050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Uitgestrekt, ongerept en uniek

Reisleider Charles:
‘Het beklimmen van een immens hoge zandduin met als beloning een verbluffend uitzicht over het unieke duinlandschap van de Sossusvlei, een kudde olifanten die verkoeling zoekt bij een waterplaats op de weidse zoutvlakte van de Etosha Pan en een schitterende sterrenhemel reikend tot het oneindige: dat is Namibië! Een land dat ruim 20 keer zo groot is als Nederland, maar met slechts 2 miljoen inwoners. De enorme uitgestrektheid en de vele natuurlijke hoogtepunten van mijn fantastisch mooie land zullen absoluut uw hart veroveren.

Deze reis leidt u onder andere langs de oudste woestijn ter wereld, de op een na langste canyon ter wereld en de verfrissende Atlantische Oceaan. Natuurlijk gaat u op zoek naar olifanten, neushoorns en leeuwen in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha. Daarnaast verkent u ook uitgebreid Damaraland, misschien wel het meest ongerepte deel van Namibië. In deze semiwoestijn, waar woestijnolifanten en zwarte neushoorns zich hebben aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden, voelt u zich ontzettend nietig. De schoonheid is groots! Ook maakt u kennis met de cultuur van de Himba: een bevolkingsgroep waarbij vooral de vrouwen, met hun roodgekleurde huid en bijzondere haardracht, opvallen. Onderweg verblijft u in accommodaties die door de dunbevolktheid van het land vaak prachtig liggen in spectaculaire landschappen. Hier kunt u bij het kampvuur genieten van de mooiste sterrenhemel! Reis mee naar Namibië, u beleeft een onvergetelijk avontuur!’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Betoverend Namibië en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Namibië!

