050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleurrijk, feestelijk en uniek

Reisleidster Christine:
‘Het is 1 november: op de Mexicaanse kerkhoven is het een drukte van belang. Graven zien er prachtig uit en zijn versierd met heel veel cempasuchil-bloemen (het afrikaantje). Honderden kaarsen zorgen voor licht in de duisternis en de geur van vers bereid eten komt u tegemoet. Het is feest!

Het is Día de los Muertos, de dag van de doden, een van de belangrijkste feesten in Mexico, daterend uit de tijd van de Azteken en Maya’s. Mexicanen vieren dat de zielen van overleden dierbaren hun familie en vrienden op aarde komen bezoeken. De periode ervoor heerst er al een enorme bedrijvigheid op de begraafplaatsen. Graven worden schoongemaakt en soms opnieuw geschilderd. Op de markten ziet u een oranje zee van afrikaantjes, de bloem die onlosmakelijk verbonden is met het feest. Er worden schedels en doodskisten van chocolade en suiker verkocht en brood, soms in de vorm van beenderen, aangeboden. Op vele plaatsen ziet men la Catrina, het verklede skelet verschijnen.

Thuis wordt een altaar gemaakt waarop de foto van de overledene staat. Er worden kaarsen, wierook, lekkernijen en iets speciaals van de gestorvene opgezet. Men maakt het favoriete eten van de overledene en neemt dit mee naar de begraafplaats. Hier wordt het met heel de familie opgegeten. Er lopen muzikanten rond, die voor een klein bedrag zijn of haar favoriete deuntje spelen. Natuurlijk wordt dit alles met tequila overgoten. Salud!

Tijdens deze reis reist u langs de mooiste tempelsteden, een nalatenschap van de vele beschavingen zoals de Maya’s, de Azteken, de Zapoteken en de Mixteken die Mexico gevormd hebben tot het land wat het nu is. Het mystieke Palenque ligt in de jungle verscholen en de tempels van Monte Albán liggen op grote hoogte. Ieder complex is anders en even indrukwekkend! Maar er is ook aandacht voor het grootse Mexico-Stad, de authentieke indianendorpjes en de schitterende natuur. En terwijl u door het échte Mexico reist, maakt u hét feest van het jaar mee. De dood is voor de Mexicanen geen lugubere aangelegenheid, maar maakt deel uit van het leven. Elk jaar opnieuw herdenkt men de mooie momenten, die men met de overledenen beleefd heeft. Hiervan getuige te mogen zijn, is een unieke belevenis, die nergens anders te ervaren is!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
verblijf 3 nachten in Oaxaca
16x ontbijt en 5x diner
beleving Día de los Muertos
bezoek begraafplaatsen
kleurrijke optocht
boottocht Cañon del Sumidero
bezoek mezcal-fabriekje
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
feest Día de los Muertos
Mexico-Stad, Puebla en Oaxaca
Palenque en Teotihuacán
San Cristobal de las Casas
Museo Frida Kahlo in Mexico-Stad
surfersparadijs Puerto Escondido
Mitlá en Monte Albán
Museo Nacional de Antropología
La Venta Parque in Villahermosa
Cañon del Sumidero
watervallen van Roberto Barrios
watervallen van Agua Azul en Misol Ha
inheemse indianendorpjes
cactuswoud Zapotitlán
SRC-reisleidster Christine
SRC-reisleidster sinds 2009
Getuige te zijn van een van de belangrijkste feesten van het land, maakt deze reis tot een unieke belevenis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Mexico
SRC-reisleidster Ellen
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Christine
Reisleidster sinds 2009

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Mexico-Stad
+ lees meer
De piramides van Teotihuacán en naar Puebla
+ lees meer
Vrije tijd in levendige havenstad Veracruz
+ lees meer
Bezoek La Venta Parque in Villahermosa en naar Palenque
+ lees meer
Maya-stad Palenque en de ongerepte watervallen van Roberto Barrios
+ lees meer
Via de watervallen van Agua Azul en Misol naar San Cristobal de las Casas
+ lees meer
De inheemse dorpjes San Juan de Chamula en Zinacantán
+ lees meer
Boottocht door de Cañon del Sumidero en naar Tehuantepec
+ lees meer
Naar surfersparadijs Puerto Escondido
+ lees meer
Vrije dag in Puerto Escondido
+ lees meer
Oaxaca, het mooiste plaatsje van Mexico
+ lees meer
Tempelstad Mitlá, weefworkshop Teotitlán de Valle. bezoek mezcalfabriekje en naar begraafplaats
+ lees meer
Día de los Muertos
+ lees meer
De cactussen van Zapotitlán en naar Puebla
+ lees meer
Kleurrijk Puebla en terug naar Mexico-Stad
+ lees meer
Verkenning Mexico-Stad en bezoek Museo Nacional de Antropología
+ lees meer
Museo Frida Kahlo en terugvlucht Mexico-Stad - Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Culturele groepsrondreis Mexico
3060 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Excursie dolfijnen spotten in Mexico
Op zoek naar dolfijnen
Boottocht langs de Mexicaanse kust
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 60,- per persoon, te voldoen in lokale valuta
Maakt u zich op voor een heerlijke boottocht! Wanneer u langs de kust van Puerto Escondido vaart, geniet u van de vele dieren die hier de oceaan bewonen. Hopelijk ziet u allerlei verschillende vogels, zeeschildpadden en dolfijnen! Als u geluk heeft, kunt u gedurende het seizoen (december - maart) zelfs walvissen treffen. Een geweldige ervaring!
Babyschildpadden uitzetten op het strand in Mexico
Red de zeeschildpad!
Help mee bij het uitzetten van babyschildpadjes
Duur: circa 2 uur
Minimaal 2 deelnemers.
Prijs: circa US$ 35,- per persoon, te voldoen in lokale valuta
Ieder jaar komen waterschildpadden naar de stranden rondom Puerto Escondido om hun eieren te leggen. Deze eieren worden vervolgens in een speciaal ingericht 'sea turtle camp' tegen alle natuurlijke vijanden beschermd. Op een gegeven moment komen de eieren uit en u kunt helpen om de babyschildpadjes naar de zee te brengen! Het is erg bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken en door deel te nemen aan de excursie sponsort u ook nog eens het goede doel!

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Mexico-Stad14:30 - 17:59 uur
Mexico-Stad - Amsterdam21:55 - 15:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.