050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Spraakmakende architectuur, kunst en design

Reisleiders Job en Ralph:
Helsinki is een relatief jonge stad met een bijzondere geschiedenis die verbonden is aan Zweden en Rusland. De stad werd in 1550 gesticht door de Zweedse koning Gustav Vasa als Helsingfors en vanaf 1809 werd Finland een autonoom hertogdom binnen het Russische keizerrijk. Sinds 1812 is Helsinki de hoofdstad van het hertogdom en het latere Finland, nadat het land zich na de Russische revolutie in 1917 wist te ontworstelen uit de greep van Rusland. Juist deze jonge geschiedenis geeft Helsinki een bijzondere en dynamisch karakter.

De oudste kern van Helsinki bestaat uit de classicistische dom en de omliggende wijk en vanaf hier breidde de stad zich uit in verschillende architectuurstijlen met jugendstil, nationale romantiek, functionalistische en moderne gebouwen. Deze ontwikkeling van een eigen identiteit vinden wij ook terug in de kunstwerken in de vele private en museale collecties die Helsinki kent. Veel om te ontdekken in deze stad die wezenlijk een eigen cultuur kent, ingeklemd tussen Rusland en Scandinavië.

Tijdens deze kunst- en architectuurreis ontdekt u het verrassende Helsinki. U bezoekt drie private kunstverzamelingen die in de oorspronkelijke woonhuizen behouden zijn, dwaalt door het woonhuis en atelier van Alvar Aalto en bewondert kunst in drie eigentijdse musea. Natuurlijk verkent u ook het hart van de Finse hoofdstad tijdens verschillende stadswandelingen. Kortom, een bijzondere reis vol onverwacht mooie kunst en architectuur. Gaat u met ons mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
transfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel
4x ontbijt
ov-kaart voor 5 dagen
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Villa Didrichsen en Villa Gyllenberg
Kirpilä Art collectie en Tempelkerk
Lutherse dom van Helsinki en Stiltekapel
woonhuis en studio architect Alvar Aalto
musea Kiasma, Atheneum en Amos Rex
wijk Arabia en Sibeliusmonument
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
We bezoeken drie private kunstverzamelingen die in de oorspronkelijke woonhuizen behouden zijn én dwaalt door het woonhuis en atelier van Alvar Aalto!
Ontmoet onze beste reisleiders in Finland
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Helsinki en uitgebreide stadswandeling
+ lees meer
Villa en atelier Alvar Aalto, Kirpilä Art collectie, Temppeliaukion kirkko en Sibeliusmonument
+ lees meer
Wijk Arabia en de musea Amos Rex en Kiasma
+ lees meer
Villa Gyllenberg en Museum Didrichsen
+ lees meer
Ateneum en terugvlucht Helsinki - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Moderne kunst en architectuur in Helsinki
50 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Helsinki09:45 - 13:10 uur
Helsinki - Amsterdam18:10 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Deze reis met SRC in samenwerking met KaperGerlings Instituut was ‘als vanouds’ uitstekend geregeld en verzorgd. De deskundige en goedlachse reisleider Job maakte het plaatje compleet. Helsinki is zondermeer een aanrader! Nieuwsgierig? Bekijk ons fotoboek voor een impressie van de reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 24 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.