Pluspunten
intercontinentale vluchten KLM
vlucht Johannesburg - Windhoek
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
17x ontbijt en 14x diner
game drive in 4x4 Etosha
ontmoeting Damara en Himba
verblijf aan de Oranjerivier
kofferservice
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Etosha National Park
Kalahariwoestijn en Damaraland
Sossusvlei en Deadvlei
Windhoek en Swakopmund
Sesriem Canyon en Fish River Canyon
Kokerbomenwoud
Giant’s Playground
Kolmanskop en Lüderitz
woestijnpaarden van Garub
Cape Cross en Walvisbaai
werelderfgoed Twyfelfontein
SRC-reisleider Charles
SRC-reisleider sinds 2017
Wanneer we met open wagens Etosha National Park binnenrijden, beginnen we aan een groots avontuur. Op zoek naar leeuwen, olifanten en meer!
Ontmoet onze beste reisleiders in Namibië
SRC-reisleider Bennie
Reisleider sinds 2011
SRC-Reisleider Charles
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Johannesburg
+ lees meer
Aankomst Windhoek en verkenning van de stad
+ lees meer
Naar de Kalahari en optionele ‘sundowner’ in de duinen
+ lees meer
Giant's Playground en het Kokerboomwoud
+ lees meer
Naar Fish River Canyon
+ lees meer
Langs de Oranjerivier
+ lees meer
Spookstad Kolmanskop en Lüderitz
+ lees meer
Naar de Namib en vrije middag
+ lees meer
Het unieke duinlandschap van Sossusvlei, Dead Vlei en wandeling door Sesriem Canyon
+ lees meer
Via Moon Valley en Walvisbaai naar Swakopmund
+ lees meer
Vrije dag in gezellig Swakopmund en mogelijkheid tot het maken van optionele excursies
+ lees meer
Via Cape Cross naar Damaraland
+ lees meer
Ongerept Damaraland, op zoek naar de woestijnolifant
+ lees meer
Werelderfgoed Twyfelfontein, Damara Living Museum en bezoek aan een Himbadorp
+ lees meer
Verkenning van het ongerepte westen van Etosha National Park
+ lees meer
Een volle dagexcursie per open 4-wheel-drive in Etosha National Park
+ lees meer
Verkenning van het oosten van Etosha National Park en naar Tsumeb
+ lees meer
Ontspannen verblijf bij Windhoek
+ lees meer
Naar huis
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Namibië
4270 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Kalahariwoestijn, Namibië
De uitgestrekte duinen van de Kalahari
Indrukwekkende game drive bij zonsondergang
Duur: circa 2 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa NA$ 987,- per persoon
U kunt aan het einde van de middag een mooie tocht door de duinen van de Kalahariwoestijn maken. De roodgekleurde duinen zijn hier weliswaar niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. De groene acacia’s, het rode zand en de blauwe lucht steken prachtig tegen elkaar af. In tegenstelling tot andere woestijnen is in de Kalahari sprake van regenval, ook al is deze onregelmatig. Toch ontbreekt het aan permanent oppervlaktewater, waardoor de leefomstandigheden uitdagend zijn, behalve voor de planten en dieren die zich hieraan hebben aangepast. Per 4-wheel drive verkent u het indrukwekkende gebied. Hopelijk kunt u dieren spotten als springbokken, gemsbokken, zebra’s en vele vogelsoorten. U sluit de excursie af met een prachtige Afrikaanse zonsondergang!
Township Mondesa
Township Mondesa
Maak kennis met de inwoners van het township van Swakopmund
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 689,- per persoon
Tijdens een tour met een gids maakt u tijdens verschillende bezoeken kennis met de inwoners van het township Mondesa. Afhankelijk van de mogelijkheden bezoekt u een medicijnman, een school, een koor of een marktje. Vaak is er ook een mogelijkheid om in een restaurant of een bar traditionele gerechten of drankjes te proeven.
Boottocht Walvisbaai
Boottocht Walvisbaai
Een luxe tocht door de lagune van Walvisbaai
Duur: circa 4 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 895,- per persoon
Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, vaart u door de lagune van Walvisbaai, de enige diepzeehaven van Namibië. Tijdens de tocht ziet u hopelijk dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Onderweg wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. Een leuke, verfrissende excursie op het water!
Namibwoestijn
Namibwoestijn
Ontdek de bijzondere fauna van de Namibwoestijn
Duur: circa 5 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 780,- per persoon
U kunt voor de laatste keer de Namibwoestijn in trekken. Tijdens de bijzondere ‘Living Desert Tour’ gaat u in het spectaculaire duinlandschap op zoek naar het weinige, unieke leven in deze oudste woestijn ter wereld. In dit gebied lijkt iedere vorm van leven onmogelijk, maar niets is minder waar. Verschillende fascinerende kleine dieren, zoals slangen, gekko’s en kevers, hebben zich aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden en hebben een manier gevonden om hier te overleven. De mist van de Atlantische Oceaan speelt hierbij een cruciale rol.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Johannesburg10:35 - 21:10 uur
Johannesburg - Amsterdam23:59 - 10:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, lodges en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen, waar vaak weinig keuze in hotels en/of lodges is. De vaak kleinschalige accommodaties hebben verschillende type kamers, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was een hele mooie en gezellige reis met een hele leuke groep mensen. Het enige minpuntje was dat het progamma van de reisleider op sommige punten niet overeenkwam met het progammaboekje van ons.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
We hebben de reis door Namibië als fantastisch ervaren, mede dank zij de leuke groep en de gids. Was ons tweede bezoek aan dit fascinerende land.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De gidsen op walvisbaai en in Etosha verdienen een 9. Waterberg plateau een 7. Leuke reis. Skeleton Coast was bijzonder, omdat het zo afwijkend is. Ik was liever twee dagen in Twyfelfontein gebleven, omdat daar een aantal zaken zijn die zeker een meerwaarde voor deze reis zouden zijn. Overleg met de betreffende reisleider is mijn advies.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
We hebben de reis door Namibië als fantastisch ervaren, mede dank zij de leuke groep en de gids. Was ons 2e bezoek aan dit fascinerende land. Gids Charles moet vooral zo doorgaan op zijn manier. Fantastische ervaring. Zeer goede klik tussen Charles en de chauffeur Gerson.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Het was een mooie afwisselende reis met veel natuurschoon. Ik heb er van genoten! Charles was een perfecte gids. Hij creëerde een relaxte sfeer tijdens de reis. Hij hield rekening met de wensen van de groep. Verder heeft hij veel kennis over Namibië en de natuur die hij met ons deelde. Hij en Gerson waren een goed team. Ze vulden elkaar goed aan. Gerson is een perfecte chauffeur die ons goed over de hobbelende woestijnwegen transporteerde en lette op de veiligheid van de groep via de spiegels. Hij was ook behulpzaam en deed er ook alles om het aangenaam voor de groep te maken. Laten ze zo door gaan.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Erg mooie reis door een schitterend land. Heb erg genoten. Intensieve maar ook vermoeiende reis door de afstanden en klimaat. Maar alle moeite waard. Alle lof voor de reisleider en chauffeur. Zij deden hun uiterste best om het ons naar de zin te maken. De afwisseling tussen zeer luxe en wat sobere maar authentieke lodges vond ik fijn.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Hoogtepunten waren de rode zandduinen van de Namib-woestijn bij Sossusvlei en het natuurpark Etosha. Maar bijna even indrukwekkend waren de ruige Fish River Canyon, de ontmoeting met de Himba-mensen, en de barre, verlaten Skeleton Coast. En de fantastische hotellocaties niet te vergeten! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Namibië!
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.