050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Marjorie

SRC-Reisleidster Marjorie

‘Als ik later groot ben, ga ik in Italië wonen’, zei ik altijd. Het liep iets anders, maar de liefde voor Italië is er niet minder op geworden. Ik ben en blijf een ‘Italofiel’; de mensen, de taal, de kunst, de steden, het landschap, het eten... Het is een feest om door dit land te reizen en reizigers ‘mijn’ Italië te laten ontdekken.

Zwerven door de gemiddeld drie paraplu’s brede ‘calli’ van Venetië, genieten van ‘slow food’ en andere culinaire hoogstandjes in Bologna, wandelen over de ‘groene’ vestingmuren van Lucca, ogen tekort komen in de bakermat van de Renaissance, Florence, of je laten verrassen door de vele gezichten van Rome waar werkelijk geen dag hetzelfde is. Ik neem u graag mee naar deze en vele andere plekjes in Italië!

Bestemmingen: Italië, Frankrijk

Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Verleidelijk Sicilië
Maandag 09 september 2019
12 dagen
1289,-Boek
Prachtig Toscane
Zondag 22 september 2019
8 dagen
998,-Boek
Bologna en Emilia-Romagna
Zaterdag 12 oktober 2019
8 dagen
998,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Marjorie

Op verkenning door Venetië en Florence
Door reisleider Marjorie | 21-08-2017
Als reisleider en Italofiel ontdek ik ieder jaar weer nieuwe juweeltjes van noord naar zuid, maar altijd blijven deze twee plekken hoog op mijn lijstje staan. Het zijn twee van de bekendste steden in Italië, ze komen denk ik op ieders wenslijstje voor: Venetië en Florence. Na al die jaren nodigen beide steden me nog steeds uit om op verkenning te gaan.
Moderne kunst in Italië
Door reisleider Marjorie | 15-08-2017
De meeste cultuurliefhebbers denken bij een bezoek aan de bekende Italiaanse steden zoals Venetië, Florence of Rome niet direct aan hedendaagse kunst. Iedereen weet: in Venetië waan je je in de middeleeuwen, in Florence loop je door de renaissance, in Rome stap je terug in de tijd van de Romeinen of van de barok. Toch valt er in veel Italiaanse steden, als je net iets verder kijkt dan je culturele neus lang is, wel het een en ander aan hedendaagse pareltjes te ontdekken.
De mooiste dorpjes van Italië
Door reisleider Marjorie | 18-05-2017
Op reis door Italië kom ik regelmatig het logo tegen van ‘I Borghi Più Belli d’Italia’. Een soort keurmerk waarmee authentieke dorpjes en stadjes in het hele land worden aangemerkt. In 2001 hebben een aantal kleinere gemeenten de koppen bij elkaar gestoken met het idee de minder bekende plekjes van Italië onder de noemer ‘de mooiste dorpjes van Italië’ onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Om bezoekers te trekken, maar vooral om het Italiaanse erfgoed te bewaken en te bewaren. Ieder jaar wordt er per regio een dorpje gekozen dat de eretitel krijgt.
Slow food in Italië
Door reisleider Marjorie | 12-04-2017
Heeft u de tentoonstelling ‘Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw’ in het Mauritshuis in Den Haag al gezien? Een prachtige titel voor prachtige schilderijen: verfijnde stillevens met eten en drinken uit de 17e eeuw. Ooit geschilderd in opdracht voor de rijke burgerij om mee te pronken.
Carpe diem met koffie in Italië
Door reisleider Marjorie | 18-03-2017
Carpe diem! Pluk de dag! Wie kent ‘m niet, die uitdrukking van de grote Romeinse dichter Horatius? Volledig klinkt ‘ie zo in het Nederlands: Pluk de dag, zo min mogelijk vertrouwend op de volgende! Ik pluk ‘m - als Italofiel - het liefst daar waar de uitdrukking ooit ontstaan is: in Italië. En ik pluk ‘m het liefst onder het genot van een Italiaanse caffè!