050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Sumatra, Java en Bali

Reisleider Thomas:
‘Indonesië is een groen eilandenrijk met overweldigende natuur, uitgestrekte groene rijstvelden, een vriendelijke kleurrijke bevolking, lekker eten en de sfeer van de Stille Kracht van Louis Couperus. Op het grootste eiland Sumatra reist u voor een groot deel door de jungle. U bezoekt het leefgebied van de orang-oetans in Bukit Lawang, waar u deze mensapen met een beetje geluk in hun natuurlijke omgeving kunt aanschouwen: erg indrukwekkend! Verder vaart u over het Tobameer en komt u in contact met de vele Batak-volkeren die rondom het meer leven. In Bukkittingi komt u meer te weten over de Minangkabau, een volk dat leeft volgens matriarchale cultuur.

Op Java ontdekt u sporen van ons koloniale verleden in Jakarta. Op dit eiland bezoekt u ook de bekendste bezienswaardigheden van Indonesië: de best bewaarde hindoetempel Prambanan en het fascinerende boeddhistische bouwwerk Borobudur. U zult absoluut onder de indruk zijn! U verkent Yogyakarta in een becak, een fietstaxi. Natuurlijk bezoekt u hier ook het paleis van de sultan. Tot slot wandelt u op het hindoeïstische Bali door de rijstvelden en kunt u een duik nemen in de Indische Oceaan.

Tijdens deze schitterende cultuurvakantie naar Sumatra, Java en Bali kunt u genieten van de overweldigende mix van culturen, religies en adembenemend natuurschoon. Tijdens de hele reis spelen de vriendelijke Indonesiërs een hoofdrol: u zult overal met een brede glimlach ontvangen worden. Ga mee op reis en ervaar de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Indonesische volk!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Frits maakte met zijn gasten de reis Eilandenrijk Indonesië en legde de groene landschappen, fraaie tempels en het bijzondere straatleven vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Frits tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Indonesië!

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
treinreis Bandung – Yogyakarta
middenklassehotels
20x ontbijt en 19x lunch of diner
overnachting op eiland Samosir
bootexcursie Tobameer
vrije dag op Bali
inclusief entreegelden
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Borobudur en Prambanan
leefgebied orang-oetans
Batakdorpjes op Sumatra
Kraton-paleis in Yokyakarta
nationaal museum in Jakarta
Sunda Kelapa in Jakarta
Bandung en Malang
ereveld van Pandu
met becak door Yokyakarta
eiland Samosir en Tobameer
hindoetempelcomplex Panataran
kunstenaarsdorpen Ubud en Mas
SRC-reisleider Thomas
SRC-reisleider sinds 2007
Twee binnenlandse vluchten en alle entreegelden zijn inbegrepen. Een mooi reisprogramma met goed verzorgde maaltijden… dit is een zeer complete reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Indonesië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht via Singapore naar Indonesië
Aankomst in Medan op het eiland Sumatra
Bezoek orang-oetanvoederplaats Bukit Lawang
Bergdorp Brastagi
Boottocht over het Tobameer naar het eiland Samosir
Traditionele Batakdorpjes
Over Tobameer naar Parapat
Door het land van de Minangkabau naar West-Sumatra
Bukittinggi en omgeving
Vlucht naar Jakarta op Java
Bezoek nationaal museum van Indonesië en oude haven Sunda Kelapa
Naar Bandung, bezoek oorlogsgraven
Naar Tangkuban Prahu-vulkaan
Met de trein langs rijstterrassen naar Yogyakarta
Bezoek aan Borobudur en Prambanan
Kennismaking met Yogyakarta per fietstaxi, en bezoek aan Kraton, batikfabriek en Kota Gede
Per trein naar Blitar, bezoek aan traditionele markt en overnachting in Blitar, geboorteplaats van Soekarno
Hindoetempelcomplex Panataran en naar Malang
Facultatieve excursie Bromo-vulkaan en comfortabele vlucht van Java naar godeneiland Bali
Bezoek kunstenaarsdorpen Ubud en Mas en wandeling door de groene rijstvelden
Vrije dag op Bali
Terugvlucht via Singapore naar Nederland
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Singapore – Indonesië

