050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Oog in oog met de big five in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de wereld in één land. Van charmante dorpjes tot bruisende steden, van prachtige stranden, ruige bergen en wijngaarden tot wildparken waar u oog in oog staat met de big five: Zuid-Afrika heeft het! Er is meer dan natuurschoon: de veelbewogen geschiedenis heeft op vele plaatsen in het land prachtige bezienswaardigheden achtergelaten, en het land is vol met de kleurrijke cultuur van de vele Afrikaanse stammen, die het land de bijnaam de regenboognatie hebben gegeven.

Uw reis begint met een kennismaking met Kaapstad, een van de mooiste steden ter wereld. Via de prachtige en bekende glooiende wijnlanden, waar een bezoek aan een wijnkelder een must is, rijdt u via het historische stadje Swellendam naar de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn. Als u daarna afzakt naar de Indische Oceaan, volgt u de indrukwekkende Tuinroute naar het bekende Addo Elephant Park, waar u deze kolos en ander groot wild kunt spotten. U eindigt deze prachtige individuele reis in Port Elizabeth.

De route van deze fly drive voert u in uw huurauto langs de hoogtepunten van het schitterende én toegankelijke Zuid-Afrika. We hebben voor u een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit land ontdekt. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. Zo ontdekt u dit prachtige deel van Afrika op uw eigen manier. U overnacht vaak op fraaie locaties, in of bij koloniale stadjes of midden in de natuur! Ontdek de veelzijdigheid van Zuid-Afrika!

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
10 dagen huurauto met gps
toeristenklassehotels
11x ontbijt
2 nachten Oudtshoorn
2 nachten Addo Elephant National Park
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kaapstad en Stellenbosch
Oudtshoorn en Knysna
Tsitsikamma-natuurreservaat
Addo Elephant National Park
Wijnroute en Tuinroute
Port Elizabeth en Swellendam
Kaapse schiereiland en Kaap de Goede Hoop
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: 2 nachten Addo Elephant N.P.
Het luxueuze Addo Palace gaat helemaal op in de natuur van het Addo Elephant Natonal Park: een perfecte plek om tot rust te komen én om de big five te spotten!

De reis in het kort

Amsterdam – Kaapstad
Kaapstad
Rondrit Kaapse schiereiland en Kaap de Goede Hoop
Kaapstad – Stellenbosch
Stellenbosch – Swellendam
Swellendam – Oudtshoorn
Oudtshoorn
Oudtshoorn – Knysna
Tsitsikamma-natuurreservaat
Knysna – Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park
Addo – Port Elizabeth – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kaapstad

U vliegt van Amsterdam naar Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hij geeft u alle documenten die u nodig heeft voor uw fly drive. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht.

dag 2: Kaapstad

Kaapstad is een van de mooiste steden van de wereld. De ligging aan de baai met op de achtergrond het onmiskenbare silhouet van de Tafelberg is een bekend en overweldigend plaatje. Kaapstad is een stad met twee gezichten. De stad is zowel westers als Afrikaans. De Nederlandse en Engelse overheersing zijn nog duidelijk zichtbaar in de Hollandse en Victoriaanse architectuur. Vandaag kunt u deze heerlijke stad verkennen. Er is genoeg te doen! (reisafstand ca. 35 km)

dag 3: Kaap de Goede Hoop

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw hotel. U kunt op deze dag een mooie rondrit over het Kaapse schiereiland maken en tevens een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop. Het schiereiland waar Kaapstad op ligt is een prachtig gebied met schitterende flora en fauna. Onderweg kunt u verschillende plaatsen aandoen. U begint bij het gezellige vissersplaatsje Hout Bay en rijdt via Chapmans Peak Drive naar Cape Point. In het natuurpark van Kaap de Goede Hoop, op de zuidelijkste punt van het schiereiland, heeft u kans om bavianen, struisvogels, blesbokken en andere wilde dieren te zien. Daarna rijdt u via het marinestadje Simon’s Town terug naar Kaapstad. In Boulders Beach kunt u de ezelspinguïns zien, die hier leven. (reisafstand ca. 140 km)

¡ Voorverlenging Kaapstad
Wilt u langer genieten van een van de mooiste steden ter wereld? Dan kunt u een of meerdere extra overnachtingen in deze stad bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 4: Kaapstad – Stellenbosch

