050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Ontdek de schoonheid en diversiteit van Portugal

Portugezen kijken graag uit over zee, weemoedig terugdenkend aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste. Richt uw blik zeker op het weidse binnenland. Daar vindt u veel prachtige monumenten, opgericht door machtige koningen als symbolen van hun triomfen, en de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Tijdens deze individuele reis verkent u deze schoonheid van Portugal. Uw reis start in Lissabon, de prachtige Portugese hoofdstad aan de Taag die op de heuvels is gebouwd. Hier maakt u met een gids een bijzondere fietstour door de stad: een leuke manier om Lissabon van een heel andere kant te verkennen. Natuurlijk is er daarna volop tijd om zelf door de kleine straatjes van de wijken Bairro Alto en Alfama te dwalen. Na een bezoek aan het kustgebied nabij Lissabon, ook wel ‘de Gouden Driehoek’ genoemd, reist u verder het Portugese achterland in. Omringd door wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen lonken prachtige stadjes als Fátima en Évora. Hier ervaart u de Portugese cultuur in al zijn facetten. En in sfeervolle dorpjes met witgekalkte huizen, lieflijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons kunt u helemaal tot rust komen. Ook niet onbelangrijk: in Portugal kunt u uitstekend eten en genieten van fonkelende wijnen! En natuurlijk de meeslepende fadomuziek luisteren. U besluit deze fly drive in de Algarve. Hier vindt u okerkleurige kliffen, door water en wind gevormde rotsen en mooie zandstranden. Een perfecte plek om te ontspannen en de ervaringen van uw Portugese avontuur te overdenken.

Tijdens deze fly drive kunt u de schoonheid en diversiteit van Portugal in korte tijd ontdekken. Alle logistieke zaken, zoals het vervoer en de hotels, zijn voor u geregeld. Met uw huurauto en een routekaart verkent u het prachtige achterland, de Alentejo, en de Algarve. Vanuit de sfeervolle hotels, die centraal liggen, kunt u alle bezienswaardigheden makkelijk op eigen gelegenheid verkennen. Ontdek het land van vinho verde, azulejos en de fado, en laat u meevoeren door het fantastische Portugal!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle centrale hotels
7x ontbijt
2 nachten in Lissabon
2 nachten aan de Algarve
fietstour door Lissabon
wijnproeverij Casa Santa Vitoria
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lissabon
UNESCO-stad Sintra
Cabo da Roca
Fátima, Óbidos en Nazaré
Évora en de Algarve
Germa, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: fietsen door Lissabon
Er is geen leukere manier om Lissabon te leren kennen dan per fiets! Onderweg ziet u de hoogtepunten, maar ook de verborgen schatten van deze heuvelachtige stad.

De reis in het kort

Amsterdam – Lissabon
Lissabon
Sintra en Cabo da Roca
Fátima, Óbidos en Nazaré
Naar Beja
Door de Alentejo naar de Algarve
De Algarvekust
Naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lissabon

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Lissabon. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Lissabon. (reisafstand ca. 10 km)

dag 2: Lissabon

Tijdens een fietstour verkent u Lissabon. Met een ervaren Nederlands sprekende gids leert u op een leuke en ontspannen manier de Portugese hoofdstad kennen. In vier uur fietst u door het stadscentrum en langs de rivier de Taag en ziet u onderweg de hoogtepunten van deze mooie stad. De gids laat u uiteraard ook een aantal verborgen schatten zien! Ook al is Lissabon een heuvelachtige stad: uw fietstocht zal niet zwaar zijn, want deze toer gaat van boven in de stad naar beneden. Halverwege kunt u tijdens een koffiestop genieten van een Portugees gebakje en een lokaal drankje. Na afloop van de fietstour neemt u afscheid van de gids en heeft u de hele middag voor u om op eigen gelegenheid de stad beter te leren kennen. Een aanrader zijn de wijken Bairro Alto en Alfama. Hier kunt u heerlijk dwalen in de smalle straatjes en genieten van het dagelijkse leven. Overal hoort u de klanken van de fado. Of gaat u naar de wijk Belém, net buiten het centrum? Hier vindt u het symbool van Lissabon: de beroemde Torre de Belém, die ooit als militaire wachtpost bijna midden in de Taag stond. Vlak bij ligt het Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken.

