050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mexico | Het échte Mexico

Ontdek de pure schoonheid

Reisleidster Christine:
‘Wilt u het échte Mexico leren kennen? Ga dan mee op deze cultuurvakantie, die u kennis laat maken met het mooiste van Mexico. Van mystieke tempelcomplexen tot kleurrijke stadjes, van het machtige Mexico-Stad tot de prachtigste stranden en van de vriendelijke bevolking tot de verrukkelijke keuken: u ontdekt het allemaal!

Vele beschavingen hebben Mexico gemaakt tot de culturele schatkamer, die het land nu is. U treedt in hun voetsporen en ziet oude tempelsteden, waar onder andere de Maya’s, Azteken, Olmeken en Zapoteken ooit heersten. Waar Palenque, een van de mooiste Mayasteden, verscholen ligt in de jungle, ligt Monte Albán, met invloeden van de Zapoteken en Mixteken, op grote hoogte met een geweldig uitzicht over de omgeving. Elk bezoek verrast!

In koloniale stadjes als Puebla en Oaxaca ziet u de pure schoonheid van Mexico. U wandelt hier door de kleurrijke straatjes, waar in de vele restaurantjes heerlijke gerechten geserveerd worden. En in het grootse Mexico-Stad ontdekt u enkele van de vele musea die de stad rijk is. Als de naam van kunstenares Frida Kahlo u nog niets zegt, dan na deze reis zeker! Maar ook de natuur is verbluffend mooi! Van de spectaculaire Cañon del Sumidero, waar we een boottocht maken, en de klaterende watervallen van Roberto Barrios, waarin u een verfrissende duik kunt nemen, reizen we naar het ongerepte surfersparadijs Puerto Escondido. Ga mee en ontdek wat het fantastische Mexico u te bieden heeft!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
14x ontbijt en 5x diner
boottocht Cañon del Sumidero
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mexico-Stad, Puebla en Oaxaca
Palenque en Teotihuacán
San Cristobal de las Casas
Museo Frida Kahlo in Mexico-Stad
surfersparadijs Puerto Escondido
Monte Albán
Museo Nacional de Antropología
cactuswoud Zapotitlán
La Venta Parque in Villahermosa
Cañon del Sumidero
watervallen van Roberto Barrios
watervallen van Agua Azul en Misol Ha
inheemse indianendorpjes
SRC-reisleidster Christine
SRC-reisleidster sinds 2009
Uw bezoek aan Oaxaca is fantastisch! De kleurrijke straten, het verrukkelijke eten en de gastvrije bevolking laten u kennis maken met het échte Mexico!
Ontmoet onze beste reisleiders in Mexico
SRC-reisleidster Ellen
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Christine
Reisleidster sinds 2009

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Mexico-Stad
+ lees meer
Verkenning Mexico-Stad en bezoek Museo Nacional de Antropología
+ lees meer
De piramides van Teotihuacán en naar Puebla
+ lees meer
Vrije tijd in levendige havenstad Veracruz
+ lees meer
Bezoek La Venta Parque in Villahermosa en naar Palenque
+ lees meer
Maya-stad Palenque en de ongerepte watervallen van Roberto Barrios
+ lees meer
Via de watervallen van Agua Azul en Misol naar San Cristobal de las Casas
+ lees meer
De inheemse dorpjes San Juan de Chamula en Zinacantán
+ lees meer
Boottocht door de Cañon del Sumidero en naar Tehuantepec
+ lees meer
Naar surfersparadijs Puerto Escondido
+ lees meer
Vrije dag in Puerto Escondido
+ lees meer
Oaxaca, het mooiste plaatsje van Mexico
+ lees meer
Ruïnes Monte Albán en vrije middag in Oaxaca
+ lees meer
Het cactuswoud van Zapotitlán en naar Mexico-Stad
+ lees meer
Museo Frida Kahlo en terugvlucht Mexico-Stad - Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Culturele groepsrondreis Mexico
2840 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Excursie dolfijnen spotten in Mexico
Op zoek naar dolfijnen
Boottocht langs de Mexicaanse kust
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 60,- per persoon, te voldoen in lokale valuta
Maakt u zich op voor een heerlijke boottocht! Wanneer u langs de kust van Puerto Escondido vaart, geniet u van de vele dieren die hier de oceaan bewonen. Hopelijk ziet u allerlei verschillende vogels, zeeschildpadden en dolfijnen! Als u geluk heeft, kunt u gedurende het seizoen (december - maart) zelfs walvissen treffen. Een geweldige ervaring!
Babyschildpadden uitzetten op het strand in Mexico
Red de zeeschildpad!
Help mee bij het uitzetten van babyschildpadjes
Duur: circa 2 uur
Minimaal 2 deelnemers.
Prijs: circa US$ 35,- per persoon, te voldoen in lokale valuta
Ieder jaar komen waterschildpadden naar de stranden rondom Puerto Escondido om hun eieren te leggen. Deze eieren worden vervolgens in een speciaal ingericht 'sea turtle camp' tegen alle natuurlijke vijanden beschermd. Op een gegeven moment komen de eieren uit en u kunt helpen om de babyschildpadjes naar de zee te brengen! Het is erg bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken en door deel te nemen aan de excursie sponsort u ook nog eens het goede doel!

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Mexico-Stad14:30 - 17:59 uur
Mexico-Stad - Amsterdam21:55 - 15:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De groep was geweldig. Veel saamhorigheid en behulpzaam. Altijd op tijd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mooie reis met vele culturele hoogtepunten. Af en toe wel een lange reisdag. Reisleidster Christine deed het prima.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.