050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Weergaloos natuurschoon in zuidelijk Afrika

Reisleider Neels:
‘Iedere keer als ik gasten mee mag nemen door deze landen in Zuidelijk Afrika prijs ik mij een gelukkig mens. Want dit is een avontuur vol ongelooflijke hoogtepunten! Van de onontdekte Noord- en Westkaap in Zuid-Afrika tot de immense zandduinen in Namibië, van de waterplaatsen vol wild in Etosha National Park tot de groene Okavangodelta in Botswana en van de olifanten in Chobe National Park tot de bulderende Victoria Falls in Zimbabwe; elke dag weer is een geweldige belevenis, die ik graag met mijn gasten ervaar!

Wat deze reis zo uniek maakt? De vele bijzondere excursies die inclusief zijn, de onvergetelijke ervaringen en de manier waarop u zorgeloos kunt genieten van dit betoverende stukje aarde. Zo gaan we in Etosha National Park, in de Okavangodelta én in Chobe National Park in open wagens op zoek naar leeuwen, neushoorns en veel meer wild. Dé manier om een safari te beleven! We maken een gamecruise over de Choberivier, waar zelfs olifanten zich tussen de krokodillen en nijlpaarden in het water wagen! Ook genieten we van de mooiste zonsondergang tijdens een tocht over de machtige Zambezirivier en strelen oesters en champagne onze smaakpapillen terwijl we tijdens een boottocht vanuit Walvisbaai op zoek gaan naar pelikanen en pelsrobben. Zo bijzonder!

Naast het overweldigende natuurschoon ontmoeten we de gastvrije bevolking, leren over de eeuwenoude tradities van de Himba en de San en bewonderen prehistorische rotstekeningen. In Zuid-Afrika komen we op wonderschone plekken, die nog niet ontdekt zijn door de massa en ook het uiterste noorden van Namibië staat op het programma, waar het gemoedelijke leven in de dorpjes aan ons voorbij trekt. En aan het einde van de dag praten we tijdens een goede maaltijd na over alles dat we beleefd hebben. Want in zuidelijke Afrika is het nooit saai! Dus, laat mij u welkom heten in het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent en ik weet zeker dat u met een koffer vol onvergetelijke herinneringen naar huis terugkeert! Baie welkom!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
vlucht Victoria Falls – Johannesburg
ruimbagage
middenklassehotels of -lodges
24x ontbijt, 2x lunch en 20x diner
game drive in Kgalagadi Transfrontier N.P.
game drive in 4x4 in Etosha N.P.
game drive in 4x4 Moremi-reservaat
mokoro-tocht in de Okavangodelta
game drive in 4x4 Chobe N.P.
boottocht in Chobe N.P.
boottocht in Walvisbaai
sunset cruise op de Zambezi
kennismaking Himba en San
bezoek rooibosboerderij
wijnproeverij
kofferservice
inclusief entreegelden nationale parken
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Sossusvlei en Deadvlei
Etosha N.P. en Chobe N.P.
Okavangodelta en Victoria Falls
Kgalagadi Transfrontier N.P.
Kalahari-woestijn en Augrabies Falls
Swakopmund en Walvisbaai
San-rotstekeningen Peet Alberts Koppie
Moremi-reservaat
Zambezi-rivier en Caprivistrook
onbekende West- en Noordkaap
Reisleider Neels
SRC-reisleider sinds 2014
We verkennen Chobe National Park niet alleen in een 4-wheel drive, maar ook met een boot. Vanaf het water hopen we olifanten, buffels en ander wild te zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zuid-Afrika
Reisleider Neels
Reisleider sinds 1996
SRC-Reisleider Charles
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Kaapstad en transfer naar het hotel
Van de Westkaap naar de Noordkaap: bezoek rooibosboerderij en naar Calvinia
Bezoek aan de spectaculaire watervallen van Augrabies Falls National Park
Wijnproeverij en naar het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier National Park
Game drive in de Kalahariwoestijn, optioneel in een 4-wheel drive (open wagen)
Naar Keetmanshoop in Namibië; bezoek Kokerbomenwoud en Giant’s Playground
Naar de magische sterrenhemels van Namib Naukluft National Park
Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon
Via de Kuisebpas naar Swakopmund
Boottocht met champagne en oesters vanuit Walvisbaai en vrije middag Swakopmund
Damaraland: via Moon Valley naar Khorixas
Prehistorische rotstekeningen van de San, kennismaking met de Himba en naar Etosha National Park
Verkenning van Etosha National Park in 4-wheel drives
Naar lodge aan de oostkant van Etosha National Park
Ontmoeting met de San-bevolking en naar de Caprivistrook
Vrije dag in Divundu
Naar Maun in Botswana; de toegangspoort tot de Okavangodelta
Game drive met een open wagen door het Moremi-reservaat
Verkenning van de Okavangodelta over het water in mokoro en optionele vlucht over de delta
Optionele excursie in 4-wheel drive naar de Makgadikgadi-zoutpannen, overnachting bij Nata
Naar Kasane met vrije tijd bij de lodge of optionele game drive door Chobe National Park
Verkenning van Chobe National Park per 4-wheel drive en een boottocht over de Choberivier
Naar Zimbabwe en boottocht bij zonsondergang over de Zambezi-rivier
Excursie naar de Victoria Falls, vrije middag en feestelijk afscheidsdiner
Vrije ochtend en transfer naar luchthaven voor vlucht naar huis, via Johannesburg
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kaapstad