dag 3: Sintra en Cabo da Roca

Het kustgebied nabij Lissabon, ook wel ‘de Gouden Driehoek’ genoemd, was in de jaren dertig een geliefde verblijfplaats van afgezette koningen. U verlaat vanmorgen in uw huurauto Lissabon en rijdt naar het mooie UNESCO-stadje Sintra. Hier kunt u het kleurrijke koninklijk paleis bekijken voordat u doorrijdt naar Cabo da Roca. Dit is een hoge kaap en de meest westelijke punt van het Europese vasteland. Vanmiddag rijdt u door naar het bedevaartsoord Fátima, waar u de komende twee nachten verblijft. Fátima is de meest religieuze stad van Portugal. Elk jaar wordt het bezocht door vele pelgrims. (reisafstand ca. 250 km)

dag 4: Fátima, Óbidos en Nazaré

U kunt deze ochtend naar Óbidos rijden. In dit geheel ommuurde middeleeuwse stadje kunt u heerlijk wandelen door de smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en fleurige balkons. Op de terugweg kunt u overwegen om Nazaré te bezoeken. In dit vissersplaatsje gaan de vrouwen nog gekleed in de traditionele klederdracht met zeven rokken. Weer terug in Fátima kunt u naar de Basiliek van Onze Lieve Vrouw, het hart van het bedevaartsoord. Fátima is één van bekendste Mariavereringslocaties: pelgrims uit de hele wereld komen hier naar toe om de verschijning van Maria te herdenken. Drie herderskinderen, Jacinta, Francisco en Lúcia, waren hier in de periode van mei tot oktober van het jaar 1917 getuige van verschillende verschijningen van de Heilige Maagd Maria, Nossa Senhora do Rosário. De kerk reageerde aanvankelijk terughoudend, maar het fenomeen werd door de bevolking gekoesterd. Pas in 1930 werden de verschijningen erkend door de bisschop van Leiria. Het duurde nog tot 2000 voordat het Vaticaan twee van de kinderen, Jacinta en Francisco, zalig verklaarde. De wereldwijde bekendheid van Fátima is vooral toegenomen tijdens het pausdom van Johannes Paulus II, die een vereerder was van Onze Lieve Vrouw van Fátima. In Basiliek van Onze Lieve Vrouw kunt u de grafmonumenten zien van de herderskinderen en getuige zijn van de devotie van de pelgrims. (reisafstand ca. 180 km)

dag 5: Naar Beja

U verlaat Fátima en rijdt u een stuk door het Portugese achterland richting Beja. Onderweg kunt u een stop maken in het plaatsje Santarém. Dit plaatsje staat bekend om de nauwe kronkelstraatjes met oude gebouwen en mooie pleinen. U ziet hier ook de 22 meter hoge klokkentoren uit de 16e eeuw, de Torre das Cabagas. U kunt er ook voor kiezen om door het binnenland te rijden en naar Évora te gaan, de hoofdstad van de Alentejostreek. Het heeft een geheel ommuurde binnenstad en is in 1986 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Er zijn vele bezienswaardigheden en u heeft de hele dag om zelf de stad beter te leren kennen. Tijdens uw wandeling door het historisch centrum komt u overal sporen tegen uit het rijke verleden van Évora. Van een Romeinse tempel boven in de stad tot een standbeeld van Vasco da Gama. Maar bovenal heeft Évora een Moorse uitstraling. Het is heerlijk om door de smalle straatjes te dwalen langs de witgekalkte huizen met opengewerkte schoorstenen. Vaak eindigen de straatjes op pleinen die zijn ingelegd met blokjes wit en zwart marmer. Op het centrale plein Giraldo is het bijna altijd gezellig druk. Het is de plaats waar de oude mannetjes bij elkaar komen, waar de terrassen lonken en de stad haar belangrijkste feesten viert. Wat u zeker moet zien, is de imposante vroeggotische kathedraal en de restanten van de Romeinse Dianatempel. Uw hotel staat in Beja. Hier kunt u aan het einde van de middag genieten van een wijnproeverij. (reisafstand ca. 265 km)

dag 6: Door de Alentejo naar de Algarve

Het historisch interessante Beja ligt op het hoogste punt van de omringende vlakte van de Alentejo. Het is het handelscentrum van graan en olijven die op de vlaktes rond Beja worden gebouwd. In het hart van het oude stadsdeel ligt een mooi klooster die gedecoreerd is met prachtige azulejos uit de 16e eeuw. Tegenwoordig is dit klooster een museum. De rijke geschiedenis van Beja ziet u terug in de architectuur. Veel gebouwen zijn witgekalkt in de traditionele stijl van de Alentejo. Na het bezoek aan Beja rijdt u zuidwaarts. Het landschap is afwisselend: u reist door glooiende heuvels en langs prachtige olijfbomen en kleine pittoreske dorpjes. Overal waar u kijkt ziet u wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen. In deze streek worden een aantal van de meest beroemde wijnen van Portugal geproduceerd, zoals de wijn van Serpa, een donkerrode wijn. De laatste twee nachten van deze reis verblijft u in de Algarve. (reisafstand ca. 130 km)

dag 7: De Algarvekust

De Algarve strekt zich uit over het zuiden van Portugal. Hier vindt u okerkleurige kliffen, door water en wind gevormde rotsen en mooie zandstranden. Maar ook heerlijke kleine onontdekte stadjes in het binnenland! Deze laatste dag kunt u gebruiken om heerlijk te ontspannen aan het strand of aan het zwembad van uw hotel. Mocht u nog niet stil willen liggen, dan kunt u in uw huurauto stappen en een tocht maken langs de kust en door een prachtig beschermd natuurgebied.

dag 8: Naar huis

U rijdt naar de luchthaven van Faro, waar u uw huurauto kunt in leveren. Daarna vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. Transavia vliegt op bijna alle dagen van de week. De tijden variëren per periode en dag van de week; meestal naar Lissabon in de namiddag en terug uit Faro in de avond. Bij boeking zullen wij de actuele vluchttijden met u doornemen. Ook dan kan het nog voorkomen dat het vluchtschema wijzigt. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Het is ook mogelijk om van Eindhoven te vliegen. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Lissabon17:40 - 19:40 uur
Faro - Amsterdam19:55 - 23:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning (Opel Corsa of gelijkwaardig). U kunt tegen een meerprijs vanaf € 85,- een upgrade naar een ruimere auto bijboeken. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Tolwegen: voor een aantal snelwegen is tol verplicht, soms is een contante betaling mogelijk maar vaak kan dit enkel elektronisch. De autoleverancier ter plaatse biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van een elektronisch kastje voor deze tolwegen voor € 1,50 per dag (max. € 15) plus de tolkosten. Deze zit standaard in de auto´s, de betaling gaat via uw creditcard. Wij raden dit systeem ten sterkste aan. Wenst u hier geen gebruik van te maken, dan kunt u oa. bij het ´CTT´ (postkantoor) of bij verschillende Service Stations/Payshops betalen zodat u niet achteraf een rekening voor de tol thuis gestuurd krijgt. Wanneer u niet betaalt brengt de lokale autoleverancier u voor iedere tolmelding administratiekosten in rekening.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Portugal niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in of dichtbij de stadscentra. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Hotel Roma
Hotel Roma - Lissabon
Het hotel ligt in de exclusieve wijk Alvalade, op slechts 5 minuten lopen van metrostation Roma. Bij binnenkomst wordt u ontvangen in een ruime lobby en er is een gezellige bar. Er is gratis wifi beschikbaar in alle kamers en het hotel beschikt over een solarium.

Bekijk de website van Hotel Roma
Sao Jose, Portugal
Hotel São José - Fátima
Dit centraal gelegen hotel ligt op loopafstand van de Basiliek van de heiligdom en de kapel van de verschijning. Het hotel beschikt over een a la carte restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met bad of douche en toilet. Er is gratig wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel São José
Clube de Campo, Portugal
Hotel Vila Gale Clube de Campo - Beja
Dit hotel ligt in een prachtige landelijke omgeving. Het beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van traditionele Portugese gerechten onder het genot van een van de bekroonde wijnen van Casa de Santa Vitoria. Ook kunt u lekker ontspannen in het binnenzwembad, bubbelbad en Truks bad. De kamers hebben een kleurrijk interieur en beschikken over een eigen balkon met een mooi uitzicht over de landelijke omgeving.

Bekijk de website van Vila Gale Clube de Campo
Velamar Boutique, Portugal
Hotel Velamar Boutique hotel - Olhos de Água
Dit boetiekhotel is in 2016 volledig gerenoveerd en ligt op 10 minuten loopafstand van het strand. Het historische centrum van Albufeira ligt op 5 autominuten van het hotel. Bij het buitenzwembad kunt u heerlijk ontspannen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, waterkoker, tv en kluisje. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes.

Bekijk de website van Velamar Boutique hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Lissabon en Faro – Amsterdam met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning, op basis van een Opel Corsa of gelijkwaardig.
Verblijf in sfeervolle, centraal gelegen toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Fietstour van circa 4 uur door Lissabon met een Nederlands sprekende gids.
Wijnproeverij Casa Santa Vitoria.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in Portugal zo lang maken als u zelf wilt. Kiest u voor een verlenging van een of meerdere nachten in Lissabon, of blijft u liever langer aan de kust van de Algarve? Hieronder vindt u meer informatie over de verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw reservering doorgeven.