050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Opera’s in een sprookjesachtig decor

Reisleidster Leny:
‘SRC Reizen nodigt u van harte uit om deze zomer in Italië te genieten van de mooiste opera’s van Giacomo Puccini. Deze beroemde Italiaanse componist vond in zijn thuisland Toscane de inspiratie voor onvergetelijke opera’s als Madama Butterfly, La Bohème en Turandot. Puccini was een levensgenieter die hield van snelle auto’s en de jacht. In zijn zomervilla in Torre del Lago aan het Lago di Massaciuccoli kon hij ten volle genieten van deze passies. Hier schreef hij ook zijn succesvolste opera’s, meestal pas als hij krap bij kas zat.

Toscane is dus de ideale plek om Puccini’s onsterfelijke melodieën te horen én te voelen. En dat vond de componist zelf ook: het was Puccini’s wens dat zijn opera's zouden worden opgevoerd in de openlucht aan het meer. Het prachtige Lago di Massaciuccoli is dan ook al sinds 1930 elke zomer het spectaculaire decor voor het bijzondere Puccinifestival. In een prachtig openluchttheater aan het water woont u tijdens deze muziekreis twee van zijn beroemdste opera’s bij: Madama Butterfly en La Bohème. Een bijzondere ervaring!

Maar ook overdag ontdekt u Puccini: u bezoekt het prachtige intieme centrum van Lucca met zijn geboortehuis en het stadje Celle di Pescaglia waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Natuurlijk kan Puccini’s villa in Torre del Lago niet ontbreken! Deze herinneringen aan Puccini combineert u met een ontspannen bezoek aan Siena met haar sfeervolle Piazza del Campo. Reis mee in de voetsporen van de onnavolgbare componist Puccini en ervaar de passie, de beleving en la dolce vita van de Italiaanse cultuur! Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
4x ontbijt en 2x diner
toegangskaarten voor twee opera's
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
twee opera's bij Lago di Massaciuccoli
Puccini’s geboortestad Lucca
geboortehuis Puccini in Lucca
Villa Puccini in Torre del Lago
Puccinimuseum Celle di Pescaglia
sfeervol Siena
opera La Bohème of opera Turandot
opera Madama Butterfly
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
U geniet van twee van zijn beste opera’s, maar ook overdag ontdekt u Puccini!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bologna, naar Montecatini Terme
Stadswandeling Lucca met geboortehuis Puccini, opera Madama Butterfly aan het Lago di Massaciuccoli
Pistoia, Torre del Lago en opera La Bohème
Kennismaking met Siena, Piazza del Campo en duomo
Vlucht Bologna – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bologna

We vliegen naar Italië. Na aankomst in Bologna rijden we naar ons comfortabele hotel in Montecatini Terme, waar we de komende vier nachten verblijven. Het levendige kuurstadje Montecatini heeft een gezellig centrum waar veel bars, winkels en terrasjes te vinden zijn. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 130 km)

dag 2: In het spoor van Puccini en opera

Het mooie stadje Lucca is de geboorteplaats van de beroemde Italiaanse componist Giacomo Puccini (1858-1924). Het rechthoekige stratenpatroon is nog gelijk aan dat van de voormalige Romeinse nederzetting, gesticht in 180 voor Christus. Doordat het oude centrum verkeersvrij is, is het goed te voet te bewonderen. De vele middeleeuwse gebouwen, kerken en piazza’s herinneren aan de lange geschiedenis van de stad. Tijdens onze stadswandeling zien we het bronzen beeld van Puccini. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het geboortehuis van de componist. Het mooie 15e-eeuwse huis is nu een klein museum, gewijd aan de grote operacomponist. Het bevat portretten van Puccini, kostuumontwerpen en de piano waarop hij vele opera's componeerde. Hierna rijden we naar Celle di Pescaglia, gelegen ten noorden van Lucca in de uitlopers van de Apennijnen. Als kind bracht Puccini hier tussen de bergen en de bossen samen met zijn moeder en broers in het oude familiehuis de warme zomermaanden door. Nu is het huis een museum met vele kostbare herinneringen aan Puccini, zoals het bed waarin hij geboren is, brieven, aantekeningen en de platenspeler die hij van Thomas Edison kreeg. Na een dag vol herinneringen aan Puccini kunnen we deze avond genieten van de prachtige muziek die hij componeerde. Aan het Lago di Massaciuccoli in Toscane wordt elke zomer het bijzondere Puccinifestival georganiseerd. In het prachtig openluchttheater aan het water wonen we de opera Madama Butterfly bij. Het hartverscheurende liefdesdrama dat zich in het begin van de 20e eeuw afspeelt in Nagasaki tussen de Japanse Cio-Cio-San (Butterfly) en de Amerikaanse Pinkerton. Een van de hoogtepunten is het superlange liefdesduet dat het eerste bedrijf afrondt en ongeveer twintig minuten duurt. (ca. 220 km)