We vliegen naar Indonesië.

dag 2: Aankomst op Medan

Na een overstap in Singapore vliegen we door naar Medan op het eiland Sumatra, waar we overnachten. ’s Middags verkennen we de stad en bezoeken het uit 1888 daterende Maimoon-paleis en de Grote Moskee, die in rococostijl is gebouwd. (ca. 10 km)

dag 3: Orang-oetans

We rijden door de jungle naar de orang-oetanvoederplaats in Bukit Lawang. Hier hebben we grote kans om deze bijzondere mensapen te bewonderen. Onderweg zien we oliepalm- en rubberplantages. Indien mogelijk maken we een stop om een plantage te bezoeken. We verblijven in Bohorok. (ca. 120 km)

dag 4: Bergdorp Brastagi

Vandaag gaan we naar het op 1.400 meter hoogte gelegen bergdorpje Brastagi, waar we overnachten. U heeft een schitterend uitzicht over de bergen en kunt een bezoek brengen aan de kleurrijke markt met verschillende verse groente- en fruitsoorten. Vergeet u niet de heerlijke Indonesische vruchten rambutan, salak en manggis te proeven! (ca. 150 km)

dag 5: Samosir in het Tobameer

Onderweg naar het Tobameer bekijken we de indrukwekkende Sipisopiso-watervallen. We varen over het Tobameer naar het eiland Samosir, dat wordt beschouwd als de oorspronkelijke woonplaats van de Batak-volkeren op Sumatra. Hier maakt u kennis met hun geschiedenis en cultuur. We verblijven twee nachten op het eiland. (ca. 160 km)

dag 6: Traditionele Batakdorpjes

We bezoeken, grotendeels per boot, enkele authentieke Toba Batakdorpjes, zoals Simanindo, Tomok en Ambarita. Onderweg zien we de karakteristieke huizen en eeuwenoude tombes. Ook wonen we een traditionele dansvoorstelling bij.

dag 7: Het Tobameer

We varen over het Tobameer naar het dorp Parapat, en bezoeken de traditionele markt in Balige. We rijden door de streek Sipoholon, die bekendstaat om de warme zwavelbronnen die hier ontspringen. We komen via Tarutung aan in Padangsidempuan, waar we overnachten. (ca. 315 km)

dag 8: West-Sumatra

We maken een mooie tocht door het land van de Minangkabau naar West-Sumatra. Onderweg zien we kokosnoot-, peper- en kaneelplantages, en in Bonjol passeren we de evenaar. Dit prachtige deel van Sumatra bestaat uit jungle en diepe ravijnen. Aan het begin van de avond komen we aan in Bukittinggi, de hoofdstad van de Minangkabauers, waar we twee nachten verblijven. (ca. 375 km)

dag 9: Bukittinggi en omgeving

Na ons bezoek aan Pandai Sikek, een plaats die beroemd is om de fraaie handgeweven stoffen en het houtsnijwerk, rijden we langs het Singkarak-meer naar het dorpje Batusangkar, het centrum van het oude Minangkabau-rijk. Daarna komen we via het schitterende landschap van de Sianok-vallei uit bij de restanten van Fort de Kock. Dit fort is genoemd naar generaal De Kock, die van 1821 tot 1837 gouverneur was van dit gebied. (ca. 50 km)

dag 10: Padang – Jakarta

Door het tropische regenwoud en de magnifieke Anai-vallei rijden we naar de luchthaven van Padang. We vliegen naar Jakarta, waar we overnachten. (ca. 125 km)

dag 11: Historisch Jakarta

We beginnen de dag met een bezoek aan het nationale museum van Indonesië. Dit museum stamt uit 1862 en de collectie omvat zaken uit de rijke geschiedenis van alle gebiedsdelen van Indonesië. Vervolgens bezoeken we de oude haven, Sunda Kelapa, van waaruit Jakarta is ontstaan. (ca. 30 km)

