050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Rome Musica Sacra

Beleef dit internationale liturgische muziekfestival

Reisleidster Leny:
'Dit najaar kunt u in Rome genieten van de mooiste klassieke concerten in de meest bijzondere kerken van de stad! Uiteenlopende internationale koren, musici en dirigenten brengen tijdens het festival Musica Sacra prachtige religieuze muziek van Lorenzo Perosi, Ludwig van Beethoven, Mozart en Tigran Mansurian ten gehore. Het decor is even zo mooi als de muziek: het best bewaarde gebouw uit de oudheid, het Pantheon, de pauselijke basilieken Santa Maria Maggiore, Sint Paulus buiten de Muren en de barokke kerk Sant’ Ignazio di Loyola.

Voor vier concerten heeft SRC plaatsen voor u gereserveerd om deze bijzondere ervaring mee te maken. Zo luistert u in het Pantheon naar het werk van de componist en priester Lorenzo Perosi, en in de Paulusbasiliek naar de negende symfonie van Beethoven uitgevoerd door het Orchestra di Roma en het Japanse IlluminArt Chorus onder de bevlogen leiding van Tomomi Nishimoto. En onder leiding van de dirigent Ildebrando Mura wordt in de barokke Sint Ignatius het Requiem en Ave Verum van Mozart opgevoerd. Het concert in de Santa Maria Maggiore staat in het teken van het werk van de Armeense componist Tigran Mansurian, dat onder de bezielende leiding van Sergey Samabatyan ten gehore wordt gebracht. Een unieke belevenis! Met uw bezoek steunt u ook nog eens de stichting die met de opbrengst van dit muziekfestival restauratieprojecten van de pauselijke basilieken financiert.

’s Avonds geniet u dus van de mooiste muziek, maar ook overdag ontdekt u de schoonheid van Rome. Natuurlijk bewondert u de Sixtijnse kapel met de indrukwekkende plafondschilderingen van Michelangelo, waar hij jaren aan heeft gewerkt. Daarnaast wandelt u door verschillende sfeervolle wijken van de stad, waaronder Trastevere. En wat denkt u van een bezoekje aan de typische Romeinse markt in Testaccio. Deze wijk dankt haar naam aan de nabijgelegen antieke haven waar vele amforen (grote kruiken) met olijfolie arriveerden en in kleine kruiken werd gegoten. De grote kruiken werden in stukken op een berg gegooid waaraan de wijk nu haar naam aan ontleend. Rome heeft nog vele geheimen waarvan het festival Musica Sacra er een is. Ontdekt u met mij deze geheimen van de Eeuwige Stad?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
toegangskaarten 4 concerten Musica Sacra
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
vier concerten in de mooiste kerken
Sint Pieter en Santa Maria Maggiore
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Paulus buiten de Muren
Pantheon en Sant’Ignazio di Loyola
Palazzo Massimo alle Terme
Colosseum
Trastevere en Testaccio
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Voor de prachtige concerten van het festival zijn uw plaatsen in de mooiste kerken van Rome al gereserveerd!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome en 1e concert in het Pantheon
Wandeling historisch centrum, Palazzo Massimo en 2e concert in de Paulus buiten de Muren
Colosseum, joodse wijk, Trastevere en 's avonds 3e concert in de Sant' Ignazio di Loyola
Vaticaanse musea, Sixtijnse kapel en Sint Pieter, 's avonds 4e concert in de Santa Maria Maggiore
Markt in Testaccio en terugvlucht Rome - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome en concert in het Pantheon