dag 3: Pistoia, Torre del Lago en opera

Liefhebbers kunnen naar Pistoia, de monumentale binnenstad van dit kleine provinciestadje wordt niet veel bezocht door toeristen en heeft daardoor haar authentieke karakter en gezellige sfeer weten te behouden. Ook kunt u er voor kiezen de ochtend in Montecatini door te brengen. Het is leuk om de funicolare, een kabelbaan, te nemen voor een wandeling door het middeleeuwse Montecatini Alto. In de loop van de middag rijden we naar Torre del Lago. Puccini liet hier een villa bouwen aan het lago di Massaciuccoli van het geld dat hij had verdiend met zijn opera’s La Bohéme en Manon Lescaut. Hier schreef hij onder andere zijn beroemde opera’s Tosca en Madama Butterfly. Een grote wens van de componist was dat zijn opera’s nog eens zouden worden opgevoerd in de openlucht aan het meer. Zelf heeft hij dit niet meer meegemaakt, Puccini stierf in 1924 in Brussel, maar in 1930 werd zijn opera La Bohème aan het meer uitgevoerd. Dit was de start van het Puccinifestival, dat jaarlijks in juli en augustus plaatsvindt. Sinds 1966 is het festival verhuisd naar een speciaal daarvoor gebouwd openluchttheater aan het meer. Na een bezoek aan zijn beroemde villa, waar de componist overigens ook ligt begraven, dineren we in een restaurant in Torre del Lago. Op deze avond geniet u wederom van een prachtige opera van Puccini. Op deze avond staat de opera La Bohème op het programma, misschien wel de opera met de meest prachtige aria's. Het verhaal gaat over een aantal kunstenaars in Parijs die amper rond kunnen komen en op een armoedige zolderkamer leven. (ca. 150 km)

dag 4: Middeleeuws Siena

In de loop van de ochtend vertrekken we naar de sfeervolle middeleeuwse stad Siena. We wandelen over het schelpvormige Piazza del Campo waar twee keer per jaar de palio, een spectaculaire paardenrace, wordt gehouden. Aan het plein ligt ook het mooie Palazzo Pubblico met de hoge Torre della Mangia, die haar naam ontleent aan een van de klokkenluiders die van lekker eten hield. We brengen een bezoek aan de dom, die de grootste van heel Europa had moeten worden, maar ten gevolge van de pestepidemie moest de bouw voortijdig worden gestopt. Na het bezoek heeft u tijd om op een van de vele terrassen te genieten van een heerlijk glas Chianti-wijn. (ca. 240 km)

dag 5: Bologna – Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. Met de transfer naar de luchthaven van Bologna en de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan deze bijzondere muziekreis. (ca. 130 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

stoelplan-puccinifestival
Opera Madame Butterfly
Een upgrade naar een mooiere plaats!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Bij de prijs van deze reis is standaard een entreekaart in de 4e sector (kleur geel) inbegrepen. U kunt ook een upgrade bijboeken naar sectoren 2, 3 of gold . De zitplaatsen zijn gelijk, alleen de locatie verschilt per categorie. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van het openluchttheater.

kosten toeslag sector 3 (kleur groen): € 30,- per persoon
kosten toeslag sector 2 (kleur oranje): € 70,- per persoon
kosten toeslag sector 1 (kleur lichtblauw): € 115,- per persoon
kosten toeslag sector gold (kleur rood): € 160,- per persoon
stoelplan-puccinifestival
Opera La Bohème
Een upgrade naar een mooiere plaats!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Bij de prijs van deze reis is standaard een entreekaart in de 4e sector (kleur geel) inbegrepen. U kunt ook een upgrade bijboeken naar sectoren 2, 3 of gold . De zitplaatsen zijn gelijk, alleen de locatie verschilt per categorie. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van het openluchttheater.

kosten toeslag sector 3 (kleur groen): € 30,- per persoon
kosten toeslag sector 2 (kleur oranje): € 70,- per persoon
kosten toeslag sector 1 (kleur lichtblauw): € 115,- per persoon
kosten toeslag sector gold (kleur rood): € 160,- per persoon

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bologna15:05 - 16:55 uur
Bologna - Amsterdam17:40 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Torretta
Hotel Torretta - Montecatini Terme
Het goede middenklassehotel Torretta ligt rustig nabij het kuurpark van Montecatini Terme, een gezellig kuurstadje in het hart van Toscane. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een gezellig zitgedeelte, een buitenzwembad en een terras omgeven door prachtige planten en bomen. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Torretta

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Voor het eerst sinds lange tijd op vakantie geweest. Mooie vliegreis – 5 dagen intens genoten. Had na twee dagen de indruk dat ik er al een week was! Leuk gemeleerd gezelschap, niet te groot, goede contacten, veel gelachen wat ook zeer belangrijk is. Met zeer charmante en goede uitleg tijdens de excursies. Leny van harte aanbevoloen voor de volgende reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een leuke groep mensen deze reis, zonder uitzondering. Reisleidster Diane was ook erg goed in het creëren van saamhorigheid. Een leuk, niet te vol excursieprogramma waarin ook ruimte was voor andere zaken dan uitsluitend Puccini (maar de bezoeken aan enkele huizen waar hij tijd heeft doorgebracht waren zeker de moeite waard!).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een hele aardige groep met leuke mensen. Jammer dat we geen e-mailadressen hebben uitgewisseld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Eerste keer een groepsreis gemaakt en dat is goed bevallen. Leny had alles heel goed voorbereid. Ik heb veel van haar geleerd. Het was een feestje van de eerste tot de laatste minuut, en dit mogen jullie gerust aan haar doorgeven!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.