dag 12: Bandung

Na een vroeg ontbijt rijden we naar het Parijs van Java, Bandung, waar we twee nachten verblijven. We bezoeken het Nederlandse ereveld Pandu. Ook is het mogelijk om de muziekschool Udjo Anklung te bezoeken (kosten niet inbegrepen). (ca. 150 km)

dag 13: Bandung en Tangkuban Prahu

Tijdens een mooie rondrit door de omgeving van Bandung bezoeken we de vulkaan Tangkuban Prahu. We kunnen de nog werkende krater van dichtbij aanschouwen. Na een duik in de heilzame bronnen van Ciater rijden we terug naar Bandung. (ca. 90 km)

dag 14: Met de trein langs rijstterrassen

Tijdens een schitterende treinreis zien we rijstterrassen en dorpjes aan ons voorbijtrekken. Vanuit de trein kunt u zich een goed beeld vormen van het dagelijkse leven op het platteland. In de loop van de middag komen we aan in Yogyakarta, waar we drie nachten verblijven. (ca. 380 km)

dag 15: Borobudur en Prambanan

In de vlakte van Kedu, die wordt omringd door suikerrietplantages, palmbomen, rijstvelden en vulkanen, ligt het grootste boeddhistische monument ter wereld. De imposante Borobudur is gebouwd tijdens de betrekkelijk korte heerschappij van de Shailendra-dynastie. Aansluitend bezoeken we het ook door UNESCO beschermde Prambanan, het grootste en best bewaard gebleven hindoetempelcomplex op Java. (ca. 160 km)

dag 16: Yogyakarta

Onze kennismaking met Yogyakarta begint op een bijzondere manier! In becaks, fietstaxi’s, rijden we naar het Kraton-paleis, een van de beste voorbeelden van 18e-eeuwse Javaanse architectuur. Dit paleis van sultan Hamengkubuwono biedt niet alleen onderdak aan de sultan en zijn familie, maar is ook de plek waar de heilige kroonjuwelen van de dynastie worden bewaard. Na ons bezoek aan een batikfabriek gaan we naar Kota Gede, waar we zien hoe de mooiste zilveren voorwerpen en sieraden worden gemaakt. (ca. 25 km)

dag 17: Blitar

Per trein reizen we naar Blitar, waar we een lokale markt bezoeken. We overnachten in de geboorteplaats van Soekarno. (ca. 300 km)

dag 18: Panataran en Malang

’s Ochtends bewonderen we het hindoetempelcomplex Panataran. Daarna gaan we naar Malang, waar we overnachten. Na de lunch kunt u zelf de koloniale stad verkennen, die in de 18e eeuw het centrum was van de Javaanse koffieproductie. (ca. 80 km)

dag 19: Bromovulkaan en Surabaya – Denpasar

U kunt een spectaculaire excursie maken naar de kraterwand van de Bromovulkaan (kosten niet inbegrepen). U vertrekt vroeg in de nacht om, bij helder weer, een onvergetelijke zonsopgang mee te maken. Na terugkeer reizen we naar de luchthaven van Surabaya voor de vlucht naar Denpasar op Bali. Doordat we vliegen, hoeven we de lange afstand over Oost-Java niet met een touringcar af te leggen en komen we op een comfortabele en snelle manier aan op het godeneiland Bali, waar we de laatste drie nachten van deze reis verblijven. (ca. 100 km)

dag 20: Kunstenaarsdorp Ubud en wandeling door de rijstvelden

We bezoeken de kunstenaarsdorpen Ubud en Mas. De beide plaatsen zijn internationaal bekend vanwege hun kunstproductie, zoals houtsnijwerk, sculpturen en schilderijen. We bezoeken een kunstgalerie en de lokale markt van Ubud. Ook maken we een wandeling door de groene rijstvelden en zien de prachtige natuur in de omgeving van Ubud. (ca. 60 km)

dag 21: Vrije dag op Bali

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt op deze dag bijvoorbeeld heerlijk ontspannen en alle indrukken van deze prachtige reis over Sumatra, Java en Bali op u laten inwerken. Of schaft u de laatste souvenirs aan in een van de vele boetiekjes?

dag 22: Depasar – Singapore – Amsterdam

In de loop van de dag vertrekken we naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

dag 23: Aankomst in Nederland

We komen aan op Schiphol.

