050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Rijke Hanzesteden en betoverend natuurschoon

Duitsland is al decennia in trek als vakantieland, maar de meeste mensen gaan dan naar het zuiden op vakantie, naar de Rijn en de Moezel of naar het romantische Beieren. En dat terwijl er in het noorden van Duitsland aan de prachtige Oostzeekust zoveel te ontdekken valt. Hier geen schilderachtige vakwerkhuizen gesierd met rode geraniums, maar fraaie bakstenen pakhuizen en pastelkleurige koopmanshuizen met sierlijke klok- en trapgevels. Hier geen machtige koningen die de scepter zwaaiden, maar de burgerij van Hanzesteden die rijkdom vergaarde met de handel. Hier geen besneeuwde bergtoppen of hellingen met wijngaarden, maar de mooiste stranden van de Oostzee en prachtige ongerepte oerbossen!

Noordoost-Duitsland is een Duitse Geheimtipp die wacht om door u ontdekt te worden. Tijdens deze afwisselende autorondreis toert u naar de mooiste steden, die allemaal groot zijn geworden door de Hanze, het machtige middeleeuwse handelsnetwerk. Uw eerste vakantiebestemming in Noord-Duitsland is de grootste Hanzestad, Hamburg, en u sluit uw reis af in de oudste, Lübeck. Daartussen dwaalt u door de middeleeuwse straatjes van Wismar, Rostock en Stralsund. Overal bewondert u de rijkdom uit het Hanzeverleden: kerken, raadshuizen en prachtige gilde- en woonhuizen in baksteengotiek. Natuurlijk lonken in de charmante steden ook de gezellige terrasjes op grootse marktpleinen en struint u heerlijk door kleine winkelstraatjes of over bedrijvige havenkades.

Maar het is niet alleen stedenpracht waar u van gaat genieten, ook het natuurschoon is hier schitterend! Het ongerepte oerbos van Darß is een betoverende plek om te wandelen en aan het fraaie strand van Warnemünde kunt u heerlijk uitwaaien. Uw verblijf op het mooie eiland Rügen met zijn statige krijtrotsen en romantische badplaatsen is absoluut een hoogtepunt van uw vakantie. En ook het aristocratische Schwerin, de residentie van de vorsten van Mecklenburg, contrasteert prachtig met de Hanzesteden. Tijdens een boottochtje op de Schweriner See kunt u ontspannen de schoonheid van dit sprookjesslot bewonderen.

Deze autovakantie is een heerlijke reis door het verleden met heel veel ruimte voor de prachtige natuur. Wij hebben voor u de mooiste route uitgezocht zodat u geen enkele bezienswaardigheid mist. Het enige dat u nog hoeft te doen is genieten, genieten van het onbekende noorden van Duitsland!

Pluspunten
eigen vervoer
sfeervolle middenklassehotels
verblijf in of nabij de stadscentra
2 nachten in Hamburg en Lübeck
3 nachten in de omgeving van Schwerin
3 nachten op het eiland Rügen
10x ontbijt
boottocht Schweriner See
stadswandeling met gids in Lübeck
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bremen en Hanzestad Hamburg
Schwerin, Wismar en Bad Doberan
Stralsund, Greifswald en Lübeck
2 volle dagen eiland Rügen
Rostock en Warnemünde
schiereiland Darß
krijtrots Köningsstuhl op Rügen
Schloßpark van Putbus
SRC-reisexpert Marit
Marit
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: twee volle dagen op Rügen
Uw tweedaagse verblijf op het mooie eiland Rügen met zijn statige krijtrotsen en romantische badplaatsen is absoluut een hoogtepunt van uw vakantie!

De reis in het kort

Via Bremen naar Hamburg
De hele dag in Hanzestad Hamburg
Hamburg – Schwerin
Wismar en Bad Doberan
Rostock en Warnemünde
Via Darß en Stralsund naar Rügen
Krijtrotsen op Rügen
Wandelen op Rügen
Rügen – Greifswald – Lübeck
Hele dag Lübeck | stadswandeling met gids
Lübeck – Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Via Bremen naar Hamburg