We vliegen naar Zuid-Afrika, naar de moederstad van het land; het prachtige Kaapstad! Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht. We verblijven hier een nacht. (ca. 20 km)

Voorverlenging
Is dit uw eerste keer in Kaapstad? Vlieg dan zeker een paar dagen eerder naar Zuid-Afrika, zodat u de stad op eigen gelegenheid kunt verkennen. Bewonder het uitzicht vanaf de iconische Tafelberg, dwaal door de gekleurde straatjes van de wijk Bo Kaap, vaar naar het historische Robbeneiland, ga lekker eten aan het gezellige Waterfront en geniet van de schitterende stranden! Met de hop-on, hop-off bus reist u gemakkelijk door de stad en kunt u bij alle bezienswaardigheden uit- en weer opstappen. Vraag bij uw boeking naar de mogelijkheden.

dag 2: De onbekende West- en Noordkaap

We laten Kaapstad achter ons en reizen noordwaarts naar het minder bekende deel van de provincie Westkaap. We bezoeken het Elandsberg Eco Reserve, dat aan de voet van de ruige Cederbergen ligt en bekend is vanwege de productie van rooibosthee. We bekijken de plantage en krijgen inzicht in het productieproces en de unieke vegetatie van de Westkaap. Na de rondleiding mag er natuurlijk worden geproefd van de thee die hier wordt geproduceerd. Er is ook een klein winkeltje, waar u naast thee ook huidverzorgingsproducten kunt kopen. Voor de liefhebbers is het een ‘must’ om een pakje thee te kopen op de plek waar het zijn oorsprong vindt: het is de lekkerste! Hierna reizen we door naar het pittoreske Calvinia, gelegen in de grootste provincie van Zuid-Afrika; de Noordkaap. Het stadje, waar ons hotel staat, ligt op de grens van de Karoo en Namaqualand, waar na de eerste lenteregens (begin september) het droge zandlandschap omgetoverd wordt tot een kleurrijke bloemenzee; een wonder der natuur! (ca. 440 km)

dag 3: De spectaculaire Augrabies Falls

Dieper in de Noordkaap-provincie bewonderen we in het Augrabies Falls National Park de spectaculairste watervallen van Zuid-Afrika. De Khoi-bevolking noemden het ‘Aukoerebis’ of ‘place of great noise’, waar de naam Augrabies Falls van afgeleid is. In een kaal maandlandschap stort de Oranjerivier zich 56 meter naar beneden en wordt dan door een 18 kilometer lange granietkloof gejaagd, wat een oorverdovend lawaai veroorzaakt. We zien de watervallen vanaf verschillende uitzichtpunten en genieten van de schoonheid van het nationale park met haar unieke flora en fauna. Onze lodge, waar we een nacht verblijven, ligt vlak bij de ingang van het natuurpark. (ca. 440 km)

dag 4: Het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier National Park

In het zuiden van de beroemde Kalahariwoestijn ligt het Kgalagadi Transfrontier National Park, een uniek nationaal park dat de grenzen van Zuid-Afrika en Botswana overschrijdt en dat aan Namibië grenst. Het is een van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld, wordt door haar afgelegen ligging nog door weinigen bezocht en kent een bijzondere flora en fauna. In dit landschap met haar karakteristieke rode zandduinen, droge rivierbeddingen en kameeldoornbomen leeft onder andere de karakteristieke Kalahari-leeuw! Onderweg naar onze lodge, waar we twee nachten verblijven, maken we een stop in Kakamas. Het water van de Oranjerivier en de Afrikaanse zon zorgen hier voor het perfecte klimaat voor het produceren van heerlijke Noordkaapse wijnen, brandy en gin. Natuurlijk gaan we dit proeven! (360 km)

dag 5: De rode zandduinen van de Kalahariwoestijn

We maken met onze eigen touringcar een game drive door het Kgalagadi Transfrontier National Park en gaan in het bijzondere woestijnlandschap op zoek naar dieren, die een manier hebben gevonden in dit droge gebied met extreme temperaturen te overleven. Gnoes, hartebeesten, springbokken, maar ook cheeta’s, bruine hyena’s en grootoorvossen komen hier voor. En natuurlijk is er een kans de Kalahari-leeuw te zien. Het mannetje is met zijn zwarte manen een indrukwekkende verschijning! Het is ook mogelijk een optionele game drive in een open wagen te maken (kosten niet inbegrepen). Bij de lodge kunt u aan het eind van de dag genieten van een magische zonsondergang, die de lucht oranje en roze kleurt. (ca. 100 km)

