050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Andalusië is dé bakermat van de Spaanse cultuur

In Andalusië schijnt de zon bijna altijd! Dit is de regio van zonnige costa’s, zinderende steden en indrukwekkende cultuur. Andalusië is dé bakermat van de Spaanse cultuur: stierenvechten, tapas, flamenco en de Spaanse gitaarmuziek vinden hier hun oorsprong. In Andalusië kunt u genieten van prachtige en afwisselende landschappen, bergen en stranden. Hier vindt u ook witte dorpjes, waar de inwoners nog leven volgens de eeuwenoude tradities van hun Iberische, Romeinse en Moorse voorouders. Het zuiden is ook het gebied van de wereldberoemde steden Granada, Córdoba en Sevilla. Steden die iedereen ooit eens bezocht moet hebben!

Tijdens deze fly drive verkent u het kleurrijke Andalusië in uw eigen tempo. De afstanden zijn klein, zodat u alle tijd heeft om veel moois te ontdekken. Dwaalt u door de olijfboomgaarden of geniet u van de siësta in rustige dorpjes? Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Andalusische steden niet ontbreken. In Granada geniet u van het sprookjesachtige Alhambra en in Córdoba wandelt u door de eeuwenoude Mezquita. De binnenstad van Sevilla verkent u te voet of op de fiets. We hebben voor u op meerdere plekken gidsen besproken, zodat u de bezienswaardigheden optimaal kunt ontdekken. U hoeft alleen nog maar te genieten van al het prachtige Spaanse erfgoed. Spanje op zijn best!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle centrale hotels
7x ontbijt
2 nachten in Granada
2 nachten in Sevilla
wijnproeverij in Ronda
wandeling Córdoba met gids
wandeling Sevilla met gids
bezoek Alhambra met gids
bezoek Mezquita met gids
entreegelden tijdens excursies
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Málaga, Antequera en Granada
Alhambra in Granada
Sevilla en Ronda
Mezquita in Córdoba
Baena, Ecija en Carmona
Reales Alcázares in Sevilla
SRC-reisexpert Marit
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: bezoek Mezquita met gids
Met een gids verkent u de adembenemende Mezquita van Córdoba, een onvergetelijk bezoek!

De reis in het kort

Amsterdam – Málaga en naar hotel
Málaga – Antequera – Granada
Alhambra: Moorse pracht
Granada – Baena – Córdoba
Córdoba – Ecija – Carmona – Sevilla
Sevilla
Sevilla – Ronda
Ronda – Málaga en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga en naar hotel

U vliegt rechtstreeks naar Málaga. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Málaga. Uw Andalusische avontuur is begonnen! (reisafstand ca. 35 km)

dag 2: Málaga – Antequera – Granada

U rijdt met uw huurauto noordwaarts, naar het deels ommuurde Antequera. Dit prachtige Moorse stadje ligt op een rots en vlak bij de bergketen El Torcal. Het uitzicht over de vallei is magnifiek! Eeuwenlang was dit een van de meest vruchtbare gebieden van Andalusië. Nog altijd komen de beste asperges, granen en olijven hier vandaan. In de zomer kleuren de zonnebloemen, die hun kopjes richting de zon draaien, de velden vrolijk geel. Nabij het stadje ligt de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige plekken in Spanje waar flamingo’s broeden. Door het kalksteenlandschap rijdt u verder naar Granada, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 180 km)

dag 3: Alhambra: Moorse pracht

Vandaag staat een hoogtepunt van uw bezoek aan Andalusië op het programma: het Alhambra. U rijdt naar de parkeerplaats van het Alhambra, waar de gids voor u klaar staat voor een bezoek aan dit fascinerende Moorse paleizencomplex. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra vindt u de pracht en praal van Arabische paleizen, de geurende tuinen van de Generalife, de imposante christelijke kerken en de middeleeuwse torens, die u terug naar de 14e eeuw brengen. Na dit indrukwekkende bezoek kunt u, op eigen gelegenheid kennismaken met het centrum van Granada. Bezoek bijvoorbeeld de oude Moorse wijk Albaicín, de grafkapel van de Katholieke Koningen en de monumentale kathedraal.

NB Als deze dag in het weekend valt, dat geldt er een toeslag van € 65,- per gids.

¡ Extra
U kunt op deze avond een optionele flamencoshow bijwonen, voor een passievolle avond met dans en muziek.

dag 4: Baena en Córdoba

Onderweg naar Córdoba kunt u een stop maken in Baena. Op het Plaza de la Constitución van dit gezellige stadje kunt een prachtige 18e-eeuwse zuilengang bewonderen. Hier vindt u een van de beste tapasbars van Baena. Een lunchstop in dit Mesón Casa del Monte, dat in een oud herenhuis is gevestigd, is dan ook een aanrader! Een andere leuke stop is het 16e-eeuwse Madre de Dios, een klooster in mudejarstijl. Behalve dat u hier een indrukwekkend renaissancekoor kunt bewonderen, verkopen de nonnen van het klooster ook heerlijke koekjes en lekker gebak. Hierna reist u met uw huurauto door naar Córdoba, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 160 km)

dag 5: Stadswandeling Córdoba en naar Sevilla

Op deze ochtend ontdekt u Córdoba met een gids. Córdoba was eens een belangrijk centrum van de Moorse en joodse cultuur. U wandelt door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en bezichtigt de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende moskee. Het interieur van de Mezquita bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd. Na de lunch rijdt u naar Ecija, een stadje in een vallei met lage heuvels. Hier staan enkele prachtige barokke kerken met gekleurde tegels. U ziet de torens al van ver! Het stadhuis en het op indrukwekkende wijze versierde Palacio de Peñaflor zijn ook aanraders. U vervolgt uw rit naar het beeldschone Carmona, een van de oudste steden van Andalusië. In de oude wijk ziet u monumentale gebouwen, elegante paleizen, patriciërshuizen en mooie kerken. Alle stijlen van Andalusië zijn hier te vinden. In de straatjes die uitkomen op het centrale plein, dat gezellige terrasjes heeft, kunt u heerlijk slenteren. U eindigt uw dag in Sevilla, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 145 km)

NB Als deze dag in het weekend valt, dan geldt er een toeslag van € 65,- per gids.

dag 6: Zwierig Sevilla

U verkent Sevilla met een gids. Ontdek de zwierige schoonheid van het compacte historische centrum te voet. U ziet onder andere het Parque María Luisa, het Plaza de España en de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera Carmen. Via de Barrio de Sta.Cruz, het oude middeleeuwse centrum, gaat u naar de giralda, de klokkentoren. Daarna bezoekt u de kathedraal en het prachtige koninklijke mudejarpaleis Reales Alcázares. U kunt de tour afsluiten met een kennismaking met het architectuurproject Metropol Parasol.

NB Als deze dag in het weekend valt, dat geldt er een toeslag van € 65,- per gids.

dag 7: Sevilla – Ronda

In de ochtend kunt u nog even van Sevilla genieten. Daarna rijdt u naar het lieflijke Ronda, een schitterende historische stad met een bijzondere locatie: op een steile rotspartij in een prachtig dal. De stad wordt in tweeën gesneden door El Tajo, een 150 meter diepe kloof. De ene kant van de stad, waar de oude Moorse medina staat, heet simpelweg La Ciudad. Aan de andere kant ligt de wijk El Mercadillo. Ronda is de bakermat van het stierenvechten. In het centrum vindt u dan ook een grote arena met een museum. De wijnen uit deze regio zijn niet te versmaden. U sluit deze reis daarom af met een heerlijke wijnproeverij in een charmante bodega. U verblijft deze nacht in Ronda. (reisafstand ca. 125 km)

dag 8: Málaga – Amsterdam

U rijdt naar Málaga, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Daarna vliegt u rechtstreeks naar Amsterdam. (reisafstand ca. 100 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Flamenco Granada, Spanje
Flamenco - Granada
Geniet van een prachtige flamencoavond
Duur: 2 uur
Inclusief: entree
Exclusief: vervoer
Kosten: € 32,00 per persoon
’s Avonds kunt u in Granada een flamencoavond bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige en artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan meerdere stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op de basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven, zoals Eindhoven of Rotterdam? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Ruimbagage en stoelreservering
Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken ruimbagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Malaga06:50 - 09:50 uur
Malaga - Amsterdam10:40 - 13:45 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is als huurauto een Opel Corsa of gelijkwaardig met airconditioning inbegrepen. U kunt tegen een toeslag een upgrade naar een ruimere auto bijboeken. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Spanje niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle hotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Hotel Don Curro in Málaga Spanje
Hotel Don Curro - Malaga
In het centrum van Málaga ligt hotel Don Curro. De kathedraal en het Picassomuseum liggen op loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning en een minibar.

Bekijk de website van hotel Don Curro
Dauro2, Spanje
Hotel Dauro II - Granada
In het historische centrum van Granada ligt hotel Dauro. Vanuit het hotel wandelt u in ongeveer tien minuten naar het Plaza Nueva en de kathedraal. De stijlvolle kamers hebben een tv met satellietzenders, airconditioning en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Dauro II
Eurostars las Adelfas, Spanje
Hotel Exe Las Adelfas - Córdoba
Dit hotel in koloniale stijl is omgeven door schaduwrijke tuinen met palmbomen. Daardoor is het er heerlijk rustig en goed toeven! Er is ook een prachtig openluchtzwembad (opening afhankelijk van het seizoen). Met de auto rijdt u in tien minuten naar het centrum van Córdoba. Bij het hotel is een gratis parkeergelegenheid. Ook is er een bushalte vlak bij het hotel. De kamers in avant-gardestijl zijn licht, met een raam aan de straatzijde. Alle kamers beschikken over gratis wifi, een satelliet-tv, een telefoon en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Exe Las Adelfas
H10 Corregidor Boutique
Hotel H10 Boutique Corregidor - Sevilla
Dit boutiquehotel, dat in het centrum van Sevilla staat, is gebouwd rondom een typisch Andalusische patio met een fontein en ademt een bijzondere sfeer uit. In vijftien minuten wandelt u naar de kathedraal en het beroemde Reales Alcázares. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een minibar.

Bekijk de website van Hotel H10 Boutique Corregidor
Don Miguel, Spanje
Hotel Don Miguel - Ronda
In het centrum van Ronda en naast de bekende brug, de Puente Nuevo, ligt het hotel Don Miguel. Vanuit het hotel heeft u zelfs uitzicht op de kloof! Het hotel beschikt over een Spaans restaurant. In het café kijkt u uit over een prachtig natuurpark. De traditioneel ingerichte kamers beschikken over een balkon of een terras, airconditioning, een tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Don Miguel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik had meerdere offertes opgevraagd voor de Andalusië reis. Jullie waren de enige die even de moeite namen om te bellen en te vragen naar onze wensen en vervolgens mee te denken. Hierdoor hebben we een zeer mooie reisofferte kunnen ontvangen, geheel op onze wensen afgestemd. De huurauto was prima in orde. Het ophalen en inleveren ging erg snel, zonder problemen. De hotels (upgrade) waren prima in orde. Het een beter als het andere, maar allemaal op loopafstand van het centrum. Het laatste hotel in Ronda (Catalonia Reina Victoria) was naar onze mening het allerbeste! Supernetjes en schoon en een prima zwembad. Hierdoor hebben we de auto alleen hoeven gebruiken om van de ene stop naar de andere te gaan. De reisafstanden waren prima te doen. De wegen waren goed en de aangegeven bezienswaardigheden onderweg waren mooi om te zien en waren prima in te passen in de reistijd. De geboekte excursies waren allemaal privé en zonder meer dik in orde! Zelfs 2 van de 3 in het Nederlands. De Flamenco show is een aanrader! Geen show Flamenco (met veel Ole! en castagnetten), maar echte pure Flamenco, zoals het moet zijn! Al met al hebben we een geweldige reis gehad!
Beoordeling reis: 10
Als je ooit eens verwonderd door de oogverblindende paleizen en kathedralen in Andalusië wilt wandelen om overweldigd te worden door de veelkleurige en overweldigende Romeinse / Moors-Arabische / Spaanse geschiedenis & cultuur van dit gebied - boek dan deze reis! Een prachtige en onvergetelijke ervaring.
Beoordeling reis: 9
Onze op maat aangepaste fly drive Andalusië was een fantastische ervaring.
Wij hebben erg genoten van de individuele autoreis door Andalusië. De eerste dag begon rustig in Malaga. De daarop volgende dagen volgden een afwisselend programma met indrukwekkende, drukke hoogtepunten (Alhambra, Mezquita) en - op doorreis - meer rustige tussenstops in pittoreske dorpen. Sevilla vonden we - ondanks alle monumenten - ook vooral leuk omdat het een "gewone" stad in beweging was met zijn inwoners en studenten. De vakantie eindigde in Ronda, ook weer tamelijk rustig en overzichtelijk, zodat we uitgerust de terugreis konden aanvaarden. We waren erg tevreden over alle geboekte hotels; overal goede bedden en lekker ontbijt. Ook niet onbelangrijk :-). Autorijden was heel goed te doen, zelfs soms rustig. Granada, Cordoba en vooral Sevilla binnenkomen was wel enigszins hectisch. In Cordoba konden we gebruik maken van de parkeergarage van het hotel. In de andere gevallen hebben we een parkeergarage in de buurt van het hotel gevonden. Maar vooral hebben we natuurlijk genoten van het mooie weer in december, elke dag strak blauwe hemel en zon. Met zo'n 18 graden heerlijk weer voor sight seeing. De natuur, de sinaasappelbomen en de prachtige architectuur zorgden voor een perfect plaatje.
Onze Andalusie reis was ontzettend goed geregeld, met de juiste excursies, goede gidsen en ook voldoende ruimte om zelf erop uit te gaan. Dit gedeelte van Spanje is prachtig en heeft een erg interessante geschiedenis. Verder zaten we precies in de semana santa waardoor we ook dit stuk geschiedenis van Spanje meekregen. Deze reis is echt een aanrader!
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Málaga en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto Opel Corsa of gelijkwaardig met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle hotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Stadswandeling Córdoba met gids.
Bezoek Alhambra met gids.
Bezoek Mezquita met gids.
Wijnproeverij in Ronda.
Entreegelden excursies volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op meerdere locaties. U kunt een of meerdere nachten langer verblijven in de steden Sevilla, Córdoba en Granada. Ook kunt u een of meerdere nachten verlengen in Nerja, een charmante badplaats die op 60 kilometer ten oosten van Málaga ligt, of in het bergdorpje Pizarra. Hieronder vindt u (beperkte) informatie over de verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Verlenging in Sevilla, Córdoba en Granada
U kunt een of meerdere nachten langer verblijven in de steden Sevilla, Córdoba en Granada. Heeft u interesse? Vraag naar de prijzen en de mogelijkheden.

Verlenging Nerja
Nerja wordt gekenmerkt door traditie, lieflijke architectuur en een gemoedelijke sfeer met hoog boven de grillige kust het plateau El Balcón de Europa. De pieken van de Sierra Nevada beschermen deze badplaats tegen de koele noordenwind. In het gezellige centrum kunt u heerlijk rondwandelen en de typisch Spaanse sfeer proeven. Natuurlijk zijn er vele restaurants, gezellige terrasjes en bars. Heeft u interesse? Vraag naar de prijzen en de mogelijkheden.

Verlenging Pizarra
U kunt een of meerdere nachten langer verblijven in Pizarra. Heeft u interesse? Vraag naar de prijzen en de mogelijkheden.