De eerste bestemming van uw autorondreis door het noordoosten van Duitsland is Hamburg. Over de beroemde Duitse Autobahn rijdt u in ongeveer vijf uur naar deze Hanzestad aan de Elbe. Onderweg kunt u een tussenstop maken in het gezellige Bremen. Volg het voorbeeld van de legendarische stadsmuzikanten en dwaal door het historisch centrum van deze oude Hanzestad langs het raadhuis, de dom en door de sfeervolle oude wijk Schnoor. Vervolgens wachten de terrasjes op het raadhuisplein, of zit u liever aan het water van de Weser voor de lunch? In de namiddag komt u aan in Hamburg, waar u de komende twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 450 km)

dag 2: Hanzestad Hamburg

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om deze metropool aan de Elbe te verkennen. Hamburg heeft een bijzondere ligging aan en in het water en men beweert zelfs dat deze Hanzestad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! Begin uw verkenning op de Rathausmarkt bij het imposante stadhuis. Dit is het hart van de stad en vormt het middelpunt van de twee stadsdelen Neustadt en Altstadt. Wandel vervolgens langs de oude haven met de historische panden aan de Deichstraße naar het romantische Speicherstadt. Deze 19e-eeuwse wijk vol pakhuizen aan kanalen vormt een wereld op zich. Hiervandaan is het niet ver meer naar de Elbphilharmonie, de nieuwste landmark van Hamburg en onderdeel van het moderne HafenCity-project. Het terras van dit prachtige concertgebouw, dat u bereikt via een spectaculaire lange roltrap, biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de Elbe. De middag kunt u doorbrengen in het prachtige Stadspark Planten un Blomen, of maakt u een rondvaart langs de pakhuizen van Speicherstadt en door de haven om de skyline van Hamburg vanaf het water te bewonderen? Ook de verschillende musea van de Hamburgse ‘Kunstmeile’ bieden de liefhebber tal van mogelijkheden! De inwendige mens laat zich het beste verwennen in het leuke Schanzenviertel: van koffie- tot wijnbar en van falafels tot currywurst, in dit studentikoze hippe wijkje vindt u tal van gelegenheden voor lunch of diner.

¡ Extra overnachting
Wilt u langer genieten van Hamburg om de stad nog beter te leren kennen? Dan kunnen wij een extra overnachting in deze stad voor u boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 3: Schwerin en het sprookjesachtige Schloß

U verlaat Hamburg en rijdt verder richting het oosten naar het elegante Schwerin. De hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern was tot 1918 de residentie van de hertogen van Mecklenburg-Schwerin. Hun slot, dat op een schiereiland in de Schweriner See ligt, is de trekpleister van het stadje. Schloß Schwerin werd halverwege de 19e eeuw naar Frans voorbeeld verbouwd en de vele torentjes geven het een sprookjesachtige uitstraling. Het weelderige interieur zal u versteld doen staan. Rondom het slot liggen prachtige tuinen en parken, een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op zowel het meer als het slot. Dwaal vervolgens door het elegante stadje naar de statige dom en het gezellige marktplein. Liefhebbers kunnen in het Staatliches Museum genieten van de prachtige collectie Nederlandse en Vlaamse schilderkunst en van sculpturen van de 20e-eeuwse expressionist Ernst Barlach. Daarna lonkt het water: Schwerin wordt omgeven door 12 meren, een heerlijk plek voor een ontspannen boottocht met de Weisse Flotte. De perfect afsluiting van uw dag! In de namiddag rijdt u naar uw hotel in de omgeving van Schwerin, waar u de komende drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 135 km)

dag 4: Wismar en Bad Doberan

In de fraaie Hanzestad Wismar is het net of u de middeleeuwen binnenstapt. Het grootse marktplein wordt omzoomd door de liefdevol gerestaureerde panden in prachtige pasteltinten. In de straat naar de haven staan de patriciërshuizen en pakhuizen zij aan zij en vlak voor de kade herinnert de waterpoort aan de stadsverdediging die ooit de sterkste vesting in Noord-Europa was. Wismar is een heerlijke stad om te dwalen, bijvoorbeeld door de gezellige Krämerstraße, de winkelstraat. Bezoek zeker de prachtige Sint-Nicolaaskerk en ook het in renaissancestijl gebouwde Fürstenhof is een aanrader. In de middag rijdt u naar Bad Doberan, de zomerresidentie van de hertogen van Mecklenburg. Het elegante kuuroord wordt omgeven door weelderige beukenbossen, waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen. In de stad is de Münster, een voormalige cisterciënzerkloosterkerk, de belangrijkste bezienswaardigheid. Deze parel van Noord-Duitse baksteengotiek heeft een indrukwekkend mooi interieur. Bad Doberan ligt op slechts zes kilometer van het strand van de Oostzee. Een tochtje met ‘Molli’, een smalspoorlijn, brengt u in zo’n veertig minuten via Heiligendamm naar de 19e-eeuwse badplaats Kühlungsborn. Flaneren over de elegante strandpromenade vol stijlvolle villa’s is, zeker in de zomerse maanden, een aangenaam slot van uw dag. (reisafstand ca. 175 km)

