050 - 3 123 123

Land van mystieke schoonheid

Reisleider Frits:
‘Ierland is een groen paradijs vol weilanden met schapen omgeven door stenen muurtjes. Mistige klippen en krijsende zeevogels aan de kust worden afgewisseld met grasgroene heuvels en diepblauwe meren. Op cultureel gebied heeft Ierland zich de laatste decennia snel ontwikkeld. In Belfast en Londonderry worden de sporen van de Troubles nu deel van het historische erfgoed. Galway is uitgegroeid tot een bloeiende studentenstad. En in Dublin is de Georgian architectuur met succes gerestaureerd.

Maar misschien het eerste dat u opvalt als u in Ierland aankomt, is de buitengewone vriendelijkheid van de Ieren, misschien wel het meest vriendelijke volk van Europa. Waar u ook komt, steeds weer wordt u verwelkomd door een lach en een vriendelijk woord! De Ieren verontschuldigden zich zelfs als het weer een keertje minder is dan gehoopt. Reis met mij mee en u zult zeker verrast worden!'

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Claudia maakte met haar gasten de reis Hoogtepunten Ierland en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Claudia tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Ierland!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Aer Lingus
ruimbagage
middenklassehotels
11x (Iers) ontbijt en 10x diner
whiskeyproeverij
Irish Coffee demonstratie
demonstratie met schaapshonden
lokale gids Derry over Bloody Sunday
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dublin, Galway en Belfast
Cliffs of Moher
Ring of Kerry
Giant’s Causeway
nationaal park Burren
schiereiland Dingle
Wicklow Mountains
Saint Patrick's Cathedral
Trinity College
Minaun Cliffs op Achill Island
Kylemore Abbey
Muckross House
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
In Londonderry vertelt een Noord-Ierse gids ons het indrukwekkende verhaal van Bloody Sunday.
Ontmoet onze beste reisleiders in Ierland
Reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dublin en naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland
Giant’s Causeway en wandelen over de stadsmuren van Londonderry
Idyllisch Donegal en Museum of Country Life
Achill Island en Connemara met Kylemore Abbey
Bruisend Galway, Irish Coffee en een vrije middag
Nationaal park Burren en spectaculaire Cliffs of Moher
Schiereiland Dingle en Gallerus
Ring of Kerry en Muckross House
Het bijzondere eiland Garinish en Irish whiskey
Tipperary en Kilkenny: kastelen en andere middeleeuwse bouwwerken
Ongerept landschap van Wicklow Mountains en dynamisch Dublin
Terugvlucht Dublin – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Dublin en Belfast

Na aankomst op de luchthaven van Dublin rijden we naar Noord-Ierland. Onderweg stoppen we bij het voormalige klooster van Monasterboice om de indrukwekkende high crosses te bekijken. In Belfast maken we een rondrit en bewonderen het classicistische stadhuis, de Linen Hall Library, de Queen’s University en het operagebouw. Natuurlijk zien we ook de scheepswerven waar de beroemde Titanic werd gebouwd en de politieke muurschilderingen die herinneren aan de Troubles. Ons hotel staat nabij de Noord-Ierse hoofdstad. (ca. 210 km)

dag 2: Giant’s Causeway en de stadsmuren van Londonderry

Door de Glens, de dalen van het graafschap Antrim, rijden we noordwaarts naar de Giant’s Causeway. De imposante 37.000 basaltzuilen zijn 60 miljoen jaar oud en uniek in hun soort. De overweldigende natuur, die beschermd wordt door UNESCO, is van grootse schoonheid. In Londonderry horen we van een Noord-Ierse gids over het indrukwekkende Bloody Sunday. Londonderry is de enige volledig ommuurde stad van de Britse eilanden. We wandelen we over de stadsmuren en genieten we van het mooie uitzicht. Via een prachtige kustweg bereiken we het hotel in Letterkenny. (ca. 150 km)

dag 3: Idyllisch Donegal en Museum of Country Life

Door het idyllische landschap van het Ierse graafschap Donegal rijden we naar Drumcliff, waar we het graf bezoeken van Yeats, de befaamde Ierse schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar. Bij Castlebar bezoeken we het Museum of Country Life, waar door middel van verschillende exposities duidelijk wordt hoe het landelijke leven in Ierland tussen 1850 en 1950 uitzag. We overnachten in Castlebar. (ca. 265 km)

