050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Uitgestrekt, ongerept en uniek

Reisleider Charles:
‘Het beklimmen van een immens hoge zandduin met als beloning een verbluffend uitzicht over het unieke duinlandschap van de Sossusvlei, een kudde olifanten die verkoeling zoekt bij een waterplaats op de weidse zoutvlakte van de Etosha Pan en een schitterende sterrenhemel reikend tot het oneindige: dat is Namibië! Een land dat ruim 20 keer zo groot is als Nederland, maar met slechts 2 miljoen inwoners. De enorme uitgestrektheid en de vele natuurlijke hoogtepunten van mijn fantastisch mooie land zullen absoluut uw hart veroveren.

Deze reis leidt u onder andere langs de oudste woestijn ter wereld, de op een na langste canyon ter wereld en de verfrissende Atlantische Oceaan. Natuurlijk gaat u op zoek naar olifanten, neushoorns en leeuwen in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha. Maar ook uw bezoek aan de Skeleton Coast is uniek. Het gebied wordt nog weinig bezocht, en is bekend door de ongereptheid van de natuur, de spookachtige scheepswrakken en de verlaten stranden.

Daarnaast maakt u kennis met de cultuur van de Himba: een bevolkingsgroep waarbij vooral de vrouwen, met hun roodgekleurde huid en bijzondere haardracht, opvallen. Onderweg verblijft u in accommodaties die door de dunbevolktheid van het land vaak prachtig liggen in spectaculaire landschappen. Hier kunt u bij het kampvuur genieten van de mooiste sterrenhemel! Reis mee naar Namibië, u beleeft een onvergetelijk avontuur!’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Betoverend Namibië en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Namibië!

Pluspunten
vluchten Lufthansa
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
17x ontbijt en 14x diner
game drive in 4x4 Etosha
ontmoeting Damara en Himba
verblijf aan de Oranjerivier
kofferservice
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Etosha National Park
Kalahariwoestijn
Sossusvlei en Deadvlei
Windhoek en Swakopmund
Sesriem Canyon en Fish River Canyon
Kokerbomenwoud
Giant’s Playground
Kolmanskop en Lüderitz
woestijnpaarden van Garub
Skeleton Coast en Walvisbaai
werelderfgoed Twyfelfontein
Waterberg Plateau National Park
SRC-reisleider Charles
SRC-reisleider sinds 2017
Wanneer we met open wagens Etosha National Park binnenrijden, beginnen we aan een groots avontuur. Op zoek naar leeuwen, olifanten en meer!
Ontmoet onze beste reisleiders in Namibië
SRC-reisleider Bennie
Reisleider sinds 2011
SRC-Reisleider Charles
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Windhoek
Aankomst Windhoek en verkenning van de stad
Naar de Kalahari en optionele ‘sundowner’ in de duinen
Giant's Playground en het Kokerboomwoud
Naar Fish River Canyon
Langs de Oranjerivier
Spookstad Kolmanskop en Lüderitz
Naar de Namib en vrije middag
Het unieke duinlandschap van Sossusvlei, Dead Vlei en wandeling door Sesriem Canyon
Via Moon Valley en Walvisbaai naar Swakopmund
Vrije dag in gezellig Swakopmund en mogelijkheid tot het maken van optionele excursies
De desolate Skeleton Coast
Het werelderfgoed van Twyfelfontein en kennismaking met de Damara
Bezoek aan een Himbadorp
Etosha National Park: verkenning van het ongerepte westen, volle dagexcursie per 4-wheel-drive en verkenning van het oosten van het park
Waterberg Plateau National Park
Naar Windhoek en naar huis
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Windhoek

Met een overstap in Frankfurt vliegen we naar Namibië.

dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek worden we naar het hotel in deze stad gebracht. In de loop van de middag gaan we naar het centrum van Windhoek voor een korte kennismaking met de hoofdstad van Namibië. De sporen van de Duitse overheersing aan het einde van de 19e eeuw zijn duidelijk zichtbaar. We zien onder andere die Alte Feste, het Tintenpalast met haar mooie park, en de bekende Lutherse Christuskirche. Ons diner is in de stad, in het sfeervolle Joe’s Beerhouse, waar onder andere koedoe en springbok op het menu staan. (ca. 50 km)

dag 3: Verkenning en zonsondergang in de Kalahari

We reizen naar de rand van de Kalahariwoestijn. Dankzij haar ligging valt hier meer neerslag dan bijvoorbeeld in de Namib, en is het landschap daardoor dichter begroeid. De roodgekleurde duinen zijn weliswaar niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. De groene acacia’s, het rode zand en de blauwe lucht steken prachtig tegen elkaar af. Vanuit onze fraai gelegen lodge kunt u met een 4-wheel-drive het indrukwekkende gebied verkennen (kosten niet inbegrepen). Aan het eind van de dag geniet u dan van de eerste onvergetelijke, Afrikaanse zonsondergang. (ca. 290 km)

dag 4: Giant's Playground en het Kokerboomwoud

We vervolgen onze weg in zuidelijke richting en bezoeken het fascinerende Kokerboomwoud. De kokerboom is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een aloësoort en is met zijn bijzondere verschijning een van de meest in het oog springende plantsoorten van het land. Ook bewonderen we de bijzondere rotsformaties van Giant’s Playground. We overnachten in de omgeving van Fish River Canyon. (ca. 490 km)

dag 5: De magnifieke Fish River Canyon

We beginnen de dag met de verkenning van Fish River Canyon. Met een lengte van 170 kilometer en een gemiddelde diepte van 550 meter is dit een van de grootste en diepste kloven ter wereld. We wandelen een stuk langs de canyon en hebben een magnifiek uitzicht over de kloof. De steeds hoger aan de hemel klimmende zon verandert continu de kleuren van de steile kliffen, wat een adembenemend mooi schouwspel oplevert. Ook hopen we in het gebied dieren als struisvogels en de zeldzame bergzebra te zien. Hierna reizen we naar het uiterste zuiden van Namibië, waar we op een prachtige locatie aan de Oranjerivier verblijven. (ca. 220 km)

dag 6: Langs de Oranjerivier…

We volgen de Oranjerivier in westelijke richting en reizen door het grensoverschrijdende Richtersveld Transfrontier Park richting Aus. De rivier vormt in dit onherbergzame landschap de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. In de omgeving van Aus leven de wilde paarden van de Namib. Er gaan vele verhalen de ronde over de oorsprong van deze paarden, die zich bijzonder goed hebben aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden in de woestijn. We maken een korte stop in Garub, waar we bij een drinkplaats hopen de paarden te spotten. Hierna vervolgens we onze weg richting kustplaats Lüderitz, waar we twee nachten verblijven. (ca. 440 km)

dag 7: Spookstad Kolmanskop en Lüderitz

De spookstad Kolmanskop ligt in het Sperrgebiet. De hoogtijdagen van dit voormalig diamantmijnwerkersstadje lagen in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Toen op andere plekken echter grotere diamantvoorraden werden gevonden, betekende dit het einde van het stadje. Binnen 40 jaar ontstond, bloeide en stierf Kolmanskop. We zien de overblijfselen van statige gebouwen die herinneren aan welvarende tijden. Nu zijn zij ten prooi gevallen aan het woestijnzand, wat een bizar, erg fotogeniek gezicht is. Voor we terugkeren naar Lüderitz bezoeken we nog Diaz Point, de plek waar ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias in 1488 een stenen kruis achterliet, nadat hij de tocht rondom Kaap de Goede Hoop volbracht had. Vaak staat hier een harde wind, maar toch is het de moeite naar de vuurtoren te klimmen en het uitzicht over de woeste Atlantische Oceaan te bewonderen. In Lüderitz is de middag ter vrije besteding. Dit plaatsje heeft door de geïsoleerde ligging, de manier waarop de koloniale bouwwerken tegen de rotsen aangeplakt lijken, het frissere klimaat en de in de golven van de Atlantische Oceaan duikende pinguïns en zeerobben, een bijzondere uitstraling. (ca. 30 km)