Vanuit Kaapstad rijdt u via de Sir Lowry’s Pass naar de achterliggende wijnstreek. Bovenop de pas kijkt u uit over False Bay en kunt u een laatste blik op Kaapstad werpen. U rijdt door naar de schitterende wijnstreek met historische plaatsjes als Franschhoek en Stellenbosch. Stellenbosch is aan het einde van de 17e eeuw gesticht door de Nederlander Simon van der Stel. Het is een van de oudste en best bewaarde stadjes van Zuid-Afrika met historische gebouwen in Nederlandse, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. De eiken die hier groeien zijn uit Europa geïmporteerd. Het hout ervan werd vroeger gebruikt voor de wijnvaten. Stellenbosch is namelijk een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De mooiste gebouwen vindt u in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein) en in het Dorpsmuseum (openluchtmuseum). U kunt hier het Burgerhuis bezoeken, waarin een VOC-museum is gevestigd. Ook staat hier Het Schreuderhuis, de oudste stadswoning in heel Zuid-Afrika. De bekendste universiteit van Zuid-Afrika is hier ook gevestigd. Daardoor is Stellenbosch een levendige studentenstad. Niet alleen Stellenbosch is het waard om te bezichtigen: ook de diverse omliggende historische plaatsjes als Franschhoek en Paarl zijn erg mooi. U overnacht net buiten Stellenbosch. (reisafstand ca. 70 km)

dag 5: Stellenbosch – Swellendam

Vanuit Stellenbosch zijn er twee routes die naar Swellendam leiden. De noordelijke route via Paarl en Worcester is volgens velen de mooiste. Dit gebied bestaat uit schitterende landschappen met hoge kliffen, kristalheldere stroompjes en een overvloed aan bomen. Het gebied rond Paarl, Wellington, de Breede Rivier Valley, Klein Karoo en de Langkloof is daarmee een van de meest diverse regio’s van Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u een stop maken bij een van de wijngaarden waar u onderweg langskomt om de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven. Het agrarische landschap rondom het charmante plaatsje Swellendam, waar u de komende nacht verblijft, markeert het begin van de Tuinroute. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen. Deze stad is de op twee na oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. Swellendam werd in 1747 gesticht door Nederlandse kolonisten. De kerken, huizen en andere gebouwen zijn dan ook gebouwd in Kaap-Hollandse stijl. In en om Swellendam is genoeg te doen! Als u voor cultuur gaat, kunt u het Drosty Museum bezoeken. Dit is een van de mooiste musea van het land en bestaat uit verschillende gebouwen verspreid door de stad. In dit museum keert u terug in de tijd en ziet u hoe men in de 18e en 19e eeuw leefde. Of gaat u op zoek naar de bijzondere bontebok, een antilope, in het park Bontebok? U kunt hier met uw eigen auto op safari. U heeft kans om, behalve de bontebok, andere soorten antilopen en zebra’s te zien. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een paradijs. (reisafstand ca. 195 km)

dag 6: Swellendam – Oudtshoorn

Nadat u afscheid heeft genomen van Swellendam, rijdt u via Route 62 naar Oudtshoorn. Onderweg reist u over schitterende bergpassen en langs pittoreske plaatsjes. Het landschap wordt hier droger en minder groen: u bent in het halfwoestijngebied van de Kleine Karoo. Het zal u opvallen dat er nauwelijks bomen groeien. Dit is een schril contrast met de eerste dagen van deze reis. Oudtshoorn is vooral bekend om de struisvogelboerderijen. De struisvogels zijn een toeristische attractie en een bezoek aan een van de farms is dan ook zeker een aanrader. De boerderijen floreerden aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Vooral de veren van de vogel waren toen zeer geliefd. Nu worden de struisvogels vooral gehouden om het vlees, het leer en de reusachtige eieren. Ook de Cango Caves zijn een bezoek absoluut waard. Deze grotten, die 20 miljoen jaar oud zijn, liggen in de Swartberg Mountains, ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn. U zult versteld staan van de prachtige zalen in de kalkstenen rotsen. Al vanaf de vroege steentijd werden de grotten bewoond door mensen. U verblijft twee nachten op een schilderachtige locatie, net buiten Oudtshoorn. (reisafstand ca. 225 km)

dag 7: Oudtshoorn

U kunt op deze dag verder kennismaken met deze prachtige stad en haar omgeving. Niet ver van Oudtshoorn liggen de Swartberg Mountains, waar het heerlijk wandelen is. Er zijn ook meerdere wijngaarden rond de stad: enkele van de beste Zuid-Afrikaanse portwijnen worden geproduceerd in de omgeving van Oudtshoorn.

dag 8: Oudtshoorn – Knysna

Na een rit over de adembenemende Outeniqua Mountain Pass rijdt u naar Knysna, een stadje aan de Tuinroute. Deze route is een schilderachtig gebied langs de zuidkust van Zuid-Afrika, van het vissersdorp Hermanus in de West-Kaap tot de havenstad Port Elizabeth in de Oost-Kaap. Aan deze Tuinroute heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en koele winters. Door de relatief warme zeestromen van de Indische Oceaan is het hier vrijwel nooit echt koud. Vooral in de Zuid-Afrikaanse winterperiode valt hier veel regen, wat in combinatie met de fijne temperaturen een vruchtbaar en groen gebied als resultaat heeft. Het kustplaatsje Knysna ligt genesteld tussen uitgestrekte bossen en een lagune. Deze lagune biedt ruimte aan een van de weinige oesterkwekerijen die zo dicht bij de kust liggen. De oesters in Knysna behoren tot de smakelijkste oesters ter wereld. Wellicht een dinertip voor de avond? Op de westelijke arm van de ingang van de lagune ligt het Featherbed Nature Reserve. Hier kunt u een wandeling maken door een prachtig bosgebied. U verblijft twee nachten in de buurt van Knysna. (reisafstand ca. 130 km)

dag 9: Tsitsikamma

U maakt kennis met de schoonheid van het Tsitsikamma-natuurreservaat met zijn diepe ravijnen, bossen, rivieren en vele vogelsoorten. In het reservaat kunt u een korte wandeling maken naar de beroemde hangbruggen. (reisafstand ca. 120 km)

dag 10: Knysna – Addo Elephant National Park

Via het pittoreske Plettenberg Bay, Humansdorp en Port Elizabeth rijdt u naar het Addo Elephant National Park. Het oorspronkelijke gedeelte van het park is in 1931 gesticht om een veilige haven te bieden voor de weinige (11) overgebleven olifanten uit de omgeving. Nu zijn hier zo’n 500 olifanten te bewonderen! U kunt hier een safari maken in een park waar, behalve de olifant, ook de rest van de big five leeft: de leeuw, de neushoorn, de buffel en het luipaard. De term slaat niet op de grootte van de dieren (een giraffe is bijvoorbeeld groter): het gaat om de dieren die het moeilijkst tijdens de jacht te doden zijn. Met uw eigen auto kunt u in het park op zoek naar de big five en alle overige dieren die hier voorkomen. Er leven hier onder andere ook antilopen, hartebeesten, zebra’s, hyena's en de beschermde ‘vlerkloze mestkever’, een endemische soort van deze regio die vooral in dit park te vinden is. U verblijft twee nachten in een privéreservaat op de grens van Addo. (reisafstand ca. 360 km)

dag 11: Addo Elephant National Park

U kunt een volledige dag doorbrengen in het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. Er is genoeg te zien! Niet alleen de fauna is indrukwekkend: Addo beslaat ongeveer 180.000 hectare en omvat verschillende landschapstypes, van de droge Karoo in het noorden die overgaat in riviervalleien tot aan het grootste aaneengesloten kustduinengebied ter wereld.

dag 12: Addo – Port Elizabeth – Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u via Johannesburg terug naar Nederland. (reisafstand ca. 110 km)

dag 13: Aankomst in Nederland

U landt op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM vanaf Amsterdam. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw offerte-aanvraag kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kaapstad10:15 - 22:40 uur
Port Elizabeth - Johannesburg16:20 - 17:55 uur
Johannesburg - Amsterdam23:55 - 10:20 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto inbegrepen (Ford Fiesta of gelijkwaardig) met airconditioning en verzekeringen. U kunt tegen een meerprijs een upgrade naar een ruimere auto boeken. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Zuid-Afrika niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels en -accommodaties. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Six on Scott Guesthouse in Gardens, Kaapstad (Zuid-Afrika)
Guesthouse Six on Scott Guesthouse - Kaapstad
Het monumentale Victoriaanse Six on Scott Guesthouse ligt op een centrale plek, midden in Gardens in Kaapstad. De accommodatie beschikt over een lounge met een bar en een zonnig terras. Eveneens kunt u in het gehele guesthouse gebruikmaken van gratis wifi. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en een gedeeld balkon.