dag 5: De zeven van Rostock en Warnemünde

De welvarende Hanzestad Rostock heeft al eeuwenlang iets merkwaardigs met het getal zeven. Die Rostocker Sieben verwees naar de zeven stadspoorten, zeven hoofdstraten vanaf de markt, zeven bruggen, zeven torens, zeven deuren in het stadhuis, zeven portalen in de Marienkirche, zeven klokken op het uurwerk en zeven oude lindebomen in de rozentuin... Of het getal zeven nu nog belangrijk is kunt u vandaag zelf ontdekken. Tijdens een wandeling door de Altstadt geniet u van de levendige studentensfeer, de kleurrijke panden aan de markt en de fraaie bakstenenfaçades in de wijk achter het raadhuis. In de schilderachtige Kröpeliner Straße vindt u vele winkels en terrasjes waar het aangenaam toeven is. Wandel ook zeker de prachtige gotische Marienkirche met haar bijzondere astronomische uurwerk binnen. In de Lange Straße, een 60 meter brede boulevard naar Sovjetmodel met typische wederopbouwarchitectuur uit de DDR-tijd, ontdekt u het Oostblok verleden van Rostock. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het prachtig zandstrand van Warnemünde. Met de Blaue Flotte vaart u vanuit de haven van Rostock eenvoudig naar de gezellige badplaats. Na het uitwaaien op het strand kunt u aan de kade in de oude binnenhaven bij verschillende ‘bakboten’ een heerlijk vers gebakken visje eten! Let wel goed op de afvaartijden om teleurstelling te voorkomen en de laatste boot terug te missen. Of neemt u de trein terug naar Rostock? (reisafstand ca. 180 km)

¡ Extra overnachting
Wilt u langer genieten van de prachtige omgeving van Schwerin zodat u de excursies over meerdere dagen kunt verdelen? Dan kunnen wij een extra overnachting voor u boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 6: Via Darß en Stralsund naar Rügen

Vertrek vandaag niet te laat, zodat u alle tijd heeft om te genieten van een bijzonder stukje natuurschoon aan de Oostzeekust. Het schiereiland Darß is een onontdekt paradijs met schilderachtige kunstenaars- en vissersdorpjes, ongerepte natuur, een groots oerbos en ruige rotskusten. Hier kunt u zich prima een dagje vermaken! Houdt u van een stevige wandeling? Trek dan de wandelschoenen aan en volg vanuit Darßer Ort een wandelroute door dit prachtige romantische natuurgebied. Trekt de Duitse badcultuur u meer, dan is de kunstenaarskolonie van Ahrenshoop een aanrader. Hier wemelt het van galeries en schilders, die worden aangetrokken door het aangename klimaat en het prachtige licht. Voor de elegante badcultuur is Zingst de aangewezen plek, met een prachtige boulevard, terrassen rond het Kurhaus en een zeepier. Wat u ook kiest, het wordt sowieso een heerlijke dag! In de loop van de middag rijdt u via Stralsund, waar u zeker het indrukwekkende stadhuis en de naastgelegen Nikolaikirche moet bekijken, over de drie kilometer lange Rügenbrucke naar het grootste eiland van Duitsland. In de prachtige natuur van Rügen verblijft u de komende drie nachten. (reisafstand ca. 225 km)

dag 7: Krijtrotsen op Rügen

U kunt de komende dagen het grootste eiland van Duitsland te verkennen. Rügen is vermaard om zijn indrukwekkende krijtrotsen, maar daarnaast vindt u hier ook heerlijke zandstranden, felblauwe binnenmeren en uitgestrekte beukenbossen. Trek in ieder geval een dag uit om de vermaarde witte krijtrotsen uitgebreid te bezoeken. De 19e-eeuwse Duitse schilder Caspar David Friedrich legde deze rotsen al prachtig vast op zijn schilderijen, die u overal op het eiland in reproducties tegenkomt. De krijtrotsen, die hoog oprijzen uit de blauwe Oostzee en zo fraai contrasteren met de groene bossen die bijna tot de rand lopen, zijn onderdeel van het Jasmund nationaal park. Dwars door de eeuwenoude beukenbossen wandelt u naar de uitkijkpunten over de zee en de krijtrotsen. De legendarische Königsstuhl is met 118 meter het hoogste punt en vanaf de Victoriasicht heeft u het mooiste uitzicht op dit natuurwonder: werkelijk betoverend! U kunt ook een wandeling maken vanaf Sassnitz om de immense krijtrotsen van onder af te bekijken. Of kiest u voor een boottocht zodat u vanaf het water de rotsen fier omhoog uit de zee ziet rijzen? Wat u ook kiest, u zult in ieder geval genieten van de prachtige krijtrotsen!

dag 8: Wandelen op Rügen

Bent u een liefhebber van wandelen, dan kunt u op Rügen sowieso uw hart ophalen. Bij het Heritage Centrum kunt een boomtoppenwandeling maken die u voert naar het mooiste uitzichtpunt van het eiland: als een enorm houten adelaarsnest rijst het Baumwipfelpfad boven de boomtoppen uit. Zo’n tachtig meter boven zeeniveau ontdekt u hoe afwisselend en grillig het landschap van Rügen is. Heerlijk wandelen kunt u ook in het Schloßpark Putbus. Het imposante slot van de adellijke familie Von und Zu Putbus is afgebroken tijdens de DDR-periode, maar het bijbehorende slotpark is een prachtige wandelplek. Een dagje badcultuur hoort er ook bij op Rügen. In Binz en Sellin sieren prachtige grote witte strandvilla’s met veel hout en romantische balkons en veranda’s het straatbeeld, terwijl de grote strandkorven vrolijk op een rij op de stranden staan. Zelfs in het voor- en najaar geniet u hier heerlijk uit de wind van het zonnetje. Een betoverende lunchplek is de pier van Sellin, waar in een wit, ‘paleisachtig’ paviljoen een bar en restaurant zijn gevestigd. Zo lieflijk en romantisch als deze badplaatsen, zo bizar en groots is het kilometers lange, betonnen vakantieresort van de nazi’s: Kraft durch Freude – Seebad Rügen, kortweg Prora. In dit grootste hotel ter wereld, dat achter een duinenrij pal aan het strand ligt, is nu een museum gevestigd. Kortom, er is op Rügen voldoende te doen om deze dagen heerlijk ontspannen door te brengen.

¡ Extra overnachting
Wilt u langer genieten van de prachtige natuur op Rügen? Wij kunnen voor u een extra overnachting op het eiland boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 9: Via Greifswald naar Lübeck

Het is tijd om het natuurschoon van Rügen achter te laten en uw reis door het noordoosten van Duitsland te vervolgen. In een klein uurtje rijdt u via Stralsund naar de geboorteplaats van Caspar David Friedrich, Greifswald. De romanticus Friedrich schilderde deze Hanzestad vanuit alle perspectieven: het marktplein, de zeilschepen in de haven, de ruïnes van het Eldena-klooster en de Sint Nikolaaskathedraal. De plaatselijke VVV heeft een mooie wandeling in zijn voetspoor uitgezet, die u leidt langs al zijn inspiratiebronnen. In het Caspar David Friedrich Zentrum komt u vervolgens meer te weten over het leven en het werk van deze grote schilder en tekenaar. Aan het begin van de middag vervolgt u uw route naar Lübeck, de koningin onder de Hanzesteden, waar u twee nachten nabij het centrum verblijft. (reisafstand ca. 260 km)

dag 10: Charmant Lübeck

In het charmante Lübeck werd de basis gelegd voor het grootste handelsnetwerk van de middeleeuwen, de Hanze. Dit rijke verleden is nog altijd terug te zien in de statige koopmanshuizen, de Salzspeicher – de grote zoutpakhuizen – en de vele prachtige kerken en kloosters. De oude straatjes en vele kleine hofjes in de Altstadt laten de middeleeuwen herleven. Samen met een gids ontdekt u de met water omgeven binnenstad van Lübeck. U ziet de Holstentor met de karakteristieke naar binnen leunende torens, het marktplein met het fraaie Rathaus en de gotische Sankt Marienkirche. In de Lübecker Dom kunt u het beroemde triomfkruis van Bernt Notke en de zandstenen preekstoel bewonderen. Wandel ook het Heiligen-Geist-Hospital binnen waar zieken en ouderen eeuwenlang werden opgevangen, of bewondert u de prachtige rococo-audiëntiezaal in het Rathaus? Om helemaal in de sfeer van de Hanze te blijven kunt u vervolgens gaan lunchen in de ‘Schiffergesellschaft’, het oude gildehuis waar ooit bij een pul bier de beste handelsovereenkomsten werden gesloten. Daarna lonken de winkels in de Hüxstraße, of beklimt u de Sankt Petri voor een fantastisch uitzicht over de stad? Vergeet in de middag niet een stop te maken bij Café Niederegger voor Kaffee met de lekkerste marsepein ter wereld. U zult zich in Lübeck niet vervelen!

