050 - 3 123 123

Het temperamentvolle zuiden van Spanje

Reisleider Toine Luksenburg:
‘Waarom u naar Andalusië moet? Omdat u hier alles vindt dat Spanje beroemd maakt: heerlijk weer, lekker eten en een schitterende cultuur. En natuurlijk de drie beroemdste steden van Spanje: Sevilla, Córdoba en Granada! Sterker nog, Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, wordt zelfs gezien als de meeste Spaanse stad die er bestaat. In het mooie Zuid-Spanje, waar ik al jaren woon, laat ik u graag alle prachtige en indrukwekkende plekken zien, én meer!

Uiteraard gaat u naar het Alhambra in Granada, een van oorsprong Moors paleizencomplex dat zijn gelijke niet kent. Het verbluffende vakmanschap van de Moorse ambachtslieden komt in alle details van de verschillende gebouwen schitterend tot uiting. Het entreegeld en rondleiding zijn al voor u geregeld, zodat u niet in de rij hoeft om een van de mooiste monumenten van Spanje te bewonderen.

Natuurlijk ziet u in Sevilla de bijzondere kathedraal met het graf van Columbus, het prachtige paleis Real Alcázar en het Plaza de España, een groots plein met een charmant grachtje waar verliefde koppeltjes met hun roeibootje doorheen kunnen varen. Ook Córdoba, met zijn zeer indrukwekkende Mezquita en het charmante stadje Ronda staan op het programma. Doordat u in Sevilla en Granada in het centrum verblijft, kunt u ook ’s avonds al flanerend van het heerlijke Spaanse leven genieten. Andalusië is Spanje in het klein. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
centraal gelegen middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
entreegeld voor het Alhambra
rondleiding in het Alhambra
audiosysteem
lokale gids in het Alhambra
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
Real Alcázar in Sevilla
Mezquita en joodse wijk in Córdoba
Ronda en Alhama de Granada
Romeinse ruïnes in Itálica
Moorse wijk Albaicín in Granada
Parque María Luisa in Sevilla
Plaza de España in Sevilla
Huis van Pilatus in Sevilla
museum schone kunsten in Sevilla
grafkapel Katholieke Koningen Granada
kathedraal in Granada
Reisleider Toine Luksenburg
SRC-reisleider sinds 1998
Het entreegeld en de rondleiding in het Alhambra zijn inclusief, en vanuit onze centrale hotels wandelt u zo Sevilla en Granada in!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis Sánchez Péllon
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald van der Werff
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Málaga en naar ons hotel
Pittoresk Ronda en naar Sevilla
Wandeling door Sevilla met kathedraal en Real Alcázar
Parque María Luisa met het Plaza de España, Romeinse ruïnes in Itálica en museum voor schone kunsten in Sevilla
Mezquita in Córdoba
Moors Granada: Alhambra en wijk Albaicín
Authentiek Moors Alhama de Granada en vrije middag in Granada
Vlucht Málaga – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga

We vliegen naar het zuiden van Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Málaga rijden we naar het hotel in het charmante Mijas of nabij de kust. (ca. 30 km)

dag 2: Pittoresk Ronda en naar Sevilla

Door een ruig bergachtig gebied rijden we naar het hooggelegen Ronda. In dit pittoreske Andalusisch stadje zien we de indrukwekkende Puente Nuevo. Met zijn drie ronde bogen lijkt deze 98 meter hoge brug op een aquaduct. In de ruimte boven het middelste tongewelf was ooit een kleine gevangenis. Niemand kon daaruit ontsnappen boven het ravijn. Daarna gaan we naar Sevilla, de grootste en belangrijkste stad van Andalusië. We verblijven drie nachten in een hotel in het centrum van de stad. Hierdoor kunt u ook 's avonds nog gemakkelijk op eigen gelegenheid de gezellige binnenstad in! (ca. 270 km)

dag 3: Wandeling door Sevilla

Vanuit ons hotel trekken we er wandelend op uit. Als eerste bezichtigen we het Huis van Pilatus, een romantisch 16e-eeuws renaissancepaleis met mudéjar-invloeden. We wandelen door het oude middeleeuwse centrum, de Barrio de Santa Cruz. Hier waant u zich in een romantisch doolhof van straatjes en steegjes met witgekalkte huizen. De intieme pleintjes zijn gevuld met gezellige terrasjes die door schaduwrijke bomen worden omringd. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om hier de heerlijke Spaanse sfeer zelf te proeven! Onze wandeling eindigt bij de kathedraal, waar Columbus ligt begraven. We bezoeken het godshuis en zien de bijbehorende klokkentoren: de Giralda. Tot slot bezichtigen we het prachtige koninklijke mudéjar-paleis Real Alcázar.

dag 4: Parque María Luisa, Itálica en museum voor schone kunsten

We rijden naar het Parque María Luisa, waar we doorheen wandelen. Hier bewonderen we het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. Ook zien we de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera Carmen. Hierna gaan we naar de voormalige Romeinse kolonie Itálica, de geboorteplaats van keizer Trajanus. We zien hier de restanten van het amfitheater en van straten, huizen en vloermozaïeken. Terug in Sevilla bezoeken we het museum voor schone kunsten, dat is gevestigd in een schitterend oud klooster. Dit museum heeft een prachtige collectie schilderijen uit de Spaanse gouden eeuw met werken van onder andere Zurbarán en Murillo. (ca. 30 km)

dag 5: Mezquita van Córdoba

We verlaten Sevilla en rijden naar Córdoba, eens een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en bezichtigen de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende voormalige moskee. Het interieur bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd! Ons hotel voor de komende drie nachten staat in het mooie centrum van Granada. (ca. 360 km)

dag 6: Granada: het Alhambra en de Moorse wijk Albaicín

Het Alhambra is een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versierde paleis met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant, massief renaissancepaleis aan toe. In het centrum van Granada bekijken we de oude Moorse wijk Albaicín, de grafkapel van de Katholieke Koningen en de monumentale kathedraal. ’s Avonds kunt u optioneel een traditionele flamencoshow bijwonen (kosten niet inbegrepen). (ca. 20 km)

dag 7: Moors Alhama en vrije tijd in Granada

We bezoeken het van oorsprong Moorse plaatsje Alhama de Granada. Dit typisch Andalusische stadje is door toeristen nog nauwelijks ontdekt en heeft zijn authentieke en ontspannen sfeer goed behouden. We rijden door een prachtig landschap, waarbij we amandelboomgaarden en ruïnes van oude boerenwoningen zien. We stoppen bij een stuwmeer. Hier wandelen we over de dam, zodat we optimaal kunnen genieten van het uitzicht over het meer en de kloof. Alles ademt hier rust en ruimte uit! In de middag zijn we terug in Granada en heeft u vrije tijd. Gaat u naar het gezellige centrum waar veel Granadinos flaneren? Of maakt u een ontspannen wandeling langs het kleine riviertje de Darro? De keuze is aan u!

dag 8: Málaga – Amsterdam

Als het vluchtschema het toelaat, bezoeken we eerst nog Málaga. Na de stadswandeling kunt u dan heerlijk neerstrijken op een van de gezellige terrasjes in het centrum of aan de boulevard bij de haven. Houdt u van vis? Málaga is dé stad om een gefrituurde mix van vissoorten te eten, de fritura malagueña. Ook kunt u het in 2015 geopende Centre Pompidou Málaga bezoeken, de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. De moderne kunst bevindt zich in een karakteristieke gekleurde glazen kubus. Of bezoekt u het Museo de Málaga, een museum dat recent is geopend en onder andere kunst van Murillo, Picasso en Sorolla in zijn collectie heeft? Er is voor elk wat wils voordat we naar de luchthaven van Málaga worden gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 155 km)

NB
De reis met vertrek op 23 december wordt i.v.m. de feestdagen in een andere volgorde uitgevoerd:
dag 1: Vlucht Amsterdam – Málaga en naar ons hotel
dag 2: Pittoresk Ronda en naar Sevilla. ’s Avonds diner en flamencoshow in Palacio Andaluz
dag 3: Bezoek aan het huis van Pilatus en Parque María Luisa met het Plaza de España
dag 4: Wandeling door Sevilla met bezoek aan het Real Alcázar, de kathedraal met Giralda en het museum voor schone kunsten in Sevilla.
dag 5: Romeinse ruïnes in Itálica en Mezquita in Córdoba
dag 6: Moors Granada: Alhambra en wijk Albaicín
dag 7: Authentiek Moors Alhama de Granada en vrije middag in Granada
dag 8: Vlucht Málaga – Amsterdam
Tijdens deze kerstreis zijn alle diners inbegrepen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Flamenco in Granada
Flamenco in Granada
Voel de passie van Andalusië
Duur: circa 1½ uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 25,- per persoon, inclusief de bustransfer
In Granada kunt u een flamenco-optreden bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan vele stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Malaga16:55 - 19:55 uur
Malaga - Amsterdam20:45 - 23:50 uur
Amsterdam - Malaga16:10 - 19:10 uur
Malaga - Amsterdam22:30 - 01:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in centraal gelegen middenklassehotels die over een lift, een bar en een zwembad beschikken. De zwembaden zijn niet het hele jaar open: dit is afhankelijk van het weer. In alle hotels is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes, en in hotel TRH Mijas en hotel NH Plaza de Armas ook in de kamers. De kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Mijas
Hotel TRH Mijas - Mijas
Dit charmante hotel is in de Andalusische stijl gebouwd. Vanuit het hotel loopt u zo het gezellige centrum van Mijas in. Vanaf de ligstoelen op het terras bij het zwembad kijkt u uit op de Middellandse Zee. U kunt ook heerlijk ontspannen in de sauna of tijdens een massage.

Bekijk de website van TRH Mijas
Catalonia Giralda, Spanje
Hotel Catalonia Giralda - Sevilla
Deze accommodatie ligt in de oude binnenstad van Sevilla op 5 minuten loopafstand van het paleis Casa de Pilatos en op 10 minuten loopafstand van de sfeervolle wijk Santa Cruz. Het hotel heeft een verwarmd binnenzwembad met een waterval. U kunt in het gehele gebouw gebruikmaken van gratis wifi.Bekijk de website van Hotel Catalonia Giralda
NH Hotel Plaza de Armas
Hotel NH Plaza de Armas - Sevilla
Dit moderne hotel, dat in de binnenstad ligt, is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Sevilla. Het museum voor schone kunsten ligt op slechts 300 meter van het hotel, en u loopt in 10 minuten naar de kathedraal en de giralda. Vanuit het zwembad op het dak heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Bekijk de website van NH Plaza de Armas
Hotel Los Angeles
Hotel Los Angeles - Granada
Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van Granada, op slechts 15 minuten wandelen van het Alhambra. Het hotel heeft een buitenzwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Los Angeles

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Fantastische reis, goed georganiseerd, uitstekende hotels en voorbeeldige reisleider in de persoon van Toine Luksenburg. Je krijgt een prima in druk van het ontstaan en de ontwikkelingen van dit deel van Spanje. Het mooie weer was bij de prijs inbegrepen...
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Meneer C.J. Netjes uiit Steenwijk
Topgids; goede variatie in onderwerpen, goede verteller. Eerste keer dat we meededen aan een groepsreis, is goed bevallen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
P.v.d.Veen & B. Lijmbach uit Groningen
Een uitstekend georganiseerde reis met een gevarieerd en interessant programma en Toine is een zeer competente reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Familie Heijmans uit Utrecht
Het was een heerlijk, goed verzorgde, interessante reis. Mijn kleindochter (13) heeft er van genoten! Jammer dat er niet meer jongeren op SRC reizen mee gaan. Dit was mijn derde keer met een kleinkind en iedere keer was het een succes! Deze ervaring is hun erfenis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wat een geweldige reis, een echte aanrader, mits je goed ter been bent. Grote kans dat u Toine als reisleider krijgt, hij weet op zo een inspirerende manier heel veel te vertellen over de cultuur, land, politiek, natuur en lekker eten, et cetera. Toine is een top reisleider!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Kremers uit Woerden
Deze rondreis door Andalusië kunnen we iedereen van harte aanbevelen! Dit komt vooral door de fantastische kennis, verhalen, anekdotes enz. van Toine. Hij heeft de gave om interessante informatie ook op een interessante manier over te brengen. Je blijft gewoon geboeid luisteren!! Samen met alle mooie dingen die we gezien hebben, was het een reis om nooit te vergeten!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Meneer en mevrouw Driever
Voortreffelijke reis! Reisleider zeer bevlogen en zonder meer een goede verteller met ook nog humor. Chauffeur reed veilig en is zeer behulpzaam. Allebei erg vriendelijk. Fijn dat de hotels in het centrum liggen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Familie Barens-Bouma
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis met 4 nachten verlengen in Málaga. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. Het is mogelijk om het diner bij te boeken. De (taxi)transfers zijn inbegrepen.

Málaga
Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.

Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 210 p.p.
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.
Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 210 p.p.
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.