Paviljoen. Dit paviljoen, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, is een van de hoofdgebouwen van de Rokyon-ji tempel. Deze tempel is in 1220 gebouwd en werd in 1950 door een monnik in brand gestoken, maar daarna gelukkig weer in oude luister hersteld. Het paviljoen is bedekt met bladgoud en er zijn drie verschillende architectuurstijlen in te herkennen. Tot slot bezoeken we het Nijo-kasteel. Hier kon de shogun, die in Tokyo woonde, verblijven als hij bij de keizer op bezoek kwam. (ca. 20 km)

Jidai Matsuri-festival
Bij de reis in oktober zijn we in Kyoto getuige van een bijzonder Japans evenement: Jidai Matsuri. We zien praalwagens, ruiters te paard en diverse klederdrachten die de geschiedenis en cultuur van Kyoto uitbeelden. De route loopt van het keizerlijk paleis naar de Heian-schrijn. Deze parade wordt jaarlijks op 22 oktober gehouden en er doen ongeveer 2.000 personen aan mee.

dag 12: Tempels en schrijnen in Nara

Vanuit Kyoto rijden we met onze privétouringcar naar Nara, de hoofdstad van Japan voordat respectievelijk Kyoto en Tokyo dat werden. De gids vertelt ons over de rijke historie van deze stad. We wandelen door het park, waar tamme herten vrij rondlopen, en bewonderen de vele schitterende tempels en schrijnen zoals de Todaiji-tempel met het imposante Boeddhabeeld en de Kasuga-schrijn. Hierna rijden we naar Himeji, waar we overnachten. (ca. 170 km)

dag 13: Witte Reigerkasteel in Himeji en Hiroshima

We bezichtigen het prachtige Witte Reigerkasteel uit 1580. Dit sprookjesachtige kasteel, dat onlangs volledig gerenoveerd is en door UNESCO als werelderfgoed wordt erkend, dankt zijn naam aan de witte buitenmuren. Aansluitend reizen we met de Hikari-shinkansen van Himeji naar Hiroshima, waar we twee nachten verblijven. De bagage wordt apart vervoerd zodat we comfortabel reizen. (ca. 300 km)

dag 14: Hiroshima en Miyajima

Op 6 augustus 1945 vielen de Amerikanen de havenstad Hiroshima aan met de eerste atoombom. Drie dagen later werd ook boven Nagasaki een atoombom tot ontploffing gebracht. Beide met catastrofale gevolgen. We zien in Hiroshima de atoombom-koepel en bezoeken in het Vredespark het herdenkingsmonument en het A-Dome Museum. Na deze indrukwekkende ochtend dompelen we ons onder in natuurschoon. We gaan naar de haven buiten de stad en nemen de pont naar Miyajima. Dit eiland maakt onderdeel uit van het Setonaikai-natuurreservaat. Hier bewonderen we de wereldberoemde én fotogenieke Itsukushima-schrijn: de grote rode torii-poort staat trots in de zee voor de schrijn. Voor deze dag adviseren wij u een overnachtingstas mee te nemen. Uw bagage wordt ’s ochtends namelijk al opgehaald en naar uw hotel in Nagasaki gebracht, waar u zelf op dag 15 met de trein heengaat. Tijdens de excursies op dag 15 kunt u de overnachtingstas in de privétouringcar achterlaten. (ca. 90 km)

dag 15: Treinrit naar Nagasaki

Met de shinkansen en een ‘gewone’ trein reizen we in ongeveer drie uur via Fukuoka naar Nagasaki, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst brengt de privétouringcar ons naar het indrukwekkende atoombom-museum en het Vredespark. Vervolgens beklimmen we met de kabelbaan Mount Inayama, waar we genieten van een mooi uitzicht over de stad en kustlijn. (ca. 420 km)

dag 16: Nederlands Nagasaki

Met het openbaar vervoer reizen we naar het mooie Nagasaki. In het Deshima-museum ontdekken we een stukje Hollandse historie: vanaf de 17e eeuw tot circa 1860 dreven de Nederlanders op het zeer kleine, kunstmatig eilandje Deshima handel met de Japanners. Hierna bezoeken we Glover Garden, waar de oudste westerse gebouwen van Japan staan.

