050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Hedendaagse kunstmanifestatie in betoverend Venetië

Reisleider Job:
‘In 2024 vindt voor de 60e keer de wereldberoemde Biennale di Venezia plaats. De Venetiaanse biënnale is een van de graadmeters van de hedendaagse kunst. Deze grootschalige tentoonstelling kent naast een enorme expositie georganiseerd door de hoofdcurator ook inzendingen van ruim 60 landen die in eigen paviljoens werken van grote kunstenaars tonen. Iedere editie trekt de créme de la créme van de kunstwereld naar deze Italiaanse stad. Voor kunstkenners is deze manifestatie natuurlijk een must, maar ook elke liefhebber van hedendaagse kunst zou deze grote internationale tentoonstelling eenmaal in zijn leven bezocht moeten hebben. In samenwerking met KaperGerlings Instituut organiseert SRC Reizen ook dit jaar weer een prachtige kunstreis naar de Biennale di Venezia!

Tijdens deze jubileumeditie neemt de Braziliaanse curator Adriano Pedrosa onder de titel 'Foreigners Everywhere' ons mee in een wereld waarin iedereen een buitenstaander is. Zij, jij en wij, iedereen heeft weleens een moment waarin men het gevoel heeft er niet bij te horen. Met dat uitgangspunt heeft Pedrosa deze kunstbiënnale ingericht. De titel is ontleend aan een kunstwerk uit 2004 van het collectief Claire Fontaine dat met neonlicht in verschillende talen Foreigners Everywhere vormden én aan het Turijnse collectief Stranieri Ovunque dat in het begin van de 21ste eeuw vocht tegen xenofobie en racisme in Italië. Een stevig onderwerp dat een interessante biënnale belooft.

We bezoeken uitgebreid het tuinencomplex Giardini di Castello, waar de paviljoens van voornamelijk Europese landen staan, en het terrein van de Arsenale, waar het belangrijkste deel van de manifestatie plaatsvindt. Hier geef ik u graag verdieping en context aan dit bijzondere thema. Daarnaast ontdekken we op de meest uiteenlopende locaties in het betoverende Venetië diverse extra tentoonstellingen die aansluiten bij het thema van de biënnale. Kortom, Venetië staat ook tijdens deze editie bol van de moderne kunst!. Gaat u mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel in Lido di Venezia
4x ontbijt
entree Biennale di Venezia
ov-kaart voor de hele reis
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
biënnale exposities in Arsenale
biënnale exposities in Giardini di Castello
biënnale exposities in Venetië
European Cultural Center (ECC)
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide locaties van La Biennale di Venezia zodat u alle ins en outs van deze editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië en bezoek aan het European Cultural Center
De kunstpaviljoens in de Venetiaanse binnenstad
Giardini di Castello
De Arsenale
Terugvlucht Venetië – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië en het European Cultural Center

We vliegen naar Venetië. Bij aankomst worden we ontvangen door de reisleider. Na een korte boottocht arriveren we bij ons hotel in Lido di Venezia. In de middag bezoeken wij het European Cultural Center (ECC). Jaarlijks organiseert het ECC een grootse expositie rondom architectuur en kunst, aansluitend op de biënnale van Venetië. Deze expositie is verdeeld over twee stadspaleizen (Mora en Bembo) en het stadspark Giardini della Marinaressa. Dit is het grootste aanverwante event tijdens de kunstbiënnale van Venetië. Onder de titel 'Personal Structures' presenteert ECC kunst van bijna 200 kunstenaars die ieder een eigen invulling geven aan het thema van deze expositie. Deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 15 km)

dag 2: De kunstpaviljoens in de Venetiaanse binnenstad

In het historische centrum van Venetië hebben meerdere landen en NGO’s een stadspaleis, kerk of andere locatie gehuurd om hun bijdrage aan deze kunstbiënnale te presenteren. Het grote geluk is dat we zo niet alleen bijzondere kunstwerken zien, ook de paleizen zelf zijn unieke locaties om te bezoeken. De exposities staan allemaal op zichzelf, maar haken wel aan op het grote thema van deze biënnale, Foreigners Everywhere. Gedurende onze wandeling komen wij onder andere Taiwan, Portugal, Montenegro en Georgië tegen. Vanaf ongeveer 15.00 uur is de rondleiding ten einde en heeft u vrije tijd om de betoverende waterstad zelf verder te verkennen. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken.

