050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Rome Musica Sacra

Beleef dit internationale liturgische muziekfestival

Reisleidster Leny:
`Dit najaar kunt u in Rome genieten van de mooiste klassieke concerten in de meest bijzondere kerken van de stad! Uiteenlopende internationale koren, musici en dirigenten brengen tijdens het festival Musica Sacra prachtige religieuze muziek van Johann Sebastiaan Bach, Giacomo Puccini en Anton Bruckner ten gehore. Het decor is even zo mooi als de muziek: de pauselijke basilieken Santa Maria Maggiore, Sint Paulus buiten de Muren en de barokke kerk Sant`Ignazio di Loyola.

Voor drie concerten heeft SRC plaatsen voor u gereserveerd om deze bijzondere ervaring mee te maken. Zo luistert u in de Santa Maria Maggiore naar de H-Moll Messe BWV 232 van Johann Sebastiaan Bach en in de Paulusbasiliek naar de Preludio sinfonico van Puccini en de Symfonie nr. 3 in d mineur van Anton Bruckner uitgevoerd door het Swiss National Orchestra onder de bevlogen leiding van Ralf Weikert. Het concert in de barokke Sant`Ignazio staat geheel in het teken van de 200ste geboortedag van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner, dat onder de bezielende leiding van Markus Stumpner ten gehore wordt gebracht. Een unieke belevenis! Met uw bezoek steunt u ook nog eens de stichting die met de opbrengst van dit muziekfestival restauratieprojecten van de pauselijke basilieken financiert.

’s Avonds geniet u dus van de mooiste muziek, maar ook overdag ontdekt u de schoonheid van Rome. Natuurlijk bewondert u de Sixtijnse kapel met de indrukwekkende plafondschilderingen van Michelangelo, waar hij jaren aan heeft gewerkt. Daarnaast wandelt u door verschillende sfeervolle wijken van de stad, waaronder Trastevere. En wat denkt u van een bezoekje aan de typische Romeinse markt in Testaccio? Deze wijk dankt haar naam aan de nabijgelegen antieke haven waar vele amforen (grote kruiken) met olijfolie arriveerden en in kleine kruiken werd gegoten. De grote kruiken werden in stukken op een berg gegooid waaraan de wijk nu haar naam aan ontleent. Rome heeft nog vele geheimen waarvan het festival Musica Sacra er een is. Ontdekt u met mij deze geheimen van de Eeuwige Stad?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
toegangskaarten 3 concerten Musica Sacra
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
drie concerten in de mooiste kerken
Sint Pieter en Santa Maria Maggiore
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Paulus buiten de Muren
Pantheon en Sant’Ignazio di Loyola
Palazzo Massimo alle Terme
Colosseum
Trastevere en Testaccio
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Voor de prachtige concerten van het festival zijn uw plaatsen in de mooiste kerken van Rome al gereserveerd!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Rome en de Santa Maria Maggiore
+ lees meer
Wandeling historisch centrum, Palazzo Massimo en 2e concert in de Paulus buiten de Muren
+ lees meer
Colosseum, joodse wijk en Trastevere
+ lees meer
Vaticaanse musea, Sixtijnse kapel en Sint Pieter, 's avonds 3e concert in de Sant`Ignazio di Loyola
+ lees meer
Markt in Testaccio en terugvlucht Rome - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart SRC-reis Rome Musica Sacra
80 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome Fiumicino09:40 - 11:55 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Deze reis is zeker de moeite waard, om de schatten van Rome te ontdekken en om bijzondere concerten in prachtige basilieken mee te maken
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik vond het een hele mooie reis waarbij op cultureel gebied alles goed werd uitgelegd door onze gids. De concerten `s avonds waren voor ons de doorslag om deze reis te boeken. Wij hebben veel contacten met zangers in de koren waarin wij zingen en zullen het zeker met hen delen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een pittige, maar zeer aan te bevelen reis voor iedereen die van cultuur houdt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een heel bijzondere reis, die erg goed georganiseerd was.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Deze reis was een fantastische combinatie van cultuur en 4 concerten in 3 verschillende basilieken. De reisleider Leny zorgde ervoor dat alles soepel verliep. Zij vertelde met veel enthousiasme over de plaatsen en musea die wij bezochten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.