050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sumatra, Java en Bali

Reisleider Bart:
‘Indonesië is een groen eilandenrijk met overweldigende natuur, uitgestrekte groene rijstvelden, een vriendelijke kleurrijke bevolking, lekker eten en de sfeer van de Stille Kracht van Louis Couperus. Op het grootste eiland Sumatra reist u voor een groot deel door de jungle. U bezoekt het leefgebied van de orang-oetans in Bukit Lawang, waar u deze mensapen met een beetje geluk in hun natuurlijke omgeving kunt aanschouwen: erg indrukwekkend! Verder vaart u over het Tobameer en komt u in contact met de vele Batak-volkeren die rondom het meer leven. In Bukkittingi komt u meer te weten over de Minangkabau, een volk dat leeft volgens matriarchale cultuur.

Op Java ontdekt u sporen van ons koloniale verleden in Jakarta. Op dit eiland bezoekt u ook de bekendste bezienswaardigheden van Indonesië: de best bewaarde hindoetempel Prambanan en het fascinerende boeddhistische bouwwerk Borobudur. U zult absoluut onder de indruk zijn! U verkent Yogyakarta in een becak, een fietstaxi. Natuurlijk bezoekt u hier ook het paleis van de sultan. Tot slot wandelt u op het hindoeïstische Bali door de rijstvelden en kunt u een duik nemen in de Indische Oceaan.

Tijdens deze schitterende cultuurvakantie naar Sumatra, Java en Bali kunt u genieten van de overweldigende mix van culturen, religies en adembenemend natuurschoon. Tijdens de hele reis spelen de vriendelijke Indonesiërs een hoofdrol: u zult overal met een brede glimlach ontvangen worden. Ga mee op reis en ervaar de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Indonesische volk!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Frits maakte met zijn gasten de reis Eilandenrijk Indonesië en legde de groene landschappen, fraaie tempels en het bijzondere straatleven vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Frits tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Indonesië!

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
treinreis Bandung – Yogyakarta
middenklassehotels
20x ontbijt en 19x lunch of diner
overnachting op eiland Samosir
bootexcursie Tobameer
vrije dag op Bali
inclusief entreegelden
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Borobudur en Prambanan
leefgebied orang-oetans
Batakdorpjes op Sumatra
Kraton-paleis in Yokyakarta
nationaal museum in Jakarta
Sunda Kelapa in Jakarta
Bandung en Malang
ereveld van Pandu
met becak door Yokyakarta
eiland Samosir en Tobameer
hindoetempelcomplex Panataran
kunstenaarsdorpen Ubud en Mas
SRC-reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Twee binnenlandse vluchten en alle entreegelden zijn inbegrepen. Een mooi reisprogramma met goed verzorgde maaltijden… dit is een zeer complete reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Indonesië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht via Singapore naar Indonesië
+ lees meer
Aankomst in Medan op het eiland Sumatra
+ lees meer
Bezoek orang-oetanvoederplaats Bukit Lawang
+ lees meer
Bergdorp Brastagi
+ lees meer
Boottocht over het Tobameer naar het eiland Samosir
+ lees meer
Traditionele Batakdorpjes
+ lees meer
Over Tobameer naar Parapat
+ lees meer
Door het land van de Minangkabau naar West-Sumatra
+ lees meer
Bukittinggi en omgeving
+ lees meer
Vlucht naar Jakarta op Java
+ lees meer
Bezoek nationaal museum van Indonesië en oude haven Sunda Kelapa
+ lees meer
Naar Bandung, bezoek oorlogsgraven
+ lees meer
Naar Tangkuban Prahu-vulkaan
+ lees meer
Met de trein langs rijstterrassen naar Yogyakarta
+ lees meer
Bezoek aan Borobudur en Prambanan
+ lees meer
Kennismaking met Yogyakarta per fietstaxi, en bezoek aan Kraton, batikfabriek en Kota Gede
+ lees meer
Per trein naar Blitar, bezoek aan traditionele markt en overnachting in Blitar, geboorteplaats van Soekarno
+ lees meer
Hindoetempelcomplex Panataran en naar Malang
+ lees meer
Facultatieve excursie Bromo-vulkaan en comfortabele vlucht van Java naar godeneiland Bali
+ lees meer
Bezoek kunstenaarsdorpen Ubud en Mas en wandeling door de groene rijstvelden
+ lees meer
Vrije dag op Bali
+ lees meer
Terugvlucht via Singapore naar Nederland
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Eilandenrijk Indonesië
2960 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Udjo muziekschool, Indonesië
Udjo Anklungs muziekschool
Fantastische muziekvoorstelling op de anklung
Duur: 2 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: USD 22 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)
Op dag 12 kunt u een bezoek brengen aan de Udjo Anklungs muziekschool, waar kinderen een fantastische voorstelling geven op het unieke muziekinstrument de anklung. Meneer Udjo leert de kinderen spelenderwijs dit instrument te bespelen en daarnaast krijgen ze een opleiding in zang en dans. De kinderen brengen hun enthousiasme over op het publiek wat leidt tot een zeer vrolijke voorstelling.
Ramayanaballet Yogyakarta, Indonesië
Ramayana dansvoorstelling met diner
Geniet van het beroemde Ramayanaballet
Duur: circa 3,5 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: USD 45 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)
In Yogyakarta kunt u een prachtige Javaanse dansvoorstelling in het Purawisata Open Air Theater bijwonen. De Ramayana voorstelling gaat over een avontuurlijk liefdesverhaal van het beroemde koningspaar Rama en Shinta en wordt gekenmerkt door een zeer boeiende choreografie. Op Java en Bali zijn veel verwijzingen naar de Ramayana te zien in tempels en muurversieringen en dit optreden geeft u nog meer verdieping in de historie van de Tamayana. De dansvoorstelling duurt circa 1,5 uur en wordt voorafgegaan door een diner. Het vervoer is inbegrepen.
Jeeptocht Bromovulkaan
Bromovulkaan
Zonsopgang bij de Bromo
Duur: 8 tot 9 uur
Minimaal 3 deelnemers
Prijs: USD 95 (te betalen in dollars of Indonesische roepia)

We vertrekken vroeg in de ochtend om de zonsopgang bij de Bromovulkaan mee te maken. Na een busrit van 4 tot 5 uur stappen we in het dorp Tosari over op 4-wheel drives waarmee we naar een adembenemend uitzichtpunt met zicht op de Bromovulkaan rijden. Hier zien we de zon opkomen vanachter de vulkaan en kunnen we genieten van het prachtige landschap dat langzaam zichtbaar wordt. Vervolgens rijden we naar de caldera, die lijkt op een maanlandschap, en begeven we ons te voet of te paard naar de trap die ons het laatste stuk leidt naar de kraterrand van de vulkaan. Wij raden u aan om bij deze excursie een warme trui of jas en stevige wandelschoenen mee te nemen.

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore11:15 - 05:55 uur
Singapore - Medan 07:40 - 08:00 uur
Denpasar - Singapore20:00 - 22:40 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 07:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een hele mooie reis door Indonesië. Sumatra was een leuke verrassing, nog weinig toeristisch, prachtige natuur, en vriendelijke mensen. Reisleider Bart nam een schat aan kennis en ervaring mee, dat was een waardevolle aanvulling voor de reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Kleine groep werkte positief. Afwisseling bus, trein en vliegtuig prettig. Daarnaast ook nog vervoer per boot op Tobameer.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Verlenging Bali
Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten op Bali. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen.