050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Hedendaagse kunstmanifestatie in betoverend Venetië

Reisleider Job:
‘In 2024 vindt voor de 60e keer de wereldberoemde Biennale di Venezia plaats. De Venetiaanse biënnale is een van de graadmeters van de hedendaagse kunst. Deze grootschalige tentoonstelling kent naast een enorme expositie georganiseerd door de hoofdcurator ook inzendingen van ruim 60 landen die in eigen paviljoens werken van grote kunstenaars tonen. Iedere editie trekt de créme de la créme van de kunstwereld naar deze Italiaanse stad. Voor kunstkenners is deze manifestatie natuurlijk een must, maar ook elke liefhebber van hedendaagse kunst zou deze grote internationale tentoonstelling eenmaal in zijn leven bezocht moeten hebben. In samenwerking met KaperGerlings Instituut organiseert SRC Reizen ook dit jaar weer een prachtige kunstreis naar de Biennale di Venezia!

Tijdens deze jubileumeditie neemt de Braziliaanse curator Adriano Pedrosa onder de titel 'Foreigners Everywhere' ons mee in een wereld waarin iedereen een buitenstaander is. Zij, jij en wij, iedereen heeft weleens een moment waarin men het gevoel heeft er niet bij te horen. Met dat uitgangspunt heeft Pedrosa deze kunstbiënnale ingericht. De titel is ontleend aan een kunstwerk uit 2004 van het collectief Claire Fontaine dat met neonlicht in verschillende talen Foreigners Everywhere vormden én aan het Turijnse collectief Stranieri Ovunque dat in het begin van de 21ste eeuw vocht tegen xenofobie en racisme in Italië. Een stevig onderwerp dat een interessante biënnale belooft.

We bezoeken uitgebreid het tuinencomplex Giardini di Castello, waar de paviljoens van voornamelijk Europese landen staan, en het terrein van de Arsenale, waar het belangrijkste deel van de manifestatie plaatsvindt. Hier geef ik u graag verdieping en context aan dit bijzondere thema. Daarnaast ontdekken we op de meest uiteenlopende locaties in het betoverende Venetië diverse extra tentoonstellingen die aansluiten bij het thema van de biënnale. Kortom, Venetië staat ook tijdens deze editie bol van de moderne kunst!. Gaat u mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel in Lido di Venezia
4x ontbijt
entree Biennale di Venezia
ov-kaart voor de hele reis
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
biënnale exposities in Arsenale
biënnale exposities in Giardini di Castello
biënnale exposities in Venetië
European Cultural Center (ECC)
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide locaties van La Biennale di Venezia zodat u alle ins en outs van deze editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Venetië en bezoek aan het European Cultural Center
+ lees meer
De kunstpaviljoens in de Venetiaanse binnenstad
+ lees meer
Giardini di Castello
+ lees meer
De Arsenale
+ lees meer
Terugvlucht Venetië – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Biennale di Venezia
30 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:10 - 10:50 uur
Venetië - Amsterdam17:45 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De reisleiding was zeer zorgzaam en kundig en behulpzaam. In zo n drukke stad als Venetië is dat fijn als je voor de eerste keer komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij hebben een intensief, maar zeer aangenaam bezoek gebracht aan de Biënnale in Venetië. De inspanningen van de heren van KaperGerlings hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze reis. Met hen willen we graag nog eens op stap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De begeleiding door KaperGerlings, zowel inhoudelijk als organisatorisch, is uitstekend en is echt een meerwaarde voor deze reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 28 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.