dag 8: Naar de Namib en een vrije middag

We reizen via eindeloze vlakten en majestueuze bergketens richting de Tsaris Mountains, om uiteindelijk uit te komen bij onze lodge in het hart van de Namib. De omgeving is spectaculair! Wie weet zien we onderweg gemsbokken, struisvogels en zebra’s, die in het gebied voorkomen. Neemt u ’s avonds, na wederom een mooie zonsondergang, een moment om een blik omhoog te werpen. Door de afgelegen ligging van de lodge is de sterrenhemel hier werkelijk magisch. Bij helder weer kunt u de Melkweg zien! (ca. 340 km)

dag 9: Het duinlandschap van de Sossusvlei

De beroemde Sossusvlei is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. In dit gebied bevinden zich ’s werelds hoogste zandduinen. Sommige duinen zijn maar liefst 325 meter hoog! Terwijl de zon opkomt, rijden we naar dit unieke duinlandschap. De langzaam opkomende zon doet het uitgestrekte landschap en de duinen steeds van kleur veranderen: een spectaculair gezicht. Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om een van de torenhoge duinen te beklimmen. De klim is pittig, maar de beloning, een magnifiek uitzicht, is groots! In dit droge gebied lijkt plant- en dierleven onmogelijk, maar onderweg omhoog ziet u mogelijk in de verte springbokken verkoeling zoeken onder de weinige bomen. En wellicht komt u tijdens de klim de lichtvoetige Tok Tokkie-kever tegen, die zich met ogenschijnlijk gemak over het zand voortbeweegt. Ook bezoeken we Dead Vlei, een spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei, die wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. We sluiten deze indrukwekkende excursie af met een korte wandeling door Sesriem Canyon. ’s Middags kunt u aan het zwembad van de lodge bijkomen van alle indrukken! (ca. 180 km)

dag 10: Via Moon Valley en Walvisbaai naar Swakopmund

Via het maanachtige landschap van Moon Valley gaan we naar Walvisbaai, waar we de ondiepe lagune bezoeken: een van de belangrijkste wetlands van Afrika. De lagune voedt meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo’s. Wanneer de vogels zich hier ophouden, is dat een betoverend gezicht. Ons hotel staat in het gezellige Swakopmund, de meest sfeervolle plaats van Namibië. Swakopmund wordt gekenmerkt door de mistige ochtenden, veroorzaakt door de oceaandampen, en de Duitse architectuur, die herinnert aan de tijden dat Namibië een kolonie van ons buurland was. Door het prettige zomerklimaat en de uitgestrekte stranden trekt Swakopmund vele vissers en surfers. We verblijven hier twee nachten. (ca. 360 km)

dag 11: Vrije dag in Swakopmund

Deze dag is ter vrije besteding. Gaat u winkelen in het bruisende centrum van Swakopmund of maakt u een excursie naar de lokale township? Ook kunt u vanuit Walvisbaai een optionele boottocht door de lagune van Walvisbaai maken en dolfijnen, pelsrobben en pelikanen voor de lens van uw camera krijgen. Een optionele excursie met een gids, waarbij u de Namib in trekt en op zoek gaat naar het weinige, unieke leven in dit gebied, is ook een mogelijkheid (kosten niet inbegrepen).

dag 12: Naar Terrace Bay in het desolate Skeleton Coast Park

Deze dag reizen we langs de Atlantische kustlijn in noordelijke richting naar ons eenvoudige hotel in Terrace Bay voor de overnachting. Dit vissersparadijs ligt in het hart van het mystieke Skeleton Coast Park. Dit onherbergzame gebied, waar de Namib-woestijn en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, is een van de minst bezochte plekken op aarde. Door de vaak dichte mist en de sterke stroming was dit gebied voor scheepsvaarders op weg naar Azië een ware nachtmerrie. Als men een schipbreuk al overleefde, was men door de woestijn alsnog ten dode opgeschreven. De Portugezen noemden het ‘de poorten van de hel’. Dit wordt geïllustreerd door de aanwezige spookachtige scheepswrakken. Deze verdwijnen overigens vaak snel weer uit het landschap door de invloeden van de zon, de zee en de wind. Onderweg zien we de immense zeeleeuwenpopulatie van Cape Cross. De tienduizenden zeeleeuwen die hier leven zorgen voor een overweldigende aanblik en geur. Het blaffende geluid is al van verre te horen. Maakt u na aankomst in het hotel een strandwandeling over het uitgestrekte strand? (ca. 360 km)

dag 13: Werelderfgoed Twyfelfontein en kennismaking Damara

Damaraland is een van de minst bevolkte gebieden van Afrika en thuis van de zeldzame woestijnolifant. We bezichtigen hier het enige officiële werelderfgoed van Namibië: Twyfelfontein. In deze vallei bewonderen we enkele van de honderden prehistorische rotstekeningen van de San. Sommige tekeningen, die ooit fungeerden als landkaart van de omgeving, zijn wel 6.000 jaar oud! Ook brengen we een bezoek aan het Damara Living Museum, waar we inzicht krijgen in de cultuur en tradities van een van de oudste volkeren van Namibië. We overnachten in de omgeving van Twyfelfontein. (ca. 240 km)

dag 14: Bezoek aan de Himba

We brengen een bezoek aan de trotse Himba. We zien hoe deze laatste halfnomaden van Afrika nog steeds leven in traditionele onderkomens, gemaakt van mopane-takken, grond en mest. Ook horen we over hun tradities, manier van leven, geloof en rituelen. Vooral de vrouwen springen met hun karakteristieke uiterlijk in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor de huid rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. Aansluitend reizen we naar onze lodge, die vlak bij de meest westelijke toegangspoort tot Etosha National Park ligt. (ca. 240 km)

dag 15-17: Etosha National Park

We ontdekken een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Etosha National Park beslaat ruim 22.000 km2 en bestaat uit weidse vlakten en dichtbegroeide savannes, die de droge, zoutrijke Etosha Pan omringen. De verschillende drinkplaatsen zorgen voor de overleving van de vele dieren in dit soms buitenaards hete gebied. We hopen op deze dagen veel wild te spotten. Op dag 14 reizen we door het rustige, ongerepte westelijke deel van het park naar onze lodge aan de zuidkant van het park en op dag 15 maken we in een 4-wheel drive een game drive door de ‘grote witte plaats’. Uiteraard hopen we in en rond de Etosha Pan dieren als zebra’s, leeuwen en vele vogelsoorten te zien. De unieke kans om grote groepen wild te zien, is hier groot! Op dag 16 reizen we van de zuidkant van het park naar ons hotel ten oosten van Etosha. We rijden wederom door het park, zodat we ook het oostelijk deel van Etosha zien. (ca. 530 km)

dag 18: Waterberg Plateau National Park

Het Waterberg Plateau National Park is een van de mooiste panoramische landschappen van Namibië en ligt ongeveer 200 meter boven de omringende woestijn. Doordat het gebied moeilijk toegankelijk was, werden hier in het verleden vaak bedreigde diersoorten heen verplaatst om ze te beschermen tegen roofdieren en stropers. Dat bleek te werken, waardoor er nu veel bedreigde diersoorten voorkomen in Waterberg. De zwarte neushoorn is het bekendste voorbeeld. We overnachten in dit prachtige gebied en u kunt hier tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar dit machtige dier (kosten niet inbegrepen). (ca. 210 km)

dag 19: Naar Windhoek en naar huis

We reizen terug naar Windhoek, waar ons Namibische avontuur begon en nu ook eindigt. Indien de tijd het toelaat maken we een stop bij een handwerkmarkt, waar u nog een leuk souvenir kunt kopen. In de namiddag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Via Frankfurt vliegen we terug naar Amsterdam. (330 km)

dag 20: Aankomst Nederland

In de loop van de ochtend komen we aan op Schiphol.

