050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het temperamentvolle zuiden van Spanje

Reisleider Luis:
‘Waarom u naar Andalusië moet? Omdat u hier alles vindt dat Spanje beroemd maakt: heerlijk weer, lekker eten en een schitterende cultuur. En natuurlijk de drie beroemdste steden van Spanje: Sevilla, Córdoba en Granada! Sterker nog, Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, wordt zelfs gezien als de meest Spaanse stad die er bestaat. In het mooie Zuid-Spanje, waar ik al jaren woon, laat ik u graag alle prachtige en indrukwekkende plekken zien, én meer!

Uiteraard gaat u naar het Alhambra in Granada, een van oorsprong Moors paleizencomplex dat zijn gelijke niet kent. Het verbluffende vakmanschap van de Moorse ambachtslieden komt in alle details van de verschillende gebouwen schitterend tot uiting. Het entreegeld en rondleiding zijn al voor u geregeld, zodat u niet in de rij hoeft om een van de mooiste monumenten van Spanje te bewonderen.

Natuurlijk ziet u in Sevilla de bijzondere kathedraal met het graf van Columbus, het prachtige paleis Real Alcázar en het Plaza de España, een groots plein met een charmant grachtje waar verliefde koppeltjes met hun roeibootje doorheen kunnen varen. Ook Córdoba, met zijn zeer indrukwekkende Mezquita en het charmante stadje Ronda staan op het programma. Doordat u in Sevilla en Granada in het centrum verblijft, kunt u ook ’s avonds al flanerend van het heerlijke Spaanse leven genieten. Andalusië is Spanje in het klein. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
centraal gelegen middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
entreegeld voor het Alhambra
rondleiding in het Alhambra
audiosysteem
lokale gids in het Alhambra
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
Real Alcázar in Sevilla
Mezquita en joodse wijk in Córdoba
Ronda en Alhama de Granada
Romeinse ruïnes in Itálica
Moorse wijk Albaicín in Granada
Parque María Luisa in Sevilla
Plaza de España in Sevilla
Huis van Pilatus in Sevilla
kathedraal in Granada
jachthaven van Marbella
SRC-reisleider Luis
SRC-reisleider sinds 1994
Het entreegeld en de rondleiding in het Alhambra zijn inclusief, en vanuit onze centrale hotels wandelt u zo Sevilla en Granada in!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Málaga
+ lees meer
Jachthaven Marbella, pittoresk Ronda en naar Sevilla
+ lees meer
Wandeling door Sevilla met kathedraal en Real Alcázar
+ lees meer
Parque María Luisa met het Plaza de España, Romeinse ruïnes in Itálica en vrije tijd in Sevilla
+ lees meer
Mezquita in Córdoba
+ lees meer
Moors Granada: Alhambra en wijk Albaicín
+ lees meer
Authentiek Moors Alhama de Granada en vrije middag in Granada
+ lees meer
Málaga – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Andalusië
1055 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Flamenco Granada, Spanje
Flamenco in Granada
Voel de passie van Andalusië
Duur: circa 1½ uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 32,- per persoon, inclusief de bustransfer en een drankje
In Granada kunt u een flamenco-optreden bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan vele stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Malaga16:15 - 19:15 uur
Malaga - Amsterdam20:05 - 23:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Bij reizen met vertrek van april tot en met oktober 2024 verblijft u in hotel Macia Sevilla KUBB. Bij de overige data verblijft u in Sevilla in hotel NH Plaza de Armas. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een prachtige reis een leuke groep met een ervaren en deskundige reisleider. Een gevarieerd en goed programma. Alleen het weer viel erg tegen, maar dat valt niemand aan te rekenen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Erg goed georganiseerd, schitterende omgeving. Luiz is terecht trots op zijn stad Sevilla en de streek Andalusië. Hij weet enorm veel te vertellen over het heden en verleden van zowel Andalusië als Spanje. Een vriendelijke, geduldige en bekwame gids.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Reizen met SRC geeft een extra dimensie aan mijn vakanties. Door de achtergrondinformatie over gebouwen, gebeurtenissen en dergelijke leer ik met een bredere blik kijken naar alles wat ik zie tijdens een reis. Vaak stimuleert het me ook nog om na terugkeer in Nederland nog wat extra onderzoek te doen. Zo heb ik nog lang plezier van de reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dit was onze eerste groepsreis. Het is heel goed bevallen. Toine is een goede reisleider. Hij weet heel veel en kan dit boeiend met een scheut humor vertellen. De centrale ligging van de hotels zijn erg prettig en de verhouding tussen cultuur en vrije tijd was prima in orde. Deze reis was voor ons ook een test om er achter te komen of dit soort culturele groepsreizen iets voor ons is. We vinden het een heel positieve ervaring en voor herhaling vatbaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Zeer positief was dat de hotels dichtbij het centrum lagen en van goede kwaliteit waren. De reisleider was zeer professioneel en wist erg veel over de cultuur, de historie en ook over de flora en fauna.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Een prachtige reis met de uitstekende reisleider Toine. We hebben een goed inzicht gekregen in de geschiedenis, cultuur en het leven in Spanje. De reis doet zijn naam eer: prachtig Andalusië. Een aanrader.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Zeer goede reis met een zeer deskundige reisleider. Mede door hem is deze reis een groot succes. Goede hotels op een goede locatie. En inhoudelijk een goed programma met excursies. Zeer aan te bevelen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Hele mooie reis door Andalusië gemaakt met gezellig reisgezelschap. Hotels waren prima. Op een leuke manier veel informatie van reisleider Toine gekregen. Kortom, het was een geweldige reis en leek veel langer door alle verschillende indrukken.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 7
Deze reis is door mij en mijn vrouw als zeer positief ervaren: echt een aanrader. De reisleider Toine heeft uitgebreid ons geïnformeerd met een vleugje humor. Fantastisch. De hotels waren heel goed.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Meer dan 50 jaar geleden bezocht ik de beroemde monumenten van dé drie steden in Andalusië (Sevilla, Córdoba en Granada) en daarna nog meerdere malen. Een weerzien blijft boeiend, vooral als een enthousiaste gids zijn grote kennis overdraagt en daarmee mijn eigen kennis vergroot en verruimd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een afwisselende reis met zeer veel indrukken! Je moet echt wel topfit zijn, in Sevilla bijvoorbeeld hebben wij zeker 10 kilometer gelopen op één dag!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dit was onze zesde reis met SRC en deze keer was het er een met een gouden randje omdat alles meezat. De vriendschap van de medereizigers, het weer, de bus, de chauffeur, de natuur; het was prachtig. Maar ook het programma was super, en de hotels dichtbij het centrum maakte dat je er ook zelf opuit kon in de vrije uren. En dan Toine die zo rustig is maar zo goed verteld over werkelijk alles. Laat ik niet Pablo vergeten. Hij reed voortreffelijk. Altijd rustig en vriendelijk. Ik raad de reis aan iedereen aan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Zeer goede manier om kennis te maken met de geschiedenis van Andalusië. Met name de professionele kennis en passie van de reisleider is een grote meerwaarde van het reizen met SRC. Op een comfortabele manier reis je door het fantastische Spaanse landschap en langs de bezienswaardigheden. Je kunt echt genieten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Hotels liggen mooi centaal in de steden Ik hoor van reizen met andere organisaties dat dat wel anders is.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dit was voor mij de eerste keer dat ik met SRC mee ben gegaan op een cultuurreis. Luis de gids was geweldig. Een echte spanjaard die enthousiast over de streek verteld waar hij zelf geboren en getogen is. Wij hebben zoveels moois in Ronda, Sevilla en Codoba gezien dat, eerlijk gezegd, het Alhambra wat tegen viel. Misschien ook wel de werkzaamheden ivm restauraties en de tuinen die in deze periode van het jaar in de winterstand staan. Nov. 2021
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Málaga. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Málaga
Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.

Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.

Bekijk de website van Hotel Maestranza