050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Land van mystieke schoonheid

Reisleider Frits:
‘Ierland is een groen paradijs vol weilanden met schapen omgeven door stenen muurtjes. Mistige klippen en krijsende zeevogels aan de kust worden afgewisseld met grasgroene heuvels en diepblauwe meren. Op cultureel gebied heeft Ierland zich de laatste decennia snel ontwikkeld. In Belfast en Londonderry worden de sporen van de Troubles nu deel van het historische erfgoed. Galway is uitgegroeid tot een bloeiende studentenstad. En in Dublin is de Georgian architectuur met succes gerestaureerd.

Maar misschien het eerste dat u opvalt als u in Ierland aankomt, is de buitengewone vriendelijkheid van de Ieren, misschien wel het meest vriendelijke volk van Europa. Waar u ook komt, steeds weer wordt u verwelkomd door een lach en een vriendelijk woord! De Ieren verontschuldigden zich zelfs als het weer een keertje minder is dan gehoopt. Reis met mij mee en u zult zeker verrast worden!'

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Claudia maakte met haar gasten de reis Hoogtepunten Ierland en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Claudia tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Ierland!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Aer Lingus
ruimbagage
middenklassehotels
11x (Iers) ontbijt en 10x diner
whiskeyproeverij
demonstratie met schaapshonden
lokale gids Derry over Bloody Sunday
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dublin, Galway en Belfast
Cliffs of Moher
Ring of Kerry
Giant’s Causeway
nationaal park Burren
schiereiland Dingle
Wicklow Mountains
Saint Patrick's Cathedral
Trinity College
Minaun Cliffs op Achill Island
Kylemore Abbey
Muckross House
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
In Londonderry vertelt een Noord-Ierse gids ons het indrukwekkende verhaal van Bloody Sunday.
Ontmoet onze beste reisleiders in Ierland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Dublin en naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland
+ lees meer
Giant’s Causeway en wandelen over de stadsmuren van Londonderry
+ lees meer
Idyllisch Donegal en Museum of Country Life
+ lees meer
Achill Island en Connemara met Kylemore Abbey
+ lees meer
De stilte van de Connemara, bruisend Galway en een vrije middag
+ lees meer
Nationaal park Burren en spectaculaire Cliffs of Moher
+ lees meer
Schiereiland Dingle en Gallerus
+ lees meer
Ring of Kerry en Muckross House
+ lees meer
Het bijzondere eiland Garinish en Irish whiskey
+ lees meer
Tipperary en Kilkenny: kastelen en andere middeleeuwse bouwwerken
+ lees meer
Ongerept landschap van Wicklow Mountains en dynamisch Dublin
+ lees meer
Terugvlucht Dublin – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Ierland
2240 KM

Vluchtschema
Aer Lingus

Amsterdam - Dublin09:35 - 10:20 uur
Dublin - Amsterdam18:15 - 20:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een fantastische reis waardoor je Ierland echt totaal beleeft!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een hele mooie reis. Wel vermoeiend maar dat merkte ik pas toen ik weer thuis was. Maar het was de moeite waard. Ik heb ook veel achtergrondinformatie over Ierland gekregen via reisleidster Adriënne.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een goede en gevarieerde kennismaking met een boeiend land.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mooie afwisselende reis. De vooroordelen over het weer in Ierland mogen wel bijgesteld worden: twaalf dagen zon! Bijzonder goede hotels met zeer goed eten.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Ierland is een prachtig land met een geweldige natuur. Het is een lust om door heen te reizen! Niets is zo fijn als je een reisleider hebt die echt van het land houdt waar hij gidst.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis naar Ierland was een prachtige reis. Mooie mix van geschiedenis, natuur en cultuur. Zeer deskundige reisleider (Claudia) en een heel goede chauffeur (Jim) die ons veilig en altijd vrolijk en attent door het land heeft gereden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Schitterende reis, Hoogtepunten Ierland! Bewogen geschiedenis en een schitterende natuur!! Ga het zelf ervaren!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een mooie reis door Noord-Ierland en de Ierse republiek. Een prima reisleider. Veel humor, veel passie en nooit te beroerd om iets extra te doen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Het was een prachtige reis, waarin, mede door de reisleider Frits, een goed beeld werd gegeven over Ierland op landschappelijk en cultureel gebied. De geschiedenis van Ierland door de eeuwen heen, werd door hem beeldend en boeiend verteld. Alle lof!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Een prachtige reis! Ruige kusten, mooie vergezichten en fotogenieke dorpjes. Door de boeiende manier van vertellen van onze reisleider Frits, zijn enthousiasme en betrokkenheid bij de groep was het een onvergetelijke vakantie. Een aanrader!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Echt een geweldige reis. We hebben kastelen, tuinen, dorpjes, steden gezien, erg afwisselend. Heel veel informatie gekregen van de zeer enthousiaste, kundige reisleider Frits. Met de medereizigers was de sfeer prima, dus een reis om vaak aan terug te denken.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Frits was een buitengewoon goede gids en bracht Ierland in al zijn aspecten tot leven. Niet alleen door goed gedoseerde informatie over geschiedenis, maatschappij en economie in heden en verleden, maar wist ook complete vraagstukken helder uit een te zetten. Daarnaast zorgde hij door een varieteit in verhalen, muziek en zang voor een boeiende omlijsting. Hij is zeer professioneel en tegelijk aimabel dat zich uit in prettig contact met de groep. Compliment!
Cijfer RL 9
Cijfer Reis 8
Alle hotels hadden ruime kamers met voldoende faciliteiten en vriendelijk personeel, positief. De reisleider heeft zich uitstekend verdiept in de achtergronden van Ierland. Frits is zeer open minded en toegankelijk.
Beoordeling reis: 8/9
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.