050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een reis langs drie compleet verschillende eilanden

Indonesië bestaat uit honderden eilanden, die als een lint in de Indische Oceaan liggen. Elk eiland is een wereld apart, met eigen gebruiken, kleding, architectuur en dialecten. Tijdens deze privéreis door Indonesië ontdekt u drie heel verschillende eilanden: Sumatra, Java en Bali. Hier belandt u tussen indrukwekkende culturen, intense religies en prachtige natuur. In de jungle van Sumatra ziet u iets heel bijzonders: het leefgebied van de orang-oetangs. Aan het Tobameer vindt u rust en de meest prachtige uitzichten. Op Java zullen twee ‘wereldwonderen’, de Prambanan en Borobudur, een diepe indruk maken. Datzelfde geldt voor de zonsopgang bij de Bromovulkaan.

Uw privéreis begint in het regenwoud van Sumatra. U reist via het platteland en de vulkanen van Java naar de prachtige rijstvelden. Onderweg geniet u van de schitterende natuur op de drie eilanden. U eindigt op de paradijselijke stranden van ‘het godeneiland’ Bali, waar de hindoeïstische godsdienst en tempels een andere kijk geven op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Door de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische regenwouden is dit een vakantieparadijs!

Met uw privéchauffeur, een ‘local’ die de mooiste plekjes kent, ontdekt u op deze privéreis door Indonesië deze drie totaal verschillende eilanden. We hebben voor u de mooiste route vastgesteld en een aantal excursies met een gids geregeld. Op de andere dagen heeft u volop de tijd om Indonesië zelf te ontdekken, eventueel tijdens optionele excursies. U overnacht meerdere keren op bijzondere plaatsen, zoals in de jungle van Sumatra en bij de Bromovulkaan. Kortom: een veelzijdige en boeiende privéreis naar drie prachtige Indonesische eilanden!

Pluspunten
vluchten Garuda Indonesia
binnenlandse vlucht
ruimbagage
11 dagen auto met privéchauffeur
2x ferryovertocht
transfer hotel Sanur – luchthaven Denpasar
goede toeristenklassehotels
18x ontbijt
1 nacht jungle Sumatra
1 nacht bij Bromovulkaan
diverse excursies
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Prambanan en Borobodur
Bromovulkaan en Ijenvulkaan
Bukit Lawang en Berastagi
eiland Samosir in het Tobameer
Yogyakarta
Kalibaru en Banyuwangi
rijstvelden Ubud
Germa, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: Wandeling in de jungle
U wandelt over stenen paden, langs lodges en zelfs door de rivier. Middenin de jungle ligt het beroemde voedingsplatform voor orang-oetans. Het is een geweldige ervaring om het voederen mee te maken!

De reis in het kort

Amsterdam – Medan
Bukit Lawang
Junglewandeling Bukit Lawang en naar Berastagi
Naar Berastagi
Naar Tobameer
Vrije dag bij Tobameer
Naar Java
Borobudur
Vrije ochtend Yogyakarta en naar Prambanan
Naar Sukuh
Naar Malang
Theeplantage Wonosari en Bromovulkaan
Bromovulkaan – Kalibaru
Naar Banyuwangi
Ijenvulkaan – Ubud
Fietstocht over het platteland en vrije middag in Ubud
Green School en naar Sanur
Sanur
Vlucht Den Pasar – Jakarta – Amsterdam
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Medan

U vliegt van Amsterdam naar Medan.

dag 2: Bukit Lawang

Op de luchthaven van Medan, de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra, wordt u opgewacht door uw privéchauffeur. Uw chauffeur brengt u in ongeveer drie uur naar Bukit Lawang. U rijdt deels over achterafwegen en langs kokosolie- en rubberplantages. Ook komt u langs het regenwoud van het nationale park Gunung Leuser. Als u bij uw hotel, een ecolodge aan de rand van de jungle van het nationale park, bent aangekomen, kunt bijkomen van de lange reis, bijvoorbeeld op het terras van uw kamer. U verblijft hier twee nachten. (reisafstand ca. 100 km)

dag 3: Junglewandeling Bukit Lawang

Een gids komt u bij uw ecolodge ophalen voor een junglewandeling van circa 2,5 uur. U wandelt over stenen paden, langs lodges en zelfs door de rivier. Bukit Lawang staat bekend om de orang oetans en tijdens de wandeling heeft u grote kans dat u deze bijzondere mensapen kunt bewonderen.

Dag 4: Naar Berastagi

Via een prachtige routes rijdt u naar Berastagi, een bergdorpje in Noord-Sumatra op circa 1.300 meter hoogte. Hier verblijft u een nacht. Tijdens de koloniale tijd was dit dorp een populair vakantieoord bij Nederlanders. Vanwege de hoge ligging is het hier koeler. Ook heeft u een schitterend uitzicht over de bergen. U kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de lokale markt, waar onder andere kleurrijke groente- en fruitsoorten uit deze vruchtbare streek worden verkocht. Vergeet niet de befaamde gele passievrucht, ook wel ‘marquise’ genoemd, te proeven! (reisafstand ca. 130 km)

dag 5: Naar Tobameer

U verlaat Berastagi. Een prachtige route brengt u via de Sipisopisowatervallen naar het Tobameer. Uw chauffeur en de auto blijven achter in Parapat. Vanaf hier vaart u met de ferry over het Tobameer naar Tuk Tuk op het eiland Samosir, waar uw hotel voor twee nachten staat. Uw hotel ligt op een rustige plek, met een schitterend uitzicht over het meer. Het Tobameer is een groot kratermeer. Deze ‘caldera’ is ontstaan na een reusachtige vulkaanuitbarsting, zo’n 70.000 tot 75.000 jaar geleden. Met een lengte van ongeveer 100 kilometer, een breedte van ongeveer 31 kilometer en een oppervlakte van 1.146 km² is dit het grootste meer in Zuidoost-Azië. In het Tobameer ligt het schiereiland Samosir, dat ook is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Het wordt bewoond door de Toba Batak. Op het eiland liggen enkele dorpjes met Batak-huizen, zoals Ambarita, Tomok en Simanindo. (reisafstand ca. 160 km)

¡ Extra
Voordat u Berastagi verlaat, kunt u een spectaculaire optionele excursie naar de Sibayakvulkaan maken. Berastagi ligt op de Karo-hoogvlakte, tussen de indrukwekkende vulkanen Sinabung en Sibayak. U kunt de Sibayakvulkaan met een gids beklimmen (kosten ca. € 21,-).

dag 6: Vrije dag bij Tobameer

U heeft op deze vrije dag de tijd om de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld op de fiets of te voet. De traditionele dorpjes in de buurt, zoals Tomok en Simanindo, zijn gemakkelijk op de fiets te bezoeken. Of gaat u wandelen in de ruige binnenlanden van Samosir? Regelmatig worden er feestavonden georganiseerd met de Batak, die bekendstaan om hun uitstekende zangkwaliteiten. Geïnteresseerd? Vraag in uw hotel naar de mogelijkheden.

dag 7: Naar Java

Vandaag reist u naar Yogjakarta op Java. Allereerst gaat u met de ferry terug naar Parapat. Hier staat uw chauffeur u op te wachten. Daarna rijdt u naar de luchthaven. U stapt hier op het vliegtuig dat u naar het volgende eiland brengt: Java. Op de luchthaven van Yogyakarta staat uw nieuwe privéchauffeur op u te wachten. U wordt naar uw hotel in het leukste en gezelligste gedeelte van de stad gebracht. Hier verblijft u drie nachten. Yogyakarta, of ‘Yogya’, is een stad waarin oude tradities en de moderne tijd hand in hand gaan. U kunt hier opgaan in het traditionele en lokale leven en ontspannen in een van de charmante cafés, restaurants of winkelgelegenheden, zoals de Jalan Malioboro. In de buurt van uw hotel zijn veel eettentjes te vinden.

dag 8: Borobudur

Een reis naar Java is niet compleet zonder een bezoek aan het grootste boeddhistische monument ter wereld: de Borobudur. Als u de trappen beklimt van dit UNESCO-werelderfgoed, dan begrijpt u waarom het heiligdom symbool staat voor de ware kennis en de verlichting van Boeddha. Bij helder weer heeft u boven een prachtig uitzicht op de Merapi-vulkaan. De Borobodur ligt in een betoverend tropisch landschap, omzoomd door in nevel gehulde bergketens. Het immense tempelcomplex werd gebouwd door de koningen van de Shilendra-dynastie, die zeer rijk waren geworden door de rijstbouw. De piramide bestaat uit negen terrassen, die zijn versierd met 504 Boeddhabeelden, stoepa’s en 5 kilometer reliëf. Door de vele versieringen, het grondplan van 118 bij 118 meter en de hoogte van 34 meter is de Borobodur het indrukwekkendste boeddhistische heiligdom van Indonesië. Vroeg in de ochtend gaat u richting de Borobudur, maar voordat u daar aankomt, maakt u u een fietstocht in de omgeving. Met uw gids bezoekt u de lokale markt, waar u alles leert over tofu, kopi luwak en gula jawa. Na uw bezoek aan de Borobudur maakt u een wandeling naar de Selogriyo-tempel. Hierna gaat u terug naar uw hotel in Yogyakarta. (reisafstand ca. 80 km)

dag 9: Vrije ochtend Yogyakarta en naar Prambanan

De ochtend is vrij. U kunt bijvoorbeeld een tour door de stad maken met een becak, een fietstaxi: erg leuk! Een becak regelt u heel gemakkelijk zelf, want ze staan overal voor de hotels te wachten op nieuwe klanten. Op deze manier manoeuvreert u makkelijk door de smalle straatjes van de stad, en ervaart u het leven hier van dichtbij. U kunt bijvoorbeeld een stop maken bij het beroemde kraton, het paleis van de sultan van Yogyakarta. Wilt u meer te weten komen over de typische kunsten van Yogya? Bezoek dan kunt u een wayang kulit- en batikfabriek. In de loop van de middag gaat u met uw chauffeur naar de Prambanan. Onderweg kunt u Kota Gede bezoeken. Dit is zeker de moeite waard: er wordt hier prachtig zilverwerk gemaakt. De Prambanan is het grootste hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië. Dit complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De spectaculaire tempels zijn gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw na Christus. Door de rijke en gedetailleerde versiering is de Shiva-tempel het meest opvallende voorbeeld van de hindoekunst. U kunt vanaf een van de vele tempeltjes de zonsondergang zien: prachtig! Na dit indrukwekkende bezoek brengt uw chauffeur u terug naar Yogyakarta. (reisafstand ca. 40 km)

¡ Extra
's Avonds kunt u in een theater in Yogyakarta een dansvoorstelling bijwonen van het beroemde Ramayanaballet. Voor de voorstelling kunt u genieten van de Indonesische keuken (kosten ca. € 27,-).

dag 10: Naar Sukuh

U gaat naar Sukuh. Onderweg kunt u stoppen in Solo, de oude vorstenstad die bekendstaat om haar dansstijl en wayang-spelen. U kunt hier bijvoorbeeld de prachtige kraton bezoeken en over de traditionele markt wandelen. De tocht gaat daarna verder. U gaat langs tabak- en suikerrietvelden naar de erotische Sukuh-tempel, die op een hoogte van 910 meter staat. Met een gids maakt u door dit berggebied een wandeling naar Tawangmanggu, waar u een verfrissende duik kunt nemen bij een waterval. U rijdt door naar Sukuh, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 105 km)

dag 11: Naar Malang

Een route door de bergen leidt u naar de suikerstad Madiun. Daarna verandert het landschap. U gaat langs teakboomplantages, waarna u de bergen weer in gaat. Malang, waar u een nacht verblijft, was voeger een populaire verblijfplaats voor Nederlanders. Deze koloniale sfeer proeft u nog op verschillende plaatsen. (reisafstand ca. 245 km)

dag 12: Theeplantage Wonosari en Bromovulkaan

We brengen een bezoek aan de theeplantage Wonosari. In de loop van de ochtend gaat u naar de volgende bestemming: de bekendste vulkaan van Java, de Bromo. U rijdt door een soort zwarte woestijn naar uw hotel vlak bij de vulkaan, waar u een nacht verblijft. Het adembenemende uitzicht zorgt ervoor dat u zich in een andere wereld waant! Met zijn 2.392 meter is de Bromo niet de hoogste berg of vulkaan van de regio, maar zijn ligging is wel heel bijzonder: ‘Bromo’ ligt samen met twee andere vulkanen in een immense zandzee. Dit is een landschap van epische proporties en een surrealistische schoonheid! (reisafstand ca. 55 km)

¡ Extra
Dit is een dag om van de gebaande paden te gaan! In plaats van met de auto kunt u ook in open jeep naar de Bromovulkaan rijden. U rijdt dan door een landbouwgebied en maakt een spectaculaire rit naar de noordkant van de vulkaan.

dag 13: Bromovulkaan – Kalibaru

De dag begint vroeg. Zo bent u op tijd bij de kraterrand van de Bromovulkaan, om een prachtige zonsopkomst te bewonderen. Een jeep rijdt u door het zwarte vulkaanzand naar het uitzichtspunt. Als het zonlicht is doorgebroken, lijkt het hier net een maanlandschap! Na dit natuurspektakel gaat terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens rijdt u naar Kalibaru, waar u overnacht. Dit gemoedelijke dorpje op de zuidelijke hellingen van de Ijen-vulkaan wordt omgeven door plantages. Hier wordt onder andere peper, kaneel, nootmuskaat, vanille, koffie en rijst verbouwd. Als u op tijd aankomt, heeft u nog de tijd om te ontspannen bij het zwembad van het hotel of om het rustige dorp en zijn omgeving verkennen. (reisafstand ca. 185 km)

dag 14: Naar Banyuwangi

Na het ontbijt rijdt u door de bergen naar de badplaats Banyuwangi, waar u in een hotel aan zee verblijft. Houdt u van koloniale cultuur? In Banyuwangi staat het bijzondere Kampung Inggrisan. Als u een hotelupgrade heeft geboekt, dan overnacht u in een resort met een prachtig uitzicht op de Ijenvulkaan. (reisafstand ca. 70 km)

dag 15: Ijenvulkaan – Ubud

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Pos Paltuding. Met een gids beklimt u de Ijenvulkaan. U bent ongeveer 2,5 uur onderweg. Het is geen gemakkelijke klim, maar het uitzicht is overweldigend! In de krater van de Ijenvulkaan ligt een prachtig turquoise meer. Aan de oevers van het meer is zwavel te vinden. Elke dag gaan zwaveldragers de caldera in om zwavel te hakken. Daarna dragen ze de zwavel in manden de berg af. Deze manden kunnen wel 100 kilo wegen! Na de afdaling gaat u met de ferry van Ketapang naar Gilimanuk. Gilimanuk ligt op het laatste eiland ligt dat u tijdens deze reis bezoekt: Bali. U rijdt vervolgens naar het kunstenaarsdorp Ubud, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 165 km)

dag 16: Fietstocht over het platteland en vrije middag in Ubud

U kunt deze morgen in actie komen! U maakt in een internationaal gezelschap en met een lokale gids een fietstocht over het platteland van Bali: een bijzondere belevenis! De middag is vrij. Er is genoeg te doen in Ubud! Ubud is het culturele centrum van het eiland Bali. De plaats is internationaal bekend om haar houtsnijwerk, sculpturen en schilderijen, die u hier natuurlijk ook kunt kopen. De meeste bezienswaardigheden in Ubud kunt u te voet bereiken. Gaat u naar een van de vele winkeltjes of galeries? Of zoekt u de rust op en wandelt u door de frisgroene rijstvelden, die net buiten het dorp liggen? Via het apenbos komt u uit bij de Tempel des Doods, Pura Dalem Aging. Hou uw spullen goed in de gaten: de apen zijn erg brutaal! U kunt natuurlijk ook ontspannen bij uw hotel.

dag 17: Green School en naar Sanur

Onderweg naar Sanur brengt u een bezoek aan de Green School. Een bijzonder project van grondlegger John Hardy, waarbij duurzaamheid centraal staat. Vervolgens wordt u naar Sanur gebracht waar u de laatste drie nachten van de reis verblijft. (reisafstand ca. 40 km)

dag 18 en 19: Sanur

Deze dagen kunt u gebruiken om heerlijk te ontspannen aan het strand of aan het zwembad van uw hotel. Sanur heeft een kalme zee en een mooi strand. Langs het strand loopt een lange promenade met winkeltjes en restaurants. U kunt ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

dag 20: Vlucht Den Pasar – Jakarta – Amsterdam

Dit is helaas al weer de laatste dag van deze mooie reis. Uw vlucht vertrekt pas in de avond. U heeft dus nog voldoende tijd om te zwemmen, ontspannen, of souvenirs te kopen. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht. (reisafstand ca. 35 km)

dag 21: Aankomst Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Beklimming Sibayavulkaan Berastagi, Indonesië
Beklimming Sibayakvulkaan - Berastagi
Een spectaculaire excursie naar de Sibayakvulkaan
Duur: circa 4 uur
Inclusief: gids
Kosten: €25,00 per persoon
U kunt een spectaculaire excursie naar de Sibayakvulkaan maken! Berastagi ligt op de Karo-hoogvlakte, tussen de indrukwekkende Sinabung- en Sibayakvulkaan. Vroeg in de ochtend vertrekt u met uw chauffeur en een de gids naar de Sibayakvulkaan. U loopt in 5 kwartier omhoog. Sommige stukken hebben trappen en sommige stukken niet, maar het pad is goed en de gids weet waar u moet lopen. Bij de krater laat hij u de plekken zien waar zwavel uit gaten stoomt. De actieve zwavelbronnen en hun felgele kleur zijn erg indrukwekkend! Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. U loopt dezelfde route terug naar beneden. Voor deze wandeling heeft u een goede basisconditie en goede wandelschoenen met een profiel nodig.
Ramayanaballet Yogyakarta, Indonesië
Ramayanballet - Yogyakarta
Geniet van het beroemde Ramayanaballet
Duur: circa 2,5 uur
Inclusief: Indonesisch buffet en voorstelling
Exclusief: drankjes bij het buffet
kosten: € 27,00 per persoon
U kunt in een theater in Yogyakarta een avondvoorstelling bijwonen van het beroemde Ramayanaballet. Voor de voorstelling kunt genieten van de Indonesische keuken tijdens een heerlijk Indonesisch buffet. U wordt door uw chauffeur naar het buffet gebracht. Na de voorstelling brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.
Bromovulkaan in jeep
Bromovulkaan in jeep - Bromovulkaan
Een spectaculaire tocht naar de Bromovulkaan
Duur: circa 4 uur
Inclusief: tocht per open jeep met chauffeur
Exclusief: entreegelden Bromo, ca. INR 200.000 per persoon, lunch
U gaat met de auto naar een dorpje aan de zuidkant van de Bromovulkaan. Hier stapt u over op een open jeep met chauffeur. De bagage gaat met de chauffeur mee naar het hotel bij de Bromo. U rijdt door een prachtig landschap, ziet een waterval en komt uiteindelijk uit bij de ‘zandzee’ rond de Bromo. U daalt af en maakt een spectaculaire rit naar de noordkant van de vulkaan, waarna u weer omhoog gaat naar uw hotel. Het is aan te raden zelf uw lunch mee te nemen uit Malang, aangezien er onderweg geen restaurants zijn.

Vluchten

Deze reis heeft standaard een vlucht van Garuda Indonesia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. U kunt ook vliegen met andere airlines. Daarnaast kunt u vertrekken vanaf andere luchthavens. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Garuda Indonesia.

Vluchtschema
Garuda Indonesia

Amsterdam - Jakarta 12:05 - 08:10 uur
Jakarta - Medan 10:40 - 13:05 uur
Denpasar - Jakarta 20:15 - 21:20 uur
Jakarta - Amsterdam22:50 - 07:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle toeristenklassehotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Bukit Lawang Cottages, Indonesië
Hotel Bukit Lawang Cottages - Bukit Lawang
Deze ecolodge ligt midden in het regenwoud dat grenst aan het nationale park Gunung Leuser en aan de oevers van de Bohorokrivier. De cottages bieden privacy en liggen in een rustige, natuurlijke omgeving. De accommodatie is voorzien van gratis parkeergelegenheid, een tuin en een terras. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een ventilator, een klamboe, een terras met uitzicht op de tuin en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Ecolodge Bukit Lawang Cottages
Kalang Ulu in Berastagi, Indonesië
Hotel Kalang Ulu - Berastagi
Dit hotel ligt op 3 kilometer afstand van het centrum van Berastagi. Het hotel beschikt over een mooie tuin, een terras en een restaurant waar Indonesische gerechten worden geserveerd. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Kalang Ulu
Tabo Cottages, Indonesië
Hotel Tabo Cottages - Samosir
Dit hotel ligt aan de oever van het Tobameer, bij Samosir. Tabo Cottages wordt omgeven door rijstvelden en plantages. Bij het hotel heeft u een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. In de tuinen kunt u tropisch relaxen. De in lokale stijl ingerichte kamers zijn voorzien van een veranda, een ventilator en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Tabo Cottages
Duta, Indonesië
Guesthouse Duta - Yogyakarta
In de omgeving van Duta Guesthouse vindt u bars en restaurants. U kunt heerlijk ontspannen in het zwembad van het hotel dat is omgeven door een prachtige tuin. De kamers zijn voorzien van een terras, een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Duta Guesthouse
Nava hotel in Tawangmangu, Indonesië
Hotel Nava - Tawangmanggu
Vanuit het Nava Hotel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hotel is voorzien van een zwembad, een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een tuin en een gemeenschappelijke lounge. Er is gratis wifi beschikbaar in alle ruimtes. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met gratis toiletartikelen, een douche en een toilet.

Bekijk de website van Nava hotel
Cozy Boutique Guest House in Malang, Indonesië
Guesthouse Cozy Boutique - Malang
Het Cozy Boutique Guest House bevindt zich in de stad Malang. Het hotel is voorzien van een 24-uursreceptie, gratis parkeergelegenheid en een tuin. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. Er is geen lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.
Lava View, Indonesië
Lodge Lava View - Sukapura
Dit eenvoudige hotel ligt naast de kraterrand van de Bromo-vulkaan. Vanaf het hotel kijkt u uit op de vulkaan en het indrukwekkende maanlandschap! In het restaurant is vaak livemuziek.

Bekijk de website van Lava View Lodge
Rumah Kita in Kalibaru, Indonesië
Guesthouse Rumah Kita - Kalibaru
Het Rumah Kita Guesthouse ligt op ongeveer 20 kilometer van de vulkaan Raung. Het Guesthouse beschikt over een buitenzwembad, een restaurant, een tuin en gratis wifi. De kamers zijn authentiek ingericht en voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een zithoek.

Bekijk de website van Rumah Kita
Ketapang Indah, Indonesië
Hotel Ketapang Indah - Banyuwangi
Dit hotel is gelegen vlakbij het prachtige Ketapang-strand, waar u een prachtig uitzicht heeft op de kustlijn van Bali. Hier zit u de mooiste zonsopkomst! In hotel Ketapang Indahl hangt een ontspannen sfeer: een ideale plek maakt om te relaxen. Het hotel is voorzien van een zwembad, een restaurant, een bar, gratis parkeergelegenheid, een zonneterras en een 24-uursreceptie. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Hotel Ketapang Indah
Nick's Pension, Indonesië
Hotel Nicks Pension - Ubud
Nicks Pension ligt rustig: te midden van de rijstvelden. Op circa 5 minuten loopafstand van hotel vindt u het apenbos en de markt van Ubud. Het pension is voorzien van een zwembad, een restaurant, een bar en een welnesscentrum. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Nicks Pension
Swastika Bungalows in Sanur, Indonesië
Bungalow Swastika - Sanur
Swastika Bungalows ligt in het centrum van Sanur, op 5 minuten wandelen van de tropische rifstranden van Bali. De accommodatie is voorzien van een restaurant, meerdere zwembaden, een bar, een tuin en gratis privé-parkeergelegenheid. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. Er is geen lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een terras, een tv en een badkamer met een toilet, een douche en/of een bad en een föhn.

Bekijk de website van Swastika Bungalows

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Medan en Denpasar – Amsterdam met Garuda Indonesia, met op de heen- en terugvlucht een overstap in Jakarta.
Binnenlandse vlucht Silangit– Yogyakarta.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
11 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur. Op Sumatra heeft u een andere chauffeur dan op Java en Bali.
Transfer hotel Sanur – luchthaven Denpasar.
Ferry overtocht Prapat – Samosir en vice versa over het Tobameer.
Ferry overtocht van Java naar Bali.
Verblijf in goede toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Wandeling van 2-3 uur met gids door jungle en orang-oetanggebied.
Fietstocht met gids langs rijstvelden en over het platteland bij Selogriyo en bezoek aan Borobudur
Wandeling van met gids van Sukuh-tempel naar Tawangmanggu door berggebied.
Beklimming Ijenvulkaan met gids.
Fietstocht in internationaal gezelschap en met gids over platteland op Bali.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen in Sanur. U kunt deze verlenging bij uw boeking doorgeven. Wilt u uw privéchauffeur met auto tijdens uw verlenging houden? Geef dat aan ons door, dan kunnen wij u een passend aanbod doen.