050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Verrassend en puur

Reisleidster Cristína:
‘Roemenië is verrassend kleurrijk, daar verbazen mijn gasten zich vaak over! Velen denken bij mijn vaderland toch aan een arm, grauw Oost-Europees land: des te verrassender is het om de culturele rijkdom te ontdekken die Roemenië te bieden heeft. Natuurlijk ziet u soms nog de ossenkarren en de ezelwagens op de wegen, maar er is sinds de val van Ceausescu ook veel veranderd.

Tijdens deze cultuurvakantie bezoekt u Moldavië, Transsylvanië en Walachije, waar u geniet van de mooiste kerken en kloosters, de fraaie steden en de overdonderend mooie natuur. U heeft ook volop de gelegenheid om de Roemenen en hun bijzondere tradities te leren kennen. Zo overnacht u op het platteland bij de boeren thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven. Ga mee naar Roemenië en laat mij u verwelkomen in mijn fantastische land!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
2 nachten in boerenpensions
10x ontbijt en 10x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boekovina en Boekarest
kloosters Moldovita en Voronet
Brasov en Sibiu
Sinaia en Sighisoara
Pelespaleis in Sinaia
Bicazkloof
Transsylvanië
burchtkerk in Biertan
paleis van Ceausescu
‘kasteel van Dracula’
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
U verblijft twee nachten op het platteland bij de Roemenen thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Manette
Reisleidster sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Boekarest en overnachting Sinaia
Sinaiaklooster, Pelespaleis en kasteel van Dracula
Kort bezoek aan Brasov en via de Bicazkloof naar Piatra Neamt
Kloosters van Moldavië, waaronder Voronet, ‘de Sixtijnse kapel van het oosten’
Museum en klooster Moldovita
Jugendstil in Targu Mures en Sighisoara
Verkenning van middeleeuws Sighisoara en de burchtkerk in Biertan, overnachting bij boeren in Sibiel
Stadswandeling Sibiu en vrije tijd
Natuurroute door de Oltvallei en Curtea de Arges
Naar Boekarest en uitgebreide stadsrondrit
Bezoek paleis van de republiek en vlucht Boekarest – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boekarest

We vliegen naar Roemenië. Na aankomst op de luchthaven van Boekarest rijden we naar ons hotel in Sinaia, waar we twee nachten verblijven. (ca. 125 km)

dag 2: Sinaiaklooster en het Pelespaleis

Na een bezoek aan het ommuurde Sinaiaklooster, dat een bijzonder kerkje uit 1695 heeft, gaan we naar het Pelespaleis. Deze rijke 19e-eeuwse zomerresidentie, die is genoemd naar het riviertje Peles, is in Zuid-Duitse renaissancestijl gebouwd in opdracht van koning Carol I. Vervolgens rijden we naar Bran, waar het kasteel van Dracula staat. Hoewel het verhaal van Dracula fictief is, is het geïnspireerd op figuren uit de Roemeense geschiedenis. Het kasteel van Bran spreekt dan ook nog steeds tot de verbeelding. (ca. 70 km)

dag 3: Brasov en natuurpracht in de Oost-Karpaten

Na een kort bezoek aan de oude stad Brasov, in de middeleeuwen gesticht door de Saksen, rijden we een mooie route door de uitlopers van de Oost-Karpaten. Tijdens de rit trekt het eenvoudige plattelandsleven aan ons voorbij. De spectaculaire 300 meter diepe Bicazkloof is van de bijzondere hoogtepunten van onze tocht. Natuurlijk maken we enkele fotostops. We overnachten in Piatra Neamt. (ca. 320 km)

dag 4: Kloosters van Moldavië in de Boekovinastreek

In de kloosterkerk van het serene Agapiaklooster zien we unieke iconen en bijzondere fresco’s van de Roemeense schilder Nicolae Grigorescu. Vervolgens bekijken we in de Boekovinastreek het beroemde klooster van Voronet. Het imposante 15e-eeuwse klooster bevat honderden fresco’s en wordt ook wel ‘de Sixtijnse kapel van het oosten’ genoemd. De vele afbeeldingen op de binnen- en buitenmuren zijn een hoogtepunt van deze reis! Ons hotel staat in Campulung Moldovenesc. (ca. 100 km)

dag 5: Museum en klooster van Moldovita

We bezoeken een bijzonder museum, waar we vele beschilderde paaseieren bewonderen, waar de Boekovina-streek beroemd om is. Door het prachtige landschap van de Boekovina reizen we vervolgens naar het klooster van Moldovita. Ook hier vertellen de uitzonderlijke fresco’s een boeiend verhaal. Via de Tihuta-pas rijden we naar Bistrita voor de overnachting. (ca. 150 km)

dag 6: Targu Mures en Sighisoara

In de Transsylvaanse stad Targu Mures zien we het bijzondere cultuurpaleis, dat is gebouwd in de in jugendstil. Vervolgens rijden we naar Sighisoara, waar ons hotel staat. 's Middags maken we alvast kort kennis met deze sfeervolle, ommuurde stad. De middeleeuwse bovenstad van Sighisoara is nog grotendeels authentiek: een fijne plek om doorheen te wandelen! (ca. 150 km)

dag 7: Sighisoara en overnachting bij Roemenen thuis

We wandelen over de hobbelige straatjes van Sighisoara en zien onder meer het huis van Vlad Dracul, het renaissancehuis met de hertenkop en de Venetiaanse woning. Een overdekte houten opgang, ook wel ‘de schooltrap’ genoemd, leidt naar de Bergkerk. Hierna zien we in het schilderachtige plaatsje Biertan de burchtkerk, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We verblijven in het dorpje Sibiel twee nachten in kleine pensions bij de boeren thuis. De keurige kamers hebben een eigen douche en een toilet. De gastvrije inwoners zullen u met open armen ontvangen! (ca. 150 km)

dag 8: Brug der Leugens en de ogen van Sibiu

Tijdens een stadswandeling in Sibiu, het voormalige Hermannstadt, zien we de drie centrale pleinen met gotische en Weens-barokke patriciërshuizen. Ook bekijken we de ijzeren Brug der Leugens. Veel van de huizen in Sibiu hebben grappige dakramen, de zogenaamde ogen van Sibiu. Na de wandeling kunt u zelf het gezellige en mooie centrum verder verkennen. (ca. 30 km)

dag 9: Middeleeuws Curtea de Arges

Een mooie route door de prachtige natuur van de Oltvallei brengt ons naar Curtea de Arges, een stad die in de 14e eeuw kort de hoofdstad van Walachije en zetel van de patriarch was. We bezoeken onder meer de bekende Byzantijnse bisschoppelijke kerk. Vervolgens rijden we naar Pitesti voor de overnachting. (ca. 190 km)

dag 10: Het Parijs van het oosten

We rijden naar Boekarest, waar we vannacht verblijven. We maken een uitgebreide rondrit door de stad die ooit bekendstond als het Parijs van het oosten. Hoewel veel van de oude glorie tijdens de Tweede Wereldoorlog en het regime van Ceausescu verloren is gegaan, zijn de Roemenen de laatste jaren weer volop bezig om de hoofdstad te renoveren. (ca. 110 km)

dag 11: Terug naar Nederland

Indien het vluchtschema het toelaat bezoeken we de patriarchale kerk en, wanneer mogelijk, het bizarre paleis van de republiek, een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. We rijden naar de luchthaven van Boekarest voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: € 7,50 tot € 10,50 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Boekarest 13:35 - 17:20 uur
Boekarest - Amsterdam18:05 - 20:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels die beschikken over een restaurant, een bar en meestal ook over een lift. Kofferservice is in Roemenië meestal tegen betaling ter plaatse mogelijk. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. De meeste hotels hebben alleen in de openbare ruimtes gratis wifi, sommige hotels bieden ook wifi op de kamers aan.

Boerenpensions
In Sibiel verblijft u twee nachten in verschillende kleine, eenvoudige pensions bij de Roemenen thuis. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Villa Camelia in Sinaia, Roemenië
Hotel Vila Camelia - Sinaia
Hotel Vila Camelia is een charmant, klassiek hotel. Het hotel, gebouwd door een van de architecten van het Pelespaleis, ligt rustig. Toch is het centrum van Sinaia te voet in circa 20 minuten te bereiken. De kamers hebben een klassieke uitstraling gecombineerd met modern comfort.

Bekijk de website van hotel Vila Camelia
Hotel Ceahlau
Hotel Ceahlau - Piatra-Neamt
Het grote hotel ligt midden in het centrum van Piatra Neamt, aan het centrale plein. De kamers op de hogere verdiepingen bieden een fraai uitzicht over het pittoreske stadje dat in een vallei ligt, omringd door bergen.

Bekijk de website van Hotel Ceahlau
Hotel Eden
Hotel Eden - Campulung Moldovenesc
Het hotel, dat geroemd wordt om de schone kamers en het vriendelijke personeel, ligt aan de hoofdstraat van Campulung Moldovenesc. Hoewel het stadje zelf weinig sfeervol is, is het de beste plaats om de beroemde kloosters van de fraaie streek Boekovina te ontdekken.

Bekijk de website van Hotel Eden
Hotel Coroana
Hotel Coroana de Aur - Bistrita
De naam ‘De Gouden Kroon’ was er al voordat dit hotel geopend werd. Naar aanleiding van Bram Stroker’s ‘Dracula’ zochten toeristen in Bistrita naar het in het boek beschreven hotel. Het goed gewaardeerde hotel ligt vlakbij het 14e-eeuwse stadsplein.
Hotel Korona
Hotel Korona - Sighisoara
Het hotel ligt aan de voet van de middeleeuwse citadel van Sighisoara. De historische binnenstad bevindt zich op slechts 5 minuten wandelafstand. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een drankje op het mooie zomerterras in de tuin.

Bekijk de website van Hotel Korona
Hotel Arges
Hotel Arges - Pitesti
Alle kamers van dit aangename hotel, dat in 2011 volledig is gerenoveerd, beschikken over een balkon. Vanuit het hotel loopt u zo de voetgangerszone van het centrum in, waar u op een warme avond heerlijk toeven op een van de terrasjes is.

Bekijk de website van Hotel Arges
Hotel Venezia in București, Boekarest
Hotel Venezia - Boekarest
Hotel Venezia is gelegen in de binnenstad van Boekarest. Restaurants, winkels en bijzondere bezienswaardigheden zijn binnen een paar minuten te voet bereikbaar. Het hotel is comfortabel en beschikt over diverse faciliteiten, waaronder gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Venezia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Mooie reis, waarbij de cultuur en de historie van het land zeer goed tot uitdrukking komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. J. van Oosterhout
Het was een fijne reis. Ik heb veel geleerd over Roemenië, ook zaken waar ik niets van wist. Het excursieprogramman was gevarieerd. Cristina was zeer professioneel, wist op een boeiende manier te vertellen. Het was duidelijk dat zij veel van haar land houdt en dit wil delen met de gasten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. N. van Heijst
Het is een prachtige reis in een erg mooi en kleurrijk land.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevr. K. Rutten
Ik vond deze reis echt heel mooi. Ik had niet gedacht dat Roemenië zo mooi kon zijn. De natuur en cultuur van dit land was echt heel mooi. Onze reidsleidster Cristina vertelde heel over haar land en de geschiedenis. Ze liet ons heel veel zien. Gastvrije en vriendelijke Roemenen en overnachten in pensions bij de plaatselijke boeren in Sibiel was ook leuk om mee te maken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. P. Monderen
Uitstekende reisleidster (Christina) met veel meerwaarde omdat ze Roemenië van binnenuit kent en veel over het leven daar vertelt.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een heel mooie reis. Voldeed aan alle verwachtingen. Verrassend land, schoon en vriendelijk!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het is een positieve reis, gezellig gezelschap, mooie dingen gezien en goede buschauffeur. En deskundige en vriendelijke reisleidster.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
H.L. Tan
Onze reis met SRC naar Roemenië was fantastisch!
Frans van Spanje
Christina is een zeer gedreven en deskundige reisleidster. Zij is zeer zorgzaam voor de reizigers (persoonlijke aandacht). Zij heeft ons met enthousiasme en passie veel verteld over de diverse maatschappelijke, culturele en politieke aspecten van haar land. Zij laat zien dat zij trots is op haar land. De keuze van de lunchadressen was uitstekend. Stijlvolle eetgelegenheden!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd