
Uitgestrekt, ongerept en uniek
Reisleider Charles:
‘Het beklimmen van een immens hoge zandduin met als beloning een verbluffend uitzicht over het unieke duinlandschap van de Sossusvlei, een kudde olifanten die verkoeling zoekt bij een waterplaats op de weidse zoutvlakte van de Etosha Pan en een schitterende sterrenhemel reikend tot het oneindige: dat is Namibië! Een land dat ruim 20 keer zo groot is als Nederland, maar met slechts 2 miljoen inwoners. De enorme uitgestrektheid en de vele natuurlijke hoogtepunten van mijn fantastisch mooie land zullen absoluut uw hart veroveren.
Deze reis leidt u onder andere langs de oudste woestijn ter wereld, de op een na langste canyon ter wereld en de verfrissende Atlantische Oceaan. Natuurlijk gaat u op zoek naar olifanten, neushoorns en leeuwen in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha. Maar ook uw bezoek aan de Skeleton Coast is uniek. Het gebied wordt nog weinig bezocht, en is bekend door de ongereptheid van de natuur, de spookachtige scheepswrakken en de verlaten stranden.
Daarnaast maakt u kennis met de cultuur van de Himba: een bevolkingsgroep waarbij vooral de vrouwen, met hun roodgekleurde huid en bijzondere haardracht, opvallen. Onderweg verblijft u in accommodaties die door de dunbevolktheid van het land vaak prachtig liggen in spectaculaire landschappen. Hier kunt u bij het kampvuur genieten van de mooiste sterrenhemel! Reis mee naar Namibië, u beleeft een onvergetelijk avontuur!’
Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Betoverend Namibië en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Namibië!
De reis in het kort
Reisbeschrijving
dag 1: Amsterdam – Windhoek
Met een overstap in Frankfurt vliegen we naar Namibië.
dag 2: Aankomst in Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek worden we naar het hotel in deze stad gebracht. In de loop van de middag gaan we naar het centrum van Windhoek voor een korte kennismaking met de hoofdstad van Namibië. De sporen van de Duitse overheersing aan het einde van de 19e eeuw zijn duidelijk zichtbaar. We zien onder andere die Alte Feste, het Tintenpalast met haar mooie park, en de bekende Lutherse Christuskirche. Ons diner is in de stad, in het sfeervolle Joe’s Beerhouse, waar onder andere koedoe en springbok op het menu staan. (ca. 50 km)
dag 3: Verkenning en zonsondergang in de Kalahari
We reizen naar de rand van de Kalahariwoestijn. Dankzij haar ligging valt hier meer neerslag dan bijvoorbeeld in de Namib, en is het landschap daardoor dichter begroeid. De roodgekleurde duinen zijn weliswaar niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. De groene acacia’s, het rode zand en de blauwe lucht steken prachtig tegen elkaar af. Vanuit onze fraai gelegen lodge kunt u met een 4-wheel-drive het indrukwekkende gebied verkennen (kosten niet inbegrepen). Aan het eind van de dag geniet u dan van de eerste onvergetelijke, Afrikaanse zonsondergang. (ca. 290 km)
dag 4: Giant's Playground en het Kokerboomwoud
We vervolgen onze weg in zuidelijke richting en bezoeken het fascinerende Kokerboomwoud. De kokerboom is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een aloësoort en is met zijn bijzondere verschijning een van de meest in het oog springende plantsoorten van het land. Ook bewonderen we de bijzondere rotsformaties van Giant’s Playground. We overnachten in de omgeving van Fish River Canyon. (ca. 490 km)
dag 5: De magnifieke Fish River Canyon
We beginnen de dag met de verkenning van Fish River Canyon. Met een lengte van 170 kilometer en een gemiddelde diepte van 550 meter is dit een van de grootste en diepste kloven ter wereld. We wandelen een stuk langs de canyon en hebben een magnifiek uitzicht over de kloof. De steeds hoger aan de hemel klimmende zon verandert continu de kleuren van de steile kliffen, wat een adembenemend mooi schouwspel oplevert. Ook hopen we in het gebied dieren als struisvogels en de zeldzame bergzebra te zien. Hierna reizen we naar het uiterste zuiden van Namibië, waar we op een prachtige locatie aan de Oranjerivier verblijven. (ca. 220 km)
dag 6: Langs de Oranjerivier…
We volgen de Oranjerivier in westelijke richting en reizen door het grensoverschrijdende Richtersveld Transfrontier Park richting Aus. De rivier vormt in dit onherbergzame landschap de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. In de omgeving van Aus leven de wilde paarden van de Namib. Er gaan vele verhalen de ronde over de oorsprong van deze paarden, die zich bijzonder goed hebben aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden in de woestijn. We maken een korte stop in Garub, waar we bij een drinkplaats hopen de paarden te spotten. Hierna vervolgens we onze weg richting kustplaats Lüderitz, waar we twee nachten verblijven. (ca. 440 km)
dag 7: Spookstad Kolmanskop en Lüderitz
De spookstad Kolmanskop ligt in het Sperrgebiet. De hoogtijdagen van dit voormalig diamantmijnwerkersstadje lagen in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Toen op andere plekken echter grotere diamantvoorraden werden gevonden, betekende dit het einde van het stadje. Binnen 40 jaar ontstond, bloeide en stierf Kolmanskop. We zien de overblijfselen van statige gebouwen die herinneren aan welvarende tijden. Nu zijn zij ten prooi gevallen aan het woestijnzand, wat een bizar, erg fotogeniek gezicht is. Voor we terugkeren naar Lüderitz bezoeken we nog Diaz Point, de plek waar ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias in 1488 een stenen kruis achterliet, nadat hij de tocht rondom Kaap de Goede Hoop volbracht had. Vaak staat hier een harde wind, maar toch is het de moeite naar de vuurtoren te klimmen en het uitzicht over de woeste Atlantische Oceaan te bewonderen. In Lüderitz is de middag ter vrije besteding. Dit plaatsje heeft door de geïsoleerde ligging, de manier waarop de koloniale bouwwerken tegen de rotsen aangeplakt lijken, het frissere klimaat en de in de golven van de Atlantische Oceaan duikende pinguïns en zeerobben, een bijzondere uitstraling. (ca. 30 km)
dag 8: Naar de Namib en een vrije middag
We reizen via eindeloze vlakten en majestueuze bergketens richting de Tsaris Mountains, om uiteindelijk uit te komen bij onze lodge in het hart van de Namib. De omgeving is spectaculair! Wie weet zien we onderweg gemsbokken, struisvogels en zebra’s, die in het gebied voorkomen. Neemt u ’s avonds, na wederom een mooie zonsondergang, een moment om een blik omhoog te werpen. Door de afgelegen ligging van de lodge is de sterrenhemel hier werkelijk magisch. Bij helder weer kunt u de Melkweg zien! (ca. 340 km)
dag 9: Het duinlandschap van de Sossusvlei
De beroemde Sossusvlei is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. In dit gebied bevinden zich ’s werelds hoogste zandduinen. Sommige duinen zijn maar liefst 325 meter hoog! Terwijl de zon opkomt, rijden we naar dit unieke duinlandschap. De langzaam opkomende zon doet het uitgestrekte landschap en de duinen steeds van kleur veranderen: een spectaculair gezicht. Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om een van de torenhoge duinen te beklimmen. De klim is pittig, maar de beloning, een magnifiek uitzicht, is groots! In dit droge gebied lijkt plant- en dierleven onmogelijk, maar onderweg omhoog ziet u mogelijk in de verte springbokken verkoeling zoeken onder de weinige bomen. En wellicht komt u tijdens de klim de lichtvoetige Tok Tokkie-kever tegen, die zich met ogenschijnlijk gemak over het zand voortbeweegt. Ook bezoeken we Dead Vlei, een spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei, die wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. We sluiten deze indrukwekkende excursie af met een korte wandeling door Sesriem Canyon. ’s Middags kunt u aan het zwembad van de lodge bijkomen van alle indrukken! (ca. 180 km)
dag 10: Via Moon Valley en Walvisbaai naar Swakopmund
Via het maanachtige landschap van Moon Valley gaan we naar Walvisbaai, waar we de ondiepe lagune bezoeken: een van de belangrijkste wetlands van Afrika. De lagune voedt meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo’s. Wanneer de vogels zich hier ophouden, is dat een betoverend gezicht. Ons hotel staat in het gezellige Swakopmund, de meest sfeervolle plaats van Namibië. Swakopmund wordt gekenmerkt door de mistige ochtenden, veroorzaakt door de oceaandampen, en de Duitse architectuur, die herinnert aan de tijden dat Namibië een kolonie van ons buurland was. Door het prettige zomerklimaat en de uitgestrekte stranden trekt Swakopmund vele vissers en surfers. We verblijven hier twee nachten. (ca. 360 km)
dag 11: Vrije dag in Swakopmund
Deze dag is ter vrije besteding. Gaat u winkelen in het bruisende centrum van Swakopmund of maakt u een excursie naar de lokale township? Ook kunt u vanuit Walvisbaai een optionele boottocht door de lagune van Walvisbaai maken en dolfijnen, pelsrobben en pelikanen voor de lens van uw camera krijgen. Een optionele excursie met een gids, waarbij u de Namib in trekt en op zoek gaat naar het weinige, unieke leven in dit gebied, is ook een mogelijkheid (kosten niet inbegrepen).
dag 12: Naar Terrace Bay in het desolate Skeleton Coast Park
Deze dag reizen we langs de Atlantische kustlijn in noordelijke richting naar ons eenvoudige hotel in Terrace Bay voor de overnachting. Dit vissersparadijs ligt in het hart van het mystieke Skeleton Coast Park. Dit onherbergzame gebied, waar de Namib-woestijn en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, is een van de minst bezochte plekken op aarde. Door de vaak dichte mist en de sterke stroming was dit gebied voor scheepsvaarders op weg naar Azië een ware nachtmerrie. Als men een schipbreuk al overleefde, was men door de woestijn alsnog ten dode opgeschreven. De Portugezen noemden het ‘de poorten van de hel’. Dit wordt geïllustreerd door de aanwezige spookachtige scheepswrakken. Deze verdwijnen overigens vaak snel weer uit het landschap door de invloeden van de zon, de zee en de wind. Onderweg zien we de immense zeeleeuwenpopulatie van Cape Cross. De tienduizenden zeeleeuwen die hier leven zorgen voor een overweldigende aanblik en geur. Het blaffende geluid is al van verre te horen. Maakt u na aankomst in het hotel een strandwandeling over het uitgestrekte strand? (ca. 360 km)
dag 13: Werelderfgoed Twyfelfontein en kennismaking Damara
Damaraland is een van de minst bevolkte gebieden van Afrika en thuis van de zeldzame woestijnolifant. We bezichtigen hier het enige officiële werelderfgoed van Namibië: Twyfelfontein. In deze vallei bewonderen we enkele van de honderden prehistorische rotstekeningen van de San. Sommige tekeningen, die ooit fungeerden als landkaart van de omgeving, zijn wel 6.000 jaar oud! Ook brengen we een bezoek aan het Damara Living Museum, waar we inzicht krijgen in de cultuur en tradities van een van de oudste volkeren van Namibië. We overnachten in de omgeving van Twyfelfontein. (ca. 240 km)
dag 14: Bezoek aan de Himba
We brengen een bezoek aan de trotse Himba. We zien hoe deze laatste halfnomaden van Afrika nog steeds leven in traditionele onderkomens, gemaakt van mopane-takken, grond en mest. Ook horen we over hun tradities, manier van leven, geloof en rituelen. Vooral de vrouwen springen met hun karakteristieke uiterlijk in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor de huid rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. Aansluitend reizen we naar onze lodge, die vlak bij de meest westelijke toegangspoort tot Etosha National Park ligt. (ca. 240 km)
dag 15-17: Etosha National Park
We ontdekken een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Etosha National Park beslaat ruim 22.000 km2 en bestaat uit weidse vlakten en dichtbegroeide savannes, die de droge, zoutrijke Etosha Pan omringen. De verschillende drinkplaatsen zorgen voor de overleving van de vele dieren in dit soms buitenaards hete gebied. We hopen op deze dagen veel wild te spotten. Op dag 14 reizen we door het rustige, ongerepte westelijke deel van het park naar onze lodge aan de zuidkant van het park en op dag 15 maken we in een 4-wheel drive een game drive door de ‘grote witte plaats’. Uiteraard hopen we in en rond de Etosha Pan dieren als zebra’s, leeuwen en vele vogelsoorten te zien. De unieke kans om grote groepen wild te zien, is hier groot! Op dag 16 reizen we van de zuidkant van het park naar ons hotel ten oosten van Etosha. We rijden wederom door het park, zodat we ook het oostelijk deel van Etosha zien. (ca. 530 km)
dag 18: Waterberg Plateau National Park
Het Waterberg Plateau National Park is een van de mooiste panoramische landschappen van Namibië en ligt ongeveer 200 meter boven de omringende woestijn. Doordat het gebied moeilijk toegankelijk was, werden hier in het verleden vaak bedreigde diersoorten heen verplaatst om ze te beschermen tegen roofdieren en stropers. Dat bleek te werken, waardoor er nu veel bedreigde diersoorten voorkomen in Waterberg. De zwarte neushoorn is het bekendste voorbeeld. We overnachten in dit prachtige gebied en u kunt hier tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar dit machtige dier (kosten niet inbegrepen). (ca. 210 km)
dag 19: Naar Windhoek en naar huis
We reizen terug naar Windhoek, waar ons Namibische avontuur begon en nu ook eindigt. Indien de tijd het toelaat maken we een stop bij een handwerkmarkt, waar u nog een leuk souvenir kunt kopen. In de namiddag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Via Frankfurt vliegen we terug naar Amsterdam. (330 km)
dag 20: Aankomst Nederland
In de loop van de ochtend komen we aan op Schiphol.
NB
Tijdens deze reis zijn de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de dunst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding vereist is.

Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa NA$ 792,- per persoon

Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 643,- per persoon

Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 820,- per persoon

Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa NA$ 780,- per persoon

Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa NA$ 1090,- per persoon
Vluchtschema


Amsterdam - Frankfurt | 19:35 - 20:40 uur |
Frankfurt - Windhoek | 21:55 - 08:00 uur |
Windhoek - Frankfurt | 19:00 - 05:35 uur |
Frankfurt - Amsterdam | 07:00 - 08:10 uur |

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.
Schiphol Travel Taxi
Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!
Vluchttoeslag
Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!
Informatie over uw vliegreis
Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.
Accommodaties
Hieronder vindt u informatie over de hotels, lodges en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen, waar vaak weinig keuze in hotels en/of lodges is. De vaak kleinschalige accommodaties hebben verschillende type kamers, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Bekijk de website van Auas City Hotel

Bekijk de website van Auob Country Lodge

Bekijk de website van Ai Ais Resort

Bekijk de website van Norotshama Resort

Bekijk de website van Obelix Guesthouse


Bekijk de website van Little Sossus Lodge

Bekijk de website van Swakopmund Plaza Hotel

Bekijk de website van Terrace Bay Camp

Bekijk de website van Twyfelfontein Lodge.

Bekijk de website van Hobatere Lodge

Bekijk de website van Mondjila Safari Camp

Bekijk de website van Minen Hotel

Bekijk de website van Waterberg Wilderness Lodge
Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.

Volg ons