dag 6: Naar Namibië

Staat u vanochtend vroeg op om de zonsopkomst vanuit uw chalet te bewonderen? Het is een geweldig schouwspel hoe de opkomende zon de kleuren van het woestijnlandschap doet veranderen. Na een rustige start bij de lodge vervolgen we onze weg. We laten Zuid-Afrika achter ons en reizen naar buurland Namibië, het voormalige Zuidwest-Afrika. Tot aan de Eerste Wereldoorlog was Namibië een Duitse kolonie, om daarna door Zuid-Afrika geregeerd te worden. Pas in 1990 werd het land onafhankelijk! Ons hotel staat in Keetmanshoop. In deze omgeving bezichtigen we het Kokerbomenwoud, waar enorme aloëplanten staan die tussen de 200 en 300 jaar oud zijn. Als de tijd het toelaat, gaan we ook nog naar Giant’s Playground, waar we bizarre rotsformaties zien die meer dan 160 miljoen jaar oud zijn. (ca. 340 km)

Tip! Het boek ‘Ik ben Hendrik Witbooi’ van Conny Braam vertelt het verhaal van een van de grootste vrijheidsstrijders van Afrika en geeft inzicht in een beladen deel van de geschiedenis van het huidige Namibië. Een indrukwekkend verhaal!

dag 7: Naar de Namib

De komende twee nachten verblijven we aan de rand van het Namib Naukluft National Park, een van de grootste reservaten van Afrika. We rijden door het prachtige landschap naar dit park, dat onder andere een deel van de Namib-woestijn en het Naukluft-gebergte omvat. Dit is een van de minst bevolkte, meest uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld. De sterrenhemel is hier dan ook magisch! (ca. 440 km)

dag 8: Het unieke duinlandschap van Sossusvlei

Tijdens onze vroege rit naar de Sossusvlei genieten we van de langzaam opkomende zon die het uitgestrekte landschap en de duinen in de verte steeds van kleur laat veranderen. De Sossusvlei is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier wordt hier omringd door ’s werelds hoogste zandduinen: enkele roodroze duinen hebben een hoogte van 325 meter! Dit gebied heeft een zeer korte regenperiode en kent daardoor een unieke flora en fauna. Ondanks de hoge temperaturen kunnen hier wel degelijk planten en dieren leven. Onder de weinige bomen genieten gems- en springbokken van de zeldzame schaduw. Liefhebbers kunnen een van de hoge duinen beklimmen. Een pittige klim via een steeds smaller wordende duinkam, maar met als beloning op de top een adembenemend uitzicht over het gebied! Ook bezoeken we Deadvlei. Deze spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. Daarnaast wordt er een stop gemaakt bij de Sesriem Canyon, waar we een korte wandeling maken. In de loop van de middag keren we terug naar de lodge, waar u kunt bijkomen van alle indrukken. (ca. 220 km)

dag 9: Naar Swakopmund

Op onze route naar Swakopmund zien we hoe de woestijn en de zee elkaar ontmoeten en hoe de koude zeestroom het gebied achter de kust uitdroogt. Onderweg zien we verschillende Welwitschia Mirabilis, die in het Afrikaans ‘tweeblaarkanniedood’ worden genoemd. Deze plantensoort komt alleen voor in de Namib-woestijn en in Zuid-Angola, en overleeft in dit extreem droge gebied door zeemist van de Atlantische Oceaan. Er zijn exemplaren die 2.000 jaar oud zijn! We verblijven twee nachten in Swakopmund. (ca. 380 km)

dag 10: Ontspannen boottocht Walvisbaai

Het contrast met de voorafgaande dagen is groot. Waar het in de woestijn droog, warm en stil was, is het hier een stuk frisser en levendiger. Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, maken we een boottocht door de lagune en de enige diepzeehaven van Namibië. Mogelijk zien we tijdens de tocht dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Tijdens de cruise wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. De middag is ter vrije besteding. Swakopmund heeft een gezellig centrum, dat zich perfect leent voor een middagje sfeer snuiven en winkelen. (ca. 80 km)

dag 11: Damaraland

In noordelijke richting reizen we naar Damaraland, een van de minst bevolkte gebieden van Afrika. Dit is het leefgebied van de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant. De dieren hebben zich perfect aangepast aan de onherbergzame omstandigheden van het indrukwekkende desolate landschap met zijn fascinerende rotsformaties en resten van prehistorische vulkanische activiteit. Via het bizarre maanlandschap van Moon Valley reizen we naar de omgeving van Khorixas voor de overnachting. (ca. 420 km)

