050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Genieten in de mooiste wijnstreek van Frankrijk

Leven als een god in Frankrijk! Als er een streek is waar u dit optimaal kunt doen, dan is het wel de Bourgogne. Hier is het Bourgondische leven uitgevonden: de hertogen van Bourgondië wisten hoe ze moesten genieten van heerlijke spijzen en goddelijke dranken. Hun overdadige banketten waren legendarisch. Het Bourgondische rijk bestaat niet meer, maar dit is nog steeds het land van overvloed. Hier proeft u de mooiste Grand Cru’s, geniet u van tongstrelende kazen en wordt de menukaart gesierd met typische Bourgondische gerechten als Boeuf Bourguignon, Coq au Vin en Oeufs en Meurette. Wie wil nu niet op vakantie naar de Bourgogne?

Tijdens deze heerlijke autovakantie toert u door het schitterende heuvellandschap van de Côte d’Or en de Côte de Beaune, waar romantische wijndorpjes en middeleeuwse wijnhuizen van elkaar gescheiden worden door ommuurde wijngaarden met talloze wijnstokken strak in het gelid. Natuurlijk proeft u hier de beroemde bourgognewijnen en ontdekt u alles over de rijke wijncultuur die hier al sinds de Romeinse tijd heerst. Ook wandelt u door Beaune, hét wijncentrum van de streek, waar het beroemde Hôtel-Dieu nog altijd onderhouden wordt met de opbrengst van een wijnveiling!

Maar het is niet alleen de vermaarde wijn die uw vakantie kleurt. De route die wij voor u hebben uitgestippeld laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de Bourgogne zien. U bezoekt prachtige steden als Dijon en Autun, waar de glorietijd van het hertogdom Bourgondië lijkt te herleven, en dwaalt door sfeervolle straatjes in schilderachtige dorpjes. In het prachtige klooster van Fontenay ontvouwt het serene kloosterleven van weleer zich voor uw ogen en de befaamde romaanse abdijkerk van Vézelay doemt indrukwekkend op boven het groene landschap van de Morvan.

Deze autovakantie is synoniem met genieten: genieten van prachtige rijke kunst, een groots verleden en de meest prestigieuze wijnen. Gaat u dit jaar leven als een god in… de Bourgogne?

Pluspunten
eigen vervoer
goed middenklassehotel
verblijf in de omgeving van Beaune
7x ontbijt en 2x diner
wijnproeverij in Château de Santenay
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Beaune, Autun en Dijon
Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay
château van Clos-de-Vougeot
Abbaye de Fontenay
Semur-en-Auxois
Flavigny-sur-Ozerain
natuurpark Morvan
Musée des Beaux Arts in Dijon
Hôtel-Dieu in Beaune
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij
Ten zuiden van Beaune liggen de prachtige wijnvelden van de Côte de Beaune. Hier proeft u de heerlijkste bourgogne-wijnen!

De reis in het kort

Naar Beaune in de Bourgogne
Beaune en toeren door de Côte d’Or naar château van Clos-de-Vougeot
Semur-en-Auxois, Abbaye de Fontenay en Flavigny-sur-Ozerain
Wijnroute in de Côte de Beaune naar Château de Santenay
Vézelay – natuurpark Morvan – Autun
Dijon, hoofdstad van Bourgondië
Vrije dag
Naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar de Bourgogne

Uw vakantie start met een mooie rit richting het zuiden. Via België en Luxemburg rijdt u het noorden van Frankrijk binnen. De route du soleil voert u vervolgens naar de Bourgogne. Onderweg ziet u het landschap veranderen; de vlakke Hollandse velden maken in de loop van de dag plaats voor rollende heuvels vol bossen, graanvelden, weilanden, Charolais-runderen, rivieren, kabbelende beken en uiteindelijk de wijngaarden van de Bourgogne. Aan het einde van de middag bereikt u de omgeving van Beaune, waar u de komende zeven nachten verblijft. (reisafstand ca. 725 km)

¡ Extra overnachting
Vindt u de rit naar de Bourgogne te lang voor een dag? Of wilt u uw vakantie in een rustiger tempo starten? Dan kunnen wij voor u een extra overnachting in het noorden van Frankrijk, bijvoorbeeld in Metz, boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 2: Beaune en toeren door de Côte d’Or

Er is geen betere plek om uw kennismaking met de Bourgogne te starten dan in het charmante middeleeuwse Beaune. Het door muren omgeven stadje is hét wijncentrum van de streek. Alles ademt hier wijn! Wanneer u door de sfeervolle straatjes dwaalt, komt u verschillende wijnhuizen tegen, waar u wijn kunt proeven en kopen. Een wijnmuseum kan natuurlijk niet ontbreken. Hier leert u alles over wijn: de geschiedenis van de wijnstok, de wijnbouw, het maken van de kuipen en de beroemde tastevins (proefnapjes). En toch is het niet de wijn waarvoor velen Beaune bezoeken. De highlight van de stad is het 15e-eeuwse Hôtel-Dieu, dat meer dan 500 jaar diende als gastenhuis voor armen en zieken. Het veelkleurige dak van geglazuurde pannen in rood, groen, geel en zwart is adembenemend en de armenslaapzaal (chambre des pauvres) met de kleine bedden langs de wanden is erg bijzonder. Wandel ook de romaans-gotische Collégiale Notre-Dame de Beaune binnen, waar in het koor een prachtige serie wandkleden uit de 15e eeuw over het leven van Maria hangt. In de middag verlaat u Beaune voor een heerlijke rit door de beroemde Côte d’Or, een zeer prestigieus wijngebied waar al sinds de Romeinen wijnstokken staan. Door het heuvellandschap dat bezaaid is met wijngaarden en kleine dorpjes rijdt u richting Clos-de-Vougeot. Onderweg kunt u stoppen in Aloxe Corton, waar volgens de overlevering Karel de Grote al een wijngaard had. Ook Nuits-Saint-Georges, waar al 1.000 jaar wijn wordt geproduceerd, is een aanrader. De gelijknamige rode wijn is beroemd sinds de lijfarts van Lodewijk XIV de koning een dagelijks glas voorschreef. Uw wijntoer eindigt bij het fameuze Bourgondische château van Clos-de-Vougeot. In deze sfeervolle entourage krijgt u tijdens een rondleiding een goed beeld van het proces dat uiteindelijk leidt tot de fijnste grand crus van Frankrijk. (reisafstand ca. 120 km)

¡ Extra
U kunt op deze dag in Beaune de beroemde streekwijnen zelf proeven. U wandelt door de uitgestrekte wijnkelders, ontdekt hun historie en proeft enkele rode en witte bourgognewijnen.

dag 3: Semur-en-Auxois, Abbaye de Fontenay en Flavigny-sur-Ozerain

Vandaag verkent u de Bourgogne ten noordwesten van Beaune. Uw eerste stop is het pittoreske Semur-en-Auxois, dat hoog boven op een rots ligt. Het vestingstadje wordt omgeven door de rivier Armançon, waardoor het een idyllisch karakter heeft. Wandel het historisch centrum binnen via een van de oude stadspoorten en dwaal door sfeervolle straatjes over fraaie pleinen en langs vakwerkhuizen en stadspaleizen. Hierna rijdt u naar de Abbaye de Fontenay, een van de oudste én fraaiste cisterciënzerkloosters in heel Europa! De abdij werd in 1118 gesticht door de heilige Bernardus en is een afspiegeling van de geest van de kloosterorde. De sobere romaanse kerk, de fraaie kloostergangen en het eenvoudige kapittelhuis geven een prachtig beeld van het leven in een middeleeuws klooster. In de middag bezoekt u Flavigny-sur-Ozerain, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk! Dit hoog gelegen dorp heeft zijn originele middeleeuwse sfeer goed weten te bewaren. Hét ideale decor voor de film ‘Chocolat’ met Juliette Binoche en Johnny Depp. Wandel door de schilderachtige straatjes en stop op het Place de l’Église voor een kop koffie of een glas wijn. Bezoek ook de oude abdij, waar als sinds de 16e eeuw de in Frankrijk beroemde anijssnoepjes Anis de Flavigny worden gemaakt. Een leuke souvenir voor de thuisblijvers! (reisafstand ca. 185 km)