dag 4: Achill Island en Connemara met Kylemore Abbey

Via een brug vanaf het schiereiland Currane bereiken we Achill Island, het grootste eiland van Ierland. We genieten van het schitterende landschap en zien de Minaun Cliffs. Ook bezichtigen we de beroemde neogotische Kylemore Abbey, die midden in de ongerepte natuur van de Connemara staat. Ons hotel staat in Leenane. (ca. 240 km)

dag 5: Bruisend Galway, Irish Coffee en een vrije middag

Het natuurgebied de Connemara, dat onder andere meren, riviertjes en stranden heeft, wordt gedomineerd door twaalf bergtoppen: de Twelve Bens. In deze regio spreekt men Gaelic, de oud-Ierse taal. Hier zien we hoe de befaamde Irish Coffee bereid wordt. Uiteraard mogen we ook proeven van deze lekkere warme drank. We rijden door de stilte van de Connemara naar de levendige universiteitsstad Galway. Na een korte gezamenlijke wandeling is de middag ter vrije besteding. We overnachten in Lisdoonvarna. (ca. 75 km)

dag 6: Burren en spectaculaire Cliffs of Moher

Het nationale park Burren is een uitgestrekt karststeenlandschap. Over de mooie kustweg rijden we naar de spectaculaire Cliffs of Moher: machtige zandsteenrotsen die oprijzen uit de Atlantische Oceaan. In het openluchtmuseum bij het kasteel van Bunratty horen we meer over het 19e-eeuwse plattelandsleven. De 17e-eeuwse dorpspub Dirty Nelly schenkt de beroemde Irish coffee. We overnachten in Limerick. (ca. 160 km)

dag 7: Schiereiland Dingle en Gallerus

We rijden een prachtige route naar het schiereiland Dingle, waarvan de skyline wordt gevormd door de scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains. In het kleurrijke vissersplaatsje Dingle kunt u gezellig ronddwalen in de knusse straatjes. Via Slea Head rijden we een spectaculaire route langs imposante kliffen naar het 9e-eeuwse Gallarus-oratorium. Onderweg wonen we een korte demonstratie met schaapshonden bij. De komende twee nachten verblijven we in Tralee. (ca. 270 km)

dag 8: Ring of Kerry en Muckross House

We genieten van de prachtige Ring of Kerry. In het natuurgebied van nationaal park Killarney rijden we via het uitzichtpunt van Ladies View naar Muckross House. De kleurrijke tuinen van dit Victoriaanse herenhuis lopen door tot aan het meer. In het huis zien we de smaakvol ingerichte salon, bibliotheek en eetkamer. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 175 km)

dag 9: Garinish en Irish whiskey

Na onze bezichtiging van de prehistorische steencirkel van Kenmare rijden we naar Glengariff, een azuurblauwe baai vol met eilandjes. We nemen de boot naar Garinish en bezoeken de mooie Ilnacllin-tuin. Onderweg naar ons hotel nabij het sfeervolle Cork stoppen we in Midleton bij de whiskydistilleerderij van Jameson voor een rondleiding en een proeverij. (ca. 210 km)

dag 10: Tipperary en Kilkenny: kastelen en andere middeleeuwse bouwwerken

We bezoeken de imponerende Rock of Cashel. Bovenop de rots van Saint Patrick bekijken we in een markante kerkelijke ruïne de 12e-eeuwse romaanse Cormackapel en de Ronde Toren. In Kilkenny, de mooiste middeleeuwse stad van Ierland, zien we het imposante kasteel dat eeuwenlang de residentie was van de familie Butler. Ons hotel staat nabij Carlow. (ca. 220 km)

dag 11: Ongerept landschap van Wicklow Mountains en dynamisch Dublin

In het ongerepte landschap van de Wicklow Mountains bezichtigen we het kloostercomplex Glendalough, dat in de 6e eeuw is gesticht door de heilige Kevin. Daarna maken we een stadstour door Dublin. We zien de befaamde deuren van Dublin en bekijken Saint Patrick’s Cathedral, de laatste rustplaats van Jonathan Swift. In het beroemde Trinity College bekijken we het 9e-eeuwse Book of Kells. Het hotel voor de laatste nacht staat in de omgeving van Dublin. (ca. 150 km)

dag 12: Dublin – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Dublin gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)


