050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Verrassend en puur

Reisleidster Cristína:
‘Roemenië is verrassend kleurrijk, daar verbazen mijn gasten zich vaak over! Velen denken bij mijn vaderland toch aan een arm, grauw Oost-Europees land: des te verrassender is het om de culturele rijkdom te ontdekken die Roemenië te bieden heeft. Natuurlijk ziet u soms nog de ossenkarren en de ezelwagens op de wegen, maar er is sinds de val van Ceausescu ook veel veranderd.

Tijdens deze cultuurvakantie bezoekt u Moldavië, Transsylvanië en Walachije, waar u geniet van de mooiste kerken en kloosters, de fraaie steden en de overdonderend mooie natuur. U heeft ook volop de gelegenheid om de Roemenen en hun bijzondere tradities te leren kennen. Zo overnacht u op het platteland bij de boeren thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven. Ga mee naar Roemenië en laat mij u verwelkomen in mijn fantastische land!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
2 nachten in boerenpensions
10x ontbijt en 10x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boekovina en Boekarest
kloosters Moldovita en Voronet
Brasov en Sibiu
Sinaia en Sighisoara
Pelespaleis in Sinaia
Bicazkloof
Transsylvanië
jugendstil in Targu Mures
burchtkerk in Biertan
paleis van Ceausescu
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
U verblijft twee nachten op het platteland bij de Roemenen thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Manette
Reisleidster sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Boekarest en overnachting Sinaia
Sinaiaklooster, Pelespaleis en Brasov
Natuurpracht in de Oost-Karpaten
Kloosters van Moldavië, waaronder Voronet, ‘de Sixtijnse kapel van het oosten’
Ontspannen in de bossen van Boekovina
Naïeve kunst, iconen en via de Bizackloof naar Targu Mures
Jugendstil in Targu Mures, Sighisoara en Biertan
Stadswandeling Sibiu en vrije tijd
Natuurroute door de Oltvallei of Transfagarasan en Curtea de Arges
Uitgebreide stadsrondrit Boekarest
Bezoek paleis van de republiek en vlucht Boekarest – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boekarest

We vliegen naar Roemenië. Na aankomst op de luchthaven van Boekarest rijden we naar ons hotel in Sinaia, waar we twee nachten verblijven. (ca. 125 km)

dag 2: Sinaiaklooster en het Pelespaleis

Na een bezoek aan het ommuurde Sinaiaklooster, dat een bijzonder kerkje uit 1695 heeft, gaan we naar het Pelespaleis. Deze rijke 19e-eeuwse zomerresidentie, die is genoemd naar het riviertje Peles, is in Zuid-Duitse renaissancestijl gebouwd in opdracht van koning Carol I. Vervolgens rijden we naar Brasov waar we een wandeling maken en de beroemde zwarte kerk bezoeken. Deze dankt haar naam aan de zwartgeblakerde buitenmuren als gevolg van een grote brand in het verleden. Binnen bewonderen we kostbare Turkse tapijten. (ca. 100 km)

dag 3: Natuurpracht in de Oost-Karpaten

We rijden een mooie route door de uitlopers van de Oost-Karpaten. Tijdens de rit trekt het eenvoudige plattelandsleven aan ons voorbij. Natuurlijk maken we enkele fotostops. Aan het eind van de dag komen we aan in Campulung Moldovenesc waar we drie nachten zullen verblijven. (ca. 410 km)

dag 4: Kloosters van Moldavië in de Boekovinastreek

We bekijken in de Boekovinastreek het beroemde klooster van Voronet. Het imposante 15e-eeuwse klooster bevat honderden fresco’s en wordt ook wel ‘de Sixtijnse kapel van het oosten’ genoemd. De vele afbeeldingen op de binnen- en buitenmuren vormen een hoogtepunt van deze reis! Ook bezoeken we het klooster van Moldovita waar de uitzonderlijke fresco’s ons een boeiend verhaal vertellen. Vandaag kunnen we tevens de vele beschilderde paaseieren bewonderen, waar deze streek beroemd om is. Ten slotte gaan we naar het door nonnen bewoonde klooster van Sucevita. (ca. 170 km)

dag 5: Vrije dag en ontspannen in de bossen van Boekovina

Een heerlijk ontspannen dag waarop u kunt kiezen tussen een wandeling met de gids door de bossen van Boekovina of u kunt een fiets huren om de nabije omgeving te verkennen. Natuurlijk kunt u ook genieten van een dagje op het terras aan het zwembad van het hotel.

dag 6: Via de Bizackloof naar Targu Mures

We verlaten Campulung Moldovenesc en rijden in de richting van Targu Neamt. We brengen in Tarpesti een bezoek aan het bijzondere museum van de kunstenaar Nicolae Popa, die bekend is om zijn naïeve kunst. Hierna bekijken we in de kloosterkerk van het serene Agapiaklooster unieke iconen en bijzondere fresco’s van de Roemeense schilder Nicolae Grigorescu. De spectaculaire 300 meter diepe Bizackloof is één van de bijzondere hoogtepunten van onze tocht. Natuurlijk maken we enkele fotostops. We overnachten in Targu Mures. (ca. 370 km)

dag 7: Targu Mures, Sighisoara en Biertan

In de Transsylvaanse stad Targu Mures zien we het bijzondere cultuurpaleis, dat is gebouwd in jugendstil. Vervolgens rijden we naar Sighisoara waar we over de hobbelige straatjes wandelen en onder meer het huis van Vlad Dracul zien, het renaissancehuis met de hertenkop en de Venetiaanse woning. Een overdekte houten opgang, ook wel ‘de schooltrap’ genoemd, leidt naar de Bergkerk. Hierna zien we in het schilderachtige plaatsje Biertan de burchtkerk, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We verblijven twee nachten in het dorpje Sibiel, in kleine pensions bij de boeren thuis. De keurige kamers hebben een eigen douche en een toilet. De gastvrije inwoners zullen u met open armen ontvangen! (ca. 190 km)

dag 8: Brug der Leugens en de ogen van Sibiu

Tijdens een stadswandeling in Sibiu, het voormalige Hermannstadt, zien we de drie centrale pleinen met gotische en Weens-barokke patriciërshuizen. Ook bekijken we de ijzeren Brug der Leugens. Veel van de huizen in Sibiu hebben grappige dakramen, de zogenaamde ogen van Sibiu. Na de wandeling kunt u zelf het gezellige en mooie centrum verder verkennen of een bezoek brengen aan het Brukenthalmuseum met een prachtige schilderijencollectie. ’s Avonds genieten we van een feestelijk diner in één van de pensions. (ca. 30 km)

dag 9: Middeleeuws Curtea de Arges

Een mooie route door de prachtige natuur van de Oltvallei of (indien het weer het toelaat) door de indrukwekkende Transfagarasan brengt ons naar Curtea de Arges, een stad die in de 14e eeuw kort de hoofdstad van Walachije was en tegenwoordig nog steeds de zetel van de bisschop is. We bezoeken onder meer de bekende Byzantijnse bisschoppelijke kerk en de koninklijke kapel waar ook de laatste koning van Roemenië, koning Mihail, is begraven. Vervolgens rijden we naar Boekarest voor de laatste twee overnachtingen. (ca. 190 km)

dag 10: Het Parijs van het oosten

We maken een uitgebreide rondrit door Boekarest, de stad die ooit bekendstond als het Parijs van het oosten. Hoewel veel van de oude glorie tijdens de Tweede Wereldoorlog en het regime van Ceausescu verloren is gegaan, zijn de Roemenen de laatste jaren weer volop bezig om de hoofdstad te renoveren. (ca. 110 km)

dag 11: Terug naar Nederland

Indien het vluchtschema het toelaat bezoeken we de patriarchale kerk en, wanneer mogelijk, het bizarre paleis van de republiek, een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. We rijden naar de luchthaven van Boekarest voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: Vanaf €10 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boekarest 09:30 - 13:10 uur
Boekarest - Amsterdam13:55 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Villa Camelia in Sinaia, Roemenië
Hotel Vila Camelia - Sinaia
Hotel Vila Camelia is een charmant, klassiek hotel. Het hotel, dat is gebouwd door een van de architecten van het Pelespaleis, ligt rustig. Het centrum van Sinaia is te voet in circa 20 minuten te bereiken. De kamers hebben een klassieke uitstraling gecombineerd met modern comfort en zijn voorzien van een tv, een waterkoker en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Gratis wifi is in het hele hotel beschikbaar.

Bekijk de website van hotel Vila Camelia
Hotel Eden
Hotel Eden - Campulung Moldovenesc
Het hotel, dat geroemd wordt om de schone kamers en het vriendelijke personeel, ligt aan de hoofdstraat van Campulung Moldovenesc op 1 kilometer van het centrum. Hoewel het stadje zelf weinig sfeervol is, is het de beste plaats om de beroemde kloosters van de fraaie Boekovinastreek te ontdekken. Het hotel beschikt over gratis wifi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Eden
Hotel Continental Forum in Targu Mures, Roemenië
Hotel Continental Forum - Targu Mures
In de historische regio Transsylvanië ligt Hotel Continental, met zijn opvallende gevel, in het centrum van de stad Targu Mures. Het Piata Trandafirilor (plein van de rozen) bereikt u lopend in 8 minuten en het Cultuurpaleis met zijn historische gevel vindt u op ongeveer 1 kilometer. Het hotel beschikt over een restaurant en in de bar of op het terras kunt u heerlijk zitten en genieten van een drankje. De rookvrije kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Continental Forum
Boerenpensions in Sibiel, Roemenië
Pensions (diverse) in Sibiel - Sibiel
In het dorpje Sibiel, op het Roemeense platteland, zijn verschillende boeren kleine pensions begonnen. U wordt door de eigenaren gastvrij onthaald! De keurige kamers hebben een eigen douche en een toilet. De pensions hebben geen website.
Hotel Arges
Hotel Arges - Pitesti
Vanuit hotel Arges, centraal gelegen in de stad Pitesti, loopt u zo de voetgangerszone van het centrum in, waar het op een warme avond heerlijk toeven is op een van de terrasjes. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi en een lift. Alle kamers van dit aangename hotel zijn voorzien van airconditioning, een tv, een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Arges
Hotel Best Western Lev Or in Boekarest, Roemenië
Best Western Lev Or - Boekarest
Dit stijlvolle hotel ligt aan de rand van het centrum van Boekarest met restaurants en winkels in de omgeving en een bushalte vlakbij. De oude binnenstad bereikt u na 1,8 kilometer wandelen. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Ook is er gratis wifi beschikbaar in de hotelkamers.

Bekijk de website van Best Western Hotel Lev Or I

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Mooie reis, waarbij de cultuur en de historie van het land zeer goed tot uitdrukking komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een fijne reis. Ik heb veel geleerd over Roemenië, ook zaken waar ik niets van wist. Het excursieprogramman was gevarieerd. Cristina was zeer professioneel, wist op een boeiende manier te vertellen. Het was duidelijk dat zij veel van haar land houdt en dit wil delen met de gasten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is een prachtige reis in een erg mooi en kleurrijk land.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik vond deze reis echt heel mooi. Ik had niet gedacht dat Roemenië zo mooi kon zijn. De natuur en cultuur van dit land was echt heel mooi. Onze reidsleidster Cristina vertelde heel over haar land en de geschiedenis. Ze liet ons heel veel zien. Gastvrije en vriendelijke Roemenen en overnachten in pensions bij de plaatselijke boeren in Sibiel was ook leuk om mee te maken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Uitstekende reisleidster (Christina) met veel meerwaarde omdat ze Roemenië van binnenuit kent en veel over het leven daar vertelt.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een heel mooie reis. Voldeed aan alle verwachtingen. Verrassend land, schoon en vriendelijk!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het is een positieve reis, gezellig gezelschap, mooie dingen gezien en goede buschauffeur. En deskundige en vriendelijke reisleidster.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Onze reis met SRC naar Roemenië was fantastisch!
Christina is een zeer gedreven en deskundige reisleidster. Zij is zeer zorgzaam voor de reizigers (persoonlijke aandacht). Zij heeft ons met enthousiasme en passie veel verteld over de diverse maatschappelijke, culturele en politieke aspecten van haar land. Zij laat zien dat zij trots is op haar land. De keuze van de lunchadressen was uitstekend. Stijlvolle eetgelegenheden!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.