050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Witte stranden, koraalriffen en vulkanen

De Kleine Sunda-eilanden, een Indonesische eilandengroep in Zuidoost-Azië, zijn nog relatief onontdekt. Hier kunt u dus tijdens deze privéreis vrijwel ongestoord genieten! De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Het eiland Flores wordt, zoals de rest van Indonesië, gedomineerd door vulkanen, zoals de bekende Kelimutvulkaan met de drie prachtig gekleurde kratermeren die van kleur veranderen. U vindt hier ook de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna.

Deze privéreis is een aaneenschakeling van bijzondere ontmoetingen en ervaringen! U maakt een fietstocht over het platteland langs dorpjes en rijstvelden en bezoekt een onbewoond eiland. En over bijzondere ontmoetingen gesproken: u gaat ook naar twee eilanden waarop de grootste hagedis ter wereld leeft. Niet schrikken als u deze komodovaraan ziet! Hij kan maar liefst tot drie meter lang worden. Ook maakt u drie dagen lang een tocht op een privéboot, zodat u kunt snorkelen in de prachtige onderwaterwereld voor de kust. Een gids gaat mee om u alles te vertellen over de omgeving en om ervoor te zorgen dat u op de mooiste plekken komt.

Samen met uw privéchauffeur maakt u tijdens deze privéreis kennis met dit schitterende gedeelte van Indonesië. U kunt onbezorgd genieten, want alle praktische dingen zijn voor u geregeld, zoals de hotels en het vervoer. We hebben een prachtige route en een aantal excursies met gids voor u uitgezocht. U kijkt gegarandeerd terug op een indrukwekkende vakantie als u terug bent. Ontdek het nog onontdekte Indonesië!

Belangrijke informatie!
Om deel te nemen aan de wandelingen moet u goed ter been zijn en goede wandelschoenen hebben. Ook moet u beschikken over een goede conditie en gewend zijn om langere afstanden, variërend van 7,5 tot 15 kilometer per wandeltocht, te wandelen, soms met hoogteverschillen. Houdt u hierbij ook rekening met klimaatverschillen.

Pluspunten
vluchten KLM
diverse binnenlandse vluchten
ruimbagage
9 dagen auto met privéchauffeur
sfeervolle accommodaties
17x ontbijt, 6x lunch en 2x diner
2 nachten op een privéboot
diverse excursies met gids
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mount Kelimutu
vulkaneneiland Rinca
Sanur en Bajawa
nederzetting Moni
vissersdorpje Riung
Pulau Kalong
Rinjanivulkaan
Senaru
Germa, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: Overnachten bij de Ngada
U overnacht bij het traditionele volk de Ngada. U verblijft hier bij een lokale familie: de voorzieningen zijn eenvoudig, maar de ervaring is onvergetelijk!

De reis in het kort

Amsterdam – Denpasar
Denpasar – Sanur
Sanur – Maumere
Vrije dag
Maumere – Moni
Moni – Kelimutu – Riung
Riung
Riung – Bajawa
Bajawa - Ruteng
Ruteng – Labuan Bajo
Labuan Bajo – boottocht
Rinca – Pulau Kalong
Komodo – Labuan Bajo
Labuan Bajo – Lombok – Tetebatu
Tetebatu – Pringgasela – Tetebatu
Tetebatu – Labuan Pandan
Labuan Pandan – Senaru – Gili Air
Gili Air
Vlucht Lombok – Denpasar – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Denpasar

U vliegt naar Denpasar.

dag 2: Denpasar – Sanur

Na uw aankomst op Bali wordt u opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel in Sanur gebracht. 's Avonds kunt bijkomen van de vlucht. U kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijke Indonesische maaltijd op een terras aan het strand. Sanur is een bekende toeristenplaats die toch bescheiden is gebleven. Dit komt door een overheidsbesluit: gebouwen mogen niet hoger zijn dan een palmboom. Op het strand van deze badplaats liggen veel ‘jukungs’, typisch Balinese vissersboten met een driehoekig zeil. (reisafstand ca. 20 km)

dag 3: Sanur – Maumere

U bent nog niet op uw bestemming en daarom staat er deze ochtend een binnenlandse vlucht op het programma. U wordt naar de luchthaven van Denpasar gebracht en vliegt hiervandaan naar Maumere op Flores, een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië. Flores, dat zo groot is al een derde van Nederland, is een heuvel- en bergachtig eiland. Van oost naar west strekken zich bergketens uit met dode en nog werkende vulkanen. U vindt hier een grote diversiteit aan prachtig natuur, architectuur en cultuur. Uiteraard zijn hier ook prachtige rustige stranden te vinden. Uw privéchauffeur haalt u op bij de luchthaven en brengt u naar Maumere waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 50 km)

dag 4: Vrije dag

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen aan het strand. U kunt ook een duikexcursie boeken bij een van de duikcentra in de buurt van het hotel.

dag 5: Maumere – Moni

Onderweg naar Moni brengt u eerst een bezoek aan Sikka. Dit dorpje staat bekend om zijn ikat weverijen. De Portugese geschiedenis is hier goed zichtbaar. Vervolgen rijdt u verder naar Moni, een kleine nederzetting aan de voet van de vulkaan Mount Kelimutu, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 115 km)

dag 6: Moni – Kelimutu – Riung

Vroeg in de ochtend vertrekt u samen met uw gids naar Kelimutu voor een indrukwekkende excursie naar de drie kratermeren. Vanaf de parkeerplaats is het circa 45 minuten lopen naar het uitzichtpunt. Hier wacht u op de zonsopkomst. Het wachten wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de meren. U ziet duidelijk de verschillende kleuren: zwart, turkoois en donkerbruin. Het is nog een raadsel waarom de meren van kleur veranderen. De bevolking ziet dit als een rituele plek: zij geloven dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten. Uw gids vertelt u hierover meer. Na deze indrukwekkende tocht gaat u terug naar Moni, waar u na het ontbijt even kunt uitrusten van de indrukken van deze morgen.
Na het ontbijt reist u verder. U rijdt door een prachtige diepe vallei, richting de noordkust van Flores. Als u dat wilt, kunt u onderweg stoppen bij een strand. Hier kunt u op eigen gelegenheid een strandwandeling maken om uw benen te strekken en eventueel te picknick. Het lunchpakket kunt u in Ende kopen. Uw chauffeur helpt u graag hiermee. Aan het einde van de middag komt u aan in het kleine vissersdorpje Riung, waar u twee nachten verblijft. Riung is een klein, niet toeristisch, kustplaatsje. Het dorpje staat bekend om de prachtige koraaltuinen, die in het nationale park Pulau Tujuhbelas (‘zeventien eilanden’) liggen. Ook de duizenden vliegende honden die hier leven zijn erg bijzonder. Aan de noordkust van Ontoloe, het grootste eiland, verzamelen de grote en fruit etende vliegende honden, ‘kalongs’, zich in de mangrovebomen.

dag 7: Riung

Deze dag staat in het teken van het water en optimaal genieten! Voor de kust van Riung liggen 17 exotische eilanden die behoren tot een nationaal park. U stapt samen met een gids op een boot voor een heerlijk ontspannen tocht van ongeveer 6 uur. Vanaf het water heeft u de kans om vliegende honden van heel dichtbij te zien. Uiteraard legt u ook aan bij een van de eilanden om te snorkelen en te ontspannen. De onderwaterwereld hier is werkelijk geweldig! Uw gids en bootsman zorgen voor een heerlijke lunch: een vis-barbecue.

dag 8: Riung – Bajawa

Onderweg naar Bajawa kunt u een korte stop maken om een laatste blik te werpen op de eilanden waarvan u de dag ervoor zo genoten heeft. In Soa kunt u lunchen en genieten van het heerlijke warme water dat op natuurlijke wijze door een vulkaan wordt verwarmd. Het water heeft meerdere natuurlijke badkuipen in de rotsen uitgesleten. Aan het einde van de middag komt u aan in Bajawa, waar u twee nachten verblijft. Bajawa ligt op een hoogte van zo’n 1100 meter, in de meest traditionele streek van Flores. Vergeet niet om warmere kleding mee te nemen, want het kan hier ’s nachts behoorlijk afkoelen. (reisafstand ca. 75 km)

dag 9: Bajawa - Ruteng

Met een lokale gids gaat deze ochtend op pad om de omgeving rond Bajawa te verkennen. U brengt een bezoek aan twee traditionele dorpjes Bena en Luba. Vervolgens wordt u via een prachtige route naar Ruteng gebracht. Onderweg maakt uw chauffeur een stop, zodat u in een restaurant kunt lunchen (niet inclusief) voordat u verder rijdt. Langs de weg ziet u mensen aan het werk. Ze maken de lokale soort jenever, ‘arak’, of ze maken kokosolie. Als u wilt, kunt u ook stoppen in een prachtig stukje oerbos met exotische vogels. Overleg dit met uw chauffeur, hij weet waar dit het beste mogelijk is. U verblijft een nacht in de bergen in Ruteng. (reisafstand ca. 100 km)

dag 10: Ruteng – Labuan Bajo

Samen met een gids verkent u ’s ochtends op de fiets de prachtige omgeving van Ruteng. U fietst voornamelijk bergafwaarts langs dorpjes en rijstvelden. Op sommige stukjes moet u even afstappen vanwege de kwaliteit van het asfalt. Ondanks dit is het een hele mooie tocht over het platteland. ’s Middags vertrekt u weer met uw chauffeur. U rijdt door een van de meest vruchtbare plekken van Flores, het Manggaraigebied, naar Labuan Bajo. Er zijn hier nog een aantal ronde rijstvelden te vinden, die volgens eeuwenoude tradities zijn verbouwd. Als u deze velden van bovenaf kijkt, lijken het net spinnenwebben. Labuan Bajo is een rustig vissersplaatsje waar veel huizen zijn gebouwd op palen en gedeeltelijk in zee staan. Het is ook een van de weinige dorpjes die grotendeels islamitisch zijn, vanwege de Buginezen uit Zuid-Sulawesi die hier wonen. U verblijft hier een nacht. (reisafstand ca. 125 km)

dag 11: Labuan Bajo – boottocht

U wordt op deze ochtend door uw chauffeur naar de haven gebracht. Hier stapt u op uw drijvende ‘hotel’ voor de komende twee nachten. Tijdens deze dagen is er een gids aanwezig. U geniet van een schitterende boottocht, terwijl u vaart door een van de prachtigste gebieden van Indonesië. Onderweg wordt het anker in het water gelaten bij het overweldigende koraalrif bij Pulau Bidadari. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen (materiaal niet inbegrepen)! Tijdens de boottocht bereidt uw kapitein en zijn assistent alle overheerlijke maaltijden voor u. De meest unieke ervaring moet nog komen: u overnacht op de boot, heel eenvoudig op het dek onder de sterrenhemel, vlak bij het eiland Rinca. Er is geen hut aan boord, maar wel een kleine wc. U kunt zich afspoelen op het dek.

dag 12: Rinca – Pulau Kalong

Op het vulkaneneiland Rinca leeft de Komodovaraan, die pas in 1910 is ontdekt door biologen. Het is de grootste hagedis ter wereld: hij kan wel 3 meter lang worden! U maakt een wandeling op dit eilandje en de kans is groot dat u een van deze monsters spot. U vaart verder naar een onbewoond eilandje, waar u kunt snorkelen en ontspannen. Daarna gaat u naar Pulau Kalong, waar u aanlegt voor de avond. Dit eiland heeft een indrukwekkende verrassing in petto: hier vindt u talloze vliegende honden die in bomen hangen en rond schemering uitvliegen. U overnacht nogmaals op de boot.

dag 13: Komodo – Labuan Bajo

Met de gids maakt u een wandeling over het eiland Komodo. U heeft hier een goede kans om de Komodovaraan te spotten en tijdens de wandeling zult u zeker hun sporen kunnen zien. Vroeger werden de varanen gevoerd, zodat de toeristen daar naar konden kijken. Dit zorgde ervoor dat de varanen niet meer gingen jagen en daarom zijn ze gelukkig hiermee opgehouden. Na de wandeling vaart u terug naar Labuan Bajo, waar uw hotel voor de komende nacht staat.

dag 14: Labuan Bajo – Lombok – Tetebatu

U wordt naar de luchthaven van Labuan Bajo gebracht voor de vlucht naar Lombok. Uw chauffeur brengt u naar uw hotel in Tetebatu, waar u twee nachten verblijft. Tetebatu is een dorpje aan de voet van de heilige Rinjanivulkaan. Als de tijd het toelaat, maakt u met een gids een wandeling door de rijst- en tabaksvelden. (reisafstand ca. 50 km)

dag 15: Tetebatu – Pringgasela – Tetebatu

U wandelt naar Lendang Nangka waar u een bezoek brengt aan een weefcentrum. Vervolgens reist u met de auto naar de plaats Pringgasela, waar u op uw gemak kunt rondlopen en waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Na de lunch gaat u het naar het pottenbakkersdorp Masbagik. Tot slot brengt u een bezoek aan het dorp Loyok. In dit dorp worden prachtige producten gemaakt van bamboe. (reisafstand ca. 40 km)

dag 16: Tetebatu – Labuan Pandan - Senaru

Deze ochtend bezoekt u een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Hier kunt u snorkelen en genieten van de rust en de mooie omgeving. U luncht ook in deze prachtige omgeving met een lunchbox van het hotel. U overnacht in Senaru.

dag 17: Labuan Pandan – Senaru – Gili Air

In Senaru wonen nog veel aanhangers van de oude Wetu Telu-godsdienst. Deze godsdienst is een mix van de islam, het Balinese hindoeïsme en het animisme van de Sasak, de inheemse bevolking van Lombok. Het getal drie speelt een belangrijke rol in Wetu Telu. Dit getal verwijst naar de drie godsdiensten, maar ook naar Allah, Mohammed en Adam, die gelijkstaan aan de zon, de maan en de sterren, die weer verwijzen naar de hemel, de aarde en het water. Met een gids maakt u een wandeling langs prachtige uitzichtpunten. U loopt via oude voetpaden, door bamboebossen naar een open landschap bij de rijstvelden. Uiteraard vertelt de gids u onderweg veel over het leven van de Sasak. Na dit bezoek gaat u met de ferry van Teluk Kodek naar Gili Air waar u twee nachten verblijft.

dag 18: Gili Air

Deze dag kunt u gebruiken om heerlijk te ontspannen aan het strand of aan het zwembad van uw hotel.

dag 19: Vlucht Lombok – Denpasar – Jakarta – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Lombok gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam via Jakarta. (reisafstand ca. 125 km)

dag 20: Aankomst Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Garuda Indonesia of KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Garuda Indonesia en KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals bijvoorbeeld Singapore Airlines of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Garuda Indonesia

Amsterdam - Jakarta 12:05 - 08:10 uur
Jakarta - Amsterdam09:50 - 12:40 uur
Lombok - Jakarta 14:50 - 15:50 uur
Jakarta - Amsterdam22:50 - 07:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Op de Kleine Sunda-eilanden zijn de wegen veel smaller dan u gewend bent in Nederland. Het is er ook druk en er zijn vele bochten. Vooral op Flores. U moet er rekening mee houden dat u veel langer over een afstand doet dan in Nederland. Er is echter genoeg te zien onderweg en omdat u uw eigen chauffeur en auto heeft, kunt u overal stoppen.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle, maar eenvoudige en kleinschalige hotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Tamukami, Indonesië
Hotel Tamukami - Sanur
Dit hotel is van alle gemakken voorzien en ligt op slechts een minuut van het strand van Sanur. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een tropische tuin, een restaurant en een eigen spa (tegen betaling). De kamers zijn allen in Balinese stijl ingericht en hebben een eigen balkon met uitzicht op het zwembad of de tropische tuin. Bekijk de website van Tamukami.

Bekijk de website van Tamukami Hotel
Kelimuto Eco, Indonesië
Lodge Kelimutu Eco - Moni
Dit resort ligt prachtig tegen een bergwand met uitzicht op rijstvelden en nabij de Kelimutu Crater Lakes. De lodges zijn ruim opgezet en voorzien van een badkamer.

Bekijk de website van Kelimutu Eco Lodge
Delmar Café, Indonesië
Delmar Café - Riung
Deze kleinschalige accommodatie heeft een prachtige ligging. Het beschikt over een restaurant en bij deze accommodatie kunt u prachtig snorkelen.
Happy Happy, Indonesië
Hotel Happy Happy - Bajawa
Dit comfortabele hotel ligt in de levendige stad Bajawa in de buurt van alle belangrijke trekpleisters. De ruime kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer.

Bekijk de website van Hotel Happy Happy
Belaraghi, Indonesië
Hotel Belaraghi - Bajawa
U overnacht bij een lokale familie thuis. U slaapt op een slaapmat op de grond en buiten is er een Indonesische badkamer (mandikamer).
SMBC, Indonesië
Guesthouse SMBC - Ruteng
Dit lieflijke hotel ligt op korte loopafstand van het centrum van Ruteng. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht over Ruteng en omgeving.
Puri Sari Beach, Indonesië
Hotel Puri Santrian Beach - Ruteng
Het hotel ligt aan het strand van Labuan Bajo en beschikt over een restaurant en een buitenzwembad. Daarnaast heeft het hotel een prachtige tuin, waar u lekker kunt ontspannen en genieten van al het groen.

Bekijk de website van Puri Sari Beach Hotel
Bintang Laut Boat Charter, Indonesië
Boot - Ruteng
Op de boot overnacht u op het dek. Er is geen hut, maar wel een kleine wc. U kunt zich afspoelen op het dek. Naast een gids gaat de kapitein en een hulpje mee. Zij zullen voor u koken.

De boot op de foto kan afwijken van de boot tijdens uw reis.
Tetebatu Mountain Resort, Indonesië
Resort Tetebatu Mountain Resort - Tetebatu
Dit kleinschalige hotel ligt in het dorpje Tetebatu, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rijstvelden en de hoogste vulkaan van Lombok, de Rinjani. Het hotel is omgeven door een prachtige tuin, waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen.
Rinjani Mountain Gardens, Indonesië
Lodge Rinjani Mountain Garden - Senaru
Dit prachtige hotel ligt op de hellingen van de vulkaan Rinjani nabij het dorp Bayan. Vanuit dit hotel heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan en de jungle.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Denpasar en Lombok - Amsterdam, met overstap in Jakarta met Garuda.
Binnenlandse vlucht Denpasar – Ende.
Binnenlandse vlucht Labuan Bajo – Lombok.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
9 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief 6 lunches en 2 diners.
Excursie naar kratermeren Mount Kelimutu met een gids.
Boottocht op privéboot bij Riung, inclusief lunch.
Wandeling rond Bajawa.
Fietstocht door de omgeving van Ruteng met een gids.
Boottocht bij Bintang Laut langs de eilanden van Pulau Tujuhbelas N.P. met bezoek aan het eiland Komodo, 3 dagen en 2 nachten op basis van volpension met gids en kapitein in een eenvoudige boot.
Wandeling door rijst- en tabaksvelden met gids (als de tijd het toelaat).
Wandeling langs de Rinjanivulkaan met een gids.
Wandeling in de omgeving van Senaru met een gids.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op een locatie naar keuze. Blijft u langer op Gili Air? Of kiest u bijvoorbeeld voor het prachtige en rustige koraaleiland Gili Meno met exotische en hagelwitte stranden waar u heerlijk kunt ontspannen? Of gaat u voorkeur uit naar het populaire Gili-eiland: Gili Trawangan? Hier kunt u ook heerlijk relaxen en in de avond gezellige restaurantjes en barretjes bezoeken. Ook kunt u ervoor kiezen om een paar dagen op Bali te verblijven. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Verlenging Gili Trawangan
Gili Trawangan is het laatste eiland voor de kust van Lombok, en ook het populairste. U vaart langs de andere twee Gili-eilanden, Gili Meno en Gili Air. Vanaf Gili Trawangan heeft u bij helder weer een goed uitzicht op Lombok en de Rinjanivulkaan. Naast de witte stranden en de helder blauwe zee zijn er op dit eiland vele restaurantjes en barretjes. Er hangt een gezellige eilandsfeer. In de avond kunt u genieten van livemuziek in een van de kroegen. Overdag kunt u over het eiland wandelen, een fietstocht maken, snorkelen of gewoon genieten van strand en zee. Op Gili Trawangan zijn tevens vele duikscholen te vinden. Ook op dit eiland zijn geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan. U kunt eventueel gebruik maken van een fiets of een traditionele paardenkar.

Verlenging Gili Meno
Gili Meno is het rustigste koraaleiland van de drie Gili-eilanden en heeft hagelwitte stranden begroeid met palmen en een azuurblauwe zee. Aangezien het koraalrif net voor de kust begint, hoeft u alleen maar vanaf het hotel de zee in te stappen. Overdag kunt u naar hartenlust snorkelen, zwemmen en zonnebaden! Op het eiland zijn geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan en alles is op loopafstand. Mocht u toch gebruik willen maken van vervoer, dan is dat mogelijk in een traditionele paardenkar.

Kontik Meno, Indonesië
Hotel Kontiki Meno - Gili Meno
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 190 p.p.
Dit eenvoudige hotel ligt in een prachtige tuin en beschikt over een privéstrand. Dit hotel is een ideale uitvalsbasis om te zwemmen, te snorkelen en te duiken. Het is ook mogelijk om te vissen.
De kamers beschikken over muskietennetten en een ventilator of airconditioning. De badkamers zijn uitgerust met een douche. Er is gratis wifi in de kamers.
Alam Gili, Indonesië
Hotel Alam Gili - Gili Trawangan
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 370 p.p.
Dit hotel ligt op een rustige plek, weg van de drukte van de rest van het eiland, in een goed onderhouden tuin.
Het hotel beschikt over een buitenzwembad en de mogelijkheid om fietsen te huren. U vindt hier een van de beste snorkel- en duikgelegenheden van het eiland (tegen betaling).
De Garden Bungalows zijn gelegen in de tuin. Ze hebben een ventilator en beschikken over een badkamer in de buitenlucht.