Bekijk de website van Six on Scott Guesthouse
Rivierbos Guesthouse in Stellenbosch, Zuid-Afrika
Guesthouse Rivierbos - Stellenbosch
Het Rivierbos Guesthouse ligt aan de rivier in Stellenbosch. Het guesthouse beschikt over een buitenzwembad, een charmante tuin en er zijn gratis parkeerplaatsen. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een koelkast, een koffie/theemaker, een flatscreen-tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Rivierbos Guesthouse
Aan de Oever in Swellendam, Zuid-Afrika
Guesthouse Aan de Oever - Swellendam
Aan de Oever ligt aan de voet van de Langeberg Mountains en aan de oever van de Koornlands rivier. De accommodatie ligt vlak bij het nationaal park Bontebok en beschikt over een zwembad en een tuin waarin veel verschillende vogelsoorten te vinden zijn.

Bekijk de website van Aan de Oever
Hlangana Lodge Oudsthoorn, Zuid-Afrika
Lodge Hlangana - Oudtshoorn
Welkom in een van de prettigste kleine lodges is Zuid-Afrika. Hlangana Lodge is perfect gelegen aan de stille rand van Oudtshoorn maar wel op loopafstand van restaurants. Elke kamer van deze lodge heeft een eigen veranda met uitzicht op de exotische tuin.


Bekijk de website van Hlangana Lodge
Bamboo Guesthouse in Knysna, Zuid-Afrika
Guesthouse Bamboo - Knysna
Het Bamboo Guesthouse ligt langs de tuinroute en ligt in de plaats Knysna. Dit guesthouse beschikt over een eetzaal, een terras en een zoutwaterzwembad. De kamers beschikken over douche/toilet, tv, een kluisje en uitzicht op de tuin.
Addo Palace, Zuid-Afrika
Hotel Addo bush Palace - Addo
Addo Palace ‘Ndebele Bush Lodge’ is een luxe accommodatie in een spectaculair en rustgevend privéreservaat op de grens van het bekende Addo Elephant National Park. De lodge is zo ontworpen dat hij volledig op gaat in de omgeving. Uw verblijf in Addo Palace ‘Ndebele Bush Lodge’ is er een van kwaliteit en comfort: de lodge is ervoor gemaakt om u het luxe ‘verwengevoel’ te geven. U verblijft in een zgn. Bush Hut.

Bekijk de website van Addo Palace

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kaapstad met KLM.
Vlucht Port Elizabeth – Johannesburg met KLM.
Vlucht Johannesburg – Amsterdam met KLM.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
10 dagen vervoer in een huurauto inclusief alle verzekeringen.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis met een of meerdere nachten verlengen in Kaapstad. Ook kunt u deze reis combineren met de individuele reis ‘Oosten van Zuid-Afrika’. Kijk daarvoor bij de reis 'Zuid-Afrika compleet'. Hieronder vindt u informatie over de verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Voorverlenging Kaapstad
Na uw eerste nacht in Kaapstad kunt u uw verblijf met één of meerdere nachten verlengen in het prachtige Kaapstad. U heeft de keuze uit twee verschillende hotels. De rest van het programma schuift vervolgens een of meerdere dagen op.

Kaapstad
Het prachtige Kaapstad verdient uiteraard ook een uitgebreid bezoek. Kaapstad is een heerlijk en Europees aandoende stad met een Afrikaans sausje. Tijdens deze voorverlenging kunt u Kaapstad in uw eigen tempo te bezichtigen. In en om de stad zijn diverse bezienswaardigheden. U kunt naar het strand van het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse vasteland gaan: Kaap de Goede Hoop. Of geniet u hoog boven de stad van het prachtige uitzicht vanaf de iconische Tafelberg? Vanuit het dal pendelen kabelbanen op en neer. Echte sportievelingen kunnen de berg ook te voet beklimmen. Vanuit het historische hart van de haven, het Victoria & Alfred Waterfront, vertrekken bootjes naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.