We vliegen van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Vanavond genieten we van het eerste concert in misschien wel het mooiste gebouw uit de oudheid, het Pantheon, dat dankzij de inwijding als kerk zo goed bewaard is gebleven. Het ensemble Guillou Consort brengt onder leiding van Monseigneur Valentino Miserachs Grau de Missa Redemptionis van Lorenzo Perosi ten gehore. (ca. 40 km)

dag 2: Wandeling historisch centrum en Palazzo Massimo

Met het openbaar vervoer gaan we naar de Spaanse trappen en maken een wandeling langs de Trevifontein, waar u een muntje in kunt gooien om ervan verzekerd te zijn ooit naar Rome terug te keren. In de Sant’ Ignazio zien we een wonderbaarlijk staaltje van trompe l’oeil! En in het best bewaarde gebouw uit de klassieke oudheid, het Pantheon, bewonderen we de oculus in de koepel waardoor het licht naar binnen valt. Na de wandeling over het sfeervolle Piazza Navona en het Campo dei Fiori heeft u tijd om te dwalen door de middeleeuwse straatjes rondom deze pleinen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het nabij het hotel gelegen Palazzo Massimo alle Terme. Dit bijzondere museum herbergt een schat aan voorwerpen uit de oudheid. U ziet de beroemde bokser met een ware boksersneus en prachtige Romeinse fresco’s uit het huis van Livia. Deze schilderingen zijn afkomstig uit haar eetkamer en tonen fruitboompjes en vogeltjes om de indruk te wekken dat u buiten aan het diner zit! In de kelder van het museum bevinden zich bovendien mooie juwelen uit de Romeinse tijd. In de avond gaan we met de metro naar de Sint Paulus buiten de Muren om van ons eerste concert te genieten. Het Orchestra di Roma samen met het Japanse koor IlluminArt Chorus onder leiding van Tomomi Nishimoto brengen de negende symfonie van Beethoven in d mineur, Op. 125 ten gehore. Een hoogtepunt in het landschap van de klassieke muziek. Deze Japanse dirigente leerde al op 3-jarige leeftijd piano spelen van haar moeder, die met haar muzikale invloed de interesse van Tomomi zodanig stimuleerde dat het uiteindelijk leidde tot haar roeping tot dirigente.

dag 3: Colosseum, joodse wijk en Trastevere

In de ochtend maken we een wandeling langs het Colosseum, waar in vroeger tijden de gladiatorenspelen plaatsvonden. Ook beklimmen we de laagste heuvel van Rome: vanaf deze Capitolijnse heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de resten van het Forum Romanum. Hierna wandelen we door de joodse wijk, waar u kunt genieten van de lunch in één van de vele koosjere of Romeinse restaurants. Over de oudste brug van Rome en via het Tibereiland wandelen we naar de gezellige volkswijk Trastevere. Een bezoek aan de met fraaie mozaïeken versierde Santa Maria in Trastevere zal natuurlijk niet ontbreken. Op deze avond vindt het concert plaats in de barokke kerk Sant’ Ignazio di Loyola, gelegen in het historisch centrum van Rome, op het oude Marsveld. Onder leiding van de Italiaanse dirigent Ildebrando Mura wordt in deze prachtige omgeving het Requiem en het Ave Verum van Mozart opgevoerd.

dag 4: Vaticaanse musea en Sint Pieter

Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard! In de avond wandelen we naar de pauselijke basiliek de Santa Maria Maggiore, waar het concert in het teken staat van Armeense heilige muziek en Dante. We genieten van de Zeven gebeden uit de ‘Fide Confiteor van de Heilige Nerses Shnorhali wiens 850ste gedenkdag wordt gevierd. Ook wordt het Purgatorio gebaseerd op de Divina Commedia van Dante van de Armeense componist Tigran Mansurian ten gehore gebracht. Dit alles opgevoerd door het Armeense State Symphony Orchestra en het National Academic Choir onder de bezielende leiding van de charismatische Armeense dirigent Sergey Smabatyan.

dag 5: Naar de markt in Testaccio en naar huis

Liefhebbers kunnen mee naar de wijk Testaccio, een nog onontdekte wijk waar dagelijks in de ochtend een gezellige markt wordt gehouden. In de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome Fiumicino09:35 - 11:50 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam19:40 - 22:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Villafranca in Rome, Italië
Hotel Villafranca - Rome
Het goede toeristenklassehotel Villafranca is centraal gelegen in Rome, op 10 minuten loopafstand van het station Termini. Een metrostation ligt op 5 minuten wandelen van het hotel. In de omgeving van het hotel bevinden zich diverse restaurants en winkels. Het hotel is voorzien van een 24-uursreceptie en een bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Villafranca

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.