050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Verrassend en puur

Reisleidster Cristína:
‘Roemenië is verrassend kleurrijk, daar verbazen mijn gasten zich vaak over! Velen denken bij mijn vaderland toch aan een arm, grauw Oost-Europees land: des te verrassender is het om de culturele rijkdom te ontdekken die Roemenië te bieden heeft. Natuurlijk ziet u soms nog de ossenkarren en de ezelwagens op de wegen, maar er is sinds de val van Ceausescu ook veel veranderd.

Tijdens deze cultuurvakantie bezoekt u Moldavië, Transsylvanië en Walachije, waar u geniet van de mooiste kerken en kloosters, de fraaie steden en de overdonderend mooie natuur. U heeft ook volop de gelegenheid om de Roemenen en hun bijzondere tradities te leren kennen. Zo overnacht u op het platteland bij de boeren thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven. Ga mee naar Roemenië en laat mij u verwelkomen in mijn fantastische land!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
2 nachten in boerenpensions
10x ontbijt en 10x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boekovina en Boekarest
kloosters Moldovita en Voronet
Brasov en Sibiu
Sinaia en Sighisoara
Pelespaleis in Sinaia
Bicazkloof
Transsylvanië
jugendstil in Targu Mures
burchtkerk in Biertan
paleis van Ceausescu
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
U verblijft twee nachten op het platteland bij de Roemenen thuis: een unieke belevenis die u laat kennismaken met het Roemeense leven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Boekarest en overnachting Sinaia
+ lees meer
Sinaiaklooster, Pelespaleis en Brasov
+ lees meer
Natuurpracht in de Oost-Karpaten
+ lees meer
Kloosters van Moldavië, waaronder Voronet, ‘de Sixtijnse kapel van het oosten’
+ lees meer
Ontspannen in de bossen van Boekovina
+ lees meer
Naïeve kunst, iconen en via de Bizackloof naar Targu Mures
+ lees meer
Jugendstil in Targu Mures, Sighisoara en Biertan
+ lees meer
Stadswandeling Sibiu en vrije tijd
+ lees meer
Natuurroute door de Oltvallei of Transfagarasan en Curtea de Arges
+ lees meer
Uitgebreide stadsrondrit Boekarest
+ lees meer
Bezoek paleis van de republiek en vlucht Boekarest – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kleurrijk Roemenië
1725 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: Vanaf €10 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boekarest 09:35 - 13:10 uur
Boekarest - Amsterdam13:55 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Mooie reis, waarbij de cultuur en de historie van het land zeer goed tot uitdrukking komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een fijne reis. Ik heb veel geleerd over Roemenië, ook zaken waar ik niets van wist. Het excursieprogramman was gevarieerd. Cristina was zeer professioneel, wist op een boeiende manier te vertellen. Het was duidelijk dat zij veel van haar land houdt en dit wil delen met de gasten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is een prachtige reis in een erg mooi en kleurrijk land.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik vond deze reis echt heel mooi. Ik had niet gedacht dat Roemenië zo mooi kon zijn. De natuur en cultuur van dit land was echt heel mooi. Onze reidsleidster Cristina vertelde heel over haar land en de geschiedenis. Ze liet ons heel veel zien. Gastvrije en vriendelijke Roemenen en overnachten in pensions bij de plaatselijke boeren in Sibiel was ook leuk om mee te maken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Uitstekende reisleidster (Christina) met veel meerwaarde omdat ze Roemenië van binnenuit kent en veel over het leven daar vertelt.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een heel mooie reis. Voldeed aan alle verwachtingen. Verrassend land, schoon en vriendelijk!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Het is een positieve reis, gezellig gezelschap, mooie dingen gezien en goede buschauffeur. En deskundige en vriendelijke reisleidster.
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Onze reis met SRC naar Roemenië was fantastisch!
Christina is een zeer gedreven en deskundige reisleidster. Zij is zeer zorgzaam voor de reizigers (persoonlijke aandacht). Zij heeft ons met enthousiasme en passie veel verteld over de diverse maatschappelijke, culturele en politieke aspecten van haar land. Zij laat zien dat zij trots is op haar land. De keuze van de lunchadressen was uitstekend. Stijlvolle eetgelegenheden!
Beoordeling reisleidster: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.