dag 12: Rotstekeningen van de San en de karakteristieke Himba

Kaokoland is de regio waar de befaamde Himba wonen. Tijdens een bezoek aan deze halfnomaden krijgen we inzicht in hun unieke gebruiken en gewoonten. Vooral de vrouwen, met hun karakteristieke uiterlijk, springen in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor deze rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. In Kamanjab bekijken we prehistorische rotstekeningen van de San bij Peet Alberts Koppie. Hier bevinden zich tussen de 1.200 en 1.500 rotstekeningen van meer dan 2.000 jaar oud! Na ons bezoek rijden we naar de omgeving van het Etosha National Park, waar we drie nachten verblijven. De eerste twee nachten staat onze accommodatie vlak bij de Anderson Gate of in Outjo, ten zuiden van het nationaal park. De laatste nacht overnachten we in een accommodatie aan de oostkant, net binnen of buiten de grenzen van het park. (ca. 280 km)

dag 13: ‘De grote witte plaats van droog water’

Vandaag gaan we wild spotten in van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha National Park. Etosha betekent ‘grote witte vlakte van droog water’, een naam die verwijst naar de enorme zoutvlakte, de zogenaamde pan, die het middelpunt van het park vormt. In het park leven ruim 100 verschillende diersoorten en bijna 350 vogelsoorten. We brengen een volle dag in het park door en hopen vanuit onze 4-wheel drives (open wagens) in en rond de Etosha Pan olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en luipaarden te zien. (ca. 150 km)

dag 14: De oostkant van Etosha

Op deze dag reizen we naar onze lodge aan de oostkant, aan de rand van het nationale park. Zo verkennen we ook een ander deel van het natuurreservaat. Ook nu genieten we de hele dag van het rijke dierenleven in Etosha. (ca. 250 km)

dag 15: De San-bevolking

De legendarische San wordt gezien als de oudste bevolkingsgroep ter wereld. Ten noorden van de Kalahariwoestijn bevindt zich het zogenaamde ‘Bushmanland’, het oorspronkelijke leefgebied van het San-volk, dat tienduizenden jaren geleden al door heel zuidelijk Afrika trok. We bezoeken hier in Tsitntsabis een San-gemeenschap, waar we zien hoe de oorspronkelijke leefwijze en tradities en de moderne tijd elkaar raken. We leren meer over hun manier van leven, waar bij vooral aan de jachttechnieken aandacht wordt besteed. Ook horen we meer over de verschillende soorten planten die in de omgeving voorkomen en als voedsel en medicijn dienen. Na deze indrukwekkende ontmoeting vervolgen we onze weg naar het uiterste noorden van Namibië. Het is een lange reisdag, maar er is onderweg genoeg te zien. Het landschap verandert. In het noordoosten, waar de meeste regen valt, hebben de meeste mensen zich gevestigd. We zien langgerekte dorpjes met rondavels met rieten daken. Loslopend vee struint rond en overal zijn mensen, die vriendelijk naar ons zwaaien. Een enorm contrast met het uiterst dunbevolkte andere deel van het land, dat we eerder doorkruisten, en heel fascinerend om te zien! We reizen de Caprivistrook in en overnachten in de omgeving van Divundu, waar we twee nachten verblijven. (ca. 570 km)

dag 16: Vrije dag in Divundu

Na de lange reisdag van gisteren en met de pittige reisdag van morgen in het vooruitzicht is een vrije dag vandaag welkom! Onze lodge ligt aan de Okavangorivier. De rivier vormt in de regio de grens met buurland Angola en vertakt zich in dit gebied tot de gelijknamige delta. Neem plaats op het terras met uitzicht op de rivier of neem een duik in het zwembad! Onderneemt u toch ook nog graag iets vandaag? U kunt een optionele game drive (kosten niet inbegrepen) maken door het kleine, onbekendere Mahango Game Reserve. Kenmerkend zijn de enorme baobabs én de meer dan 300 vogelsoorten die hier voorkomen! Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, koedoes, zebra’s en buffels bewonen het gebied, maar er zijn ook vele onbekendere antilopensoorten te zien, zoals de roan- en de sabelantilope, de tsessebe en de rode lechwe. Zeker de moeite waard! Of maakt u bij zonsondergang een optionele cruise over de rivier?

dag 17: Naar Botswana

Voor we in de touringcar stappen voor een lange reisdag, maken we een korte wandeling door een dorpje in de omgeving en horen we meer over hoe de lokale stam, de Habukushu, haar Afrikaanse pap bereidt. Een bijzonder proces! Hierna reizen we in zuidelijke richting, laten Namibië achter ons en steken de grens met Botswana over. Een land dat het hart van zuidelijk Afrika vormt en vooral beroemd is om de Okavangodelta. We verblijven drie nachten in Maun, de toegangspoort tot dit unieke natuurfenomeen. (ca. 450 km)

dag 18: Wild spotten in Moremi Game Reserve

De Kavango-rivier ontspringt in Angola en stroomt naar Botswana, waar zich in de Kalahari-woestijn een rivierdelta heeft gevormd. De beroemde Okavangodelta is een uniek gebied met een zeer gevarieerde fauna. Behalve de bekende, alleen in waterrijke gebieden voorkomende antilopensoort lechwe, leven in de delta onder meer nijlpaarden, krokodillen en veel verschillende vogelsoorten. Het Moremi Game Reserve is, met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild, een van de mooiste wildparken van Botswana. Delen van de Okavangodelta vallen binnen de grenzen van het reservaat. In het park komen behalve de big five nog veel andere dieren voor, zoals giraffes, gnoes en de bedreigde Afrikaanse wilde honden. Op deze dag maken we hier een game drive in 4-wheel drives en hopen deze dieren te spotten. (ca. 100 km)

dag 19: Op avontuur in de Okavangodelta

Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel van de delta. We gaan op pad en verkennen de delta vanaf het water: een leuke afwisseling en een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. We glijden geruisloos door het water, tussen het wuivende riet, de papyrusplanten en de waterlelies door. Op een van de eilanden in de delta gaan we aan land en maken we een wandeling. Als we geluk hebben, zien we onderweg kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels. Als de tijd het toelaat, kunt u in de middag een optionele vlucht over de delta maken (kosten niet inbegrepen).

dag 20: De Makgadikgadi-zoutpannen

We laten de Okavangodelta achter ons en reizen oostwaarts, naar Nata. In de namiddag kunt u een optionele excursie maken naar de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld (kosten niet inbegrepen). De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. We overnachten in een lodge nabij Nata. (ca. 300 km)

dag 21: Naar Kasane

In het uiterst noordoostelijke puntje van Botswana, waar Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana elkaar ontmoeten, ligt Kasane, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst in de sfeervolle lodge kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door Kasane. Wie niet kan wachten tot morgen, kan alvast met een 4-wheel drive een game drive door Chobe National Park maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 310 km)

dag 22: De olifanten van Chobe National Park

Chobe National Park is van ongekende schoonheid. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Bij zonsopgang gaan we in een 4-wheel drive op zoek naar het vele wild dat zich in het park bevindt. We hopen onder andere giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden, te zien. De Choberivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor we het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. In de middag maken we een boottocht over de Choberivier en zien we hopelijk veel dier- en vogelsoorten. Let ook op de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk! (ca. 50 km)

dag 23: Cruise over de Zambezi

We steken de grens over met Zimbabwe en gaan naar ons hotel in het levendige plaatsje Victoria Falls, waar we twee nachten verblijven. Aan het einde van de middag maken we een cruise over de machtige Zambezi. Aan de horizon zakt de zon steeds verder naar beneden, terwijl wij onder het genot van een drankje van het mooie uitzicht genieten. In de rivier steken nijlpaarden af en toe nieuwsgierig hun koppen boven het water en misschien zien we op de oevers nog wel olifanten, die een modderbad komen nemen! Gaat u vanavond dineren bij Mama Africa (kosten niet inbegrepen)? In dit restaurant worden traditionele gerechten uit heel Afrika geserveerd. (ca. 90 km)

dag 24: De spectaculaire Victoriawatervallen

We bezoeken de plek waar de 1.700 meter brede Zambezi-rivier zich ongeveer 100 meter naar beneden stort: de Victoriawatervallen of Mosi-oa-Tunya (‘rook die dondert’). Net als de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone kunt u het magnifieke schouwspel van watervallen en stoomwolken van dichtbij meemaken. We nemen uitgebreid de tijd om door het regenwoud te wandelen en de watervallen van diverse kanten te aanschouwen. Na wat vrije uren genieten we ‘s avonds van een sfeervol afscheidsdiner onder de prachtige sterrenhemel met Afrikaanse muziek en dans. Een heerlijke afsluiting van een onvergetelijk avontuur!

dag 25: Afscheid van Afrika

Na een vrije ochtend worden we naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor onze terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam. (ca. 20 km)

dag 26: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB.
Tijdens deze reis zijn vooral in Namibië de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de minst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding is vereist.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kgalagadi Transfrontier National Park, Zuid-Afrika
Game drive in Kgalagadi Transfrontier N.P.
Rode, uitgestrekte zandduinen en kameeldoornbomen
Duur: 2,5 uur
Minimaal 2 deelnemers.
Prijs: circa ZAR 375,00 per persoon
Beleef het Kgalagadi Transfrontier National Park op een andere manier en ga in het bijzondere woestijnlandschap met een open wagen op zoek naar de dieren, die een manier hebben gevonden in dit droge gebied met extreme temperaturen te overleven! Gnoes, hartebeesten, springbokken, maar ook cheeta’s, bruine hyena’s en grootoorvossen komen hier voor. En misschien heeft u geluk en spot u de Kalahari-leeuw. Het mannetje is met zijn zwarte manen een indrukwekkende verschijning!
Mahango Game Reserve, Namibië
Game drive in Mahango Game Reserve
Baobabs en bijzondere antilopensoorten
Duur: ca. 2,5 uur
Minimaal 2 deelnemers.
Prijs: circa ZAR 860,00 per persoon
Het kleine, onbekendere Mahango Game Reserve is onbetwist de moeite van een bezoek waard! Kenmerkend zijn de enorme baobabs én de meer dan 300 vogelsoorten die hier voorkomen. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, koedoes, zebra’s en buffels bewonen het gebied, maar er zijn ook vele onbekendere antilopensoorten te zien, zoals de roan- en de sabelantilope, de tsessebe en de rode lechwe.
Okavangorivier Namibië
Cruise over de Okavangorivier
Afrikaanse zonsondergang op het water
Duur: 2 uur
Minimaal 2 deelnemers.
Prijs: circa ZAR 440,00 per persoon
Geniet aan het eind van de middag van een ontspannen cruise over de Okavangorivier, waar krokodillen op de oever tussen het riet verstopt zitten en nijlpaarden de baas zijn in het water! De rivier ontspringt in Angola, vormt deels de grens tussen Angola en Namibië en stroomt dan Botswana in, waar het vertakt in de Okavangodelta. Bij Divundu, voor de rivier Botswana binnenstroomt, stort de rivier zich over de hele breedte van 1,2 kilometer vier meter in de diepte: dit zijn de Popa Falls. Bewonder onder het genot van een Savannah Dry, een verfrissende cider, hoe de zon als een grote, rode bol langzaam aan de horizon verdwijnt!
Vlief over de Okavangodelta
Vlieg over de Okavangodelta
Wild spotten vanuit het vliegtuig
Duur van de vlucht: 45 minuten
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: circa US$ 120,00 per persoon, te voldoen in dollars, euro’s of pula en US$ 20,00 p.p. vertrekbelasting
U kunt een vlucht over de Okavangodelta maken. Er zijn toestellen voor maximaal 6 en 9 mensen. Tijdens de vlucht heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Mogelijk spot u vanuit de lucht zebra’s, nijlpaarden, olifanten en vele andere diersoorten. Een unieke ervaring die u nooit zult vergeten!
Makgadikgadi Pans
Verken de Makgadikgadi Pans
De grootste zoutpannen ter wereld
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 30,00 per persoon
Bezoek de Makgadikgadi Pans: de grootste zoutpannen ter wereld. De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. ‘Sua’ betekent ‘zout’ in de taal van de San. Ooit maakte het gebied deel uit van een meer dat bijna heel noordelijk Botswana besloeg. Nu is het een groot deel van het jaar een droog en onherbergzaam gebied. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt, kunt u hier onder andere zebra’s, flamingo’s en andere vogelsoorten bewonderen.
Chobe National Park
Game drive in Chobe National Park
Spot het wild in het bekendste park van Botswana
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,00 per persoon, exclusief US$ 20,00 entreegelden park
U kunt, als de tijd het toelaat, na aankomst in de lodge alvast een game drive maken in het bekendste wildpark van Botswana. Chobe dankt zijn bekendheid aan het vele wild, en dan vooral de grote populatie olifanten die het park bevolkt. Vooral in het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Choberivier. De kans om badderende kuddes olifanten te zien, is dan groot.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kaapstad10:10 - 21:25 uur
Johannesburg - Amsterdam23:59 - 10:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, lodges en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Hier is vaak weinig keuze in hotels en/of lodges en de accommodaties zijn vaak kleinschalig. Ze hebben verschillende kamertypes, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Holiday Inn Express in Kaapstad, Zuid-Afrika
Hotel Holiday Inn Express - Kaapstad
Vlakbij het centrum van Kaapstad vindt u dit hotel nabij verschillende restaurants, cafés en leuke winkels. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een restaurant. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een waterkoker en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn Express
Calvinia Accommodation in Calvinia, Zuid-Afrika
Hotel Calvinia - Calvinia
Calvinia Accommodation bestaat uit verschillende historische gebouwen in Calvinia. De accommodatie beschikt over een restaurant, een winkel met lokale producten en het Hantam museum. Op het terrein liggen meerdere lodges en kamers voor overnachting. De lodges en kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Calvinia Accommodation
Augrabies Falls lodge
Lodge Augrabies Falls - Augrabies
De Augrabies Falls lodge is een accommodatie gelegen vlakbij de bekende watervallen met dezelfde naam. De lodge beschikt over een zwembad en een restaurant, waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes (tegen betaling). De comfortabele kamer kamers beschikken over thee- en koffiefaciliteiten, een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Augrabies Falls lodge
Kgalagadi Lodge
Lodge Kgalagadi - Askham
Kgalagadi Lifestyle Lodge ligt nabij het Kgalagadi Transfrontier Park op 5 kilometer van de ingang van het park. De lodge beschikt over een restaurant, een kruidenierswinkel, een bakkerij en een zwembad. De 2 strategisch geplaatste chalets zijn smaakvol modern ingericht en voorzien van airconditioning, een tv, een waterkoker, een kleine keuken en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Kgalagadi Lodge
Birds Mansions Hotel
Hotel Birds Mansion - Keetmanshoop
Birds Mansions Hotel ligt in het centrum van Keetmanshoop. Het stijlvolle hotel beschikt over airconditioning, een bier- en theetuin, een uitstekend restaurant en een klein zwembad. De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Birds Mansions Hotel
Zebra River Lodge
Lodge Zebra River - Namib-Naukluft Park
Zebra River Lodge ligt op de hellingen van de Zebra River Canyon in het Tsaris-gebergte: een plek van dramatische schoonheid. De ondergaande zon kleurt de bergen goud en de sterrenhemel is hier prachtig! Vanaf de terrassen van de lodge kunt u de dieren, zoals zebra's, koedoes en verschillende vogelsoorten, bewonderen die regelmatig hun dorst lessen bij de drinkplaats. De lodge beschikt over een zwembad met ligbedden in de tuin, een lounge, een restaurant, een bar en een visvijver. Wifi is gratis in de algemene ruimtes. De kamers zijn ingericht in de typische Namibische Safari-Farm-stijl en zijn voorzien van een badkamer et een douche en een toilet,

Bekijk de website van Zebra River Lodge
Atlantic Villa Swakopmund, Namibië
Guesthouse Atlantic Villa Boutique - Swakopmund
Vanaf dit charmante guesthouse, aan de rand van Swakopmund, kunt u de Atlantische Oceaan zien en horen. Vanuit het hotel kunt u een heerlijke strandwandeling maken! Het hotel beschikt over een bar, een restaurant en een buitenterras. In delen van het hotel is gratis wifi beschikbaar. Er is geen lift aanwezig. De moderne kamers beschikken onder andere over koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Atlantic Villa Boutique
Hotel Schweizerhaus - Swakopmund
Hotel Schweizerhaus - Swakopmund
Op 300 meter van het gezellige centrum van Swakopmund en op 450 meter van het strand ligt het eenvoudige Hotel Schweizerhaus. Niet alleen de naam van het hotel verraadt de Duitse historie. In Café Anton, dat zich in het hotel bevindt, waant u zich in een Duitse bakkerij. U koopt hier de smakelijkste lekkernijen, iedere dag vers gebakken. Café Anton fungeert tevens als ontbijt- en lunchrestaurant. Het hotel beschikt verder over een 24-uursreceptie met kluis, een terras, gratis wifi en het biedt een wasservice. De kamers, ingericht in Duitse stijl, zijn voorzien van een telefoon, een tv, een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Schweizerhaus
Khorixas Restcamp
Lodge Khorixas - Khorixas
Khorixas Restcamp ligt tussen de heuvels van Brandberg en Spitzkoppe, en nabij Twyfelfontein. De lodge ligt in een mooie en rustige omgeving. U kunt hier onder andere een verfrissende duik nemen in het zwembad. Er is een restaurant waar eenvoudige smaakvolle gerechten worden geserveerd. De kamers zijn ruim en eenvoudig en beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Khorixas Restcamp
Toshari lodge, Namibië
Lodge Toshari - Outjo
Vlak bij Etosha National Park, 25 kilometer van de zuidelijke Anderson Gate, ligt deze comfortabele lodge. De sfeervolle chalets worden omgeven door mopanebomen, waarin de karakteristieke neushoornvogel soms neerstrijkt. Is het warm? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad! De chalets beschikken over klamboes, airconditioning en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad. Ook is ieder chalet voorzien van een patio met een zitje, waar u heerlijk een boek kunt lezen en kunt genieten van de serene omgeving!