dag 3: Giardini di Castello

Aan de oostkant van Venetië ligt het oude stadspark Giardini di Castello, in de volksmond de Giardini. Dit 19e-eeuwse park is de oudste locatie van de Venetiaanse biënnale. Hier vinden wij het centrale tentoonstellingspaviljoen, waar Adriano Pedrosa het eerste deel van zijn expositie presenteert. Naast het centrale paviljoen presenteren hier bijna dertig landen hun eigen inzendingen in eigen paviljoens. Hier vinden wij onder anderen Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Polen, Oostenrijk en velen meer. Voor ons bezoek delen wij de groep hier in twee. Ralph neemt een groep mee naar een deel van de landenpaviljoens en Job begeleidt de andere groep door de centrale tentoonstelling. Na de lunch worden beide groepen gewisseld. Het programma eindigt rond 15.00 uur, waarna u ruimte heeft om zelf meer paviljoens te bezoeken, iets opnieuw te bekijken of de stad in te gaan. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken.

dag 4: De Arsenale

De Arsenale is de oude marinehaven van Venetië dat in de 16e eeuw is ontworpen door de maniëristische architect Jacopo Sansovino. In de Corderie, de oude touwslagerij, wordt sinds 1980 ook de biënnale gehouden. In deze Corderie vinden wij het tweede deel van de expositie 'Foreigners Everywhere' van Adriano Pedrosa. Ook op dit terrein zijn er bijna 30 landen die een eigen expositie presenteren. Hier vindt u onder meer de Philipijnen, Zuid-Afrika, Turkeij, China, Italië, Ierland en vele anderen.
Net als in de Giardini splitsen wij de groep hier in twee. Job neemt een groep mee door de centrale expositie van Adriano Pedrosa en Ralph neemt de andere groep mee langs meerdere landenpaviljoens. Na de lunch wisselen de groepen. Ook hier eindigt het programma rond 15.00 uur en kunt u zelf andere landenpaviljoens bezoeken, werken opnieuw bekijken of naar de stad reizen voor tentoonstellingen daar. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken.

dag 5: Venetië – Amsterdam

U heeft een heerlijke vrije ochtend. Mogelijk neemt u nog een frisse duik in zee of bezoekt u in de stad de laatste expositie die u niet wilt missen. In de middag wordt u met een boottransfer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:10 - 10:50 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Rigel in Venezia, Italië
Hotel Rigel - Lido di Venezia
Het driesterrenhotel Rigel is geliefd vanwege zijn geweldige ligging. Het hotel ligt op het eiland Lido di Venezia in een gezellige buurt met veel terrasjes en op 5 minuten loopafstand van de vaporetto (waterbus). Het hotel heeft een elegante comfortabele inrichting en beschikt over vele faciliteiten en services waaronder gratis wifi, een 24-uurs receptie, een lift, een tuin en een uitgebreid ontbijtbuffet. De hotelkamer is voorzien van airconditioning, verwarming, een tv, een klein balkon en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Rigel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reisleiding was zeer zorgzaam en kundig en behulpzaam. In zo n drukke stad als Venetië is dat fijn als je voor de eerste keer komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij hebben een intensief, maar zeer aangenaam bezoek gebracht aan de Biënnale in Venetië. De inspanningen van de heren van KaperGerlings hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze reis. Met hen willen we graag nog eens op stap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De begeleiding door KaperGerlings, zowel inhoudelijk als organisatorisch, is uitstekend en is echt een meerwaarde voor deze reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 28 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien