050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Opera’s in een sprookjesachtig decor

Reisleidster Leny:
‘SRC Reizen nodigt u van harte uit om deze zomer in Italië te genieten van de mooiste opera’s van Giacomo Puccini. Deze beroemde Italiaanse componist vond in zijn thuisland Toscane de inspiratie voor onvergetelijke opera’s als La Bohème, Turandot en Tosca. Puccini was een levensgenieter die hield van snelle auto’s en de jacht. In zijn zomervilla in Torre del Lago aan het Lago di Massaciuccoli kon hij ten volle genieten van deze passies. Hier schreef hij ook zijn succesvolste opera’s, meestal pas als hij krap bij kas zat.

Toscane is dus de ideale plek om Puccini’s onsterfelijke melodieën te horen én te voelen. En dat vond de componist zelf ook: het was Puccini’s wens dat zijn opera's zouden worden opgevoerd in de openlucht aan het meer. Het prachtige Lago di Massaciuccoli is dan ook al sinds 1930 elke zomer het spectaculaire decor voor het bijzondere Puccinifestival. In een prachtig openluchttheater aan het water woont u tijdens deze muziekreis twee van zijn beroemdste opera’s bij: afhankelijk van uw vertrekdatum La Bohème en Turandot (vertrek 7 augustus) of La Bohème en Tosca (vertrek 21 augustus). Een bijzondere ervaring!

Maar ook overdag ontdekt u Puccini: u bezoekt het prachtige intieme centrum van Lucca met zijn geboortehuis en het stadje Celle di Pescaglia waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Natuurlijk kan Puccini’s villa in Torre del Lago niet ontbreken! Deze herinneringen aan Puccini combineert u met een ontspannen bezoek aan Siena met haar sfeervolle Piazza del Campo. Reis mee in de voetsporen van de onnavolgbare componist Puccini en ervaar de passie, de beleving en la dolce vita van de Italiaanse cultuur! Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
4x ontbijt en 2x diner
toegangskaarten voor twee opera's
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
twee opera's bij Lago di Massaciuccoli
geboortehuis Puccini in Lucca
Villa Puccini in Torre del Lago
Puccinimuseum Celle di Pescaglia
Lucca, Siena en Pistoia
opera La Bohème
opera Turandot
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
U geniet van twee van zijn beste opera’s, maar ook overdag ontdekt u Puccini!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Bologna, naar Montecatini Terme
+ lees meer
Stadswandeling Lucca met geboortehuis Puccini, opera La Bohème aan het Lago di Massaciuccoli
+ lees meer
Kennismaking met Siena, Piazza del Campo en duomo
+ lees meer
Pistoia, Torre del Lago en opera Turandot
+ lees meer
Vlucht Bologna – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Puccinifestival Toscane
870 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
stoelplan-puccinifestival
Opera La Bohème
Een upgrade naar een mooiere plaats!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Bij de prijs van deze reis is standaard een entreekaart in de 4e sector (kleur geel) inbegrepen. U kunt ook een upgrade bijboeken naar sectoren 2, 3 of gold . De zitplaatsen zijn gelijk, alleen de locatie verschilt per categorie. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van het openluchttheater.

kosten toeslag sector 3 (kleur groen): € 35,- per persoon
kosten toeslag sector 2 (kleur oranje): € 75,- per persoon
kosten toeslag sector 1 (kleur lichtblauw): € 125,- per persoon
kosten toeslag sector gold (kleur rood): € 180,- per persoon
stoelplan-puccinifestival
Opera Turandot
Een upgrade naar een mooiere plaats!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Bij de prijs van deze reis is standaard een entreekaart in de 4e sector (kleur geel) inbegrepen. U kunt ook een upgrade bijboeken naar sectoren 2, 3 of gold . De zitplaatsen zijn gelijk, alleen de locatie verschilt per categorie. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van het openluchttheater.

kosten toeslag sector 3 (kleur groen): € 35,- per persoon
kosten toeslag sector 2 (kleur oranje): € 75,- per persoon
kosten toeslag sector 1 (kleur lichtblauw): € 125,- per persoon
kosten toeslag sector gold (kleur rood): € 180,- per persoon

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bologna10:40 - 12:30 uur
Bologna - Amsterdam17:25 - 19:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een prachtige reis waarin de Italiaanse cultuur in allerlei aspecten samenkomt. De gastvrijheid in het hotel, het heerlijke eten, de mooie steden en de prachtige operamuziek.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een leuke groep mensen deze reis, zonder uitzondering. Reisleidster Diane was ook erg goed in het creëren van saamhorigheid. Een leuk, niet te vol excursieprogramma waarin ook ruimte was voor andere zaken dan uitsluitend Puccini (maar de bezoeken aan enkele huizen waar hij tijd heeft doorgebracht waren zeker de moeite waard!).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een hele aardige groep met leuke mensen. Jammer dat we geen e-mailadressen hebben uitgewisseld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Eerste keer een groepsreis gemaakt en dat is goed bevallen. Leny had alles heel goed voorbereid. Ik heb veel van haar geleerd. Het was een feestje van de eerste tot de laatste minuut, en dit mogen jullie gerust aan haar doorgeven!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Voor het eerst sinds lange tijd op vakantie geweest. Mooie vliegreis – 5 dagen intens genoten. Had na twee dagen de indruk dat ik er al een week was! Leuk gemeleerd gezelschap, niet te groot, goede contacten, veel gelachen wat ook zeer belangrijk is. Met zeer charmante en goede uitleg tijdens de excursies. Leny van harte aanbevoloen voor de volgende reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.