(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
aer_lingus.png

Amsterdam - Dublin09:35 - 10:20 uur
Dublin - Amsterdam13:30 - 16:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. De hotels beschikken over wifi en de meeste kamers zijn uitgerust met koffie- en theefaciliteiten. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Dunsilly Hotel
Hotel Dunsilly - Ballymena Co. Antrim
Op zo’n 20 minuten rijden van Belfast ligt het Dunsilly Hotel. Het hotel heeft een knusse lounge waar het heerlijk bijkomen is na een dag in Belfast. Bekijk de website van Dunsilly Hotel.

Bekijk de website van Dunsilly Hotel
Station House Hotel
Hotel Station House - Letterkenny Co. Donegal
U verblijft in het gezellige centrum van Letterkenny in het boutiquehotel Station House. De stijlvol ingerichte kamers zijn ruim van opzet. Vanuit het hotel wandelt u zo het gezellige centrum in. Een bezoek aan een van de gezellige pubs in de buurt is een aanrader! Bekijk de website van Station House Hotel.

Bekijk de website van Station House Hotel.
Reaffy House Resort
Hotel Breaffy Resort - Castlebar Co. Mayo
Het hotel ligt op een bosrijk landgoed. De lichte kamers zijn een oase van rust. Het hotel beschikt over verschillende spafaciliteiten. In de gezellige bar kunt u genieten van een goed glas Ierse whiskey!

Bekijk de website van Breaffy House Resort
Ieenane Hotel
Hotel Leenane - Connemara Co. Galway
Dit hotel ligt spectaculair aan de oevers van de haven van Killary. Het karakteristieke hotel is van alle moderne gemakken voorzien, maar ademt nog de sfeer van vervlogen tijden.

Bekijk de website van Leenane Hotel
The Imperial Hotel, Ierland
Hotel The Imperial - Lisdoonvarna Co. Clare
Het Imperial Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van de Cliffs of Moher en op 15 minuten rijden van Nationaal Park Burren. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar met livemuziek. Het restaurant serveert in de ochtend een traditioneel Iers ontbijt. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv, een föhn en een badkamer met een douche en een toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes van het hotel.

Bekijk de website van The Imperial Hotel
Hotel Greenhills in Limerick, Ierland
Hotel Greenhills - Limerick
Even buiten Limerick ligt het gezellige familiehotel Greenhills. Het hotel beschikt onder andere over een binnenzwembad en een gezellige bar waar u terecht kunt voor een drankje.

Bekijk de website van Hotel Greenhills
The Ashe Hotel
Hotel The Ashe - Tralee Co. Kerry
The Ashe Hotel ligt in het centrum van Tralee. Op steenworpafstand vindt u tal van winkels en cafés, maar ook in het hotel zelf is een gezellige pub te vinden. Bekijk de website van The Ashe Hotel.

Bekijk de website van The Ashe Hotel
Blarney Hotel and Golf Court, Ierland
Hotel Blarney & Golf Resort - Blarney Co. Cork
Dit hotel, in de Cork Country region, beschikt over een spa-centrum en een restaurant. In de omgeving van het hotel kunt u uitstekend wandelen. De kamers zijn sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Blarney Hotel & Golf Resort
Woodford Dolmen
Hotel Woodford Dolmen - Carlow
Aan de oevers van de rivier de Barrow ligt even buiten Carlow het knusse Woodford Dolmen hotel. In de prachtige tuinen van het hotel kunt u heerlijk wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op de heuvels van Killeshin.

Bekijk de website van Woodford Dolmen hotel
Citywest
Hotel City West - Co. Dublin
In een groene, parkachtige omgeving ligt het Citywest Hotel. Het hotel beschikt over een eigen golbaan en verschillende bars, waar zeldzame Ierse whiskey’s worden geschonken. Aan het eind van een prachtige reis is het heerlijk bijkomen in dit weldadige 4-sterrenhotel. Bekijk de website van Citywest Hotel.

