050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Jessy

SRC-Reisleidster Jessy

Roma non basta una vita, zegt men wel eens: Voor Rome is een leven niet genoeg. In elke hoek en in elk steegje vind je iets nieuws. Ook wanneer je er, net zoals ik, heel wat van je dagen gesleten hebt. In het Italiaans verwijst het woord storia naar zowel geschiedenis als verhalen; prachtig vind ik dat.

Want Rome, en geheel Italië, bevindt zich op het snijvlak van beide. Achter elke kerk, elke ondergrondse gang, alle flarden van mooie Italiaanse conversaties tot het doorleefde gezicht van de barista die je cappuccino inschenkt, zit een verhaal. Deze fascinatie voor verhalen zorgde ervoor dat ik geschiedenis studeerde, zowel in Nijmegen als in Rome, en ligt aan de basis van mijn beroep als geschiedenisdocente in Maastricht. Elk vrij moment grijp ik daarnaast aan om inspiratie op te doen, daar waar de geschiedenis op straat ligt: in Rome, op Sicilië of in Griekenland, waar ik mij gezien mijn fascinatie voor mythologie als een vis in het water voel.

Voor SRC neem ik met heel veel liefde groepen mee op ontdekkingsreis door de eeuwige stad of over de prachtige Griekse eilanden, waar Delos telkens weer kippenvel bezorgt. Het mooie van gids zijn op deze bijzondere plekken is dat de eeuwenoude verhalen over macht, leven en gewin nog steeds actueel zijn, sterker nog: dat ze van toepassing zijn op ieder van ons. Salute, op herinneringen die eeuwig zijn!

Bestemmingen: Italië, Griekenland, Jordanië, Groot-Brittannië
Webblog: Merakis

Jessy
Reisleidster sinds 2017

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Antiek Griekenland
Zaterdag 01 juni 2019
8 dagen
1098,-Boek
Devon & Cornwall
Vrijdag 19 juli 2019
8 dagen
1319,-Boek
Noord-Griekenland en Corfu
Zondag 08 september 2019
9 dagen
1139,-Boek
De Cycladen
Zondag 15 september 2019
8 dagen
1298,-Boek
Proef Sicilië
Donderdag 10 oktober 2019
8 dagen
998,-Boek
Mooiste musea Noord-Frankrijk
Vrijdag 18 oktober 2019
3 dagen
329,-Boek
Kunst in Zwitserse Musea
Woensdag 23 oktober 2019
5 dagen
679,-Boek
Metz, Nancy en Straatsburg
Donderdag 31 oktober 2019
5 dagen
529,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Jessy

Erice: een mythologische liefde op Sicilië
Door reisleider Jessy | 19-04-2019
De liefde voor Sicilië kan mij overspoelen. Met name wanneer ik met groepen het hooggelegen Erice bezoek, de stad van de liefde. Liefde gaat door de maag. De chauffeur vraagt me een dolci uit Erice mee te nemen: een genovese. Per kabelbaan maken we de reis naar het middeleeuwse stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Marhabaan bikum fi al’urdin – welkom in Jordanië
Door reisleider Jessy | 12-04-2019
Welkom geheten word je overal in Jordanië. Gepaard met een glimlach en vaak ook dampende thee. De shei is sterk en zoet en wordt geschonken in glaasjes met een gouden rand. Het welkom is zoet; waar dan ook in Jordanië. Te midden van alle onrust in het Midden-Oosten is het land een baken van veiligheid en gastvrijheid. Rijdend door het Bijbelse landschap wordt met flarden duidelijk waar deze gastvrijheid vandaan komt.
Insidertips de Cycladen
Door reisleider Jessy | 27-03-2019
Toen ik voor het eerst naar Griekenland ging, had ik een droombeeld van hoe dat land eruit zou zien. Naast stralend blauwe luchten en een heerlijk zonnetje dacht ik aan kleine witte huisjes en kerkjes, vrolijk gekleurde bloemetjes, charmante straatjes, gezellige terrasjes en ontzettend lekker eten… Zal ik u wat vertellen? Dat vindt u allemaal op de Cycladen! Deze eilanden in de azuurblauwe Egeïsche Zee zijn pareltjes.
(Weder)geboortes op de Cycladen
Door reisleider Jessy | 27-07-2018
Het is waarvoor ik terugkwam vandaag. Ondanks de hitte van juli, die de beklimming van de Kynthos net wat zwaarder maakt. Vanaf hier zie ik de Egeïsche zee, gevuld met eilanden. Mykonos, Paros, Naxos en Tinos weet ik inmiddels te onderscheiden van de 150 eilanden die zich in een cirkel rondom me gegroepeerd hebben. En alles draait om Delos. Letterlijk: sinds hier volgens de mythologie Apollo en Artemis werden geboren en Zeus vanaf dezelfde plek als waar ik nu sta de Kyklades, (letterlijk cirkel), als dank cadeau gaf.