NB
De wegen in Indonesië zijn vaak van slechtere kwaliteit dan in Nederland. Hierdoor kan het overbruggen van geringe afstanden veel tijd in beslag nemen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Udjo muziekschool, Indonesië
Udjo Anklungs muziekschool
Fantastische muziekvoorstelling op de anklung
Duur: 2 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: USD 22 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)
Op dag 12 kunt u een bezoek brengen aan de Udjo Anklungs muziekschool, waar kinderen een fantastische voorstelling geven op het unieke muziekinstrument de anklung. Meneer Udjo leert de kinderen spelenderwijs dit instrument te bespelen en daarnaast krijgen ze een opleiding in zang en dans. De kinderen brengen hun enthousiasme over op het publiek wat leidt tot een zeer vrolijke voorstelling.
Ramayanaballet Yogyakarta, Indonesië
Ramayana dansvoorstelling met diner
Geniet van het beroemde Ramayanaballet
Duur: circa 3,5 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: USD 45 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)
In Yogyakarta kunt u een prachtige Javaanse dansvoorstelling in het Purawisata Open Air Theater bijwonen. De Ramayana voorstelling gaat over een avontuurlijk liefdesverhaal van het beroemde koningspaar Rama en Shinta en wordt gekenmerkt door een zeer boeiende choreografie. Op Java en Bali zijn veel verwijzingen naar de Ramayana te zien in tempels en muurversieringen en dit optreden geeft u nog meer verdieping in de historie van de Tamayana. De dansvoorstelling duurt circa 1,5 uur en wordt voorafgegaan door een diner. Het vervoer is inbegrepen.
Jeeptocht Bromovulkaan
Bromovulkaan
Zonsopgang bij de Bromo
Duur: 8 tot 9 uur
Minimaal 3 deelnemers
Prijs: USD 95 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)

We vertrekken vroeg in de ochtend om de zonsopgang bij de Bromovulkaan mee te maken. Na een busrit van 4 tot 5 uur stappen we in het dorp Tosari over op 4-wheel drives waarmee we naar een adembenemend uitzichtpunt met zicht op de Bromovulkaan rijden. Hier zien we de zon opkomen vanachter de vulkaan en kunnen we genieten van het prachtige landschap dat langzaam zichtbaar wordt. Vervolgens rijden we naar de caldera, die lijkt op een maanlandschap, en begeven we ons te voet of te paard naar de trap die ons het laatste stuk leidt naar de kraterrand van de vulkaan. Wij raden u aan om bij deze excursie een warme trui of jas en stevige wandelschoenen mee te nemen.

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore11:15 - 05:55 uur
Singapore - Medan 07:40 - 08:00 uur
Denpasar - Singapore20:00 - 22:40 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 07:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Grand Hotel Mercure Medan in Medan, Indonesië
Hotel Medan Angkasa - Medan
Het Grand Hotel Mercure Medan Angkasa ligt centraal in het zakendistrict van Medan. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende winkels. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een restaurant. Voor een drankje kunt u terecht in de loungebar.

Bekijk de website van Grand Hotel Mercure Medan Angkasa
Rindu Alam hotel, Indonesië
Hotel Rindu Alam - Bohorok
Aan de oevers van de Bohorok rivier ligt hotel Rindu Alam. De kamers, die in de mooi aangelegde tuin liggen, hebben allemaal een panoramisch uitzicht over de rivier of de tuin.
Hotel Mikie Holiday in Berastagi, Noord-Sumatra, Indonesië
Hotel Mikie Holiday - Berastagi
In de bergen van Noord-Sumatra ligt Hotel Mikie Holiday. Het hotel is van alle gemakken voor een comfortabel verblijf voorzien. Zo beschikt het hotel over verschillende restaurants en een bar. In het grote zwembad kunt u een verfrissende duik nemen. Vanuit de kamers heeft u uitzicht op de bergen, het zwembad en de mooi aangelegde hoteltuin.

