050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Middeleeuwse stadjes, befaamde champagnehuizen en klinkende namen

Reisleider Johan:
‘Weet u dat er elke twee seconden ergens ter wereld een champagnefles wordt ontkurkt? Dit bruisende gouden nectar dat schittert over de wereld, is de grote ster van de Champagnestreek. In het glooiende landschap wisselen charmante middeleeuwse stadjes, zonnebloemen, wuivend graan en talloze wijnvelden elkaar af. De wijnboeren laten maar al te graag hun champagne vloeien voor iedereen die dat wil. Die trots is niet ongepast als u naar de eeuwenoude traditie en historie kijkt van een wijn, waar koningen en edelen in vroeger tijden en de sterren van tegenwoordig zo dol op zijn.

SRC Reizen ontkurkt daarom graag op feestelijke wijze deze prachtige streek voor u! Vanuit Châlons-en-Champagne, het charmante hart van de Champagne, ontdekt u het schilderachtige Troyes, wandelt u over de stoere stadsmuren van Langres en ziet u het graf van de beroemde monnik Dom Pérignon in Hautvillers. In het pittoreske Essoyes dwaalt u door het woonhuis van Pierre-Auguste Renoir, in Reims bewondert u de wondermooie gebrandschilderde ramen van Marc Chagall en in Colombey-les-Deux-Églises maakt u kennis met generaal Charles de Gaulle. Een kleurrijke avondboottocht vol klank en licht over de grachten van Châlons-en-Champagne toont weer een heel ander gezicht van de Champagnestreek.

Uiteraard mag een dégustation niet ontbreken tijdens deze bubbelende reis. We gaan op bezoek bij een van de tophuizen om in de kelders een heerlijk glas champagne te drinken. Daarnaast is er voldoende tijd om op een terrasje neer te strijken en te genieten van het goede Franse leven. Ga mee en proef de Champagnestreek!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed centraal middenklassehotel
verblijf in Châlons-en-Champagne
5x ontbijt en 1x diner
champagneproeverij
avondboottocht Métamorph’eau’ses
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Épernay, Troyes en Reims
atelier en woonhuis Renoir in Essoyes
Châlons-en-Champagne
Langres en Hautvillers
Colombey-les-Deux-Églises
Memorial Charles de Gaulle
La Boisserie (huis De Gaulle)
Charleville-Mézières
kathedraal van Reims
Abbaye de Saint Pierre d'Hautvillers
L'avenue de Champagne in Épernay
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
In een van de beroemde champagnehuizen krijgen we een rondleiding door de kelders en proeven we een heerlijk glas bubbels!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Via het wijndorp Hautvillers naar het hotel in Châlons-en-Champagne
+ lees meer
Champagneproeven op de L'Avenue de Champagne in Épernay en boottocht in Châlons-en-Champagne
+ lees meer
Renoir in Essoyes en verkenning van schilderachtig Troyes
+ lees meer
Vestingstadje Langres en Charles de Gaulle in Colombey-les-Deux-Églises
+ lees meer
Stadswandeling Reims en bezoek aan de kathedraal
+ lees meer
Via Charleville-Mézières terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Proef de Champagne!
1830 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.