Bekijk de website van Toshari Lodge
Etotongwe Lodge Namibië
Lodge Etotongwe - Outjo
Etotongwe Lodge ligt in Outjo, op ongeveer 90 kilometer van de zuidelijke toegangspoort tot Etosha National Park. De lodge beschikt over een restaurant, een bar en een zwembad. In het receptiegebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een eigen veranda, airconditioning en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Etotongwe Lodge
Namutoni camp, Namibië
Resort Namutoni - Etosha
In het oosten van Etosha National Park, binnen de muren van een oud Duits fort, ligt Namutoni Camp. Op het terrein vindt u twee restaurants, een souvenirwinkel, een zwembad en een uitkijkplek, vanwaar u uitkijkt over een waterplaats. Neem hier rustig plaats en wacht af... als u geluk heeft ziet u hier dieren als giraffes, zebra's en olifanten drinken! De nette kamers beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Namutoni Camp
Mokuti Etosha Lodge
Lodge Mokuti - Tsumeb
Mokuti Etosha Lodge grenst aan Etosha National Park en ligt op slechts 40 meter van de Von Lindequist-poort van het nationale park Etosha. De lodge beschikt over twee zwembaden, twee tennisbanen, een bar, een wellnesscentrum en een fitnessruimte. De ruime kamers van zijn ingericht met Namibische stijl en zijn voorzien van airconditioning, een minibar, koffie- en theefaciliteiten, een hordeur n een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Mokuti Etosha Lodge

Lodge Rainbow River
Lodge Rainbow River - Divundu
Aan de oever van de Okavangorivier, die bewoont wordt door krokodillen en nijlpaarden, ligt de sfeervolle Rainbow River Lodge. De lodge bevindt zich op ongeveer 1 kilometer van de Popa Falls in de Caprivistrook. De lodge beschikt over een restaurant, een bar, een klein zwembad en gratis wifi. Vanaf het restaurantdek aan de rivier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. De eenvoudig ingerichte chalets zijn voorzien van plafondventilatoren, klamboes en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Rainbow River Lodge
Island Safari Lodge in Maun
Lodge Island Safari - Maun
Island Safari Lodge ligt langs de Thamalakane-rivier. In het regenseizoen staat het gebied rondom het hotel soms onder water, waardoor de accommodatie als het ware op een eiland ligt. De faciliteiten zijn aangepast aan de huidige tijd, met behoud van de vroegere charme. Island Safari Lodge beschikt onder andere over een restaurant en een weelderige tuin. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Island Safari Lodge
Nata Lodge nabij Chobe National Park
Lodge Nata - Nata
De Nata Lodge is een oase tussen de mokolwane-palmbomen, aan de rand van de open vlaktes. Het hotel ligt ideaal: op het kruispunt van Okavango, Chobe en Francistown, dicht bij het Nata Sanctuary en op slechts 10 kilometer van het dorpje Nata. Er is een vogelvoederplaats. U kunt vogels spotten vanuit het zwembad, de bar of het restaurant. De kamers zijn voorzien van een balkon en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Nata Lodge
Chobe Safari Lodge in Kasane
Lodge Chobe Safari - Kasane
Deze comfortabele lodge ligt vlak bij het Chobe National Park en aan de oevers van de Chobe-rivier: houdt uw ogen dus open, want misschien spot u wel wild! De accommodatie beschikt over een restaurant en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Chobe Safari Lodge
Kingdom Hotel Victoria Falls, Zimbabwe
Hotel The Kingdom - Victoria Falls
Het majestueuze Kingdom Hotel is gebouwd in de stijl van Great Zimbabwe, de ruïnestad die ooit het handelscentrum vormde van een groot machtig rijk. Het ligt in het gezellige plaatsje Victoria Falls, op loopafstand van de wereldberoemde watervallen en enkele gezellige restaurantjes. In de mooi aangelegde tuin van het complex bevindt zich een heerlijk groot zwembad. Bestel bij een van de bars een Zambezi, het nationale biertje. Wanneer u buiten zit, kijk dan niet vreemd op wanneer een baviaan een kijkje komt nemen! In het hotel is een lift aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Hotel The Kingdom

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis! Goede reisleider, goede chauffeur. Veel gezien, zeer gevarieerd. Wel soms lange reistijden! Onze reisleider Neels heeft alles voor ons goed verzorgd. Hield de groep bij elkaar op een prettige wijze.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel voorverlengen met een of meerdere nachten in Kaapstad. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Kaapstad
Bent u nog niet eerder in Kaapstad geweest? Of wilt u uw kennismaking met deze heerlijke stad hernieuwen? Start uw reis dan met een voorverlenging in Kaapstad. U kunt een paar dagen eerder naar Zuid-Afrika vliegen, zodat u de mooiste stad van het land op eigen gelegenheid kunt verkennen. Bewonder het uitzicht vanaf de iconische Tafelberg, dwaal door de gekleurde straatjes van de wijk Bo Kaap, vaar naar het historische Robbeneiland, ga lekker eten aan het gezellige Waterfront en geniet van de schitterende stranden! Met de hop-on, hop -off bus reist u gemakkelijk door de stad en kunt u bij alle bezienswaardigheden uit- en weer opstappen. Vraag bij uw boeking naar de vlucht- en de hotelmogelijkheden.