dag 17: Porselein in Arita en naar Fukuoka

Met een privétouringcar reizen we naar Arita, een van de bekendste aardewerkstadjes van Japan. We bezoeken de Tonbai Wall Alley, de Tozan-schrijn en het Kyushu-keramiekmuseum. Daarna rijden we door naar Fukuoka, een grote stad in het noorden van het zuidelijke eiland Kyushu. In Fukuoka staat de eerste zentempel van Japan, Shofukuji, die uit 1195 dateert. Omdat de stad zo dicht bij het vasteland van Azië ligt, vinden we hier veel invloeden vanuit bijvoorbeeld Korea. Dit zien we vooral terug in de eetcultuur: overal zijn voedselstalletjes, waar het vooral in de avond leuk vertoeven is. Proef gerust! Het vers gemaakte eten is van goede kwaliteit. (ca. 170 km)

dag 18: Fukuoka – Seoul – Amsterdam

Op deze laatste dag in Japan worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Vanwege het tijdsverschil en het efficiënte vluchtschema komen we nog dezelfde dag aan in Nederland. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Tsumago en Makome
Magome en Tsumago
Wandelen door het Japanse heuvellandschap
Duur: hele dag
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 15,-, exclusief lunch
U kunt samen met de reisleider een optionele excursie maken naar Magome en Tsumago. Met de trein reist u naar Nakatsugawa, vanwaar een bus u in ongeveer 25 minuten naar Magome brengt. U wandelt door dit dorpje en luncht op eigen gelegenheid. Na de lunch wandelt u in ongeveer 2 à 3 uur door de heuvels naar het UNESCO-dorpje Tsumago (circa 2,5 km omhoog wandelen en vervolgens circa 5,5 km omlaag). Onderweg kunt u genieten van het magnifieke uitzicht en stopt u bij een theehuisje. Vanuit Tsumago reist u weer met het openbaar vervoer via Nagiso naar Nagoya. Als u wilt, kunt u de wandeling met 4 kilometer uitbreiden.

Vluchtschema
Korean Air

Amsterdam - Seoul21:20 - 15:05 uur
Seoul - Tokyo17:40 - 20:00 uur
Fukuoka - Seoul10:35 - 12:00 uur
Seoul - Amsterdam14:05 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

NB:Houdt u er rekening mee dat in Japan de kamers en badkamers kleiner zijn dan u wellicht gewend bent. In Japan beschikken de 2-persoonskamers over het algemeen over 2 aparte bedden. Op de dagen dat u met de trein reist, ligt uw hotel dicht bij de treinstations of wordt er apart vervoer geregeld van en/of naar het treinstation.

New Otani Inn, Japan
Hotel New Otani Inn - Tokyo
Het hotel ligt vlak tegenover het JR-treinstation Osaki, u bent met de Ymanote lijn binnen een mum van tijd in het centrum van Tokyo. Het hotel biedt een massageservice en heeft een Japans restaurant. U kunt in het gehele hotel gratis gebruik maken van wifi. Deze accommodatie beschikt over stijlvolle kamers met een minibar en een eigen badkamer met een douche en een bad.


Bekijk de website van New Otani Inn Tokyo
Castle Plaza Hotel Nagoya
Hotel Castle Plaza - Nagoya-Shi
Het romantische Castle Plaza Hotel ligt op 500 meter van het Nagoya station en wordt omgeven door hoge gebouwen en winkels. Het is mogelijk om een ontspannende massage te boeken (tegen betaling). Het hotel zelf telt 14 verdiepingen, waarbij de hotelkamers zich op de 7e tot de 14e verdieping bevinden. De stijlvolle kamers beschikken over een flatscreen-tv en gratis wifi en bad en/of douche.

Bekijk de website van Hotel Castle Plaza
Takayama Green, Japan
Hotel Takayama Green - Takayama
Deze accommodatie ligt op circa 15 minuten loopafstand van het treinstation JR Takayama en de ochtendmarkten. Het hotel beschikt over meerdere eetgelegenheden, massagediensten en een verscheidenheid aan warmwaterbronnen. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met een bad, een lcd-tv en een minibar. Verder kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Takayama Green
Hotel Kanazawa in Kanazawa
Hotel Kanazawa - Kanazawa
Hotel Kanazawa is gunstig gelegen op een minuut lopen van het JR Kanazawa station en biedt toeristische toegang tot Kenrokuen, Kanazawa Castle Park en de Nagamachi Samurai Residence. In het gehele hotel is wifi gratis beschikbaar. Verder beschikt het hotel over een restaurant. De kamers zijn voorzien van een douche en een minikoelkast.

Bekijk de website van Hotel Kanazawa
Grand Prince Kyoto, Japan
Hotel Grand Prince Kyoto - Kyoto
Midden in de natuur bevindt zich aan de rand van Kyoto het prachtige hotel Grand Prince. De Japanse architect Togo Murano heeft met dit hotel zijn eer betoond aan de Japanse architectuur. Luxe, ruimte en rust overvallen u als u uw royale kamer (van tenminste 36 vierkante meter) binnentreedt. Ook de badkamer is ruimer dan in menig ander Japans hotel. De kamers zijn gelegen rondom een Japanse tuin en u heeft een fantastisch uitzicht op de omgeving. Hier geniet u optimaal!

Bekijk de website van Hotel Grand Prince
Montery Himeji, Japan
Hotel Monterey Himeji - Himeji
Deze accommodatie ligt op 1 kilometer afstand van Himeji Castle. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flat-screen tv en een waterkoker. De badkamers hebben een bad, slippers en een föhn.

Bekijk de website van Monterey Himeji
Hotel New Hiroden Hiroshima
Hotel New Hiroden - Hiroshima
Tegenover het treinstation van Hiroshima ligt Hotel New Hiroden. Wilt u het kasteel van Hiroshima bekijken? Vanuit dit hotel wandelt u er in een kwartier tijd naar toe. Op uw kamer kunt u gratis gebruik maken van wifi en een drankje houdt u koel in de eigen koelkast. De kamers zijn voorzien van een douche.

Bekijk de website van Hotel New Hiroden
Hotel JAL City Nagasaki
Hotel New Nagasaki - Nagasaki
Hotel New Nagasaki ligt op 3 minuten lopen van het centraal station van Nagasaki en tegenover het postkantoor. In de ochtend ontbijt u op de 13e verdieping, wat u een fenomenaal uitzicht biedt over de stad. Ook wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel. In uw kamer kunt u genieten van een kopje thee; een waterkoker en theezakjes zijn aanwezig.

Bekijk de website van Hotel New Nagasaki
Hotel Monte Hermana Fukuoka
Hotel Monte Hermana - Fukuoka
Slechts een paar jaar geleden heeft Hotel Monte zijn deuren geopend. U verblijft dus in een sprankelend nieuw hotel! Wilt u wat boodschappen doen? Er zijn meerdere winkels in de directe omgeving. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van de levendige wijk Tenjin. De kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en slippers. Er is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Monte Hermana
Hotel New Otani, Japan
Hotel New Otani Hakata - Fukuoka
Hotel New Otani Hakata is een elegante accommodatie en is van vele gemakken voorzien. Er zijn meerdere restaurants, u kunt zich laten masseren (tegen betaling) of een kopje thee drinken in de Japanse theesalon. Drinkt u liever een cocktail? Daarvoor bent u aan het juiste adres in de hotelbar. Uw kamer is voorzien van een koelkastje en het hotel biedt ook een wasservice aan. Wilt u Fukuoka per fiets ontdekken? Huur dan een fiets bij de receptie en trek eropuit!

Bekijk de website van Hotel New Otani

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Zo blijven doorgaan. Alles was perfect. De reisleider was zeer goed voorbereid, zeer goede communicatie en ook een zeer prettige persoon. We hadden af en toe ook vrije tijd. Dit was heerlijk om even een Zen momentje te hebben en om naar een museum te gaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een uitzonderlijke maar tamelijk inspannende reis waarbij je heel veel te zien en te horen krijgt. Japan is een heel apart land, veilig en schoon, maar communicatie is meestal erg beperkt omdat Japanners nauwelijks Engels (of een ander taal) spreken danwel te verlegen zijn om dat te doen. In de grote steden is navigatie met een kaart niet al te moeilijk aangezien daar de meeste straatnamen ook in romeinse letters worden vermeld. Voor het overige is het Japans wat de klok slaat, maar dat is ook de charme.

De hotels waren prima al zijn de kamers in Japan betrekkelijk klein en de badkamers bijzonder klein (niet geschikt voor twee personen gelijktijdig). Ook de ligging van de hotels was goed: meestal midden in de stad. De touringcars waren prima: ruim en schoon met goede chauffeurs. De vlucht met Korean Air was uitstekend. Economy blijft natuurlijk Economy maar de service (ik had rolstoelbegeleiding aangevraagd om lang staan te voorkomen) was uit de kunst. Dat hebben we wel anders meegemaakt.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Onze reis met SRC naar Japan paste geheel in het plaatje ‘net even anders dan anderen’. Wij hebben ervan genoten en opnieuw mogen ervaren dat reizen je verrijkt en onuitwisbare beelden oplevert. Een deel van die beelden hebben wij vastgelegd in een fotoboek dat wij graag delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft.
Voor zover ik weet heeft iedereen in onze groep de reis naar Japan zeer positief ervaren. De medereizigers waren ook spontaan en behulpzaam naar elkaar toe. Thomas weet van wanten! De "vrouwen" waren erg gecharmeerd van zijn uitstraling. Een knappe man met humor en zeer vakbekwaam. Kortom: Thomas is geknipt voor reisleider van Japan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mijn eerste reis met SRC als zeer positief ervaren! Japan was voor mij zeer bijzonder en het programma heel afwisselend.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prima reis, mooi land
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Korean Air biedt voldoende beenruimte,voorbeeldige service, tussenlanding in Seoul kost tijd, echter gunstig uit oogpunt van trombose-preventie
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 13 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?