Bekijk de website van Hotel Mikie Holiday
Toledo Inn, Indonesië
Hotel Toledo Inn - Samosir
Dit hotel is direct gelegen aan het Tobameer in het dorpje Tuk Tuk. De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben zicht op het Tobameer.

Bekijk de website van Toledo Inn
Mega Permata Hotel, indonesië
Hotel Mega Permata - Padangsidempuan
Dit hotel ligt op 1 kilometer afstand van het centrum van Padang Sidempuan en is zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen ontworpen. U kunt in uw kamer gratis gebruikmaken van wifi.
Novotel, Indonesië
Hotel Novotel Bukittinggi - Kota Bukittinggi
Dit mooie centraal gelegen hotel is een mix van Moorse en Minangkabau-stijlen. Vanuit het hotel heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het landschap. In de omgeving kunt u wandelen. Ook kunt u de watervallen bezoeken en golfen. Alle kamers hebben uitzicht over de Sianok Canyon, de stad en de omliggende vulkanen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad. Alle kamers hebben thee-en koffiefaciliteiten en in het gehele hotel is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Novotel
Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta Indonesië
Hotel Santika Premiere Slipi - Jakarta
Dit hotel ligt aan de westelijke kant van Jakarta, circa 20 minuten rjiden van de internationale luchthaven Soekarno Hatta. U kunt ontspannen in het buitenzwembad en de sauna. Wilt u actief bezig zijn, dan kan dit met de fitnessfaciliteiten die het hotel biedt. De hotelkamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning en gratis wifi. Ook zijn er gratis thee- en koffiefaciliteiten beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Santika Premiere Slipi
Mercure Bandung City Center, Indonesië
Hotel Mercure Bandung City Center - Bandung
Dit hotel ligt zeer centraal op tien minuten loopafstand van het Merdeka gebouw. Het hotel heeft een buitenzwembad en twee lounges. In de gehele accommodatie is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Mercure Bandung City Centre
Kimaya Sudirman Yogyakarta by Harris
Hotel Kimaya Sudirman Yogyakarta by Harris - Yogyakarta
Hotel Kimaya Sudirman Yogyakarta by Harris ligt in het hart van Yogyakarta. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een fitnessruimte, een wellness, gratis wifi, een lift en een gratis pendeldienst naar bestemmingen in de buurt. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een zithoek, een tv, een balkon of een terras en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Kimaya Sudirman Yogyakarta by Harris
Hotel Tugu Lestari, Indonesië
Hotel Tugu Lestari - Blitar
Wanneer u bij dit eenvoudige hotel binnen komt lopen, waant u zich in de sfeer van de Stille Kracht. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en er zijn kluisjes te huur bij de receptie.

Bekijk de website van Tugu Lestari
Santika Hotel, Indonesië
Hotel Santika Malang - Malang
Santika Malang ligt in het centrum van de stad. Het hotel is traditioneel ingericht én van alle moderne gemakken voorzien. De stijlvol ingerichte kamers hebben uitzicht op het zwembad of de tuin. In de tuinen kunt u op heldere dagen de berg Arjuno zien. In het restaurant van het hotel kunt u genieten van traditionele Indische gerechten.
Prama Sanur Beach Bali, Indonesië
Hotel Prama Sanur Beach - Sanur
Deze accommodatie ligt direct aan het zandstrand van Sanur en wordt omringd door zes hectare tropische tuinen. Het complex ligt op 15 minuten rijden van Denpasar en op 25 minuten rijden van de luchthaven. Er zijn tennisbanen, beachvolleybalvelden, spadiensten, twee buitenzwembaden en een fitnesscentrum. Het hotel beschikt over verschillende eetgelegenheden.

Bekijk de website van Prama Sanur Beach Bali

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Kleine groep werkte positief. Afwisseling bus, trein en vliegtuig prettig. Daarnaast ook nog vervoer per boot op Tobameer.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Verlenging Bali
Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten op Bali. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen.