050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Toeren tussen wijngaarden en middeleeuwse stadjes

Op slechts zo’n vijf uur rijden van Nederland in het noordoosten van Frankrijk ligt de Champagnestreek, het ‘rijk’ van de duurste wijnen ter wereld. In een glooiend landschap met gele velden vol zonnebloemen en wuivend graan staan de wijnstokken fier op een rij. Talloze champagnehuizen, van charmant klein tot wereldberoemd, maken hier vol trots de enige echte bubbels. En die trots is niet ongepast als u naar de eeuwenoude traditie en historie kijkt van een mousserende wijn waar koningen en edelen in vroeger tijden en de sterren van nu dol op zijn. De wijnboeren laten u maar al te graag hun champagne proeven.

De vriendelijke Champagnestreek is een uitgelezen plek om een weekje te genieten van het beste dat Frankrijk te bieden heeft. U dwaalt door middeleeuwse stadjes als Troyes en Châlons-en-Champagne met veelkleurige vakwerkhuizen en de mooiste kerken, ontdekt de geboorteplaats van de champagne in Hautvillers en bezoekt in het pittoreske Essoyes het woonhuis van Pierre-Auguste Renoir. U zult zeker begrijpen waarom deze impressionistische schilder verliefd is geworden op de Champagne… Natuurlijk staan de beide hoofdsteden van de streek ook op het programma van deze ontspannen autovakantie. Op de beroemde L'avenue de Champagne in Épernay bezoekt u de kelders van Moët et Chandon en proeft u een heerlijk glas champagne. En ook in het elegante Reims is de champagne nooit ver weg!

In het prachtige landschap van de Vallée de la Marne toert u langs de meanderende rivier, waar op de hellingen van de rechteroever talloze wijngaarden liggen. U zult regelmatig een fotostop maken! Daarnaast is er voldoende tijd om op een terrasje neer te strijken of om bij een kleine champagnehuis binnen te lopen voor een proeverij van de mooiste Blanc de Blancs. Ook de natuur roept! Trek de wandelschoenen aan en wandel in de vlakke vallei van de Marne, langs de heuvelachtige wijngaarden en door gezellige dorpjes. Tijdens deze autovakantie kunt u dicht bij huis genieten van het goede Franse leven. Ontdekt u met ons de Champagnestreek?

Pluspunten
eigen vervoer
sfeervol Bed & Breakfast
verblijf in de omgeving van Épernay
7x ontbijt
1x 5-gangendiner table d’hôtes
champagneproeverij in Épernay
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Épernay, Troyes en Reims
Châlons-en-Champagne
Route Vallée de la Marne
Abbaye de Saint Pierre d'Hautvillers
atelier en woonhuis Renoir in Essoyes
Charleville-Mézières
Châtillon-sur-Marne, Dormans en Château-Thierry
L'avenue de Champagne in Épernay
La Montagne de Reims
kathedraal van Reims
SRC-reisexpert Roelof
Roelof
SRC-reisexpert sinds 2023
Bijzonder aan deze reis: champagneproeverij
Op de beroemde L'avenue de Champagne in Épernay bezoekt u de kelders van Moët et Chandon en proeft u een heerlijk glas champagne!

Reisprogramma

Via la Montagne de Reims naar Épernay in de Champagne
+ lees meer
Hautvillers en Épernay
+ lees meer
Châlons-en-Champagne
+ lees meer
Essoyes en Troyes
+ lees meer
De hoofdstad van de Champagnestreek, Reims
+ lees meer
Route Vallée de la Marne
+ lees meer
Vrije dag
+ lees meer
Charleville-Mézières en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Champagne - autovakantie
1480 KM

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Frankrijk soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat zeker op de binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Bed & Breakfast | Chambres d’hôtes

We hebben voor u een sfeervolle Bed & Breakfast / chambres d’hôtes geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve accommodatie(s).

Hotel Maison Guy Charbaut in Mareuil-sur-Ay in Frankrijk
Hotel Maison Guy Charbaut - Mareuil-sur-Ay
Deze sfeervolle chambres d’hôtes is gevestigd in een prachtig champagnehuis, gebouwd in 1837 en grenzend aan het zijkanaal van de Marne. Het champagnehuis wordt al drie generaties lang gerund door een familie van wijnbouwers en hierdoor heerst er een knus, familiaal karakter. De tuin is een oase van groen, waar u comfortabel kunt zitten in de zon om te lezen, te kletsen of te genieten van de champagnes van het huis. Maison Guy Charbaut beschikt over 5 kamers, ieder voorzien van een douche en een toilet.

Bekijk de website van Maison Guy Charbaut
Inclusief
Verblijf in een Bed & Breakfast in de omgeving van Épernay.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Gastronomisch 5-gangendiner op een van de avonden tijdens de table d'hôtes.
Rondleiding en champagneproeverij bij Moët et Chandon in Épernay.
Toeristenbelasting.
Reisbeschrijving met Épernay, Troyes, Reims, Essoyes, Châlons-en-Champagne, Hautvillers, Route Vallée de la Marne en Charleville-Mézières.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten extra in de Champagne. Ook kunnen wij uw heen- of terugreis met een extra overnachting en route uitbreiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.