050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Leven als een koning in Frankrijk

Elegant stroomt de Loire door het hart van Frankrijk langs witte zandbanken en kleine eilandjes. Het ongetemde water graaft haar bedding in zacht tufkrijtsteen. Glooiende heuvels bekleed met eindeloze wijngaarden, graanvelden en zonnebloemen sieren de hellingen van het Loiredal, terwijl uitgestrekte bossen boordevol wild het afwisselende binnenland kleuren. Het is niet vreemd dat de Franse koningen en edelen zich graag terugtrokken in de tuin van Frankrijk...

Middeleeuwse forten en donjons verbouwden ze tot intieme lusthoven en overweldigende kastelen. In de uitgestrekte bossen hielden ze grootse jachtpartijen en bij de chateaus legden ze elegante siertuinen aan met grootse waterpartijen en romantische labyrinten. De Franse koningen zijn er niet meer maar hun koninklijke optrekjes hebben de tand des tijds goed doorstaan. Vanuit twee sfeervolle chambre d’hôtes ontdekt u tijdens deze autovakantie de volle schoonheid van het Loiredal. Langs de rivier bewondert u de roomwitte sprookjeskastelen die weerspiegelen in het dromerig stromende water of fier uitsteken boven charmante middeleeuwse stadjes. In de rijk aangeklede appartementen en sierlijke zalen of dwalend door de betoverende tuinen waant u zich heel even jonkvrouw of kasteelheer.

Maar de Loirevallei is meer dan kastelen. In sfeervolle stadjes als Tours en Blois slentert u door geplaveide steegjes, bewondert u oude vakwerkhuizen op genoeglijke pleintjes en bekijkt u fraaie basilieken. In Amboise dwaalt u door de woonvertrekken van Leonardo da Vinci en in Saumur neemt een gids u mee door de wijnkelders die diep zijn uitgegraven in het tufsteen. Naast alle koninklijke pracht en middeleeuwse charme geniet u hier ook van de schoonheid van de Loire. U vaart over de koninklijke rivier langs zandbanken met broedvogels en wandelt door glooiende wijngaarden of langs grotwoningen uitgehakt in het tufsteen. Een heerlijke week lang toert u langs de koninklijke rivier en geniet van het goede Franse leven. Met een glas sprankelende Loirewijn in de hand leeft u heel even als een koning in Frankrijk! Gaat u mee genieten van de tuin van Frankrijk?

Pluspunten
eigen vervoer
sfeervolle Bed & Breakfasts
4 nachten in de omgeving van Amboise
3 nachten in de omgeving van Saumur
7x ontbijt
wijnproeverij in Saumur
boottocht over de Loire
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Amboise, Blois, Saumur en Tours
Château de Chambord met kasteelpark
Da Vinci’s Manoir du Clos Lucé
Château d’Amboise
Château Royale de Blois
Château de Chenonceau
of Château de Cheverny
natuurpark Loire-Anjou-Touraine
abdij van Fontevraud
kasteel van Chinon
renaissancekasteel d’Azay-le-Rideau
of renaissancekasteel Villandry
Château Chaumont-sur-Loire
SRC-reisexpert Roelof
Roelof
SRC-reisexpert sinds 2023
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij in Saumur
In Saumur neemt een gids u mee door de wijnkelders die diep zijn uitgegraven in het tufsteen. Uiteraard wordt de rondleiing afgesloten met een glas wijn!

Reisprogramma

Naar de omgeving van Amboise in de Loirevallei
+ lees meer
Het kasteel van Amboise en Manoir du Clos Lucé van Da Vinci
+ lees meer
De kastelen van Chambord en Blois
+ lees meer
Vrije dag in de omgeving van Amboise
+ lees meer
Tours en via een renaissancekasteel naar Saumur
+ lees meer
Slenteren door Saumur, wijnproeverij en boottocht
+ lees meer
Natuurpark Loire-Anjou-Touraine met abdij van Fontevraud en Chinon
+ lees meer
Vanuit Saumur naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Toeren langs de Loire - autovakantie
1800 KM

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Frankrijk soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat zeker op de binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Bed & Breakfast | Chambres d’hôtes

We hebben voor u twee sfeervolle Bed & Breakfast / chambres d’hôtes geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve accommodatie(s).

La Jacquière in Chaumont-sur-Loire in Frankrijk
Bed and Breakfast La Jacquière - Chaumont-sur-Loire
La Jacquière heeft ligt in de plaats Chaumont-sur-Loire. dicht bij de rivier de Loire en op slechts 10 minuten wandelen van Château de Chaumont. Ook Château de Chenonceau en Château d'Amboise liggen in de buurt, op een klein halfuur rijden van de accommodatie. Op zo'n tien minuten lopen van de accommodatie vindt u het centrum van het dorp, met verschillende restaurants. La Jacquière beschikt over een tuin en de kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bed & Breakfast La Jacquière
Château de Beaulieu, Frankrijk
Bed and Breakfast Château de Beaulieu - Saumur
Deze prachtige chambre d'hôtes is gevestigd in een privékasteeltje. Château de Beaulieu is gebouwd in 1727 en ligt aan de rand van Saumur, op ongeveer 3 kilometer van het kasteel en op slechts 200 meter van de oevers van de rivier de Loire. De accommodatie heeft een verwarmd buitenzwembad, een biljarttafel en een tuin met een wijngaard. In de openbare ruimtes en in de kamers op de begane grond is gratis wifi aanwezig. De sfeervol ingerichte kamers waarvan sommige zijn voorzien van een decoratieve open haard en een zithoekje beschikken over een badkamer met een föhn, gratis toiletartikelen, een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Château de Beaulieu
Inclusief
Verblijf in twee sfeervolle Bed & Breakfast in de omgeving van Amboise en de omgeving van Saumur.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Wijnproeverij in Saumur.
Boottocht over de Loire bij Saumur.
Toeristenbelasting.
Reisbeschrijving met Amboise, Blois, Saumur, Tours, Château de Chambord, Da Vinci’s Manoir du Clos Lucé, Château d’Amboise, Château Royale de Blois, Château de Chenonceau, natuurpark Loire-Anjou-Touraine, abdij van Fontevraud en Chinon.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten extra in de Loire. Ook kunnen wij uw heen- of terugreis met een extra overnachting en route uitbreiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.