Bekijk de website van Citywest Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een fantastische reis waardoor je Ierland echt totaal beleeft!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mw. C. Scheurer
Een hele mooie reis. Wel vermoeiend maar dat merkte ik pas toen ik weer thuis was. Maar het was de moeite waard. Ik heb ook veel achtergrondinformatie over Ierland gekregen via reisleidster Adriënne.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mevr. J. Jongman
Mooie afwisselende reis. De vooroordelen over het weer in Ierland mogen wel bijgesteld worden: twaalf dagen zon! Bijzonder goede hotels met zeer goed eten.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Dhr. K. Kooi
Een goede en gevarieerde kennismaking met een boeiend land.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. E. ten Have
De reis naar Ierland was een prachtige reis. Mooie mix van geschiedenis, natuur en cultuur. Zeer deskundige reisleider (Claudia) en een heel goede chauffeur (Jim) die ons veilig en altijd vrolijk en attent door het land heeft gereden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een mooie reis door Noord-Ierland en de Ierse republiek. Een prima reisleider. Veel humor, veel passie en nooit te beroerd om iets extra te doen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
L.J.M. van Haarlem
Het was een prachtige reis, waarin, mede door de reisleider Frits, een goed beeld werd gegeven over Ierland op landschappelijk en cultureel gebied. De geschiedenis van Ierland door de eeuwen heen, werd door hem beeldend en boeiend verteld. Alle lof!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
S. Bechtle en J. van Poppelen
Een prachtige reis! Ruige kusten, mooie vergezichten en fotogenieke dorpjes. Door de boeiende manier van vertellen van onze reisleider Frits, zijn enthousiasme en betrokkenheid bij de groep was het een onvergetelijke vakantie. Een aanrader!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Gerda den Engelsman
Echt een geweldige reis. We hebben kastelen, tuinen, dorpjes, steden gezien, erg afwisselend. Heel veel informatie gekregen van de zeer enthousiaste, kundige reisleider Frits. Met de medereizigers was de sfeer prima, dus een reis om vaak aan terug te denken.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
mevrouw Vuijk
Frits was een buitengewoon goede gids en bracht Ierland in al zijn aspecten tot leven. Niet alleen door goed gedoseerde informatie over geschiedenis, maatschappij en economie in heden en verleden, maar wist ook complete vraagstukken helder uit een te zetten. Daarnaast zorgde hij door een varieteit in verhalen, muziek en zang voor een boeiende omlijsting. Hij is zeer professioneel en tegelijk aimabel dat zich uit in prettig contact met de groep. Compliment!
Cijfer RL 9
Cijfer Reis 8
V.M.C en J. M. van Berkel
Alle hotels hadden ruime kamers met voldoende faciliteiten en vriendelijk personeel, positief. De reisleider heeft zich uitstekend verdiept in de achtergronden van Ierland. Frits is zeer open minded en toegankelijk.
Beoordeling reis: 8/9
Beoordeling reisleider: 9
J. WijniaReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis naar Ierland individueel verlengen met twee nachten in een centraal gelegen hotel in Dublin. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Het verlengingshotel is niet gelijk aan het laatste hotel van de reis. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Prijzen zijn op aanvraag. Een verlenging is mogelijk vanaf ca. €260 per persoon per 2 nachten.

Na de reis kunt u op eigen gelegenheid de Ierse hoofdstad ontdekken. De stad biedt tal van eetgelegenheden en pubs. Gaat u een lekker een glas Guiness proeven? Dublin is de thuishaven van dit kenmerkende zwarte bier. Een aanrader is een bezoek aan het Temple Bar, dat zich midden in het historische centrum bevindt. Hier zijn geregeld leuke markten. Een bezoek aan Dublin Castle is ook een aanrader. Dit enorme kasteelcomplex ligt midden in de stad. Verder heeft Dublin verschillende musea en is er volop gelegenheid om te winkelen. Kortom, voor ieder wat wils!