NB
Tijdens deze reis zijn de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de dunst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding vereist is.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kalahariwoestijn, Namibië
De uitgestrekte duinen van de Kalahari
Indrukwekkende game drive bij zonsondergang
Duur: circa 2 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa NA$ 792,- per persoon
U kunt aan het einde van de middag een mooie tocht door de duinen van de Kalahariwoestijn maken. De roodgekleurde duinen zijn hier weliswaar niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. De groene acacia’s, het rode zand en de blauwe lucht steken prachtig tegen elkaar af. In tegenstelling tot andere woestijnen is in de Kalahari sprake van regenval, ook al is deze onregelmatig. Toch ontbreekt het aan permanent oppervlaktewater, waardoor de leefomstandigheden uitdagend zijn, behalve voor de planten en dieren die zich hieraan hebben aangepast. Per 4-wheel drive verkent u het indrukwekkende gebied. Hopelijk kunt u dieren spotten als springbokken, gemsbokken, zebra’s en vele vogelsoorten. U sluit de excursie af met een prachtige Afrikaanse zonsondergang!
Township Mondesa
Township Mondesa
Maak kennis met de inwoners van het township van Swakopmund
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 643,- per persoon
Tijdens een tour met een gids maakt u tijdens verschillende bezoeken kennis met de inwoners van het township Mondesa. Afhankelijk van de mogelijkheden bezoekt u een medicijnman, een school, een koor of een marktje. Vaak is er ook een mogelijkheid om in een restaurant of een bar traditionele gerechten of drankjes te proeven.
Boottocht Walvisbaai
Boottocht Walvisbaai
Een luxe tocht door de lagune van Walvisbaai
Duur: circa 4 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 820,- per persoon
Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, vaart u door de lagune van Walvisbaai, de enige diepzeehaven van Namibië. Tijdens de tocht ziet u hopelijk dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Onderweg wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. Een leuke, verfrissende excursie op het water!
Namibwoestijn
Namibwoestijn
Ontdek de bijzondere fauna van de Namibwoestijn
Duur: circa 5 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 780,- per persoon
U kunt voor de laatste keer de Namibwoestijn in trekken. Tijdens de bijzondere ‘Living Desert Tour’ gaat u in het spectaculaire duinlandschap op zoek naar het weinige, unieke leven in deze oudste woestijn ter wereld. In dit gebied lijkt iedere vorm van leven onmogelijk, maar niets is minder waar. Verschillende fascinerende kleine dieren, zoals slangen, gekko’s en kevers, hebben zich aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden en hebben een manier gevonden om hier te overleven. De mist van de Atlantische Oceaan speelt hierbij een cruciale rol.
Waterberg Plateau
Waterberg Plateau
Spot de zwarte neushoorn tijdens een game drive
Duur: circa 2-3 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa NA$ 1090,- per persoon
Het Waterberg Plateau National Park is een van de mooiste panoramische landschappen van Namibië en ligt ongeveer 200 meter boven de omringende woestijn. Doordat het gebied moeilijk toegankelijk was, werden hier in het verleden vaak bedreigde diersoorten heen verplaatst om ze te beschermen tegen roofdieren en stropers. Dat bleek te werken, waardoor nu in Waterberg veel bedreigde diersoorten voorkomen. De zwarte neushoorn is het bekendste voorbeeld. Als de tijd het toelaat, kunt u een game drive maken door het ecologisch rijke en diverse gebied.

Vluchtschema
Lufthansa

Amsterdam - Frankfurt19:35 - 20:40 uur
Frankfurt - Windhoek21:55 - 08:00 uur
Windhoek - Frankfurt19:00 - 05:35 uur
Frankfurt - Amsterdam07:00 - 08:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, lodges en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen, waar vaak weinig keuze in hotels en/of lodges is. De vaak kleinschalige accommodaties hebben verschillende type kamers, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Auas City Hotel
Hotel Auas City - Windhoek
Het Auas City Hotel is een kleinschalig hotel in Windhoek, gelegen bij de Maerua Mall. Het hotel beschikt over een restaurant, een klein zwembad en een tuin, waar u in een sfeervolle setting kunt genieten van een lekkere cocktail bij zonsondergang. De nette kamers zijn voorzien van een tv, een klein koelkastje, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet.

Bekijk de website van Auas City Hotel
Auob Country Lodge
Lodge Auob Country - Gochas
Auob Country Lodge is een groene oase in het woestijnlandschap van de Kalahari en aan de oever van de Auob-rivier. Geniet van de rust bij het zwembad of verken het gebied te voet, waar u de meest bijzondere vogels kunt spotten. Auob Country Lodge heeft een restaurant en een lounge met een open haard. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. De lodges beschikken over een eigen balkon of terras, airconditioning, een klamboe en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Auob Country Lodge
Ai Ais Resort
Resort Ai Ais - Fish River Canyon
In een uitgestrekt, indrukwekkend landschap, in het zuidelijkste puntje van het Fish River Conservation Area, ligt Ai Ais Resort. ‘Ai-Ais’ betekent ‘brandend water’. Er zijn dan ook warmwaterbronnen in het gebied te vinden. Zowel binnen als buiten kunt u ontspannen in de verschillende warmwaterbaden. In het restaurant of aan de bar kunt u genieten van een hapje en een drankje. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ai Ais Resort
Norotshama Lodge
Lodge Norotshama - Aussenkehr
Aan de oevers van de Oranje-rivier ligt de Norotshama Lodge. Deze lodge wordt omgeven door de overweldigende natuur. In een van de sfeervolle chalets komt u zeker tot rust! De chalets beschikken over een tv, een goed uitgeruste keuken, airconditioning en een patio. De badkamer bevat een douche en een toilet.

Bekijk de website van Norotshama Resort
Obelix Guesthouse in Namibië
Guesthouse Obelix - Luderitz
Dit kleinschalige, eenvoudige guesthouse ligt in het centrum van het kustplaatsje Lüderitz en beschikt over een goed restaurant en gratis wifi op de kamers. De kamers beschikken daarnaast over een minibar, wifi, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Obelix Guesthouse
The Elegant Desertlodge
Lodge Elegant Desert - Namib-Naukluft Park
Elegant Desert Lodge ligt op ongeveer 40 kilometer van de Sesriem Gate en vormt een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Sossusvlei. De lodge ligt in een ongerepte omgeving en biedt prachtige vergezichten over de uitgestrekte vlaktes van de Namib. De accomodatie beschikt onder andere over een buitenzwembad en een restaurant. De kamers zijn gebouwd van gesteente uit het omringende gebergte en beschikken over een minibar en een badkamer met een toilet en een douche.
Little Sossus Lodge
Lodge Little Sossus - Sossusvlei
Midden in een ongerept woestijnlandschap ligt deze kleinschalige lodge. Het hoofdgebouw is een oude boerderij, omgetoverd tot een huiselijke ontmoetingsplaats, waar u een warm welkom wacht. De lodge beschikt over een restaurant, een gezellige lounge, een bar, een tuin met terras, een zwembad en gratis wifi. De eenvoudig ingerichte chalets bieden een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Little Sossus Lodge
Swakopmund
Hotel Swakopmund Plaza - Swakopmund
In het hart van Swakopmund en in de nabijheid van diverse historische gebouwen en restaurants ligt dit moderne hotel. Het hotel beschikt over een gezellige bistro/restaurant. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers beschikken over gratis wifi, een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Swakopmund Plaza Hotel
Terrrace Bay Camp
Resort Terrace Bay Camp - Skeleton Coast
Dit resort ligt in het afgelegen Skeleton Coast Park, omringd door de zandduinen van de Namib. Het resort vormt de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Uniab River Delta. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een kiosk. Er is geen lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een waterkoker, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Terrace Bay Camp
Twyfelfontein Lodge
Lodge Twyfelfontein - Khorixas
Deze lodge ligt in de Huab Valley in de omgeving van de beroemde rotstekeningen van Twyfelfontein. Vanaf de accommodatie heeft u uitzicht over de adembenemende omgeving, waar woestijnolifanten voorkomen. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een buitenzwembad. Er is geen lift aanwezig. De ruime kamers zijn sfeervol ingericht en beschikken over airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Twyfelfontein Lodge.
Hobatere Lodge
Lodge Hobatere - Kamanjab
De Hobetere Lodge ligt in het hart van Damaraland op een stuk land van bijna 9000 hectare, waar olifanten, luipaarden, cheetas en giraffes voorkomen. Het beschikt over een lounge, een restaurant, een bar en een veranda met uitzicht op een waterplaats, waar wilde dieren soms komen drinken.

Bekijk de website van Hobatere Lodge
Mondjila Safari Camp
Lodge Mondjila Safari Camp - Outjo
Op ongeveer 30 kilometer van de Anderson Gate tot Etosha National Park bevindt zich deze lodge. Het hoofdgebouw heeft een restaurant, een bar, een lounge en een traditionele boma, waar u bij het kampvuur kunt genieten van een drankje onder de Afrikaanse sterrenhemel. U verblijft in ‘tented’ chalets, voorzien van een ventilator en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Mondjila Safari Camp
Minen Hotel
Hotel Minen - Tsumeb
Het gastvrije Minen Hotel ligt in het centrum van Tsumeb. Het wordt omgeven door een keurig onderhouden tuin en het beschikt over een terras en een buitenzwembad. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Minen Hotel
Waterberg Wilderness Lodge in Namibië
Lodge Waterberg Wilderness - Waterberg Plateau
Midden in een uitgestrekte vallei bij het Waterberg Plateau bevindt zich deze comfortabele lodge. De lodge is gebouwd met het typische rode gesteente waar het gebied bekend om staat en ligt verscholen tussen de hoge bomen, waardoor de accommodatie een geheel vormt met het omringende landschap. In de mooie tuin bevindt zich een verfrissend zwembad met ligbedden en een terras. In het restaurant is gratis wifi beschikbaar. De hotelkamers zijn voorzien van een zithoek, een patio met zicht op de tuin en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Waterberg Wilderness Lodge

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een hele mooie en gezellige reis met een hele leuke groep mensen. Het enige minpuntje was dat het progamma van de reisleider op sommige punten niet overeenkwam met het progammaboekje van ons.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
We hebben de reis door Namibië als fantastisch ervaren, mede dank zij de leuke groep en de gids. Was ons tweede bezoek aan dit fascinerende land.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De gidsen op walvisbaai en in Etosha verdienen een 9. Waterberg plateau een 7. Leuke reis. Skeleton Coast was bijzonder, omdat het zo afwijkend is. Ik was liever twee dagen in Twyfelfontein gebleven, omdat daar een aantal zaken zijn die zeker een meerwaarde voor deze reis zouden zijn. Overleg met de betreffende reisleider is mijn advies.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
We hebben de reis door Namibië als fantastisch ervaren, mede dank zij de leuke groep en de gids. Was ons 2e bezoek aan dit fascinerende land. Gids Charles moet vooral zo doorgaan op zijn manier. Fantastische ervaring. Zeer goede klik tussen Charles en de chauffeur Gerson.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Het was een mooie afwisselende reis met veel natuurschoon. Ik heb er van genoten! Charles was een perfecte gids. Hij creëerde een relaxte sfeer tijdens de reis. Hij hield rekening met de wensen van de groep. Verder heeft hij veel kennis over Namibië en de natuur die hij met ons deelde. Hij en Gerson waren een goed team. Ze vulden elkaar goed aan. Gerson is een perfecte chauffeur die ons goed over de hobbelende woestijnwegen transporteerde en lette op de veiligheid van de groep via de spiegels. Hij was ook behulpzaam en deed er ook alles om het aangenaam voor de groep te maken. Laten ze zo door gaan.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Erg mooie reis door een schitterend land. Heb erg genoten. Intensieve maar ook vermoeiende reis door de afstanden en klimaat. Maar alle moeite waard. Alle lof voor de reisleider en chauffeur. Zij deden hun uiterste best om het ons naar de zin te maken. De afwisseling tussen zeer luxe en wat sobere maar authentieke lodges vond ik fijn.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Hoogtepunten waren de rode zandduinen van de Namib-woestijn bij Sossusvlei en het natuurpark Etosha. Maar bijna even indrukwekkend waren de ruige Fish River Canyon, de ontmoeting met de Himba-mensen, en de barre, verlaten Skeleton Coast. En de fantastische hotellocaties niet te vergeten! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Namibië!Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.