dag 4: Wijnroute in de Côte de Beaune

Ten zuiden van Beaune liggen de prachtige wijnvelden van de Côte de Beaune, land van de Chardonnay, de bekendste droge witte wijnen van de wereld. In de zacht glooiende heuvels liggen weelderige dorpjes en particuliere wijnhuizen gescheiden van elkaar door strakke rijen wijnranken. Volg de D973 van Pommard via Volnay, Meursault en Saint-Aubin tot aan Santenay en geniet van de typische wijnarchitectuur met mooie kalkstenen huizen, robuuste kastelen en middeleeuwse kerkjes. Maak regelmatig een fotostop om de betoverende vergezichten vast te leggen; hier vindt u de fraaiste plaatjes van de Bourgogne! Uw laatste stop op de wijnroute is Santenay. Het plaatsje ligt op een kruispunt van verschillende fiets- en wandelpaden in de streek. Het middeleeuwse Château de Santenay, ooit één van de vele bezittingen van de Bourgondische hertog Filips de Stoute, behoort tot de beroemdste wijndomeinen van de Bourgogne. Tijdens een rondleiding hoort u alles over de geschiedenis van het wijnbedrijf, waarna u verschillende wijnen kunt proeven. (reisafstand ca. 75 km)

¡ Extra
Wilt u vandaag de Côte de Beaune op een andere manier verkennen? U kunt met een wijngids vanuit Pommard een fietstocht maken door dit fraaie wijngebied.

dag 5: Vézelay, natuurpark Morvan en Autun

Net als de grote schare middeleeuwse pelgrims voor u reist u op deze dag naar Vézelay. Al van verre ziet u de beroemde basilique de la Madelaine op een rots liggen. Maak onderweg zeker een fotostop! Rondom de magnifieke kloosterkerk, waar in de middeleeuwen de beenderen van Maria Magdalena werden vereerd, ligt het schilderachtige dorpje Vézelay. Door de steile straatjes langs winkeltjes, galerietjes en cafés wandelt u omhoog naar de romaanse abdijkerk Vézelay. Neem uitgebreid de tijd om de basiliek te bewonderen, het is voor velen een hoogtepunt van de vakantie. Loop ook naar de achterzijde voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Hierna rijdt u door het schilderachtige landschap van de Morvan richting Autun. Dit beschermde natuurgebied is een ideale omgeving voor een picknick of een wandeling. U sluit de dag af in een van de oudste Bourgondische steden. U rijdt Autun binnen via de Porte d’Arroux uit de 1e eeuw na Christus, die herinnert aan de Romeinse oorsprong van deze stad. Vanaf het Place Champ du Mars wandelt u zo het oude centrum in naar de 12e-eeuwse kathedraal Saint-Lazare. In de gezellige straatjes met vakwerkhuizen rondom de kathedraal vindt u cafés, winkeltjes en antiekzaakjes. Een prima plek om te vertoeven! (reisafstand ca. 255 km)

dag 6: Dijon, hoofdstad van Bourgondië

De hoofdstad van de Bourgogne mag natuurlijk niet ontbreken op uw ontdekking van deze Franse streek. In het elegante Dijon herleeft de tijd van het hertogdom Bourgondië, dat zich op het hoogtepunt uitstrekte tot in Nederland! Tijdens een wandeling door het aangename centrum ziet u de sporen van dit roemruchte verleden. Centraal in het hart van de stad ligt het voormalige paleis van de hertogen van Bourgondië, waarin nu het Musée des Beaux-Arts is gevestigd. In de prachtige Salle des Gardes staande graven van Filips de Stoute en Jan zonder Vrees, hoogtepunten van de 15e-eeuwse beeldhouwkunst! Maar er is meer moois! In de Rue Verrerie, een straatje in de oude koopmanswijk, bewondert u vele middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de verschillende hôtels particulier van rijke inwoners vragen uw aandacht. Wilt u niets missen? Volg dan het ‘Parcours de la Chouette’, de route van de uil van het VVV van Dijon die u langs 22 bezienswaardigheden voert! Genoeg cultuur voor vandaag? Ga dan op zoek naar de beroemde streekproducten van Dijon: mosterd, wijn en crème de cassis. In de Rue de la Liberté en de zijstraten kunt u heerlijk winkelen. Genieten op een terras van een lekkere streekwijn is natuurlijk ook een must! (reisafstand ca. 150 km)

dag 7: Bourgondisch genieten

Op deze laatste dag van uw vakantie kunt u uw eigen plan trekken. Brengt u nog een bezoek aan Beaune om heerlijk door de kleine straatjes te dwalen? Heeft Dijon uw hart veroverd en vereert u deze stad met een tweede bezoek? Of toert u nog een keer door de prachtige wijngebieden van de Bourgogne zodat u nog een paar heerlijke flessen van deze godendrank kunt inslaan… Wat uw plan vandaag ook is, u zult zeker genieten!

dag 8: Terug naar huis

Helaas is er een einde gekomen aan uw vakantie in la douce France. U verlaat de prachtige Bourgogne en rijdt met veel prachtige herinneringen en wellicht een aantal mooie flessen wijn in uw kofferbak noordwaarts, terug naar huis. (reisafstand ca. 725 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Man met wijn, Spanje
Wijnproeven in Beaune
Ontdek de mooiste bourgognewijnen
Duur: ca. anderhalf uur
Prijs: € 18,- per persoon
Inclusief tour op eigen gelegenheid door de kelders en proeverij van 7 wijnen.
In Beaune kunt u de beroemde streekwijnen zelf proeven. U wandelt door de uitgestrekte wijnkelders en ontdekt via video’s hun historie. De wandeling eindigt met een proeverij van 7 wijnen, waaronder in ieder geval 3 rode en 3 witte bourgognewijnen.
Pommard, Bourgogne, Frankrijk
Fietstocht Côte de Beaune
Fietsen door de wijnvelden
Duur: een halve dag
Prijs: € 39,- per persoon
Inclusief lokale Engelssprekende gids, een fiets en een wijnproeverij.
Het is mogelijk om een (picknick)lunch bij te boeken.
Wilt u de Côte de Beaune op een andere manier verkennen, dan is een fietstocht absoluut een aanrader. Samen met een gids, die verstand heeft van wijn, fietst u vanuit Pommard door dit fraaie wijngebied. Deze tour neemt u mee naar het hart van de bekende wijngaarden van de Bourgogne te ontdekken. U fietst door typische dorpjes, tussen mooie stenen huizen en kleine ommuurde wijngaarden. Natuurlijk bezoekt u ook een wijnhuis en proeft u enkele heerlijke bourgognewijnen.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakanties maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Frankrijk soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat zeker op de binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Hotel

Wij hebben voor u een sfeervol hotel in de omgeving van Beaune geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve accommodatie(s).

Hotel Manoir Bonpassage, Thury, Frankrijk
Hotel Manoir Bonpassage - Thury
Hotel Manoir Bonpassage is gevestigd in het hart van de Bourgogne aan de rand van het dorpje Thury, dat ligt tussen Beaune (ca. 35 km) en Autun (ca. 25 km). Dit kleinschalige charmehotel is gevestigd in een manoir uit 1850 en heeft een buitenzwembad en een terras. In de sfeervolle eetkamer of op het terras kunt u genieten van een heerlijk diner met daarbij uiteraard een passende wijn. Dit hotel beschikt over over comfortabele kamers, alle voorzien van een eigen badkamer met een bad of een douche en een toilet. In hotel Hotel Manoir Bonpassage geniet u van een aangenaam en heerlijk rustig verblijf in één van de meest geliefde streken van Frankrijk, op zowel gastronomisch als cultuurhistorisch en landschappelijk vlak.

Bekijk de website van Hotel Manoir Bonpassage

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Verblijf in een middenklassehotel in de omgeving van Beaune.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt. Op twee avonden is het diner in het hotel ook inbegrepen.
Rondleiding en wijnproeverij in Château de Santenay.
Reisbeschrijving met Beaune, Autun, Dijon, Sainte-Marie-Madeleine van Vézelay, château van Clos-de-Vougeot, Abbaye de Fontenay, Semur-en-Auxois, Flavigny-sur-Ozerain en het natuurpark Morvan.
Toeristenbelasting.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten extra in de Bourgogne. Ook kunnen wij uw heen- of terugreis met een extra overnachting en route uitbreiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.