¡ Tip
Wilt u Lübeck op een heel andere manier ontdekken? Maak dan een ‘Splashtour’ waarbij u met een amfibische bus door de wateren van de stad toert en meer hoort over de geschiedenis van de stad.

¡ Extra overnachting
Wilt u langer genieten van de middeleeuwse pracht in Lübeck? Wij kunnen voor u een extra overnachting in deze stad boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 11: Terug naar Nederland

Helaas is er een einde gekomen aan uw heerlijke autovakantie door Noordoost-Duitsland. U verlaat het charmante Lübeck en rijdt met prachtige herinneringen en wellicht wat heerlijke marsepein van Niederegger in uw kofferbak terug naar huis. (reisafstand ca. 500 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat op de Duitse binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Hotels

Wij hebben voor u een sfeervolle middenklassehotels in of nabij de stadscentra geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Hotel Stella Maris Hamburg, Duitsland
Hotel Stella Maris - Hamburg
Dit hotel ligt in de wijk Portugiesenviertel en naast de haven van Hamburg. In de wijk vindt u talloze restaurants en cafés. De S-bahn en het metrostation Landungsbrücken vindt u op circa 5 minuten wandelen. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte en een prachtige lounge met openhaard. Er is gratis wifi beschikbaar. De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Stella Maris
Hotel Schloss Bathorst, Duitsland
Hotel Schloss Basthorst - Crivitz
Dit hotel is gevestigd in een prachtig oud kasteeltje gelegen aan aan een bos en een meertje in Crivtiz/Bathorst. Schwerin ligt op circa 30 kilometer rijden. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een binnenzwembad en een fitness- en beautycentre. Het is ook mogelijk om fietsen te huren bij het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een kluisje, een flatscreen-tv, wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Schloss Bathorst
Vju Hotel Rügen in Göhren, Duitsland
Hotel Vju Rügen - Göhren
Op loopafstand van de zandstranden van Rügen en van het stadscentrum van Göhren ligt het Vju Hotel Rügen. Dit 4-sterrenhotel beschikt over een zwembar, een groot wellnesscentrum, een restaurant en een bar. Er is een lift aanwezig en in de gehele accommodatie kunt u gratis wifi gebruiken. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkast en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Vju Hotel Rügen
Motel One Lübeck, Duitsland
Hotel Motel One Lübeck - Lübeck
Dit designhotel ligt in de oudste zakenwijk van de Hanzestad Lübeck. De plek waar Thomas Mann de familiegeschiedenis beschreef van de Buddenbrooks en waar de kooplui handelde in haring en zout. Op ongeveer 1,3 kilometer wandelen vindt u het beroemde restaurant Schiffergesellschaft. In de Italiaanse lounge van het hotel kunt u heerlijk ontspannen en aan de bar genieten van een welverdiend drankje. In het hotel is gratis wifi aanwezig. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van boxspringbedden, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.


Bekijk de website van Motel One Lübeck

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Leuke autoreis. Afwisselend natuur en steden. Rugen vonden we geweldig en hier hadden we nog wel langer willen blijven (hadden we met 2 nachten verlengd). Op Rugen hadden we voor een appartement gekozen en dit was erg prettig; even een rustpunt in de reis. Lubeck hadden we met 1 nacht verlengd maar dit was niet nodig geweest. Is prima te doen in 1 dag zeker met rondleiding. Omgeving Schwerin is meer dan genoeg te doen (ook verlengd met 1 nacht).
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in of nabij de stadscentra.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Boottocht Schweriner See
Stadswandeling van circa 2 uur met een Duitsprekende gids in Lübeck.
Reisbeschrijving met Bremen, Hamburg, Schwerin, Wismar, Bad Doberan, Rostock, Warnemünde, Darß, Stralsund, Rügen, Greifswald en Lübeck.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten in de verschillende steden of op het eiland Rügen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.