050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
Uw vliegreis met KLM+
Als reiziger ervaart u vele voordelen van het vliegen met KLM, zoals de aantrekkelijke vluchttijden, het eenvoudige selfservice incheck-systeem, de korte inchecktijden, de ruime en comfortabele zitplaatsen, smakelijke maaltijden en het vriendelijke cabinepersoneel natuurlijk niet te vergeten. U ziet: KLM is de beste garantie voor een heerlijk ontspannen start van uw SRC-vakantie.
KLM-toeslag op koffers+
KLM berekent voor veel bestemmingen een toeslag voor ruimbagage. Deze koffertoeslag is niet berekend in de reissommen van SRC. Als er een toeslag van toepassing is op uw reis, vindt u deze terug onder het kopje ‘exclusief' bij de reisbeschrijving van uw reis. Mocht u ruimbagage mee willen nemen op uw reis, houdt u dan rekening met deze extra kosten die u bij het (online) inchecken betaalt.
Wat zijn de kosten en hoe werkt het?+
U kunt vanaf 21 dagen voor vertrek uw bagage KLM.com bijboeken onder ‘Mijn Reis’. U gebruikt hiervoor uw boekingscode en uw achternaam. Het bijboeken van een stuk ruimbagage is online mogelijk tot 24 uur voor vertrek. De kosten verschillen per bestemming en het moment van bijboeken. Vanaf 7 dagen tot 1 dag voor vertrek wordt de toeslag hoger. Voor boeken en betalen van bagage bij inchecken op Schiphol geldt het hoogste tarief. U betaalt de koffertoeslag rechtstreeks aan KLM met creditcard of Ideal. Bij annulering van de reis worden deze kosten niet door de KLM vergoedt.
Kunnen reizigers de toeslag vermijden?+
Als deelnemer aan een Flying Blue programma kunt u korting krijgen op stoelreserveringen en ruimbagage. Meer informatie over deelname aan Flying Blue vindt u op KLM.com.
Bijboeken ruimbagage via SRC Reizen+
De meest voordelige manier om ruimbagage bij te boeken, is direct via KLM.com. Het is echter mogelijk dat SRC Reizen het bijboeken van de ruimbagage bij KLM voor u verzorgt. Hiervoor berekenen wij een vast tarief van € 60,- plus € 10,- servicekosten. Indien u wenst dat SRC Reizen de koffers voor u boekt, geeft u dit dan bij voorkeur tijdens reservering door, maar in ieder geval uiterlijk 21 dagen voor vertrek. U boekt uw ruimbagage altijd voor een retourvlucht. Als SRC Reizen de ruimbagage voor u bijboekt, is het niet mogelijk om uw eventuele Flying Blue-korting te gebruiken. Ook krijgt u dan geen Flying Blue-punten toegewezen.
Mogelijkheid tot stoelkeuze+
Het kiezen van een standaardstoel bij KLM is kosteloos tijdens het inchecken (vanaf 30 uur voor vertrek). Mocht u verzekerd willen zijn van een bepaalde stoel of een stoel naast uw reisgenoot, dan adviseren wij u niet te wachten tot het moment van (online) inchecken. U kunt dan via KLM.com tegen betaling een reservering maken.

Voor vluchten binnen het Europese continent geldt dat u de standaard Economy stoelen, stoelen met extra beenruimte of in de Economy Comfort zone (alleen bepaalde routes) kunt reserveren. Voor intercontinentale vluchten kunt u tegen betaling standaard Economy stoelen, stoelen met meer beenruimte, een voorkeursstoel of een stoel in de Economy Comfort zone boeken. De stoel(en) van uw keuze kunt u reserveren op KLM.com. Hiervoor heeft u uw boekingscode nodig. Deze kunt u bij SRC opvragen. Ook voor meer informatie, voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar KLM.com
Online inchecken+
Voor de meeste vluchten kunt u vanaf 30 uur voor vertrek (vanaf 24 uur voor vluchten van en naar de Verenigde Staten) online inchecken via KLM.com. U hoeft hiervoor alleen uw boekingscode en achternaam in te voeren. Bij het online inchecken kunt u zelf uw stoel(en) uitkiezen. Op de luchthaven geeft u uw bagage af bij de speciale afgiftepunten, waarna deze voor u wordt ingecheckt.

Als de check-in via internet niet lukt of wanneer u niet in de gelegenheid bent om via internet een check-in te maken, dan kunt u uiteraard op de luchthaven inchecken bij de betreffende incheckbalie(s) of self-service incheckpunten in de vertrekhal. Heeft u wel de mogelijkheid van tevoren online in te checken, dan adviseren wij u daar gebruik van te maken.
À la carte-maaltijden bij KLM+
KLM biedt de mogelijkheid om tegen betaling à la carte een maaltijd te reserveren voor uw reis. Dit geldt voor een aantal intercontinentale Economy Class vluchten met vertrek vanaf Schiphol. U kunt kiezen uit verschillende menu’s, bijvoorbeeld oosters of Italiaans; de prijzen variëren van € 19,- tot € 30,-. U kunt de maaltijden tot 24 uur voor vertrek reserveren via KLM.com. Hier vindt u tevens meer informatie over de à la carte maaltijden, de voorwaarden en de betaling. Voor het reserveren heeft u uw ticketnummer nodig, deze kunnen wij u pas verstrekken nadat de tickets geprint zijn.
Gratis KLM Busservice+
Bent u woonachtig in het zuiden of in het oosten van Nederland? Dan is het misschien interessant voor u om gebruik te maken van de gratis KLM Busservice.
De routes die de KLM aanbiedt zijn:
• Nijmegen – Arnhem – Schiphol en vice versa.
• Maastricht – Einhoven – Schiphol en vice versa
U reist in een comfortabele touringcar inclusief koffie, thee en/of water. Heeft deze touringcar onverhoopt vertraging? Dan boekt KLM u kosteloos om naar een volgende vlucht. Uw chauffeur heeft rechtstreeks contact met KLM op Schiphol. Zie voor meer informatie over de opstapplaatsen, de dienstregeling en de voorwaarden de website van KLM.